Dobre ráno potrebujem poradiť, nenastupim v spptembri do posledného ročníka na SŠ, z vlastnej vôle. Takže do kedy musím poslať škole ten papier ze končím? Ešte v júni alebo môžem aj cez leto?
No nechcem byt zla, ale co chces v zivote robit, ked budes mat v zivotopise najvyssie dosiahnute vzdelanie uvedene "zakladne"?
Podľa chyby v nadpise, daj tej skole ešte šancu. 😂 😂 😂 Ale k veci: povinnú školskú dochádzku máš ukončenú, zanechať štúdium môžeš k ľubovoľnému dátumu. Škole je to jedno, akurát budú riešiť, či nemáš nejaké resty - neodovzdané učebnice a pod.
Odporúčam štúdium prerušiť (ísť do školy a podpísať prerušenie), komunikovať s vedením školy a nečakať, kým ti pošlú list o vylúčení zo štúdia. Pri prerušení sa potom ešte môžeš vrátiť a dokončiť si chýbajúci ročník.
Nechcem moralizovať a poúčať, ale nedá mi to... si si istá, že sa chceš životom pretĺkať so základným vzdelaním? Lebo taký bude tvoj status- najvyššie dosiahnuté vzdelanie: základné. V preklade: vie čítať, písať a trochu počítať. Na upratovačku či pomocnú silu v kuchyni za minimálnu mzdu to stačiť bude.
Ani mladá a krásna nebudeš večne, aby si sa mohla živiť telom a výzorom dlhodobo.
Ak z nejakých dôvodov nezvládaš dokončiť školu teraz, tak ju len preruš, daj si život do poriadku a o rok ju dokonči. Bola by škoda hodiť tri roky za hlavu tesne pred dokončením.
Aj by som prerušila školu ale to nejde, ja ten posledný rok chcem externe a to na mojej škole nieje možné. Takže musím ukončiť štúdium.
A nejde prestúpiť na druhú školu, kde je externé umožnené? 🙂 Aj keď treba počítať s tým, že to externé štúdium nie je med lízať..
samozrejme ze sa neda externe, SS sa externe nerobia..tak si vybav indiviualny studijny plan..
@addi To by možno išlo 🤔
prestup na nejaku sukromnu skolu, tam ti mozno vyjdu v ustrety...
Viem že na našej škole také niečo bolo možné. Keď si z okolia BA a si na nejakej obchodke alebo niečo podobné, tak mi môžeš kľudne napísať správu, hodín ti tam stránku školy 🙂
gratulujem k ukoncenemu zakladnemu vzdelaniu..neblazni ak ti nejde o zivot to snad ten rok uz vydrzis....
urcite individualny studijny plan, predsa len - treba skolu ukoncit, neskor by si lutovala
mala som takú kolegynu, odišla zo strednej školy tesne pred maturitou, potom si strednú školu musela robiť od začiatku popri práci, nadávala jak pohan sama na seba, že aká bola blbá predtým
@nttnnt Asi je tehotná.
.
@lenkakravcova tak v tom prípade sa dá vybaviť individuálna plán
A už máš plán kde chceš od septembra bývať a ako sa živiť???
A nedá sa posledný ročník namiesto externé študovať individuálne? Alebo skúsiť kontaktovať inú školu tvoju zamerania že by si si chcela dokončiť u nich individuálne?
Ale šup dokončiť školu. Prekonzultovať možnosti individuálneho študijného plánu, možnosť externého štúdia, ak nie na terajšej, tak na inej, kde to umožňujú. Ak je dôvod tehotenstvo, tak to zvládneš. Poznám príklady žien, čo odpromovali s naliatymi prsiami materského mlieka. Dáš to.
@lenkakravcova Nie niesom tehotná
Tak aký máš dôvod? Len tak sa ti nechce alebo máš nejaké problémy v škole?
@janickacrazy Neznášam učenie, je to jediná vec do ktorej sa musím príšerne nútiť, nebaví ma to, už mam toho plne zuby za tolke roky.
Aký dôvod je za tým že chceš do životopisu písať: najvyššie dosiahnuté vzdelanie- ZÁKLADNÁ ŠKOLA
?
Aha, nechce sa ti. Tak to je teda fakt dobrý dôvod.
A do práce keď sa ti nebude chcieť tak tiež nepôjdeš?
Byť tvoja matka a neukončiť školu z lenivosti,tak ťa vyhodím z domu...si dospelá,"múdra" tak sa staraj.
@jankapepe ale to je niečo iné učiť sa a pracovať, jasne ze do práce budem chodiť vždy, všetko lepšie než sa učiť
Ja by som ti hlavne odporucila si skolu neukoncovat ale poziadat o prerusenie.. Ak by si sa v buducnosti rozhodla si ju dokoncit pojde to ovela lahsie. To treba tusim ci skor ako sa rozhodnes- do konca juna podla mna..