Ahojky, čavky maminy 🙂
Potrebovala by som vaše rady ohľadom VHODNÉHO cumlíka pre synčeka ma rok aj niečo a už má 14 zúbkov ..(o to nejde ChválaBohu , že má 🙂 .. , ale rozkusol si už 3 cumlíky behom 2 dní 🙂 :D .. 2 boli Avent cumle a jeden Lovi . ten poradil manzelovi predajca ( a veruze ani neboli najlacnejšie- 2 Lovi cumle 9 eur:/ ) Aké cumlíky by ste mi odporúčili z vlastnej skúsenosti ?🙂 Ďakujem veľmi za rady ;)
Naša krpaňa dudle Lovi cumlíky a tiež sme veľmi spokojný.A sú aj nočné čiže v noci svietia.A majú krásne dyzajny😁 Ja si myslim že je to podstate jedno,ale keď bola bábätko tak prvý cumel co mala bol Nuk a z toho ju strašne naťahovala na grcku😁 nechcela ho.
Naša má 13 zubkov a nerozhrýzla ani jeden.hoci pravda je ze celý den sme bez dudla len keď ide spinkať musí mať jeden v puse a jeden v ruke.Má 18 mesiacov
@slamka890 len pokial ti je zvyknuty na klasický tvar cumla tak nuk ti bude odmietať lebo je inak tvarovaný.Naša malá ked si zvykla na Lovičko,tak iný tvar ani nezobrala do pusy.kupili sme jej aj babyono lebo sú z Lovi tvarovo takmer rovnaké len baby ono je o kúsoček dlhší a nechcela ho nadrapovalo ju z neho.No skúsiť môžeš.
a naco cumle vlastne, ked ma dieta uz 14 zubov.. nechapem.
Dieťa, ktoré má 1 rok nemá mať čo cumel v puse!!!!!!
Nechapem prečo by ročné dieťatko nemohol mať dudel.ved dvojročné deti zaspavaju na prse a ukludnuje ich to,niekedy ani nechcu mlieko a to iste majú za úlohu dudle.naša malá ma 18 mesiaci a bez dudla by nezaspala a ani ju nebudem trénovať aby s tym prestala,si myslim že má ešte naň nárok.Ale cez deň vydrží celý deň bez neho.
V živote som nedala decku dudel a ani nedám. Je to lenivosť matiek sa dieťaťu venovať, veď najlepšie je decku zacpať ústa,aby bolo ticho. Dudel a cuckanie je iba zlozvyk. A mimochodom, kazí to zuby.
Neviem preco by dudel mal kazit zuby.nehnevaj sa ja teda nie som leniva matka ale dudel dam dcere aj tak. Si predstav ze ja som mala dudel a z flasky som pila do 8 rokov a zuby mam bez jedneho kazu a rovne.
@juhseverzapad zato ze ty si nedavala decku cumel tak co? Co je na tom lenive??? Preco maju niektore zeny potrebu sa zapajt do diskusie v ktorej nemaju co povedat??
@juhseverzapad tak tu budem oponovat, zuby sa nekazia z cumla. moj maly mal cumel do 4 mesiacov a o tyzden ideme na ortodonciu kvoli strojceku. ma to proste vrodene. mala mala asi do roka cumel a ma zuby v uplnom poriadku a rovne. ale je divne, ked dieta ma plne usta zubov a cucka si dudel. toto je zlozvyk, v tomto suhlasim. a pohodlnost.
@evka_evka uff do 8 rokov z flasky? trosku silne kafe.
V živote som tiež nepočula ze dudel kazí zuby a mam kamaratku od detstva stomatologičku a ohladne dudlov sme viedli rozhovorov kopec a meno ani dokazane ze sú z nich krivé zuby.A vobec to nie je lenivost matiek.
To o tých zuboch sa hovorí,ja tomu tiež nijako neverím. Keď dieťa mrnčí, tak väčšina mamín hneď dáva dudel - chyba! Niekedy stačí chytiť dieťa na ruky, trošku sa s ním porozprávať, zaspievať a dieťa je ticho. U tých väčších,hlavne ktoré majú zuby, treba dať rožok alebo kúsok mäska do ruky a je kľud.
