Bude mať dcéra krivé zúbky, keď bude používať cumlík?

happymom
10. jún 2013

Dcere rastu zubky a počula som ze ked bude pouzivať cumlik bude ich mať krive Dakujem 🙂 🙂

uberfrau
10. jún 2013

nie je to pravidlo .. ale môže sa stať..takisto pri používaní obyčajných fliaš s cumľom..najlepšie sú hrnčeky s náustkom..a z cumlíkov odporúčam mam so špeciálnym tvarom proti zlému rastu zúbkov ;)

mariposita
10. jún 2013

Podla mna to je len povera- ved potom by sme mali mat krive zuby vsetci.

beruska.zuzanka
10. jún 2013

nemyslím si, asi záleží aj od tvaru dudlíka, sú tzv ortodonticky tvarované a tie by uškodiť nemali a je ich na trhu väčšina... moja dudlala skoro do dvoch rokov a zúbky má krásne, ja som nedudlala ako dieťa a musela som nosiť strojček a i tak ich nemám ako z knižky, tu ide aj o genetiku, tvar sánky a tak 🙂

zapka21
10. jún 2013

@mariposita ako vsetci? To podla teba vsetci nosili alebo nosia cumel???

emma_932
10. jún 2013

mozno, ked ho nosia dlho... ja som mala skoro 8 /!/ rokov, ked som prestala pit svoje kakao z flase a mala som riadne krive zuby, tie dva predne. do 18ky som nosila strojcek /ale len na noc/, nosila som ho poctivo a velmi mi pomohol..

simca06022011
10. jún 2013

podla mna je tam urcite vyssi predpoklad na krive zuby, vidim to na svojej malej ze teraz uz je vacsia a dudla sa nechce vzdat ani keby co... a tie zuby jej naozaj kriveju... aj ked na zaciatku rastli rovno. Za to mam kamosku s rovnakym dievcatkom a dudel skoro nenosia, iba ked je velmi zle v noci a vobec sa jej nekrivia... co sa tyka predkusu, je to podla mna aj geneticky dane, my mame napr. vsetci v rodine vystrcene dvojky trochu : P zeby to bolo nosenim dudla? 🙂 flasky na pitie neriesim, lebo to dieta necumle pol dna, vypije za 5 minut a je klud.. ale cumel je dlhodobo v ustach. Ja lutujem ze som take daco vobec kupila... aj ked nam ho supli uz v porodnici, ale viem ze doma by som to lahsie oducila dvojtyzdnove dietatko ako dvojrocne...

lejlla
10. jún 2013

starsi syncek mal cumlik dlho a zubky krive nema...

sssimi
10. jún 2013

Ja som mala dudel ako dieťa dlhoooo. Teda pôvodne do dvoch rokov, ale ako sa narodil brácho, tak som mu ho chodila poctivo kradnúť 😀 Čiže by sa dalo povedať že aj do 4roch rokov. Zuby mám v pohode. Nepíšem že dokonalé-horné dvojky sa mi začali tlačiť pred jednotky. Nie je to príliš vidno, ale ak by to malo byť z dudla, tak si myslím, že sa mi skôr vytlačia dopredu jednotky.
Krvié zuby sú podľa mňa dané skôr dlžkou ďasna a šírkou zubou. Ak sa tam zúbky nezmestia automaticky sa musia pokryviť keďže máme daný určitý počet zubov. Preto sa často vytrhávajú zuby múdrosti ak nie je dostatok miesta.

Týmto samozrejme nezastávam postoj, že dudel je dobrá vec 😀 😉 Moje deti dudel mali. Menšia ešte má a budem sa určite snažiť čím skôr sa ho zbaviť 😉

huxy
10. jún 2013

ja si myslím,že na tom niečo pravdy je.a nie je to vôbec o povere-nepovere.je to proste podľa mňa trošku logické.ale záleží podľa mňa aj od toho,ako dlho dieťatko ten cumlík používa.ak príliš dlho,myslím,že to zakrivenie zúbkov môže byť očividné.ja síce neviem,dokedy presne som cumlík mala,no potom som musela nosiť strojček /keď som chodila na základku/.ale tak isto si myslím,že aj pitie z fľašky s cumľom môže zúbky kriviť.tak my sa musíme ešte od toho odnaučiť.nerada by som bola,keby dcérka musela neskôr tiež nosiť strojček na zuby.
@lejlla inak nemyslím,že pri veku 1 alebo 2 roky je tak vidieť to zakrivenie zúbkov.myslím,že to vidieť až neskôr.aj keď je pravda,že potom aj mliečne zúbky vypadnú,a narastú riadne,ale aj tak si myslím,že to s tým niečo spoločné má

nice202
10. jún 2013

moja sestra mala do troch rokov cumel a ma totalny predkus. nosila strojcek dlho dlho, ale aj tak sa ho nezbavila. bola vyslovene zavisla od cumlika.

ajka30
10. jún 2013

ja som mala cumel dost dlho, do 3 rokov a mam predkus. Nikto iny v rodine nema.

