Maminky maju vase deticky tzv.medové zuby? take tie ako odhnité? My chodime k zubarovi uz dva roky.ma 3 take zuby teda uz len korene. Maly ma 5 rokov a dr caka kym bude vacsi a bude spolupracovat...on si da pekne opravit zubky.len toto je asi vaznejsi zakrok. Ako to riesili vam zubari alebo ako ste to riesili vy?
Moji síce medové zuby nemajú, ale naša zubárka je zásadne proti akémukoľvek zdroju infekcie v ústach. Takéto zuby opravuje, korunkuje, trha... Podľa toho v akom stave su
@marcelatje mliečne zuby by sa nemali trhať priskoro, oni “držia miesto” tým trvalým. Tam niet čo opravovať. Dcere už rástli s kazom, časom sa zlomili a zostali len korienky. K zubarke sme chodili od 2 rokov.
@hettinka to je už v dnešnej dobre prežitok, zub sa môže normálne vytrhnut a namiesto neho sa nasadí medzerník ktorý to miesto drží namiesto neho. Jednoznačne lepšia možnosť ako potenciálny zdroj infektu
@marcelatje no našej dcere by museli vytrhnúť komplet všetky rezáky, nielen 1 zúbok. Neviem, kam by dali asi tak ten “medzernik”.
Inak, trvale zuby má v pohode, nejakú plombu má, vďaka strojčeku aj pekne rovné. To, že mala medové zuby nemalo vplyv na trvalý chrup.
@hettinka no, asi je to naozaj pre prípad ak ide o jeden zub, nie komplet chrup.
@marcelatje ak má dieťa tzv “medové zuby”, tak zo nie je jeden kaz na 1 zube.
@hettinka ale tiež to nevznikne z noci na ráno, moja dcéra začala tak mat horné dvojky, zubárka to pochytila v začiatkoch, hneď odporučila co robiť a celý proces sa úplne zastavil. Nebolo to ani vidieť, len keď sa človek poriadne pozrel, zuby vôbec nezcernali, ani sa nepolamali.
Týmto vôbec nechcem poukazovať na rodičov, lebo častokrát tu čítam aj rady ktoré im dali samotní zubári a nestačím sa čudovať.
Je malo zubárov ktorí svedomito liečia mliečne zuby a v neposlednom rade to aj dosť stojí, takže chápem ze rodic radšej počká kým vypadnú.
@marcelatje ved dr to vycistil dal na to nejaky kryt alepred vianocami jedol jablko a odpadlo mu to.a pod tym bol uz riadne zniceny ten zub a ako naschval do rana ho ten zub bolel....lenze ja to nechapam.svedomito umyvame zuby chodime k zubarovi pravidelne a toto sa nam robi.mi je do placu ze musi takto trpiet aj ked robime vsetko preto aby boli zuby ok...len maly ma oslabenu imunitu ci to nie je aj s tym spojene
@monikaduskova ja myslím, že dcere sa to stalo, lebo ako dieťa nič nechcela poriadne jesť. Len suché rožky, zemiaky, ryžu a mlieko. Med sme jej nikdy nedávali. A pila do 2 rokov z fľaše, ale hlavne, že trvalý chrup má Ok.
@monikaduskova úplne chápem tvoje pocity, tiež som sa pýtala prečo....
Kup gc tooth mousse, ja naňho nedám dopustiť.
@marcelatje ved tu pastu pouzivam a aj tak sa to robi 😢...jemu sa vraj pokazili z nocneho kojenia a atb
@monikaduskova maly to ma, v hornom rade z 10 zubov ma 8 pokazených, boli sme už u 2 zubárov, každý ti inak povie, teraz ideme k ďalšiemu. Veľmi ma to trápi, ma ešte len 2 roky. V podstate od kedy ma zúbky, tak sa začala narúšať sklovina, vraj tiež z nočného kojenia...
@yayko tak to viem ako sa trapite.ja som z toho velmi zufala.tak velmi sa bojim....a aj ho bolia tie zubky?
@hettinka a ako jej vybrala ten koren? dala si to mala vybrat?
@monikaduskova ona jej to umŕtvila takým gélom a mala na to taký nástroj, ktorým to akoby vylupla. Ani nevedela ako, ani to moc nekrvacalo. Ono ako rastie nový zub, ten mliečny koreň sa skracuje.
Dcéru to nebolelo, mávala nad jedným zubom hnisavý váčok, to sme chodili stále čistiť.