@juhseverzapad hahahahaha kebyze mas take dieta ako ja tak asi zmenis nazor
@evka_evka no pekne. toto by som asi nerozdychala. v jednom roku sli u nas flasky, cumle prec. "darovali sme ich chudobnym detom" zo dna na den. maly teda vyplul cumel sam, nechcel. ale flasu s kakavkom som mu vzala, lebo by sa jej nevzdal tiez.
flasky, cumle ako take nenicia zuby. ale napriklad z logopedickeho hladiska - ako mi bolo vysvetlene, nekojene deti mavaju viac problemy s recou ako kojene. aj mi tam vysvetlovala logopedicka ten mechanizmus, ako sa tvaruju pri sani psnika svaly, jazyk a tak. zaujimave zistenie. a ze flaska prsnik v tomto pripade nenahradza. ale ani vyrazne neskodi. no v kazdom pripade sa vyjadrila, ze dieta ma cim skor z flasky prejst zase na jedenie normlane, lebo to suvisi uz zase s inymi vecami a vyvojom inych veci. a myslim, ze pre mna bolo pohodlnejsie prave to, ze deti zaspavali potom bez takych suplementov ako cumel, flasa. a rovnako sa dokazali vcas najest sami, zuli a trenovali si to. tak ale ako sa kazdy citi no.. 😉
@edvelyn Aké dieťa? Ja mám tri, každé bolo iné, ale aj tak som ten dudel nepoužila!
@juhseverzapad sak toto, to zutie. to je tiez dolezite. cumle sa saju, ale jedlo sa zuje. a pri vyrastenych zuboch je dolezite zut a nie sat.
@juhseverzapad Ja by som sa mohla aj na hlavu postaviť, ak by som deťom nedala cumeľ, tak sa zadusia pästičkou. Proste v tej pusinke niečo museli mať.
A v čom je rozdiel, ak namiesto cumľa dám dieťaťu rožok? Akurát tak to, že ho naučím, že plač sa zaháňa jedlom, čo asi nie je dobrý zvyk. Treba dieťa proste odučiť od cumľa v určitom veku. prípadne stanoviť nejaká pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať.
@evka_evka aj ja som pila kakavko z flasky veeeelmi dlho, pamatam si to 😀...
podla mna dudlik nevadi, my sme ho vyhodili havovi asi v 2,5r, ale je pravda, ze ho nemala nonstop v ustach, ale viac menej na spanie... Ked bola mimi, tak po zaspinkami som jej dudlik vzdy vytiahla, aby sa nenaucila zbytocne dlho ho dudlat...
Myslim, ze tvar chrupu je skor o genetike... to uplne vidim, napr. moja dcera ma chrup po otcovi, ja mam zuby jedina z 3 deti presne po mame ulozene a jediny moj synovec zo 6 vnucat tiez 😀, takze dudel nedudel, treba sa pozriet, ake mali zuby rodicia 🙂
AKo jasne, ze 24h s dudlom vidiet 2-3 r dieta nie je OK, ale na to spanie do 2-2,5r v pohode....
a poznam deti, viacere, ktorym mamy nedali dudliky a oni si zacali cmulat palce !!! to je horsie, lebo dudel raz vyhodime, ale palec ostane... a vidite potom 5r dieta, co si cumle palec, no katasrofa ten pohlad.... to radsej dudel.
@monicm Aj moje si žuli pästičky, palce na nohách, košielky , mňa (rameno). Ja si proste myslím, že u vyše ročného decka, ktoré chodí a učí sa prvé slová,tak nemá mať čo dudel v puse.
ja kupujem najcastejsie DMkove Babylove, pridu mi dost kvalitne a v porovnani s Avent atd vyrazne lacnejsie- moje dieta este ziaden neprekuslo...tak neviem nakolko su aj trvanlive 😀