ahojte maminy, našej 4,5 ročnej bambule sa začali kývať spodné zúbky. najpr jeden, no čo, asi si narazila, pomaly vypadne. dnes povedala, že ju bolia zúbky. tak sa jej kýve aj druhý. a keď sme kukli lepšie - aj s baterkou, spoza zúbkov sa jej tlačia dospelácke. ešte nemá ani 5 rôčkov - teda presne 4 r.8 m. je to vôbec normálne, ... 😨
a riešili ste to aj so zubárom, alebo len to nechať tak kým vypadnú 🙂
so zubárom sme to neriešili, nakoľko boli prázdniny letné a chodíme ku školskej zubárke (tam, kde bude chodiť do školy), nechali sme to tak, keď sa už riadne kývali zuby, tak sme im pomohli.
@bmonika
ahoj... zaujima ma ako to potom dopadlo s tymi zubkami? my sme mali len pred mesiacom 5 rokov a uz sa nam kyvu dva zubky, je to normalne? ako rychlo vam potom narastli trvale? dakujem za odpoved .🙂
@bmonika ahojky tak skoro Vam vypadli mliecne zubocky?a nepamatas si kedy Vam isli mliecne zubky?lebo ja sa neviem dockat kedy mojej dcerke pojdu trvale zubky lebo si vybila jednicku a vyzera to nepekne.A mliecne zubky nam vysli az v 9 mesiacov,tak pojdu aj trvale neskor ci to nezalezi od toho?
@ivetka2007 a kedy Vam vysli mliecne zubky?dakujem
@katarina43 zadne stolicky uz mame vonku asi pol roka, ani sme si nevsimli a teraz sa mu tlacia predne spodne jednotky..
@ivetka2007 ale kedy Vam vychadzali mliecne zubky nepamatate?od 6 mesiacov ci neskor?lebo mojej 3 rocnej dcerke sa zlomil jeden zubcek jednicka a uz sa neviem dockat kedy jej pojdu trvale zubky lebo ma to moc trapi ze nema ten zubcek,tak preto sa pytam ze kedy isli mliec.zubky ci to nezalezi od toho ked mliec.zubky idu neskor tak vyjdu aj trvale zubky neskor neviete mi povedat?
@katarina43 jaaaj... velmi skoro... uz v 5tom mesiaci vysiel prvy... skoro mal zubky, preto som rada, ze mu skoro idu aj trvale... tiez nam tri zubky v predu chybaju (okrem tych vypadnutych) a nevieme sa ich dockat... teraz ked narastu dolne jednotky, snad pojdu horne jednotky, tie nam chybaju ☹
@ivetka2007 a co ste mali pokazene zubocky?joj aj my mame s tym problemy zacai sa k tomu malej kazit zubky a zubarov nechce ani vidiet a potrebujeme jeden zubcek v zadu zaplombovat a neviem ako to zvladneme ☹ a zubky vzdy umyvame ja tomu nechapem,uz som zufala z tych zubkov ☹ a tu jej zubari ani nechcu robit lebo vzdy place
@katarina43 hej hej, ja som tiez z nich zufala... jeden predny zubcek mu uz vysiel zlty.. som to neriesila... ked mal asi rok som si raz nahodou vsimla, ze sa zacina rozpusatat zubok vela jednotky... potom jednotka...a potom druha dvojka... jedna jednotka hore mu ostala, ale je skoro cela cierna... chudatko moje.. velmi ho to trapi... sladkosti jedol rovnako ako ostatni rovesnici, nic extra a takto sme dopadli...ale chvala bohu do skoly uz pojdeme s novymi zubkami 🙂
@bmonika moja mala mala takto isto.mala presne 4,5 roka ked jej prve 2 zuby vypadli. teraz v juni bude mat 6 rokov a a uz ma 4 dolne dospele. jeden horny uz vypadol a druhy vysi na vlasku. takze uplne normalne. 😉 a tiez tie 2 spodne jej rastli za tymi mliecnymi. aj sme boli u zubara a povedala ze sa jej to posunie. tie 2 vypadli a naozaj tieto nove zubky sa pekne posunuli na miesto kde maju byt
zubky nemame vobec pokazene doteraz ani jeden kaz klop klop klop
@ivetka2007 a cistili ste zubky?a u zubara Vam nic s tym nespravili?my tiez velmi sladke nepapame a zrazu kazy,ja som z toho velmi ☹
@hanuliq a kedy Vam vysli mliecne zubky ak sa mozem opytat?skor ako od 6 mesiaca?
@katarina43 prve 2 jej vysli v 4 mesiacoch. do 18 mesiacov mala vsetkych 20 zubkov. zubarka sa sama divila ze jej vypadavaju velmi skoro, ale ze to urcute zato ze jej mliecne skoro vysli. tak neviem. 😉
@bmonika a kedy vam vychadzali mliecne zubky?skoro?
vychádzali nám tiež tak asi ked mala pol roka, ale mali sme drobunké a malinké. žiadne veľké lopaty 😵
prvý zúbok nám vypadol ked mala katka 4 roky 9 mesiacov cca. na 1 septembra a druhý týždeň na to. hlásili sme sa o pol roka k zubárke, ked mala 5,5 roka, sestrička nás vysmiala, že nemôže mať dospelácke zúbky. mala ich už asi 6 mo a teraz máme 6 rôčkov a neakých 5 mesiacov a máme 12 dospeláckych zúbkov. 4 hore 4 dole a 4 stoličky. no a k tomu aj dve blomby na stoličkách ale mliečnych. nemáme ani tak pokazené zúbky, ako skôr krehké a stoličky sa nám prelomili.
