Mám sa ozvať prvej láske?

6. feb 2021

V detstve som mala o rok staršieho najlepšieho kamaráta, boli sme spolu každý deň. Ja si to už moc detailne nepamatam ale mama mi to vždy rozpráva ako sme sa spolu hrali, ako ma chodil navštevovať atd. Je možne že sme boli obidvaja detsky zaľúbený. Keď som však nastúpila na základnú školu presťahovali sme sa na inú ulicu a prestali sme sa kamarátiť. Občas sme sa potom vídali ale už som bola staršia a začala som sa ho hanbiť. On mal zrazu iných kamarátov a kamarátky a tak sa naše cesty rozišli úplne, len sme sa pozdravili keď sme išli okolo seba. V deviatom rocniku sme robili triednu chatu, kde bol aj on pretože sa kamarátil s mojimi spolužiakmi. Najskôr sme sa len pozdravili a vôbec sa nerozprávali. Všimla som si ale že sa po mne cely čas pozeral a keď som sa pozrela aj ja odvrátil zrak ako keby sa hanbil. Potom ako býva na chate zvykom sa začalo piť a tancovať. Keď som zistila že všetci idu tancovať chcela som sa vytratiť z izby no on stal pri dverách a vtedy ma zastavil a pozval ma tancovať. Ja som ho odmietla lebo som sa hanbila no nakoniec ma presvedčil. On mal vypité viac ako ja a tak bol asi odvážnejší ako keď bol triezvy. Začali sme teda tancovať a keď sme ostali v izbe sami dal mi pusu. Celu noc strávil iba pri mne, nezaujímal ho nik iný. Bola to moja prvá pusa a bola najkrajšia aku som kedy zažila. Veľmi rada na ten večer spomínam. Odvtedy sme sa však už nevideli ani nijak neboli v kontakte. (Ma to však jeden háčik. Keď nás videl jeho kamarát začal sa s ním hádať o tom že sa s nim jeho priateľka rozide. Nevedela som že bol zadaný. Potom mi povedal že ma priateľku ale že by chcel mna len nevedel ako ma ma získať a teraz ma konečne ma, že s nou sa rozide) odvtedy som sa Vyhybala sa mu lebo som si myslela že sme sa bozkávali iba preto že bol opity a nevedel čo robí. Dnes mám 20 rokov a stále si nanho hocikedy spomeniem. S priateľkou sa rozišli asi pred rokom a teraz je sám. Naozaj som nezažila krajšiu pusu ani na žiadneho iného chlapca nespomínam tak ako na neho. Mam sa mu ozvať alebo ho nechať už len v minulosti? Čo by ste robili vy?

nika23t
6. feb 2021

Tak nemáš čo stratiť, môžeš len získať 😉

4stanka4
6. feb 2021

Ja by som sa ozvala veď za to nedáš nič. Tak nezáväzné kamarátsky a uvidíš čo z toho vzíde 🙂

deti95060810
6. feb 2021

nechala by som to minulosti...

sapetka
6. feb 2021

Ozvi sa. Vtedy ste boli deti. Teraz to moze vypalit uplne inak

ivanizna
6. feb 2021

Jasné, že sa mu ozvi, dievča! Nemáš čo stratiť, daj to nejak s humorom, no že konečne tú svoju frajerku nechal a konečne môže splniť to, čo vravel 😉😁

autor
6. feb 2021

@ivanizna len ma trochu štve že mi to zatajil. A vydrzalo im to spolu skoro 4 roky.. ktovie či som bola jediná s ktorou niečo mal počas toho ich vzťahu alebo to dievča “podviedol” viackrát aj s inymi

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. feb 2021

@zazvorka87 ano, preto na to tak rada spomínam. Síce som odvtedy mala pár chlapcov no už nikdy som nezažila nič take. Naozaj ako z romantického filmu :D

ivanizna
6. feb 2021

Joj no, božinky, veď ste boli deviataci, tak možno mal, možno nie, hormóny s ním určite kvalitne nabíjali, ale už máte po dvadsať rokov, to už je trošku iné. Ale možno nie, vieš, to musíš zistiť, čo je to za človeka. Napríklad môj manželíno nebol nikdy prelietavý, ani teraz nie je. A ja, naopak, som bola "prelietavá", a teraz už mám všetkých na saláme. Ľudia sa môžu zmeniť 🙂

miriam439
6. feb 2021

Tiež si myslím, že v 14-15 rokoch je to také isté chodenie, ako keď sa deti hrajú na piesočku - raz si postavím zámoček s tým kamošom a raz zasa vežičku s iným kamošom... človek len objavuje vzťahy, lásku... ak aj vtedy pobozkal teba a mal inú priateľku, no a čo?
Ja na tvojom mieste by som sa nejak s ním nezáväzne skontaktovala a presondovala trochu, ako je to teraz z jeho strany ohľadom citov a vzťahu s tebou.
Stratiť nemáš čo, uvidíš čo a ako a aj ty si urobíš reálnejší obraz o ňom, aký je v súčastnosti.
Teraz je to už mladý muž, nie 6 ročné dieťa ani 15 ročný pubertiak. Lebo takto ho stále budeš mať v pamäti aký bol ako dieťa, aká krásna pusa to bola a možno ešte dlho alebo veľmi dlho budeš snívať, že aké by to asi bolo s ním, že prečo ste sa predsa len nedali dokopy, aká škoda to je, že ste išli každý svojou cestou... a možno hneď uvidíš, že už nejaví o teba záujem, alebo ho spoznáš trošku viac a nebudeš javiť už záujem ty. Ale budeš to môcť nejak uzavrieť alebo pokračovať??? ale nie stále žiť v tom - čo by bolo, keby....

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana005
6. feb 2021

Ja by som to riskla a ozvala sa mu.

osky
7. feb 2021

To riesis vztah-nevztah,ktory od deviateho rocnika ma po 20tku jednu velku dieru?...
Ved to je minimalne 6 rokov...
Neviem si preddtavit ,ze mi teraz niekto zavola-caaau,pamätas ako sme vtedy na seba gulali ocami?....
Fuha...
Keby to bolo este tak pred rokom,poviem ti-jadne,smelo do toho..

Ale po takej dobe.
Keby bol chcel,ozval by sa hlafal by ta...ved frajerku si najst vedel,tak oci idne nesmely nie je.
Maj svoju uctu,hlad doörrdu.
Je normal e ue orve bozky a lasky ostavaju v nas viac zapisane,prezivane romantickejsie.
Aj zmrzli a chutila inak v 17tich ako v 40tke,ver mi.

lintu
7. feb 2021

Ozvi sa mu nezáväzne, ako kamoška... Niečo sa už len stane, no hlavne budeš spokojná, že si to skúsila. Hlavne mu hneď neukazuj, že si z neho paf. Ak má záujem, nech sa pekne snaží. Mimochodom prvé lásky vždy zvyknú bývať výnimočnejšie. V hlave ti už asi navždy zostane. Napriek tomu ten pravý vôbec nemusí byť. Dospeli ste. Priority, pohľad na život už obaja môžete mať obaja niekde inde.

kitycat
7. feb 2021

Cele mi to nejako nevychadza.... Triedna chata pre deviatakov kde su aj deti z inych skol... alkohol, diskoteka a ziadny dozor? To si chodila na zakladku v Beverly Hills?

andreatytler
7. feb 2021

Mas na neho krasnu spomieku... a ten najuzasnejsi bozk.
Co ak sa date znovu dohromady, on ta pobozka a vobec to nebude krasne ako pred tym... Pokazi ti to tu nadhernu spomienku? Mrzelo by ta ak by si o tu spomienku prisla? Bola by si nadalej s nim aj keby vase bozky neboli tak krasne ako ten prvy? Niekedy je dobre mat krasnu spomienku a nechat ju spomienkou. Ale vzdy je sanca ze teraz by tie bozky by boli este lepsie ako ten jeden v tvojich spomienkach. Predstav si aka by to bola love story co by ste rozpravali svojim detom ze ako ste sa vy dvaja zoznamili....
Ak sa mu ozves, urob to hned teraz, kym ho neulovi nejaka dalsia.

autor
7. feb 2021

@kitycat tak neviem, u nás je bežné že na konci 9 sa robí rozlúčková chata... a on bol kamarát s mojimi spolužiakmi tak ho pozvali. A ešte som nevidela aby bol na takejto chate nejaký dozor stále :D raz nás prišla skontrolovat mamina jednej spolužiačky pretože ta chata bola blízko ich domu, inak sme boli sami

autor
7. feb 2021

Inak nebol to len jeden bozk, potom sme sa bozkavali celu noc ale to je asi nepodstatne :D

fiafia
7. feb 2021

Nemáš čo stratiť, len získať 😊 niekedy treba šťastiu pomôcť. Čakať kým sa chlap rozhýbe môže trvať. Ja by som napísala a konečne sa to uzavrie tak alebo tak .

jana_eyre_2
7. feb 2021

Jasne že sa mu ozvi - veď to že ti zatajil priateľku keď mal cca 15rokov tak to kvôli veku absolútne nič nezaváži, že sa vtedy zachoval nefér voči nej.. veď za ten čas predpokladám že si sa zmenila aj ty a aj on.. už ste dospeli a nie deti..

