Cumlík pre dieťa, ktoré má 14 zúbkov

slamka890
6. jan 2016

Ahojky, čavky maminy 🙂
Potrebovala by som vaše rady ohľadom VHODNÉHO cumlíka pre synčeka ma rok aj niečo a už má 14 zúbkov ..(o to nejde ChválaBohu , že má 🙂 .. , ale rozkusol si už 3 cumlíky behom 2 dní 🙂 :D .. 2 boli Avent cumle a jeden Lovi . ten poradil manzelovi predajca ( a veruze ani neboli najlacnejšie- 2 Lovi cumle 9 eur:/ ) Aké cumlíky by ste mi odporúčili z vlastnej skúsenosti ?🙂 Ďakujem veľmi za rady ;)

margarita
6. jan 2016

ja kupujem najcastejsie DMkove Babylove, pridu mi dost kvalitne a v porovnani s Avent atd vyrazne lacnejsie- moje dieta este ziaden neprekuslo...tak neviem nakolko su aj trvanlive 😀

bosoriak
6. jan 2016

@slamka890 Moja mladsia bola zavislak a mali sme tie najlacnejsie obycajne netvarovane silikonove cumle z Tesca.

8291
6. jan 2016

Naša krpaňa dudle Lovi cumlíky a tiež sme veľmi spokojný.A sú aj nočné čiže v noci svietia.A majú krásne dyzajny😁 Ja si myslim že je to podstate jedno,ale keď bola bábätko tak prvý cumel co mala bol Nuk a z toho ju strašne naťahovala na grcku😁 nechcela ho.

slamka890
autor
6. jan 2016

@margarita a kolko ma vase dieta zubkov ? 🙂 .. Ved mne nejde o to aby boli tie cumle drahe 🙂 tiez sa hodi kazda koruna ;) Ale sme si mysleli, ze ked su drahsie .. cosi vydrzia :D .. ;)

slamka890
autor
6. jan 2016

@bosoriak A nerozhryzla ? :D Mozem poprosit znacku ? 🙂

8291
6. jan 2016

Naša má 13 zubkov a nerozhrýzla ani jeden.hoci pravda je ze celý den sme bez dudla len keď ide spinkať musí mať jeden v puse a jeden v ruke.Má 18 mesiacov

slamka890
autor
6. jan 2016

@8291 o tom Nuku som citala , ze ten by mal byt neprehryznutelny ..No ..len neviem mne sa zda taky velky :/

8291
6. jan 2016

@slamka890 len pokial ti je zvyknuty na klasický tvar cumla tak nuk ti bude odmietať lebo je inak tvarovaný.Naša malá ked si zvykla na Lovičko,tak iný tvar ani nezobrala do pusy.kupili sme jej aj babyono lebo sú z Lovi tvarovo takmer rovnaké len baby ono je o kúsoček dlhší a nechcela ho nadrapovalo ju z neho.No skúsiť môžeš.

slamka890
autor
6. jan 2016

@8291 No ved toto ..:/ .. Tiez ked bol este maly sme mu skusali vseliake ale len avent chytil .. :/ a tenLovi teraz tiez cucal ked uz sme iny nedavali .. ale budem musiet skusit ..bud chyti alebo bude bez dudy 🙂 ..

bubelko
6. jan 2016

@slamka890 ak uz ich hryzie, tak ich necumle a rozhryzie ti kazdy... aspon moja skusenost.

mawka
6. jan 2016

a naco cumle vlastne, ked ma dieta uz 14 zubov.. nechapem.

juhseverzapad
6. jan 2016

Dieťa, ktoré má 1 rok nemá mať čo cumel v puse!!!!!!

bosoriak
6. jan 2016

@slamka890 Nerozhryzla, museli sme ju potom oducat ked mala dva a pol roka 🙂 Ale ona do nich nekusala vobec. Znacku si nepamatam, len viem, ze mali take najobycajnejsie obaly a najobycajnejsi tvar. Inak je pravda, ze ked si raz zvykne na nejaky tvar, iny uz do pusiny neda.

8291
6. jan 2016

Nechapem prečo by ročné dieťatko nemohol mať dudel.ved dvojročné deti zaspavaju na prse a ukludnuje ich to,niekedy ani nechcu mlieko a to iste majú za úlohu dudle.naša malá ma 18 mesiaci a bez dudla by nezaspala a ani ju nebudem trénovať aby s tym prestala,si myslim že má ešte naň nárok.Ale cez deň vydrží celý deň bez neho.

evka_evka
6. jan 2016

@slamka890 my pouzivame od mala Mam .dcera ma uz dva roky 18 zubov a kuse ich pravidelne hlavne ked jej idu zuby.inak.ho uz nepotrebuje

juhseverzapad
6. jan 2016

V živote som nedala decku dudel a ani nedám. Je to lenivosť matiek sa dieťaťu venovať, veď najlepšie je decku zacpať ústa,aby bolo ticho. Dudel a cuckanie je iba zlozvyk. A mimochodom, kazí to zuby.

evka_evka
6. jan 2016

Neviem preco by dudel mal kazit zuby.nehnevaj sa ja teda nie som leniva matka ale dudel dam dcere aj tak. Si predstav ze ja som mala dudel a z flasky som pila do 8 rokov a zuby mam bez jedneho kazu a rovne.

edvelyn
6. jan 2016

@juhseverzapad zato ze ty si nedavala decku cumel tak co? Co je na tom lenive??? Preco maju niektore zeny potrebu sa zapajt do diskusie v ktorej nemaju co povedat??

mawka
6. jan 2016

@juhseverzapad tak tu budem oponovat, zuby sa nekazia z cumla. moj maly mal cumel do 4 mesiacov a o tyzden ideme na ortodonciu kvoli strojceku. ma to proste vrodene. mala mala asi do roka cumel a ma zuby v uplnom poriadku a rovne. ale je divne, ked dieta ma plne usta zubov a cucka si dudel. toto je zlozvyk, v tomto suhlasim. a pohodlnost.
@evka_evka uff do 8 rokov z flasky? trosku silne kafe.

