Ahojte mám 12 rokov a práve dnes som dostala menzes ako to poviem mame?
no asi tak, ze mami dostala som menzes 🙂 neboj, neodhryzne ti z nosa. nie si prva, ani posledna.si zena 🥰
Tak ako sem. Mama, dnes som dostala menzes. Nie je to nic, za co by sa mala zena hambit alebo sa toho bat.
Si na tom ešte dobre, že vieš, že je to menzes. Mne nikto nič nepovedal, a zrazu som mala špinavé nohavičky...a nevedela som prečo. Až potom mi mama ako tak vysvetlila používanie vložiek, celé zle.
Prečo by si jej to hovorila 🤷🏽♀️😂😂😂
Je to úplne normálne mala by o tom vedieť ako prvá 🙂 nie si prvá a ani posledná 🙂
Jeeeej tak dnes mas velky den 😊
Chod za maminou, chyt ju za ruku a povedz: mami hadaj co... uz som zena ako ty... dostala som mesiaciky
Nemam dceru, ale keby som mala a dostane prvykrat menzes, potesila by som sa s nou 😊 nemusis sa ani hanbit, ani citit trapne. Pekny den ti zelam
Ďakujem všetkým za rady
Ale inak, baby, spominate si este ako vam bolo, ked ste dostali prvykrat? Mozno by sme mohli dat zazitky, mozno by to kocke pomohlo, lebo sa iste citi trosku zaskocena, sokovana a v strese...
Ja som sa na menzes strasne tesila, strasne som ho uz chcela dostat, dostala som 3 dni pred 13 narodkami. Vedela som, co sa deje, ale bolo pred silvestrom, my kdesi v horach na chate, vecer, tma 🤣 moja mamina nie je velmi na taketo zenske veci. Hlesla akurat nieco ze: si si nemohla vybrat lepsie miesto a poslala starsieho brata kamsi do obchodu kupit vlozky 🤣 kvoli nemu mi to bolo blbe, ale co uz...
Vidis autorka? Nebola to ziadna filmova scena, ale dnes sa na tom zabavam...
@dee01 ja jej to chcem potom okolo 9-10 roku vopred navrhnut nech mi potom povie ked dostane a ze bude tajna oslava .. ked prevrati ocami, tak to necham tak 😀
ja som sa zasa citila take nepovsimnuta, hoci som mala tiez uz vyse 14r ... len mi mama dala vlozky do ruky, akurat sme mali nejaku navstevu, ja som sa potom asi pol hodinu snazila tu vlozku spravne nalepit na nohavicky
Dievčatko stáva sa z Teba žena, ktorá o pár rôčkov bude aj vďaka menštruačnému cyklu /ktorý je nie vždy pohodlný a bezbolestný / mať možnosť stať sa maminkou malého voňavého bábätka. Príroda je múdra. Nehanbi sa a smelo to povedz svojej maminke. Verím, že Ti všetko vysvetlí a upokojí Ťa. Na ceste dospievania Ti prajem veľa podpory a porozumenia zo strany rodičov.
Nehanbi sa a povedz to mamine je to normálna vec.. Na začiatku ti to bude asi aj tak skákať kadejako a mamina ta na toto isto pripraví..
@taga ja som bola v 9.roc na zakladke a bola nedela a prave som sla do kostola. 😀 bolo 19.3., jozef v kalendari 😀 neviem preco si to pamatam 😀
moja mama nikdy nebola na taketo intimnosti, ale chvalabohu som mala o 8 rokov starsiu sestru, tak s nou som to riesila a ona to asi povedala mame.
Ludia moji - mama s bratmi odcestovana, ja s otcom na pol cesty na kupalisko ..... a do toho toto .... kupil mi mini tampony ..... a spoza dveri ma povzbudzoval a ked mi to neslo spytal sa.ci mi ma pomoct ..... inak sme celkom normalni 😂🤦🏼♀️
@wieruska1 úf prvé krámy a hneď tampóny? to by som nedala... ešte pomaly teraz mam "problémy" si ich zaviesť 😀
@aurorastone skola zivota.... a tak som sa hanbila ze by mozno fakt prisiel 😂 te mi to slo celkom od ruky 😂😂😂
Je to dosť smutné a na zamyslenie, že sa 12 ročné dievča musí najskôr opýtať na fóre niečo takéto, skôr ako to povie svojej mame😔
Dcéru zatiaľ nemám, ale veľmi dúfam, že keď ju raz budem mať takéto veci bude automaticky a bez hanby riešiť so mnou
Tak ako to povedala moja dcéra mne," mamí dostala som menštruáciu musíš mi kúpiť vložky ". Ale myslím, že ste sa už na túto tému určite porozprávali. Prejde si tým každé dievča. Hlavne hovor s mamou !!!! 🙏
Ja som mala asi 14, čiže dosť neskoro a mama bola v týchto veciach vždy úplne otvorená a vedela som o všetkom.
Napriek tomu si pamätám, že som bola zmätená a s malou dušou som sa prekonala a povedala, že som to asi dostala.
Reakcia bola úplne normálna, vysvetlila mi, čo a ako, hygiena a pod. Len to zo seba treba dostat.
Nádych a ides.
normalne, dostala som kramy a potrebujem vlozky.