Ahojte , prosím poraďte mi od koľkých rokov by ste dovolili dieťaťu piercing? Urážky si nechajte pre seba ďakujem.
Záleží kam 🙂 na tvár po 18, keď sa ma už nebude potrebovať pýtať. Ale moje sú ešte malé, takže to som sa len tak zhruba zamyslela 😅 mám čerstvo dospelú sestru holdujúcu takýmto ozdobám a musela počkať do dospelosti.
@alexandroska moja dcéra ma od 15 rokov v uchu, od 16 rokov v pupku
tak to dost zalez od toho kam
@pralinka25 do ucha poprípade do nisa
dieťatu vôbec nie.
Dospelý nech už sa rozhodne sám
@alexandroska dcera ma v uchu od 11-tich, u pediatricky.
V uchu aj v nose som mala od 13tich (už nemám, sama som to vybrala asi po troch rokoch 😂)
Moja si uši aj nos prepichla od 12 rokov sama. Ta už čo, keď už bolo prepichnuté..... Teraz má 14,v nose sama uznala, že jej to vadí, a dlho ten krúžok ani nemala, potom ešte chvíľu nosila taký ten, čo nemusí mať prepichnuté, aj to jej zrejme začalo vadiť.... Tak už len uši má prepichane. Musela na to prísť sama.
Keby vidím, že nemá v hlave na*rane tak asi aj v 17tich. V ušiach také tie cez chrupavky by som povolila skôr.
@alexandroska bratranec si dal piercing do nosa 2 mesiace pred 17tkou.
@alexandroska sestra dcére nedovolila, urobila si potajomky. Radšej teda spolupracovat a vybrať odbornika
Ja som mala od 15 v pupku a och bože ako by som svoje hlúpe mladé ja prefackala 😂😂😂 krásne vyzerá ta dierka po pôrode 🤮
@alexandroska tak ja som si spravila dierky v usoch sama v 14 okrem klasickych dvoch este 4 nasi ma nezabili.
tazko povedat. ak to velmi chce a zakazes urobi si same. (mne nezakazali ja som si urobila sama lebo to bolo zadarmo)
zalezi aj ako sa na to budu pozerat v skole. ak sa dobre uci a je v pohode tak mozno 15?
Ja som si ako 16 ročná dala do nosa, dostala som to ako ,,darček,,😁 teraz ho už nemám a ani nie je vidno ze som ho mala prepichnutý
@alexandroska už dcéra nechce tetovanie ale piercing?😀 Ja osobne to v uchu ako piercing neberiem, dala som si nastreliť ďalšiu náušnicu v 20ke a ešte ma aj tak babka zdrbala😀 ale ako sorry aby 13,5 ročná dcéra mala piercing či tetovanie neexist a to má moja dcéra len pol roka, ak bude mať 18 nech si so sebou robí čo chce, ale dovtedy určite nie🙂
Staršia dcéra má maličký v nose od 15 či 16, nie som si už istá.
@pralinka25 akým spôsobom si si to spravila?
Urcite 18, moje baby vedia, ze pierceng, tetovanie, roztrhane rifle, farbenie vlasov (a podobne veci) az od tohto veku a to si este budu musiet same na to zarobit. Rozpravame sa casto o tychto veciach, tak ma hadam neprekvapia skor ako tu citam. 🤔😒😁
Druhu dierku v uchu ma od 13, piercing v jazyku od 16. Podla mna hroza, jej sa to paci.
@alexandroska hmm piercing je podla mna v sucasnosti tak moderný ako tetovanie skorpiona na pleci... proste tá éra uz je prec. A to sa budem snazit vysvetlit aj detom ked by sa o par rokov pytali.... a to som piercing mala od 19tich cca do 23r kedy ma s tym stopli v práci pri prijímaní. Dierku v brade mam doteraz. Druhykrat by som taka hlupa nebola.
@pralinka25 ja som mala zakázané a tiež som si urobila sama. Respektíve odvážna kamoška urobila štýlom nahriať ihlu a prepichnúť. Ucho v pohode, v nose mi trafila nejakú žilku, tieklo zo mňa krvi na litre (aspoň ja som vtedy mala ten pocit). Keď to mama videla, pochopila, že ma nezastaví a dala mi cca o týždeň nastreliť, keď sa mi to zahojila. V ľavom uchu som mala 6 náušníc (okrem tých pôvodných) a nikde mi našťastie nezostali viditeľné dierky 😂
v uchu som si dala asi v 12-13 rokoch, tetovanie (malé, jemné, slušné) v 16tich, ešte oco musel u tatérky podpísať papier že s tým súhlasí, zarobila som si na to sama, moje telo, moja koža a dodnes som s ním spokojná neľutujem to 🙂 uvážila by som podla miesta a motív aký by si vybrala, také malinké jemné mi nevadia, pirsingy v uchu sú tiež podla mňa v pohode...
@alexandroska s tym "Urážky si nechajte pre seba ďakujem." hadam, ze si ta teenegerka takze tebe po 18ke co len chces.
Dcéra má od 16 v uchu, od 17 v nose. Dovolili sme pod podmienkou, že si to sama hradí z brigády a žiadne domáce prepichovanie ziherkou, ale riadne v salóne.
Najprv treba odolávať a potom po dohode dovoliť,tak aby to v škole nevadilo. Ale tie krúžky v uchu sa mi nepáčia,kvôli tomu že keď je to moc veľké tak už len zosit
Svojej som dovolila v 16 do pupka. Aby mala pocit, že “má”, ale aby sa nad tým nikto nemusel pozastavovať..
@alexandroska no co ti poviem klasika zicherkou. ale nastastie aspon vydezinfikovanou
@alexandroska do ucha som si dala v 15tich,do pupka v 16tich. Nepýtala som sa mamy ani nikoho, skrývala som to dlho, ale v jednom kuse som to mala zapálené. Sama som sa s tým trápila 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ V 17tke som vybrala, v 18 ltich som šla do štúdia, kde mi to urobil odborník, a opäť stále zapálené. Dcéram dovolím v 18tke,keď sa vôbec opytaju, čo dúfam, že urobia. Ale snáď sa poučia z mojich chýb 😊
@alexandroska keď bude mať po 18-ke, nech si robí so svojím telom, čo uzná za vhodné. verím však, že sa k tejto dileme nedopracujeme ani v tomto veku