8291
6. jan 2016

V živote som tiež nepočula ze dudel kazí zuby a mam kamaratku od detstva stomatologičku a ohladne dudlov sme viedli rozhovorov kopec a meno ani dokazane ze sú z nich krivé zuby.A vobec to nie je lenivost matiek.

evka_evka
6. jan 2016

@mawka ako jedla som normalne jedlo ale kakavko vzdy z flasky 🙂

juhseverzapad
6. jan 2016

To o tých zuboch sa hovorí,ja tomu tiež nijako neverím. Keď dieťa mrnčí, tak väčšina mamín hneď dáva dudel - chyba! Niekedy stačí chytiť dieťa na ruky, trošku sa s ním porozprávať, zaspievať a dieťa je ticho. U tých väčších,hlavne ktoré majú zuby, treba dať rožok alebo kúsok mäska do ruky a je kľud.

edvelyn
6. jan 2016

@juhseverzapad hahahahaha kebyze mas take dieta ako ja tak asi zmenis nazor

mawka
6. jan 2016

@evka_evka no pekne. toto by som asi nerozdychala. v jednom roku sli u nas flasky, cumle prec. "darovali sme ich chudobnym detom" zo dna na den. maly teda vyplul cumel sam, nechcel. ale flasu s kakavkom som mu vzala, lebo by sa jej nevzdal tiez.

flasky, cumle ako take nenicia zuby. ale napriklad z logopedickeho hladiska - ako mi bolo vysvetlene, nekojene deti mavaju viac problemy s recou ako kojene. aj mi tam vysvetlovala logopedicka ten mechanizmus, ako sa tvaruju pri sani psnika svaly, jazyk a tak. zaujimave zistenie. a ze flaska prsnik v tomto pripade nenahradza. ale ani vyrazne neskodi. no v kazdom pripade sa vyjadrila, ze dieta ma cim skor z flasky prejst zase na jedenie normlane, lebo to suvisi uz zase s inymi vecami a vyvojom inych veci. a myslim, ze pre mna bolo pohodlnejsie prave to, ze deti zaspavali potom bez takych suplementov ako cumel, flasa. a rovnako sa dokazali vcas najest sami, zuli a trenovali si to. tak ale ako sa kazdy citi no.. 😉

juhseverzapad
6. jan 2016

@edvelyn Aké dieťa? Ja mám tri, každé bolo iné, ale aj tak som ten dudel nepoužila!

mawka
6. jan 2016

@juhseverzapad sak toto, to zutie. to je tiez dolezite. cumle sa saju, ale jedlo sa zuje. a pri vyrastenych zuboch je dolezite zut a nie sat.

monicm
6. jan 2016

@juhseverzapad Ja by som sa mohla aj na hlavu postaviť, ak by som deťom nedala cumeľ, tak sa zadusia pästičkou. Proste v tej pusinke niečo museli mať.

A v čom je rozdiel, ak namiesto cumľa dám dieťaťu rožok? Akurát tak to, že ho naučím, že plač sa zaháňa jedlom, čo asi nie je dobrý zvyk. Treba dieťa proste odučiť od cumľa v určitom veku. prípadne stanoviť nejaká pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať.

katrin21
6. jan 2016

@evka_evka aj ja som pila kakavko z flasky veeeelmi dlho, pamatam si to 😀...

podla mna dudlik nevadi, my sme ho vyhodili havovi asi v 2,5r, ale je pravda, ze ho nemala nonstop v ustach, ale viac menej na spanie... Ked bola mimi, tak po zaspinkami som jej dudlik vzdy vytiahla, aby sa nenaucila zbytocne dlho ho dudlat...
Myslim, ze tvar chrupu je skor o genetike... to uplne vidim, napr. moja dcera ma chrup po otcovi, ja mam zuby jedina z 3 deti presne po mame ulozene a jediny moj synovec zo 6 vnucat tiez 😀, takze dudel nedudel, treba sa pozriet, ake mali zuby rodicia 🙂
AKo jasne, ze 24h s dudlom vidiet 2-3 r dieta nie je OK, ale na to spanie do 2-2,5r v pohode....

a poznam deti, viacere, ktorym mamy nedali dudliky a oni si zacali cmulat palce !!! to je horsie, lebo dudel raz vyhodime, ale palec ostane... a vidite potom 5r dieta, co si cumle palec, no katasrofa ten pohlad.... to radsej dudel.

juhseverzapad
6. jan 2016

@monicm Aj moje si žuli pästičky, palce na nohách, košielky , mňa (rameno). Ja si proste myslím, že u vyše ročného decka, ktoré chodí a učí sa prvé slová,tak nemá mať čo dudel v puse.

jajka257
6. jan 2016

@slamka890 nasa ked zacala rozhryzat cumle, tak zacal boj o odvykanie. Radsej som s nou bojovala o cumel, akoby sa mala v noci zadusit vdychnutim kuska cumla. Inymi slovami, cumel mi u deti nevadi, skor mi vadil strach, ze ho vdychne. Aj nad tym sa zamysli.