whiterosses
10. jún 2013

povera, howadina ako voda v koši .. to by som musela mať aj ja krivé zuby a muž tiež :D

janinah
10. jún 2013

s dcérou som šla riešiť strojček na krivé zubky a prvá otázka bola nie či mala cumlík,ale ako dlho,ona ho mala dlho do 2,5r. cca....druhá dcéra cumlík nemala a zuby rovné,že by náhoda? neviem....podľa lekárov sa má cumlík najneskôr v 1roku veku zrušiť

slniecko007
10. jún 2013

aj mne pred rokom povedala pediatricka,ze maly bude mat predkus,ked bude mavat dudusku. a ja som musela nosit strojcek,nvm ci je to tym,ale cumlik som mala pomaly do 4.roku

andrejka1974
10. jún 2013

urcite to pravidlo nie je , syn ktory mi nosi strojcek cumel nemal vobec 🙂 🙂 🙂 🙂 on miloval prsty a to lavy prstenik a prostrednik , tie tam mal casto , pravu ruku si tam nedaval 🙂 🙂 🙂 🙂 a ti co mali cumel strojcek nemali 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

slavka1307
10. jún 2013

Moja staršia dcérka mala cumel, zúbky mala krivé, ale sa jej vyrovnali. Mladšia má cumel tiež, vyzerá to tak, že dlhšie ako staršia, a má ich tiež krivé. Dúfam, že sa aj jej potom vyrovnajú.

zorka1
10. jún 2013

tiež si myslím,že ide skôr o to,ako dlho dieťa cumlík má,a nie či ho vôbec má.ak ho nosí dlho,tak tie krivé zuby sú oveľa pravdepodobnejšie.hovadina to určite nie je.

gabikastorinska
10. jún 2013

Znamej dcera mala cumel do 4 rokov a dnes ma 8 rokov ma skaredy predkus a krive zubky zubar im potvrdil ze cumel je na pricine☹

katecameron
10. jún 2013

blbost moj ma krasne zubky a mal cumel do 3rokov

traktor
10. jún 2013

..prva dcera mala cumlik dlho, mala krasne mliecne zubky a aj teraz trvale ma pekne,rovne.., druha dcerka nemala ani cumlik, ani palcek,mliecne zubky mala pekne, ale pri trvalych uz bude musiet mat strojcek,ma predkus, syn nemal cumel,mal palcek, zubky mal krasne, pokial nespadol a museli mu ich vyberat /mliecne/, bala som sa ake mu vyjdu trvale, zdalo sa, ze nebudu ok..ale budu 🙂 , najmladsi Matko mal cumlik, nie stale,..zubky mal nadherne, ale zacali sa mu predne jednotky /len jednotky, ostatok ma pekne/ lamat, pricom zubky umyva, papa vela ovocia , zeleninky atd.co sa stalo netusime.. ake budu trvale uvidime..myslim, ze na stave zubkov sa podpisuje hlavne dedicnost a dalej potom ako k nim pristupujeme, cistime si ich atd. ..cize nie je dokazane, ze cumlikovove deti musia mat zakonite skarede zubky..

slavkabis
10. jún 2013

Ja som mala cumeľ skoro do štyroch rokov a jeden zub nemám krivý....

brisilda
10. jún 2013

podla mna zalezi aky cumlik pouzivate a ako casto ho dietatko ma v pusinke ..... okruhle cumliky deformuju podnebie co moze mat za nasledok pokrivenie chrupu ........

ankaevka
10. jún 2013

bude to súvisieť s tým ako dlho ho dieťa má ale u každého dieťaťa je to individuálne ako skoro všetko...moje staršie deti mali cumeľ do 2,5 roka a ani jeden nemá krivé zuby...ja som mala cumeľ dlhšie aspoň čo mi rodičia hovorili niečo cez 3 roky a tiež nemám krivé zuby...aj moja tretia bambuľka dudluje a niekedy okolo 2. roku ju to odnaučím 😉

sampo
10. jún 2013

moja ma krive..ale nie z cumla, z toho, ze si cmula prsty! a to je ovela horsie ako cumel..ten by som uz davno vyhodila. Takze radsej cumel ako prsty 🙄

aristka
10. jún 2013

dieťaťu sa z cumlov začne predsúvať sánka asi okolo tretieho roku,vtedy cumel už určite nie,ale žeby sa krivili zúbky mliečne z dudlíka je diskutabilné,pretože ak dieťa má aj kriví zúbky mliečne to neznamená,že aj stále zúbky budú krivé...skôr by som sa bála predsunutia sánky ,preto detičky okolo 3 rokov pitie z pohárika a bez cumla...

rebeka7501
10. jún 2013

Dcéra mala dudel do cca 3 rokov a strojček nosiť nemusí. Ja som dudel mala - no neviem ako dlho - nosila som strojček. Ja osobne to dudlu nepripisujem - aký ťah by muselo mať dieťa aby sa mu zdeformovalo podnebie ? Bratovi museli vytrhnúť všetky 4 štvorky aby sa mu zuby zmestili do úst. Keby nemal dudel určite by to nemalo vplyv.

cerez
10. jún 2013

My sme ho mali do 19 mesiaca a má krásne zúbky. Po 15 mesiaci sme ho už dávali len cez noc. Možno cumlík nemá až také nežiadúce účinky na zúbky, ja som skôr názoru, že nenechávať dlho cumlík kvôli rozprávaniu. To môže brzdiť a zle fixuje hovorené slovo.

vikuska.
10. jún 2013

Cumlik ovplyvnuje tvarovanie podnebia, nie tvar zubkov. Je na to viacero studii, na Google scholar sa da najst kadeco.

carmella
10. jún 2013

Nezavisi to od cumlika je to individualne ,, Moj mali pouzival do dvoch rokov a Ma pekne rovne zubky 🙂

llaura098
10. jún 2013

Moja mala cumlik do styroch rokov a krive zubky nema.