Nenastúpim do posledného ročníka na strednej škole

24. apr 2021

Dobre ráno potrebujem poradiť, nenastupim v spptembri do posledného ročníka na SŠ, z vlastnej vôle. Takže do kedy musím poslať škole ten papier ze končím? Ešte v júni alebo môžem aj cez leto?

janeninka
24. apr 2021

Ja by som ti hlavne odporucila si skolu neukoncovat ale poziadat o prerusenie.. Ak by si sa v buducnosti rozhodla si ju dokoncit pojde to ovela lahsie. To treba tusim ci skor ako sa rozhodnes- do konca juna podla mna..

babovka2321
24. apr 2021

No nechcem byt zla, ale co chces v zivote robit, ked budes mat v zivotopise najvyssie dosiahnute vzdelanie uvedene "zakladne"?

heleninamama
24. apr 2021

Podľa chyby v nadpise, daj tej skole ešte šancu. 😂 😂 😂 Ale k veci: povinnú školskú dochádzku máš ukončenú, zanechať štúdium môžeš k ľubovoľnému dátumu. Škole je to jedno, akurát budú riešiť, či nemáš nejaké resty - neodovzdané učebnice a pod.
Odporúčam štúdium prerušiť (ísť do školy a podpísať prerušenie), komunikovať s vedením školy a nečakať, kým ti pošlú list o vylúčení zo štúdia. Pri prerušení sa potom ešte môžeš vrátiť a dokončiť si chýbajúci ročník.

sissy27
24. apr 2021

Nechcem moralizovať a poúčať, ale nedá mi to... si si istá, že sa chceš životom pretĺkať so základným vzdelaním? Lebo taký bude tvoj status- najvyššie dosiahnuté vzdelanie: základné. V preklade: vie čítať, písať a trochu počítať. Na upratovačku či pomocnú silu v kuchyni za minimálnu mzdu to stačiť bude.
Ani mladá a krásna nebudeš večne, aby si sa mohla živiť telom a výzorom dlhodobo.
Ak z nejakých dôvodov nezvládaš dokončiť školu teraz, tak ju len preruš, daj si život do poriadku a o rok ju dokonči. Bola by škoda hodiť tri roky za hlavu tesne pred dokončením.

autor
24. apr 2021

Aj by som prerušila školu ale to nejde, ja ten posledný rok chcem externe a to na mojej škole nieje možné. Takže musím ukončiť štúdium.

addi
24. apr 2021

A nejde prestúpiť na druhú školu, kde je externé umožnené? 🙂 Aj keď treba počítať s tým, že to externé štúdium nie je med lízať..

karhu
24. apr 2021

samozrejme ze sa neda externe, SS sa externe nerobia..tak si vybav indiviualny studijny plan..

autor
24. apr 2021

@addi To by možno išlo 🤔

0silvia0
24. apr 2021

prestup na nejaku sukromnu skolu, tam ti mozno vyjdu v ustrety...

addi
24. apr 2021

Viem že na našej škole také niečo bolo možné. Keď si z okolia BA a si na nejakej obchodke alebo niečo podobné, tak mi môžeš kľudne napísať správu, hodín ti tam stránku školy 🙂

nttnnt
24. apr 2021

gratulujem k ukoncenemu zakladnemu vzdelaniu..neblazni ak ti nejde o zivot to snad ten rok uz vydrzis....

birika
24. apr 2021

urcite individualny studijny plan, predsa len - treba skolu ukoncit, neskor by si lutovala

janickacrazy
24. apr 2021

mala som takú kolegynu, odišla zo strednej školy tesne pred maturitou, potom si strednú školu musela robiť od začiatku popri práci, nadávala jak pohan sama na seba, že aká bola blbá predtým

lenkakravcova
24. apr 2021

@nttnnt Asi je tehotná.
.

janickacrazy
24. apr 2021

@lenkakravcova tak v tom prípade sa dá vybaviť individuálna plán

zuzap33
24. apr 2021

A už máš plán kde chceš od septembra bývať a ako sa živiť???

martina1201
24. apr 2021

A nedá sa posledný ročník namiesto externé študovať individuálne? Alebo skúsiť kontaktovať inú školu tvoju zamerania že by si si chcela dokončiť u nich individuálne?

ofzuza
24. apr 2021

@karhu myslis, ze sa neda? Ludia predsa ss robia aj popri praci. Kamoska studovala ss externe, ale v cr, tak nechcem kecat, ze na svk to zarucene ide. Iba mam pochybnost 🙂

karhu
24. apr 2021

@ofzuza 100% to neviem, doplnim si info👍

ofzuza
24. apr 2021

@karhu tiez to pozriem 🙂

katkamatka7
24. apr 2021

Ale šup dokončiť školu. Prekonzultovať možnosti individuálneho študijného plánu, možnosť externého štúdia, ak nie na terajšej, tak na inej, kde to umožňujú. Ak je dôvod tehotenstvo, tak to zvládneš. Poznám príklady žien, čo odpromovali s naliatymi prsiami materského mlieka. Dáš to.

autor
24. apr 2021

@lenkakravcova Nie niesom tehotná

janickacrazy
24. apr 2021

Tak aký máš dôvod? Len tak sa ti nechce alebo máš nejaké problémy v škole?

autor
24. apr 2021

@janickacrazy Neznášam učenie, je to jediná vec do ktorej sa musím príšerne nútiť, nebaví ma to, už mam toho plne zuby za tolke roky.

jankapepe
24. apr 2021

Aký dôvod je za tým že chceš do životopisu písať: najvyššie dosiahnuté vzdelanie- ZÁKLADNÁ ŠKOLA
?

jankapepe
24. apr 2021

Aha, nechce sa ti. Tak to je teda fakt dobrý dôvod.
A do práce keď sa ti nebude chcieť tak tiež nepôjdeš?

janinah
24. apr 2021

Byť tvoja matka a neukončiť školu z lenivosti,tak ťa vyhodím z domu...si dospelá,"múdra" tak sa staraj.

autor
24. apr 2021

@jankapepe ale to je niečo iné učiť sa a pracovať, jasne ze do práce budem chodiť vždy, všetko lepšie než sa učiť

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz