Mám 16 rokov a môj otec mi vrazil

erikaskutenecka
21. aug 2022

Mám 16 rokov, a chcem ist sem kvoli tomu aby mi niekto pomohol/poradil že čo mám robiť.
Pred 2 dnami ma kamoši zobrali na diskoteku do mesta, a trochu sme pili, ale nie moc lebo viem že moji rodičia to nemaju radi. Vždy prídem domov vytriezvená a na čas, mam decentné známky..jednotky a dvojky. Ale jeden z kamošov mi ponúkol že mi da trávu, a ja som ju prijala. Zobrala som si ju domov a skúsila si trochu dať. Malo to lepši efekt ako alkohol, rozdiel bol len v tom že mi po tom nebolo zle, len som bola dosť unavená. A pred 2 dnami mi ju otec našiel a bol samozrejme dosť nahnevaný..citim sa hroze zle, lebo nechcem aby si teraz moji rodičia mysleli ze som nejaky feťak. Len som bola zvedava na to, aky to malo efekt. No a môj otec mi proste za to vrazil, ale nie vrazil ako facku..vrazi mi do oka pästou a trz mam monokel. Moja mama potom vošla do izby a začala vrieskať naňho že nech ma nechá napokoj že som ešte tupá a mladá. A potom sa jej začal vyhrážať že ju zabije a bolo dosť kriku. Už to boli dva dni, a v dome je hrozna atmosfera. Stále na seba kričia že sa rozvedú, a ja celý deň len plačem v izbe lebo viem že ja som vlastne ten dôvod na ich rozvod. Lebo ja som tupa pi--ca a chcela som len niečo vyskúšat. Ak sa naozaj rozvedu tak sa zabijem, naozaj neviem čo už mam robiť. Prosím naozaj viem že tento portal je hlavne pre mamičky, ale neviem kde inde sa mam zveriť. Dakujem za každu odpoved, velmi mi to pomôže..

bessie12
21. aug 2022

@erikaskutenecka podla mna tam bude iný problém / problemy a nie to, ze si vyskúšala trávu. Tym to len vyvrcholilo. Kazdopadne akékoľvek násilie a vyhrážky nie su akceptovateľné. A uz vôbec nie násilie na deťoch.

andreatytler
21. aug 2022

@erikaskutenecka Rodicia by sa nerozviedli, koli tomu ze ti otec vrazil a mame sa to nepacilo. Celkove ty urcite by si nebola dovod na rozvod. Ak by k tomu aj doslo, je vzdy koli nejakemu problemu medzi nimi. Chod si to s otcom vydebatovat. Mali bby ste sa jeden druhemu ospravedlnit a mozes mu kludne aj povedat o svojich obavach o rozvode.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martabubu
21. aug 2022

@erikaskutenecka niesi isto dôvod až na rozvod ale prosím prestaň piť a skúšať. V 16tich je hrozne skoro na také veci že už vytriezvena až ideš domov. U mňa v partii sa tolerovalo keď niekto si proste nedal

janinah
21. aug 2022

Ja by som ti urobila monokle dva....mam 16 r.syna.presne viem co v partii letí.ze mu chuti rum s celou.ale nepije.u nás polícia chodí dávať fúkať pubertakom...trávu by som netolerovala ani omylom a on ma na podobné experimenty dosť rozumu.
Ty nie si príčinou ich nezhôd.len ta posledná kvapka to bola a otec vybuchol.netrap sa.Skus im navrhnúť aby šli na víkendový pobyt mimo dusnej domácej atmosféry.

terezka1947
21. aug 2022

Tiež si myslím,že rodičia majú svoj vážny problém,nie to,že si mala doma trávu.

dudos
21. aug 2022

@erikaskutenecka moja milá, ak by tu trávu našiel môj manžel tak vedz, že monokel by ti nespravil ale že by si skončila pripútaná k radiátoru len o vode a chlebe. A keď si myslíš, že sú tvoji rodičia sprostí a necítia z teba podľa teba už vyprchaný alkohol tak si sprostá ty. Chýba ti niečo? Láska, teplo domova, kamaráti, jedlo. Môj názor je taký, že rodičia, nie len tvoji, sa väčšinou škriepia pre nezhody vo výchove a pre financie. Myslím si, že si už dosť dospelá aby si prevzala zodpovednosť za to čo si spravila a nevyhrážala sa samovraždou. Treba si s nimi sadnúť a povedať im úprimne, že vieš, že si zlyhala a už sa to viac opakovať nebude. A dokázať im to ak skutkami. To znamená menej flákať viac sa zapájať do rodinného života, začína škola, tam investovať čas a možno menšiu brigádu.
A trávu si nechaj do svojho vlastného bytu keď budeš dospelá a budeš aj právne zodpovedná za svoje činy.
Ja ako rodič by som si prišla úplne hrozne, brala by som to ako zlyhanie, čo som zanedbala že som u svojho dieťaťa našla drogy? Aj keď je to "len" tráva. Ale stále je to droga. Ako ti majú teraz dôverovať?