Inak môj manžel bol môj dlhoročný najlepsi kamarát, za ten čas čo sme sa kamarátili sa raz aj pokúsil prejaviť mi väčšiu náklonnosť, ale ja som to vtedy stopla, nevedela som si ho predstaviť ako niečo viac.. ja som vtedy mala 17 a on 19.. o pár rokov sme sa stretli a videla som ho v úplne inej perspektíve.. pozval ma von a odvtedy sme spolu už 16r coskoro.. keď sme sa dali dokopy mala som čerstvých 21r.. a za celý ten čas čo sme sa poznali predtým sme sa obaja menili a formovali , mali iné vzťahy a lásky.. niekedy premýšľam že keby som sa vtedy v 17 podvolila a začali by sme spolu chodit už vtedy, možno by nám to vôbec nevydržalo.. potrebovali sme svoj správny čas a skúsenosti..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkati
7. feb 2021

Ak máš FB, tak si zisti, či je tam aj on a najprv ho požiadaj o priateľstvo a uvidíš ako zareaguje a môžte si na začiatok popísať.

autor
7. feb 2021

@katkati asi rok/dva po tej chate mi poslal žiadosť on ale nikdy nenapísal. Potom som si zrusila fb a teraz mám nový, tam ho ešte nemám v priateľoch.

katkati
7. feb 2021

Daj vedieť, ako to dopadlo 🍀

thewitch
7. feb 2021

Pri úprimnosti sa medze nekladú, ak by si sa s ním znovu stretla a rozprávali sa, treba neustále mať ružové okuliare aj na hlave nielen na očiach a úprimne sa ho na tú celú situáciu opýtať, v rámci toho či to naozaj tak cítil. Aj keď trosku ma štve ak povedal že ju by nechal kvôli tebe čo mi príde také... Každé dievča je jemná bytosť a s ich srdciami by sa nemalo zahrávať a toto by som sa ho presne spýtala. Či to už urobil že naňho nechceš zvalovat nič len že jednoducho si naňho myslela aj na ten večer a stále ti to prudilo v hlave. Hlavne úprimne, všetko aj z jeho strany. Ale myslím že to zbadas či to je úprimné alebo nie aj z jeho zlozvykov ak má, spoločenského postavenia medzi kamarátmi atď. Hlavne nech ti je dobre

jana_eyre_2
7. feb 2021

@thewitch tak ale deckam v puberte často nedochadzaju niektoré veci, takže to že povedal niečo pred 5timi rokmi nemá žiadnu výpovednú hodnotu o jeho povahe...

thewitch
7. feb 2021

@jana_eyre_2 good point, na to som zabudla 🙂

lylyjana
7. feb 2021

v DEVIATOM rocniku je bezne, ze ides na chatu a pijes? kriste... na strednej, ano. Ale na ZAKLADNEJ?????!!!!!
A nechala by som to tak, nekontaktovala ho. Ak ma on zaujem, ozve sa ti.

thewitch
7. feb 2021

V každom prípade asi nemá čo stratiť.. Však nech si píšu, lady sa prelomia

@lylyjana je to trochu zarážajúce že pitie na základnej škole ale deviaty ročník ako aj prvé ročníky na strednej sú pochabe, kým sa ti tam dcéra nestane tehotnou a drogovo zavislou, a okrem tej noci nepije resp. Počas chaty len, nie je dôvod na paniku, ja som v 14 odišla od mamy a v 19 som moju mamu musela pucovat ako vlastnú dcéru lebo chodila domov ožratá ako broky, nie vždy je to zlé a puberataci su pochabi a každý kusok adrenalínu a vzrušenia sa im ráta viz. Prenesenie alkoholu na chatu

jana_eyre_2
7. feb 2021

@lylyjana no vidíš, ja som 84rocnik a veru pili sme už aj v 9tom ročníku (boli sme prví čo ich zastihol 9ty ročník, čiže ak by som sa narodila o rok skôr tak som už prváčka na strednej).. nie som na to hrdá, ale nebudem sa hrať na to že sa to nestávalo a o niečom to vypoveda.. teraz si nedám ani pohár vína (nemám rada alkohol), nefajčím, neflakam sa a som normálna žena ako akákolek iná aj taká čo prvý krát alkohol pila v 25..