Mam 16 rocneho syna, s ktorym mam dobry vztah. Dobre sa uci, sportuje, pomaha doma. Ma sice sem-tam pubertalne nalady, ale da sa to zvladat.
Mam vsak otazku. V piatok som zistila, ze ma na krku cucfleky. Tak sme sa rozpravali, lebo dievca este nemal. Napisala mu dievcina na instagram a po kratkom pisani sa stretli. Samozrejme, ze je dost casu, kedze skola nie je. A mne sa zda, ze to dievca zobralo prilis hopom.
Kup mu kondomy, vysvetli mu ako to funguje a viac asi nemozes chciet. Toto proste neustriehnes...a najlepsie keby sa s nim porozpraval muz.
@amelia000 rozhovor o kondomoch a ich pouziti sme mali. Pytala som sa, ci mu mam kupit, tak mi povedal, ze mu ich zatial netreba. K sexu nedoslo. Mna viac trapia tie "znacky" po krku a skrabance. Ze nevie povedat nie? Ze si s nim dievca robi co chce? Neviem, nechce sa o tom so mnou bavit.
Ehm, podla coho usudzujes ze mu to bolo neprijemne?
"Ze nevie povedat nie? Ze si s nim dievca robi co chce?" a preco by mal hovorit nie?
@gladys_07 ved neviem, ale toto sa mi zda na "zaciatocnika" trochu cez. A tiez si neviem predstavit, ze by som s nim.mala ist v takomto stave k lekarovi 😮
a on je nejaky mentalne zaostaly, ze nevie povedat nie dievcine pri bozkavani? Zjavne sa mu pacia tvrdsie praktiky.
@merkelica ked sme sa rozpravali, nebol z toho az tak nadseny. Vyzera, ze sa hanbi, inokedy je sebavedomy, niekedy az prilis.
To sa asi netreba pytat kup a budes mat istotu ze ich ma. Taak asi mu to bolo prijemne :D Asi mu len treba povedat, ze to proste nevyzera dobre a ze sa znackuju kravy a nie ludia. A aj to zea sa hanbis ist takto s nim niekam :D
So 16rocnym chodis k lekarovi?
Tbh aj ja som mala koľkokrát od manžela cucfleky a nehanbila som sa ísť takto do prace ale s mamou som sa o tom hanbila hovoriť samozrejme 😂 dnes by som si už dala pozor už sa to nehodí
mozno sa hanbil priznat pred tebou, ze sa mu to pacilo, tak zahanbene sa tvaril ze nic moc... a preco s nim chodis k lekarovi? ked som mal 15 chodil som sam.. mozno este skor...
@leuchtturm tak ja neviem, obaja maju 16. On je bez skusenosti, dievca neviem... len sa mi to zda prirychle.
ved je to uplne ze normalny. cucfleky a skrabance k tomu patria. co tt vies co vycucol on nej. 16rokov je uplne normalny vek na pettingove experimenty. ak kondomy mate prebrate skor s nim preber ze co je suhlas co je nesuhlas co kedy preco stopnut atd. a pripadne zisti ci dievca nie je pod zakonom. a potom ho uz len nechaj rozkvitnut
@merkelica lebo lekar dieta nevysetri bez podpisu rodica?
@gladys_07 ty nie? Však to je stále decko, to, že ma OP neznamená, že je dospelý.
wow to som nevedel... tak nic potom, kedysi boli ine zakony zrejme
@sunny8 v tomto sa mylis. Je uplne samostatny, sport ho naucil vela.
Lekar by nemal dieta vysetrit bez zakonneho zastupcu, nakolko podpisujes informovany suhlas. Takze este 2 roky s nim budem musiet chodit, ci sa mi to paci, alebo nie.
Hmmm asi sa hanbil vlastnej matke priznat ze bol jak pes otrhnuty z retaze...ved z coho ineho by boli skrabane na chrbte? :D jedine bud bol nad nou a zatala do neho nechty od vzrusenia alebo ak tu to vyrazne cervene ciary tak ho slahala s niecim xD...neviniatko to nebude aj keby mal vlastnej matke o tom klamat
@sunny8 tak asi som len staromodna. Ja by som ani v jeho veku s cucflekom na krku von nevysla. Proste nemusi cele okolie vediet, co sa deje u nas doma 😊
V jeho veku som mala raz taky krk akoby ma niekto skrtil :D u mna zabrala veta ze nech si znackuje kravu 🤣🤣🤣
Možno mu kup aj šatku nejakú 😀
Nuz uz je cas,kedy zacnu prve akusenosti a preto by som mu vysvetlila,ze s tym pocitam,ale taketo prejavy nie su pekne. Znackovat cucflekmi a doakriabat niekoho je totalne prizemne a toto by som sa mu snazila vysvetlit.
@merkelica mna ak ocucaval nejaky chalan hned som ho stopla. Nepotrebovala som chodit oznackovana ako krava.
@judar 😂😂😂😂 neviem, a kedze som zvedava a keby prisla takto domov moja dcera, asi by som mala urcite obavy, pytala som sa. Vraj to bolo iba z jej strany. On bud ako tela drzal, alebo sa mu to teda pacilo. Neviem
No takto - neidealizuj si syna, nie je ziadna „obet“. Pises ze dievca ide na to zhurta; ktovie ake cucfleky a skrabance ma ona. Predpokladam ze videli vo filmoch ze dobry sex znamena skrabance, tak sa teda driapali 😁 tie kondomy mu kup tak ci onak, myslim ze sex uz mal alebo coskoro bude mat ale hanbi sa s tebou o tom hovorit.
Nie je pravda. Ja som chodila od piateho ročníka k dr sama. Rodičia si kvôli mne nebrali OCR ani marodku a Dr nikdy nepotrebovala vidieť ani jedného z nich. Väčšinou to bolo keď som potrebovala ATB. Aj ku gyn som od 16 chodila sama a tiež ma vyšetrila bez maminej asistencie. K zubárovi takisto. Tak asi preto som toto nepochopila lebo ja som si toto "vybavovala" vždy sama odkedy som bola schopná a zodpovedná dávať si pozor na cestu a pod .. ;)
Tiez som toho nazoru a mala som tento nazor aj v puberte. Nikomu som cucfleky nerobila a nezelala som si to ani ja. Ale v tom veku je to pre nich cool a radi sa s tym pysia. Mali sme take trubky v triede,ktore,ked mali cucflek ukazovali ho. Normalnejsie aspon satku nosili
@sunny8 niektori lekari to toleruju, ini nie. Tam, kde im to staci podpisat raz za cas, s nim nechodim. Je to povinnost a ked ju nedodrzia, mozu byt za to postihnuti. Robim v zdravotnictve a respektujem to, ked to lekar vyzaduje.
Booože mala si mu dať pusu na čelo a hodiť do ruky nejaké kondómy ak máte doma po ruke a zasmiať sa že je konečne chlap a nech si v budúcnosti dáva pozor 😝😘
Doteraz si dievcata vobec nevsimal a nevyzera zalubeny. Viem, ze raz to prist muselo, ale po druhom stretnuti mat posiaty krk a doskriabany cely chrbat? Nechce to so mnou riesit.