Mamicky z rodinných domov tiež vám vyvážajú odpad raz za 2 týždne? Ci to len našu ulicu zatiaľ odrezali..do konca roka mam zaplatených 220 eur, malo to platiť od nového roka a zrazu takáto zmena už od októbra, nemám slov.
@klarissa25 áno viem ale platia 55 eur za osobu ? Do konca roka nemal čo meniť pravidlá keď máme zaplatenú takú sumu.
U nas kazdy tyzden, ale svokrovcom raz do mesiaca. Tiez mi to pride malo.
My sme v meste v RD a tiež každý druhý týždeň.
Kazdy druhy tyzden. A platime 26 eur na osobu
Aj u nás každý druhý týždeň.Ale my máme 2 kuka nádoby.Lebo je nás doma 5.
My si mozme vybrat ... raz za 2 tyzdne alebo raz za 4 tyzdne... rozne velkosti nadob... Kazda moznost ma svoju cenu. Ak ste raz zaplatili x penazi za x odvozov, je zvlastne, ze to menia uprostred roka, ale je mozne, ze skoncila zmluva so spolocnostou a navysili odvoz. Len je divne, ze vas o tom vopred neinformoval starosta (alebo si si nevsimla?)...
@nataly93
Moja rodina býva v malom meste na Strednom Slovensku. Od Septembra do Februára sa vyváža odpad raz každý druhý týždeň a od Marca do Augusta raz týždenne. 🫤
Minulý rok sa platilo 55€/rok/osoba.
Takto sa odpad vyváža roky len cena sa neustále zvyšuje. 🫣
@nataly93 každé dva týždne...no keby sme platili za osobu ...tak my sa nedoplatime 7x55 eur. = 385 eur len odpad???? Zatiaľ prišli s návrhom vážiť odpad...my separujeme.... ale plastov mame veľa....zial
@pieksamaki mne sa len narodila mala a hneď mi prišlo za ňu 55 eur do týždňa platiť a oni takto s nami vydrbu tiež separujeme ale nestačí to na 2 týždne taka mala nadoba.
@pieksamaki ale veď za separovany odpad sa neplatí, iba za komunál
@nataly93. Áno, je to dosť...55 eur...keď my sme mali viac odpadu keď boli deti malé.....Aši tie plienky to robili....teraz menej....ale stále dosť plastov....
Neviem prečo neprechádza tomu diskusia VUC ...obciana a samospráva.....najlepšie by bolo ak by akceptovali žiadosti podľa toho akú má situaciu domácnosť.....keďže je to rôznorodé.....ale zároveň vyjsť v ústrety spolupraci
@pieksamaki ja som s tým v pohode ze budu chodiť raz za 2 týždne ale od nového roka a nie on si zmysli už teraz hoc co konca roka mam zaplatený 1tyzdnovy vyvoz.
@dnld to nie...ale práve preto píšem....ze to je potom menej komunalu...keď človek separuje.....no paradoxne si musíme kupovať vrecia na papier a plasty....nám nestačí 1 vrece od obce
@nataly93 ano...chápem.....ako od nového roka....nech je v tom aj poriadok....áno...rozumiem...
Neviem si predstavit system vyvazania odpadu raz za tyzdeñ, ved to musi neskutocne smrdiet, staci si predstavit vlozky, plienky, jedlo-napr. zvysky masa/kosti, ktore sa nemozu hadzat do kompostu. V Spain mame iny system, ci uz v meste alebo na dedine su pre urcity pocet domov spolocne kontajnery na komunalny aj separovany odpad, a vyvazaju to kazdy jeden deñ okrem nedele. A v tu nedelu poobede/vecer uz je to riadne citit....
@nataly93 sme v dome v humennom komunal beru raz za tyzde.. plasty daju sacok a zbieraju raz zaesiac co je podlana malo Spin 2krat mesacne bysli. Papier tiez raz za mesiac to zas niekedy nevylozim aj 3mesiace
Dedina kde sa ideme sťahovať to ma presne takto, raz za 2 týždne...a myslím ze takých miest dedín je viac