dudos
21. aug 2022

@janinah na víkendový pobyt?
Nájdeš u dieťaťa drogy, u teba doma, v jeho veciach a ty si budeš plánovať víkendový pobyt? Trošku mimo.
Nikto nevie ako je to i nich doma medzi rodičmi. Jej matka to zjavne zlahčovala s otca to nasralo. Muži toto berú veľmi pragmaticky. U môjho manžela je tolerancia nula čo sa týka drog. Viem, že ja ako matka by som si v tomto nepomohla. Bolo by ródeo ako sviňa. Asi tak. A nie, že víkendový pobyt.

judar
21. aug 2022

Pravda bude isto niekde inde a ty urcite nebudes zas take neviniatko za ake sa tu vykreslujes a nedivim sa ze ti strelil pastou kedze mas 16r a zjavne si neuvedomujes ze mariska nieje len klasika tabacek z benzinky, za travu sa konci az v base tak samozrejme ze bol nasraty lebo keby ta snou vonku niekto namatkovo capne tak by ti brali policajti a pri takom niecom by si skor bola rada za past od otca nez udavanie kamosov a nalepku od okolia ako hulicka

janinah
21. aug 2022

@dudos áno.presne tak..odísť z domu .byt spolu .rozprávať sa a rozmýšľať ako ďalej..
Dievča nie je žiaden narkoman.nieco vyskúšala a poučila sa.nevyzera byť hlúpa...nečakám.ze rodicia odídu a ona sa zhuli do bezvedomia

jaskolka
21. aug 2022

Dievca, máš 16, čiže alkohol by si ani "cítiť" nemala, a nie ze sa chválit, ako prídeš vždy domov už triezva, aby rodičia nezistili.
Ó tráve ani nehovorím. To je v partii akože taky trend, že musíme sa schlastat a dat si trávu, aby sme boli"IN"?
Otcovi sa vôbec nečudujem ze to vrazil, pravdupovediac už dávno by si si za to zaslúžila pár faciek minimálne (za chlast)
A matkin prístup je tiež mimo, azda ta ona chcela pochváliť?
Za ich prípadný rozvod nemôžeš, ale aj máš rozum, tak si vstup do svedomia a prestaň s tými chlastackami a trávou dupľom.

natalienka12
21. aug 2022

@janinah Si komplet? Držanie marihuany je trestny cin. Kludne moze sudca nariadiť v rodičovskom dome domovú prehliadku a dievca bude mat trestne stihanie. Prechovávanie marihuany nie je sranda, ale trestny cin aj ked je mladistva. Otec dobre urobil, ze jej vrazil. Lepsie by bolo asi udať vlastnu dceru policajtom? Alebo sa divat, ako sa z nej stava kriminálna a ludska troska? Chlastat a drogovať od 16 rokov? A ze rodicia maju ist na víkendový pobyt. 😂😂😂

jana_eyre_2
21. aug 2022

Ženy je mi z vás na grcanie že niektore podporujete násilie.. toto nie je žiadna po riti, vrazenie pastovkou do oka, že má monokel, to je týranie!! Tak ako nikto nemá právo bit si ženu, nikto nemá právo bit dospievajúcu dcéru!

Autorka, áno, mať trávu a skúšať to je niečo veľmi zle, dúfam že si sa jej už zbavila.. ale tvoj otec urobil veľkú chybu, tvoja mama to vie a majú medzi sebou veľký problém.. to nie je tvoja chyba, to je ich vzťah, ktorý musia vyriešiť oni dvaja.. ak sa aj rozvedu, nebude to preto že si raz v živote mala v deckej marihuanu.. tak či tak - prosím, skús ísť za svojou mamou a povedz jej čo ťa trápi.. porozprávajte sa, uisti ju že toto bola chyba ktorú nezopakujes.. hlavne si prosím nijako neubliz.. rozprávaj sa s mamou, tu na MK nie je vždy ideálne hľadat rady, pretože sa môžes cítiť veste horšie ako predtým.. tu nenesieme zodpovednosť a tak tu môžu človeka zdeptat ešte viac, hlavne v tomto citlivom období.. drž sa a choď za mamou, spolu to vyriešite..

