Aké veci ste zbalili vysokoškolákom na internát?

5. sep 2024

Co ste zbalili svojim deťom študentom na VS internát?
Moja ide do KE na Medickú,prvý krát...nechcem nič zabudnúť.. 🙂

ssimusska
5. sep 2024

Ako nechcem nič ale to sa nevie zbaliť sama? 😅😅

autor
5. sep 2024

@ssimusska vie...ale keďže som mama tak asi.v prvom rade mne ako rodičovi na tom záleží...

luliu
5. sep 2024

Fakt budeš baliť vysokoškoláka?

reanda
5. sep 2024

brzdi.. je dospela..

saethii
5. sep 2024

Hlavne kanvicu, predlžovačku, papuče do izby a na chodbu, lieky a ideálne zapekač na pečivo (keď máš aj starší rožok, zapečieš si ho v tom napr. so šunkou a syrom a zrazu je rožok super chrumkavý) 😁

autor
5. sep 2024

Žijeme asi 250 km odtial..áno chcela som sa poradiť čo tam vlastne treba
.Vidím ze kon opäť nesklamal ..🫣

cukroska
5. sep 2024

Tak ak myslíš jedlo tak ok áno si mama,ale vysokoškoláčka nejde prvý krát na internát v 15tke. Takze určite vie najlepšie aj od kamarátov a spolužiakov čo a ako .

mathob
5. sep 2024

Šľapky do sprchy, štuple do usi

h2
5. sep 2024

A dcéra je s tým v pohode, že ju chceš zbaliť ty?

merrysa
5. sep 2024

Hlavne nech to tam nikomu nehovorí, že si ju balila ty, lebo bude na smiech..a to ozaj hovorím v dobrom

erika237
5. sep 2024

Akoze pridavam sa, vysokoskolacku by som nebalila. Bud ma zistene/vie ci su na intrakoch kanvice, alebo na bunke, ci bude na izbe kde je kuchynka a sprchy na poschodi, ci je na bunke kde bude kupelna a malicky kuchynsky kutik alebo bude niekde inde.
Ak jej nieco bude chybat nech si skoci kupit. 250 km je nic, nemyslim ze tam bude teraz pol roka.

danyelia
5. sep 2024

Nič, dúfam že sa v tomto veku bude schopná pobaliť sama 😬

zuzinabila
5. sep 2024

Nic mi nebalili.zbalila som sa sama.aj moje deti sa od cca 15 r balia same..

clementine93
5. sep 2024

Ale no. Veď jasné, že sa vie zbaliť sama ale mama je mama. Tá sa bude starať, či má dieťa 5 alebo 50 😁🤍

jajanka31
5. sep 2024

Prehanate.. preco by jej nemohla pomoct. Co si myslite ze jej ide balit ponozky a tricka. Ja sa tiez budem zaujimat o svoje dieta, ci pojde na intrak, do zahranicia, do porodnice ci pred oltar. Budem sa pytat ci nieco nepotrebuje ci ma vsetko.. urcite sa nebudem tvarit si dospela mala si to vediet. Ved ked maju dobry vztah tak sa prirodzene zaujima o zivot svojho dietata.
Nikdy som na intraku nebola tak ti poradit neviem.

knieza_pribina
5. sep 2024

Papuče, nočnú lampu, rýchlovarnú konvicu, toastovač, štuple do uší, peniaze, prehoz na posteľ, kondómy.

zalka
5. sep 2024

Autorka nenapísala si ci ju veziete autom alebo ide dopravou.
Lebo dopravou zbali si veci na oblečenie, kozmetiku hrnček a je vybavená.
Ako na izbu nejaký loparik, nôž, príbor hrniec taniere poháre, kanvicu možno varič, aj mini chladnička napr. Ďalej možno dáku deku ak by ste šli autom teraz auto odvezie v zime ako keby nasla. Zaváraniny tie vydržia aj na izbe na spodku skrine. Nejaké svetlo na studovanie.
Ja len matne, co si pamätám lebo intaky neboli bohvie ako vybavené.

reanda
5. sep 2024

@knieza_pribina kondomy 😂

luxus103
5. sep 2024

slapky do sprchy, vesiaky, 1-platnicka, zakladny riad, pribor,varna kanvica,hubka na riad, prostriedok, vlhcene utierky-moze rychlo utriet povrchy, toaletak...

luxus103
5. sep 2024

lampa,baterka,

knieza_pribina
5. sep 2024

@reanda Úplne zásadná vec pre úspešné dokončenie štúdia v riadnom termíne ☺️

lenka2710
5. sep 2024

Tak určite šľapky do sprchy a papuče na intrak, základné lieky - taka prvá pomoc, bracho nosil čisté obliečky, slúchadlá k notasu, vlastný pohár príbor tanier - to je jasne, ďalej viem ze si zisťoval ako sa dá na intraku pripojiť na wifi, či nepotrebuje akysi kábel ci co to zháňal 🙈, čistiace prostriedky to si kúpi už na mieste, viem ze bral panvicu a hrniec, s elektronikou ako kanvicu atď neviem ako to mali! Sa mi zdá, že tam bola kuchynka a tam mali aj chladničku, ale ako to tam fungovalo neviem!
No oblečenie, hygienu a osobne veci to vie každý sám 😉

reanda
5. sep 2024

@knieza_pribina dufam, ze si to autorka vezme k srdcu a tie kondomy jej zbali 😀

michaelam2
5. sep 2024

Snad to zvladne aj sama ci? 🙂 ale k veci …predlzovacku, nocnu lampu, obliecky, nejaky hrniec, panvicu, dosku na krajanie, misku, pribory, nozik, varesku, struhadlo na syr 😀 cistiace prostriedky, kuchynska utierka, hubka na riad , zakladne lieky, toaletny papier, dazdnik…oblecenie a hygienu snad netreba rozpisovat

ptvw
5. sep 2024

@h2 ona ju nechce zbaliť, chce ju len inšpirovať co by sa jej tak mohlo hodiť

ptvw
5. sep 2024

Vyvrtku🫣😅

h2
5. sep 2024

@ptvw Aj tak to tej dcére môže vadiť. Veď si len zober, koľko je tu diskusií, kde autorkám vadí, že sa im matky do všetkého starajú, ako keby boli nesvojprávne.

katuskamala1
5. sep 2024

Je uplne normalne ze jej pomahas s balenim, nechapem preco na teba utocia...

Deka na postel, nie prehoz, aspon mne tak bolo lepsie. Vankusik aby ked sa oprie o stenu nech sa radaej o vankusik. Ja som mala i svoju zaclonku a kobercek na izbe ale samozrejme zalezi aky intrak ma... riady, kanvicu, malicka chladnicka by bola super v mojivh casoch lebo jedlo kradli na chodbe... polotovary na horsie casy, caje,kava...

gab1sol
5. sep 2024

Ja som síce ešte vysokoškoláčku nebalila na internát, ale keď som na VŠ internát odchádzala ja, tak moja mamina sa absolútne nestarala do toho, čo si balím, nechala to na mňa. Samozrejme, keby som chcela pomôcť, tak pomôže. Presúvala som sa 200km od domu. 🤷‍♀️

knieza_pribina
5. sep 2024

@reanda ja som byvala v Mlynskej a kondómy rozdávali dosť často v rámci rôznych osvetovych aktivít aj zadarmo ☺️ takže ak nezabalí, ona sa k tomu nejako dostane. Ale neodpustím si poznamocku, že práve tento typ dieťaťa, ktorého mama balí na intrak bude práve z pobytu na internate 250km od mamky mimoriadne profitovať ☺️