no a moja mladšia, tak to je katastrofa. skoro 4 roky a v puse ako "bezdomovec". hore skoro žiadne, tak sa nám vyllámali samé, rozštiepili... , dole fajn. ... pravdepodobne sa nám tak pokazili pri raste takto, lebo v pol roku brala 2x antib. do žily na obličky, tak možno sme ten rast pokazili týmito liekmi. lebo ostatné už má fajn. 😉
@ivetka2007 a kolko uz mate zubkov novych?
@bmonika joj ved aj my sa trapime kvoli tym zubkom,tak sa jej zacali kazit a u zubara nechce mi ani pusu otvorit.Jednu jednotku v predu mala odlomenu ked sa natahovala za hrackou tak buchla sa do police a vylomila si zubcek,my mame tiez krehke zubky a som z toho na nic ☹ a dufam ze trvale nam tiez pojdu skoro,ale je to asi aj v genetike lebo malej tatko mal zle zubky.A vzdy jej zubky pucujem ako drak 😀 aj kojila som malu donedavna a hlavne to nocne kojenie asi jej pokazilo zubky.A k zubarovi chodite s tou mladsou?Nespravili jej zu zubkami nic?dakujem
chodime s oboma k zubarke, no nespravila. povedala, že dúfam, že to neako dobojujeme, a že sa čuduje, že ju to nebolí 😒 u nás zubárka bez problémov. už jej dala na stoličku že akože blombu, tak kade chodí, hovorí, že už má blombu. len jej zúbok vyšpárala a dala neakú hmotu. ale neboja sa ústa otvoriť, a to je fajn, sú zvyknuté na doktorov, už sme ich pochodili ☹
@bmonika a druhej dcerke zubky este trvale nevychadzaju?alebo ma este cas?ja sa tak tesim ze kedy nam pojdu trvale zubky lebo teraz je to katastrofa a to zubky cistime vzdy.Obidva dcery mali problem s mliec.zubkami?Ja som z toho taka zuufala uz ☹
@katarina43 dufam ze trvale nam pojdu skor a uz sa nebudu kazit,a dcerke sa tie trvale zubceky uz nekazia?
staršia má krásne trvalé zúbky. im ako keby sa ani nekazili, len sa im lámu. ale tieto trvalé, že má krásne, síce nie také lopaty, ale ja aj manžel máme malé zuby. uvidíme, zúbky si čistí, zatiaľ ok, ale ja má vysokú kazivosť, dúfam, že to nezdedí aj ona.
mladšia bude mať len 4 rôčky, tá nemá ešte trvalé a dúfam, že do 6 rokov vydrží 😵 s mliečnymi aké ich má. uvidíme.
@bmonika ale mozno ze pojdu skor ako v 6 r. tak ako mladsej dcerke 🙂 a to vazne tak skoro starsej isli trvale zubky?neviem cim to je ze niektorym idu dost neskoro a niektorym az v 6r. Nie je dcerka starsia vyssia ako by mala byt?A mladsej nerobi problem papkanie ked nema zubky?
našej katke teda má 6,5 ročka ale typujú všetci viac. a je aj o jedna z najvyšších v triede. zubárka tiež nechcela veriť. možno bude vyspelejšia ako ostatní, uvidíme. no naša zuzka má v predu jedničky jednu celú a jednú polovičnú, dvojky hore žiadne... ale dole a vzadu má zúbky, len nepapá napr. kôrku z chleba a také tvrdé, ináč v pohode
@bmonika jeeeej dakujem za fotecky mate pekne dcerky,jooj len mna tak isto trapia tie zubky ale dufam ze bude dobre len musime pockat pokym narastu druhe a budu uz pekne,A zadne zubky sa mladsej nekazia?nema blomby?len predne sa jej polamali?no veru ze ta starsia je vysoka a vyzera na viac ako ma.A moze to byt aj tym ze je vyspelejsia ako je rovestnici a preto jej zacali ist tak skoro zubky trvale.No aj mojej bambulke tipuju na viac ako na 3 r.Vravia ze vyzera tak na 5r.Bude vysoka po mne 🙂 lebo tatko je mensi 😉
@anaku a mliecne zubky Vam kedy vychadzali skoro?ked tak skoro Vam vysli aj trvale?dakujem
@katarina43 normalne v 6. mesiaci. A trvale isli skoro a vobec nebol vysoky na svoj vek, prave naopak, takze si nemyslim,ze to suvisi. Taktiez ta kazivost a kojenie, ja som kojila v noci strasne vela a dlho a nastastie doteraz ani jeden kaz.
@anaku tak neviem cim to bude,tie kazy,mala ani sladke vela nepapala,len dlho bola kojena asi to bude aj v genetike neviem,uvidime kedy pojdu nam trvale 🙂 🙂 ale pisu baby aj to ze ked mliecne vyjdu neskor tak potom aj trvale,tak neviem nemusi to byt vzdy pravda asi nie?
áno, je to normálne, aj my sme mali ešte pred piatymi narodeninami 🙂