Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú 😀 Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.
nedovolila by som ani keby čo bolo,nech si počká do 18-tky,potom nech sa rozhodne
ja som si mohla dat az po 18 tke 🙂 nasi neustupili
Nie,trvajte na svojom..Veď je to ešte "soplaňa" 😉
Ja som mala na pupku piercing 2x (1x som si ho dala v 25-ke). Chcem len napísať, že som s tým oba razy mala veľké problémy, nechcelo sa mi to zahojiť, hnisalo to 😒 , no otras. Tak som to dala dole, v krátkom čase to zarástlo. Neskôr ma to pokúšalo zas a to isté, zase sa to nechcelo zahojiť, ešte horšie ako predtým. Tak som sa na to vykašľala, ale zostala mi tam jazva. Toľko moja skúsenosť, takže za seba neodporúčam, aj keď ja som asi výnimka, nepoznám nikoho iného, komu sa to tak zle hojilo...
Moja dcera ide mat o tri mesiace 15 rokov a dala si urobit piercing do pupka pred mesiacom....ja som najprv nesuhlasila ,ale ona po nom tuzila uz dlhsiu dobu ,Zacala som citat diskusie ohladom piercingov a kedze som sa docitala ze sa to hoji dlhsiu dobu sme jej teda dovolili aby si to dala urobit este teraz v zime lebo mame na zahrade bazen a v lete by sa nemohla kvôli tomu kupat.Boli sme s nou v tetovacom studiu ,naozaj to prebehlo vsetko v uplne sterilnych podmienkach .Doma sme ho oplachovali slanym roztokom a piercing sa jej zahojill za dva tyzdne.Sama som sa cudovala ze tak skoro ale asi sme zvolili dobry postup s tou slanou vodou.Musim sa priznat ze je to velmi pekne ,dcera ma pekne brusko tak to vyzera velmi dobre... Je to na vas ci jej to dovolite ,ale na tom brusku je to skryte takze ked nechce nebude nikto o tom ani vediet.Radsej ako dat si nejaky na tvar to by som jej nedovolila... 😉
Nedovolila, nech sa rozhodne sama po 18tke...aj ja som velmi chcela, ale teraz to vidim triezvejsimi ocami...piercing v bruchu narusa "bod pre materstvo" ktore mame v pupku...samozrejme okrem mozneho zapalu a infekcie. Tak isto aj s tetovazou...nechcem si predstavit staru babku so smrtkou vytetovanou na hrudi 😀 odstranenie je drahsie ako samotne tetovanie, kozu to nici....
Ja by som jej naopak dovolila urcite by som jej ale pred tym ukazala na yotube videa ako to robia je ich tam pozehnane mozno ju to odradi a mozno nie ak nie isla by som s nou a podporila ju ked to nespravite reakcia moze byt hocaka spravi si tosama alebo si najde sikovnu kamosku ktorej brat to robi a urobi to za vasim chrbtom radsej by som sla s nou s tym vedomim ze vidim ze je to sterilne a ok a ked sa jej to nebude hojit vybere a snad sa pouci ak sa zahodi aj tak ju to raz prejde a zarastie a ta jazcicka je minimalna co je to oproti jazve po ooperacii napr. Urcite by som ju podporila ked nechce na tvar, bradavky...ja som chcela do nosa a nechceli dovolit taku scenu som spravila jedneho dna mame vonku ze nakoniec sla somnou a potom ze ake je to krasne 🙂 mam ho doteraz a nemam tetovanie a bojim sa od vtedy ist na brucho aj keby bolo stihle 🙂
to vazne vsetci uz maju? myslela svoje spoluziacky? tak to sa mam na co pripravit. Ja Ti viem poradit iba to, ze ak jej to dovolite, dozrite na to, aby to piercingovanie prebehlo hygienicky v poriadku. Ak jej nedovolite, ci sa nevzoprie a da si to urobit niekde za lacnejsie? Moze z toho mat potom aj zdravotne problemy. Zalezi aj od povahy dcerky.
nie, nedovolila.. a taketo veci mame vydiskutovane... az v 18tke a ked si na to zarobi.
az v 18r. sice mne sa piercingy strasne nepacia ale zase mi rodicia mame tetovanie, ale to az v 18r bude povolene 🙂 a jedine v dakom zodpovednom salone
Preboha ved to je male decko...urcite nie
Ja som si dala po 18 a mama vystrajala ... neskor som zacala aj ja robit v salone pirrcing a prepichla som bratovy nos a neskor mama rezignovala a dovolila prepichnut aj 15 rocnej sestre ktora ho uz dlho chcela......ale svojej dcere do 18 by som to nedovolila ..tak ci tak do 18 tich bez vaseho suhlasu neurobia..pokial nie je mlada taka sikovna ze sfalsuje
ja by som nedovolila ...
