Používali ste zubný gél pri prerezávaní zúbkov?

jerino
29. okt 2011

mate skusenosť pri prerezavanim zubkov zo zubnym gelom? hryzatka a pod.skušame tiež,dakujem,,,a ake mali vaše detičky priznaky?dakujem

milankovazuzana
29. okt 2011

Ahojky, 1.zúbok sa malému prerezal okolo 8. mesiaca, ale je to individuálne, niekomu už okolo 4.Nič z bažných príznakov nemal, snáď iba hryzkal všetko, čo mu do ruky prišlo.Nepotrebovali sme žiaden gél.Ani pri 2. zúbku.Kúpila som malému v lekárni super hryzátko z Curaproxu-cca 10€, kt. slúži aj ako hrkáločky.Je naozaj asi to najlepšie.No a potom mu išli 4 zúbky naraz a bol trošku nervóznejší.K bežným prejavom patria zdurené ďasienka, slinkovanie, hnačka, nervozita a plač-hlavne v noci... to zúbky bolia najviac.Keď je bolesť veľká, niekt. maminy dajú bábatku čípku od bolesti.Tak neviem, či som Ti pomohla, ale píšem podľa našej skúsenosti.

adunka73
29. okt 2011

...tak moje deti strasne slintaly asi 2 mesice predtim,nez se prvni zoubek prorezal,nedavala jsem zadne gely,podle me je to jenom reklama na tahani penez ze starostlivych rodicu 😠 vzdyt ten zubni gel zustane na dasnich mozna par minut,nez ho detatko spolyka.A chladive kousatka u nas taky nemely uspech,takze jsme rust zubu nejak prezili,ani nevim jak...

mata1001
30. okt 2011

ja davam calgel...hryzatka mu v noci moc nepomozu 😉 a cez den dudlik. a priznaky?:slintanie,hnacky,neklud,plac v noci...

evka4
30. okt 2011

ja som nepouzivala ziaden gel, myslim si, ze je to len dobry marketingovy tah pre ukludnenie mamiciek, ze nejako pomahaju svojim detom. z okolia poznam mamicky, ktore gel davali a nejaky efekt nebadali.

titulienka
30. okt 2011

nam sa dnes prerezal druhy zubok...prvy nam vysiel horna 2 a dnes dolna jednotka, akurat sme viac slinili, castejsie kakali, a troska neklud, ale inak uplne v pohode....az na to, ze mam rozeky na paplonoch a vankusoch vycmulkane 🙂

bobocka
30. okt 2011

zubny gel sme nedavali a ani nedame.neverim tomu.cez den mal maly hryzatka ak bolo treba,no on je statocny a nejak nevyvadzal koli zubkom.pravdupovediac mi hlavne nadmerne slintanie a redsia stolica dalo vediet,ze je dalsi zubok na obzore 😀 a ked som vedela,ze moze byt v noci zle,tak som mu dala homeopatika chamomilla vulgaris 9ch.len na noc,raz a ak sa v noci nekludny zobudil,tak som dala druhy x.viac nie.aj ked sa moze.sice je to homeo,ale nechcem aby to moje dieta jedlo ako cukriky.homeo nehomeo,aj tak je to liek.ale celkovo sme so zubkami nemali nejaky extra problem. 🙂

nelicefo
30. okt 2011

Zubný gél sme nedávali. Skôr dudlíky a hryzátka. 🙂

acikaa
30. okt 2011

nedavala som zubny gel ani prvemu synovy a nedavam ani dcere.tak isto ako bobocka tomu moc neverim a nakoko sme nemali ziadne problemy ani bolesti ani horucky a raz dva sa nam poprerezavali nepotrebovali sme ho 🙂

ikke
31. okt 2011

ano, davam, hlavne,ked sa prerezavaju horne zuby. malemu to zjavne pomaha.

ginger_fox
31. okt 2011

nie

lasto
31. okt 2011

Dobre sa hovorí o marketingových ťahoch, keď to maličký dobre prežíva, ale skúste to, keď sa vám dieťa 3 týždne budí každú hodinu a niekedy je aj 2-3 hodinky hore a upokojí ho naozaj len gél. Takže gély používam inak by sa nevyspal ani malý ani ja. A musím povedať, že nám pomáha.