@monikaduskova no je to hrozne...zatiaľ myslím že ho nič neboli, ale aj tak by som aspoň čo to nechala opraviť, aby sa chudáčik aspoň najesť mohol aj keď neviem ako, keď on nespolupracuje. 1 Prvá zubárka mu to chcela robiť nasilu, že držať a opraví, to som ale nechcela, potom že do narkózy a tak..druha čakala, či začne spolupracovať, ďalšia povedala, že nechať tak, že sú to len mliečne...uvidíme čo táto nová...už by som zvážila aj jemnejšie “oblbnutie”, je už predsa starší, ale aj tak klasickú narkozu asi nie. Ja som to konzultovala s viacerými zubarmi, riešim to už dosť dlho...
@monikaduskova nechávas pôsobiť v noci bez vyplachnutia?
@marcelatje ano.nevyplachujeme.len vypluva
@yayko on ma 3 take.len ta 4 ho boli...
@monikaduskova a v akom štádiu cca si to začala používať? Prepáč tie otázky, ale dosť ma to zaujíma.
@marcelatje uz pouzivame asi vyse roka.ked sa mu zacali kazit.je pravda.ze obcas davam prestavky v jeho pouzivani.
@yayko ahoj.kolko rokov ma prosim ta tvoj maly?nasa bude mat teraz 2 a na jednom zubku uz ma z dvoch stran take zarezy takze sklovina odchadza 😔 ja som z toho strasne neststna zubky cistime aj ked s velkym revom a este v spani jej docistujem jednozvazkovou kefkou ..prosim ta kde chodite k zubarovi? Asi Ba vsak?ja neviem nikde najst nejaku kliniku v okoli kde by jej to nejako opravili..ale myslela som ze by som ju dala aj uspat alebo nieco podobne..syn teraz uz ma 12 rokov tiez od malicka mal problemy so zubami a jemu museli vytrhat v narkoze lebo dostal zapal,strasne sa bojim aby sa to neopakovalo
@monikaduskova ahoj.prosim ta pozeram ze si zo Sliacu..kde prosim ta chodite k zubarovi?a v akom vam zacali nieco robit so zubkami?nevies ci je vo zvolene alebo Bb alebo v okoli nejaka ambulancia kde uspia alebo daju nieco detickam aby boli kludnejsie?moja ma dva roky
Zienky este sa chcem spytatvna tu pastu kde ju zozeniem?vdaka
@zuzdom ahoj, ma 2 roky. My ideme teraz vo februári prvý krát k zubárovi nájdeš na fb - zubnýlekar Adam, dosť ho chvália, tak uvidíme čo povie a ako budeme postupovať ďalej. Je to v ba. Vieš, mne prvá zubárka povedala že ho mám nasilu držať a ona mu opravi zuby, ale on reval a metal sa len ju videl, takze to som odmietla. No a potom mi dvaja známi zubári povedali, že to mám nechať tak a len čistiť, tak som nechala. Ale keď vidím ako rýchlo to postupuje a bojím sa, že sa nebude vedieť chúďatko ani najesť...tak s tým chcem niečo robiť. Sama neviem ako. Pred narkozou ma jeden z tých známych lekárov varoval, že to nemám nechať. Neviem. Môžem ti potom dať vedieť, čo nám dr odporučil. A k tej paste, teda krému, lebo to len po umyti natries na zuby, dá sa objednať cez net, pošlem ti link. Nám ale mám pocit nepomáha...ale aj tak ju dávam. Aspoň pre lepší pocit. My mame jahodovu, maly ju hneď zlíže, možno preto nepomaha😃
@zuzdom ahoj....my chodime do bb k dr.Halasovi.chodime uz skoro 2 roky k nemu.maly si da pekne vycistit zubok od kazu....ale potrebuje vybrat 5 zubkov lebo ma tam uz zapal...boli sme teraz v Nitre v Stomahol u dr. Džafičovej.ta robi deticky aj v sedavej narkoze.ze deticky sa len nadychaju plynu...povedala pani zubarka.ze aj ovela mensie deti nez je moj 5 rocny....kludne napis spravu ak by si este chcela nieco vediet
@monikaduskova prosim ta a v Nitre sa dlho caka kym objednaju? Aj vam povedala ze ci sa moze potom cestovat ked budu detickam robit zubky? Lebo od nas je Nitra cca 130km tak neviem ci by to bolo mozne. Tie zuby su nocna mora vkuse nato myslim. A nahodou o Zvolene si nepocula ci tam nerobia? Nenapadne ma ako sa to tam vola
@monikaduskova dcéra to mala. Neriešilo sa to nijako, až keď jej išli trvale zuby, zubárka jej vybrala ten korienok, ak nevypadol sám
Treba dávať pozor, dcere sa trvale zuby tlačili za tým mliečnymi, akoby v druhom rade.