isis234
21. aug 2022

Urobila si rhybu. Ako dobrá žiačka a v tvojom veku by si mala vedieť, že piť alkohol a fajčiť trávu ti neprospieva. Bitkou sa nič nevyrieši. Modriny tiež neprispievajú k zdraviu. Nie si dôvodom ich rozvodu. Mali by ste sa všetci o tom porozprávať a vyjasniť si dané situácie... aj ty, im povedz, prečo si tak konala... ospravedlniť sa im. Otec isto chce aby bola rodina bez problémov. Ucelená. Len je zrejme aj naňho toho už vela a preto tak konal. Vysvetlí to. Ale všetci buď pri tom. Držím palčeky, Ver, že sa všetko vyrieši... A z takej partie,, ktorá užíva trávu a pije alkohol by som radšej odišla.

miadi
21. aug 2022

Tak pre mna tvoj otec sa zachoval otras a pod uroven .Primitivne . Ked je schopny vlastnej dcere vrazit a urobit monokel nie je Podla mna normalna ani primerana reakcia dospeleho cloveka voci dietatu voci nikomu . Ked je toto schopny urobit tebe.. nevieme coho je schopny voci mame. Ver tomu ze rozvod teraz nie je vo vzduchu len koli tebe. To bola skor posledna kvapka. Hlavne klud a neurob si nic zle. Toto prehrmi mas pred sebou cely zivot . A bude este krasny neboj aj keby sa rodicia rozviedli to nie je koniec sveta . Poznam menej ludi co marihuanu nevyskusali ako co vyskusali a nie su to ziadni fetaci. Aj ked si este priliz mlada experimentovat s omamnymi latkami, no Asi Preto ta to làka viac ze u vas doma nie je vsetko ok, Hladas unik od reality. Prosim ta vymaz tuto temu Lebo tu su aj surove bezcitne osoby co do teba budu kopat budu chvalit tvojho otca podporovat fyzicke nasilie a teba odsudzovat pod ciernu zem ( ako vidis uz sa stalo) chod za mamou a porozpravaj sa snou o tom celom. Toto vymaz nepotrebujes sa viac trapit potrestana si viac nez dost,

maminkadeticiek
21. aug 2022

Vymyslena storka

dada0902
21. aug 2022
miadi
21. aug 2022

@maminkadeticiek to by bolo idealne.

dudos
21. aug 2022

@janinah chápem ako to myslíš. No podľa mňa, rodičia majú naštrbenú dôveru voči nej. Je to ťažké, na oboch stranách. Podľa mňa veľmi zložitá situácia.

ivonahnur
21. aug 2022

Tvoj otec urobil dobre že ty vrazil a mal aj vrazit mame že si ťa zastáva.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessie12
21. aug 2022

nechapem tych co tu pisu, ze je podla nich je dobre, ze jej vrazil. Vrazil jej PASTOU do oka. To nie je vychovny pohlavok !!! Skuste si predstavit, ze vasi manzelia / priatelia, otcovia vasich deti by toto urobili. Tiez by ste pritakavali, ze si to zasluzili mat modre oko ?? Chcela vyskusat, tak to vyskusala a skoncila s tym. Vsetko sa vyriesit s kludom. Nasilie nikdy nic nevyriesi.

ivonahnur
21. aug 2022

@bessie12 čo tu nechápeš? Zrobil dobre a hotovo. Ak by to bola tvoja dcéra tak by si ju pochválila? Alebo by si si dala trávu s ňou? Alebo by si jej dala peniaze nech si ju kúpi keď jej dôjde?

bessie12
21. aug 2022

@ivonahnur zijem v krajine, kde je to legalne. Ak by to moje dieta vyskusalo, tak urcite by som na neho nenakricala, nebila a uz vobec nie PASTOU do oka. Si blba, ze take nieco podporujes. Zaujimalo by ma ako by si zareagovala, keby tvoj manzel urobil monokel tvojmu decku pod okom kvoli nejakej trave ci alkoholu.
Vsetci sme boli v teen veku. Kazdy nieco v tych casoch skusal. Tak ako to boli cigarety ci alkohol, tak aj marihuanu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivonahnur
21. aug 2022

Ale v 16 chlastat? Tu bitku si zaslúžila a možno dostane rozum.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanka12311
21. aug 2022

Chápem citové rozpoloženie svojho otca chápem si mladá skúšas dá sa to pochopiť..aj mňa by to nasralo🙄ale nechapem tu jeho agresiu akou si na tebe vybil zlosť

ivanka12311
21. aug 2022

@ivonahnur bitku? veď jej vrazil pestou je to podľa vás normálne áno?keby sa to stalo na vašom dieťati tiež napíšete že si zaslúžila.. áno oná je mladá blbá ale ten chlap je dospelý a mal by mať rozum!

jana_eyre_2
21. aug 2022

@ivonahnur predpokladám, že u teba doma je úplne normálne že sa mlatite ako neandertálci.. smutné, že je to v mnohých rodinách považované za normálne..