habibi78
31. okt 2011

my sme fungovali na Calgel....dcere velmi pomahal, vyslovene sa po nom ukludnila 😉

zuziq
31. okt 2011

Ano pouzivali sme Dologel ktory je cisto prirodny bez analgetik. Malemu to velmi pomahalo a bol po nom kludnejsi. A ja vzdy ked nieco malemu davam, vyskusam to najprv na sebe 😀 Ucinok toho gelu je v tom, ze to dasienko znecitlivie. Nie je podstatne aby ta vrstva gelu ostala na dasnach, takze nie je to len marketingovy tah 😉Keby drobec nemal problem s prerezanim zubkov, tiez gel nepouzijem, ale ked mu mozem pomoct od bolesti, nenecham ho predsa trapit sa 😕 A nam este velmi pomahali homeopaticke cipky Viburcol. Treba ich vsak davat par dni po sebe, zabrali vacsinou na 2 az 3 noc

nasta197
31. okt 2011

Ahoj mi sme používali aj používame zubný gél Zúbok je fajn keď mu potriem a pomasírujem do par minút je kľudnejší a spokojnejší pomohlo nám to aj v noci 🙂

katka3012
31. okt 2011

Zatial nemame este ani jeden zubok,ale mam kupeny calgel a dentinox 😉

malinovka333
31. okt 2011

ja som kupila mundisal gel,

usiko
31. okt 2011

my sme mali iny gel,idem kuknut....kamistad, a ten sa mi zda ze je dost silnyked som si ja dala na pery tak strpli...takze nie je to len market. tah...ak to znecitlivie vam jazyk a dasno, musi aj dietatu, aspon kym nezaspi...samozrejme, ze ked sa prebudi, treba znova,ale nacas dobre.....

aduskatt
31. okt 2011

ano, MUDISAL, ale malemu tak zachutil, ze ho vo chvilke zlizal🙂)

tea333
31. okt 2011

gel tam nemusi ostat, staci nim dasienko par krat potriet a trosku ho znecitlivi..ked je najhorsie tak gel pouzivame a u nas zabera..pouzivame asi 3 rozne znacky

burina111
31. okt 2011

ano MUNDISAL, bol najlepší z tých čo sme mali odskúšané

dadav
31. okt 2011

My sme mali Calgel, dosť pomohol, videla som , že sa asi po 10 min. ukľudnil,... mám dve deti, tak som to dávala pri obidvoch 🙂 .

jendralka
1. nov 2011

aj my mame odskusany Calgel 🙂

henulienka
1. nov 2011

Pri bežnom prerezávaní zúbkov sme používali Calgel ale teraz idú dcérke očné zúbky a je to horor! Takže fungujeme takto - Calgel - vreskot neprestáva , Nurofen - vreskot neprestáva ani po polhodinke, tak už celý zúfalý sme vytiahli domácu pálenku, dobre ponatierali, dcérka sa pooblizovala, že mňam-mňam 😀 a o chvíľku zaspala. Kamarátka ešte používala na natieranie biele víno, alebo citrón.

janka_pn
1. nov 2011

zo zaciatku pouzivali, ale nezdalo sa mi, ze to zabera, tak som sa na to 😉 . hryzla hryzatka a mna... prezili sme 😵

edie63
1. nov 2011

Pouzivali sme, ale nepomahali. Ja som ich tiez vyskusala a myslim si, ze tie gely pomahaju asi tak 20-30 sekund, tak aspon u mna taky bol vysledok. Mne poradila jedna dr natierat zubky/ dasna vigantolom a neviem, ci sa malej ulavilo, ale zubky rychlejsie rastli, takze ten trosku pomohol.

olika37
1. nov 2011

Nášmu malému sa predierajú práve očné zúbky15 zúbok mu dnes prečnel cez ďasienko,bežne sme frčali aj frčíme na gelikoch(pomáhajú chvíľku,kym sa nevycmúľa-vyskúšaj)...dnes som mu dala aj Nurofen..tak sa hádam aj vyspím ☹

martinka17
2. nov 2011

u nás zabral Calgel vždy a kombinovali sme s homeopatikami 😉

nibiru
2. nov 2011

kamistad vsetko co dam malej vyskusam na sebe a tento ako jediny obsahuje mezokain a naozaj umrtvuje calgel,zubok sme mali ale nic moc.kamistad zabral vzdy a nie len na par minut natiera sa 3x.denne.

adulikka
2. nov 2011

Nepoužívala som ani pri jednom dieťati

cigaretka5
2. nov 2011

kamistad