Do pupka by som nesuhlasila. U nas platilo heslo si pod mojou strechou budes sa riadit mojimi pravidlami. A bolo nedno ci som bola dospela. A to moji rodicia boli a su fakt benevolentní. 🙂 v usiach som mala po4 nausnice 🙂 chcela som tetovanie torazne odmietli (mala som uz 18) a doteraz ho nemam. Bolo to chvilkove zblbnutie a som vdacna ze stali za svojim
Nie 😀
ved na ZS deti nemozu mat piercing ci hej ? Ja by som urcite nedovolila, ale tu bolest by som jej dopriala, hned by ju to preslo. skuste sa porozpravat,preco to chce atd. 🙂
nie
v žiadnom prípade, možno u 16 - 17 ročnej by som nebola až tak proti a po dlhšom ukecávaní by som dala súhlas, ale 13,5 ročná určite nie
já bych dovolila 😉 nemusi ho mít navždy 😉
aj tak jej ho v salone neurobia kedze nema 18nast a ist mimo salon by riadne ryskovala... 13 a pol je naozaj malo ...ja som si svoj dala v 17nastich a spoza chrbat rodicov :D nastastie som sa hojila dobre a nelutujem nasim som to povedala az o 2 roky neskor- darilo sa mi ho schovavat 😝
no ja by som tiež nedovolila ja som prosikala našich aby mi to dovolili a tiež nedovolili 🙂 hmmm no proste 13.5 ročne eee to mi nepasuje .. 🙂 ja som si nakoniec dala urobit ale mala som už 22 rokov ked som sa na to odhodlala 🙂
nie nedovolila
Jednoznacne nie, aj keby sa rozliala na kolomaz
nie nedovolila...ozaj je este velmi mladucka...skor by som povedala este decko...ja som mala 19 rokov ked som domov prisla s piercingom v nose a skoro mama prerazila!!!a na 23 som si dala do jazyka a myslela som ze mi ho mama vyrve z jazyka 😉 a to som bola uz dospela a mama hysacila!v jazyku uz nastastie nemam a v nose mam taku malicku iba bodku...kamienok...😉
dovolila by som
Dá sa to potom v pohode aj odstrániť? Ak áno, ja by som jej to dovolila.
Každý sa učí na vlastných chybách. Ja som bola tiež tvrdohlavá, a poučila som sa jedine na vlastnej skúsenosti, žiadne príkazy - zákazy, ok, rešpektovala som, ale pochopila som až na vlastnej koži. Samozrejme naprv osveta, ale ak si nedá povedať... To je môj názor. 😵
dovolila by som,piercing sa da vybrat a je to...su aj horsie veci...🙂
My s muzom mame piercingy aj tetovania, takze ja by som nezakazovala...ale 13rocnej by som dovolila len do usi nieco neobvykle, na pupok by si musela pockat aspon do 16tich...mne mama zakazala a i tak som si spravila po svojom. Bez tvojho suhlasu jej to v ziadnom salone nespravia, ale ak ma tendenciu dat si to spraviť kamaratkou alebo dakde lwn tak na kolene, radsej by som sla s nou, nech jej to spraví odborník ako potom odstraňovať.následky neodborneho zasahu...
13 ročné dievča je ešte dieťa..síce už so svojimi pubertálnymi maniermi, ale to je naozaj strašne nízky vek 😅. A potom ma napadá ešte...kde by sa akože "pýšila" tou ozdobou? By brucho ukazovala na počkanie kamoškám či kamošom v škole, alebo by nosila také krátke tričká, aby to bolo vidieť, či to len jako na leto do plavek? 😕 Si myslím, že to chce len preto, lebo ako sama povedala - majú to všetci. Aj keď si dovolím tvrdiť, že to silno preháňa, že všetci. Hlavne ak má na mysli spolužiačky. 🙂
Nie.
Aj som sem chcela napisat nejake mudre reci o tom, ako by som to vysvetlovala a podobne, ale A) este nemam pubertalne dieta a B) Aj tak je odpoved nie. 😀