Ako často vám vyvážajú komunálny odpad?

nataly93
25. okt 2024

Mamicky z rodinných domov tiež vám vyvážajú odpad raz za 2 týždne? Ci to len našu ulicu zatiaľ odrezali..do konca roka mam zaplatených 220 eur, malo to platiť od nového roka a zrazu takáto zmena už od októbra, nemám slov.

klarissa25
25. okt 2024

Dedina kde sa ideme sťahovať to ma presne takto, raz za 2 týždne...a myslím ze takých miest dedín je viac

nataly93
autor
25. okt 2024

@klarissa25 áno viem ale platia 55 eur za osobu ? Do konca roka nemal čo meniť pravidlá keď máme zaplatenú takú sumu.

nuklia
25. okt 2024

U nas kazdy tyzden, ale svokrovcom raz do mesiaca. Tiez mi to pride malo.

nataly93
autor
25. okt 2024

@nuklia na dedine platia 10-20 eur za osobu nedá sa to porovnať s 55 co platíme my a primátor si zmysli zrazu takúto zmenu...

dnld
25. okt 2024

My sme v meste v RD a tiež každý druhý týždeň.

11bodka11
25. okt 2024

Kazdy druhy tyzden. A platime 26 eur na osobu

nataly93
autor
25. okt 2024

@dnld písali ze Prešovčania si budú môcť zvoliť počet nádob pýtala som ešte jednu nedá sa, tak si budem vyvážať odpad sama na zberny dvor

doriiis
25. okt 2024

Aj u nás každý druhý týždeň.Ale my máme 2 kuka nádoby.Lebo je nás doma 5.

nafka0483
25. okt 2024

@nataly93 My sme v Kosiciach, vyvazaju raz za tyzden, stacilo by raz za mesiac ak nie menej.
Ved tam pomaly nemam co davat, takmer vsetko vyseparujeme.

nataly93
autor
25. okt 2024

@doriiis mňa vytocilo len to ze to malo platiť od 1.1. S tým ze sa zníži cena co tiež pochybujem ale ok a zrazu už teraz hoc mam zaplatené za týždňový vyvoz

zic
25. okt 2024

My si mozme vybrat ... raz za 2 tyzdne alebo raz za 4 tyzdne... rozne velkosti nadob... Kazda moznost ma svoju cenu. Ak ste raz zaplatili x penazi za x odvozov, je zvlastne, ze to menia uprostred roka, ale je mozne, ze skoncila zmluva so spolocnostou a navysili odvoz. Len je divne, ze vas o tom vopred neinformoval starosta (alebo si si nevsimla?)...

nataly93
autor
25. okt 2024

@zic chodili také papiere a mali sme sa k tomu prihlásiť od 1.1 my sme sa neprihlásili k ničomu a nevyvazaju nám už od teraz.

22abigail22
25. okt 2024

@nataly93
Moja rodina býva v malom meste na Strednom Slovensku. Od Septembra do Februára sa vyváža odpad raz každý druhý týždeň a od Marca do Augusta raz týždenne. 🫤
Minulý rok sa platilo 55€/rok/osoba.
Takto sa odpad vyváža roky len cena sa neustále zvyšuje. 🫣

doriiis
25. okt 2024

@nataly93 ...choď na úrad a informuj sa.Mozno ti ten preplatok,ktorý vznikol týmto štýlom odrátajú z budúcoročnej platby

pieksamaki
25. okt 2024

@nataly93 každé dva týždne...no keby sme platili za osobu ...tak my sa nedoplatime 7x55 eur. = 385 eur len odpad???? Zatiaľ prišli s návrhom vážiť odpad...my separujeme.... ale plastov mame veľa....zial

dnld
25. okt 2024

@nataly93 Unás sa odpad váži tak každý platí podľa toho koľko odpadu má.

nataly93
autor
25. okt 2024

@pieksamaki mne sa len narodila mala a hneď mi prišlo za ňu 55 eur do týždňa platiť a oni takto s nami vydrbu tiež separujeme ale nestačí to na 2 týždne taka mala nadoba.

dnld
25. okt 2024

@pieksamaki ale veď za separovany odpad sa neplatí, iba za komunál

nafka0483
25. okt 2024

@nataly93 Tolko plienok mas ze nestaci? Alebo co hadzes do komunalu?

pieksamaki
25. okt 2024

@nataly93. Áno, je to dosť...55 eur...keď my sme mali viac odpadu keď boli deti malé.....Aši tie plienky to robili....teraz menej....ale stále dosť plastov....
Neviem prečo neprechádza tomu diskusia VUC ...obciana a samospráva.....najlepšie by bolo ak by akceptovali žiadosti podľa toho akú má situaciu domácnosť.....keďže je to rôznorodé.....ale zároveň vyjsť v ústrety spolupraci

nataly93
autor
25. okt 2024

@pieksamaki ja som s tým v pohode ze budu chodiť raz za 2 týždne ale od nového roka a nie on si zmysli už teraz hoc co konca roka mam zaplatený 1tyzdnovy vyvoz.

pieksamaki
25. okt 2024

@dnld to nie...ale práve preto píšem....ze to je potom menej komunalu...keď človek separuje.....no paradoxne si musíme kupovať vrecia na papier a plasty....nám nestačí 1 vrece od obce

pieksamaki
25. okt 2024

@nataly93 ano...chápem.....ako od nového roka....nech je v tom aj poriadok....áno...rozumiem...

tiezjedna
25. okt 2024

@nataly93 u nás každý piatok. Ale my si môžme vybrať ako veľkosť nádoby, tak aj
frekvenciu vývozu. Od toho sa odvíja cena.

nataly93
autor
25. okt 2024

@tiezjedna toto by som prijala a toto aj deklarovali a zrazu nič neplatí nedá sa vybrať ani nadoba ani počet nič a funguje to o 2.5 mesiaca skôr ako malo, nemám Facebook ale sestra mi kopírovala ze niesom sama nastvana nato je tam milión sťažnosti.

nafka0483
25. okt 2024

@nataly93 Pises, ze vy ste sa ani od 1.1. neprihlasili k nicomu, nebolo tam uvedene ze ak si nevyberies, tak...? Nejaky postup?

tenerifka
25. okt 2024

Neviem si predstavit system vyvazania odpadu raz za tyzdeñ, ved to musi neskutocne smrdiet, staci si predstavit vlozky, plienky, jedlo-napr. zvysky masa/kosti, ktore sa nemozu hadzat do kompostu. V Spain mame iny system, ci uz v meste alebo na dedine su pre urcity pocet domov spolocne kontajnery na komunalny aj separovany odpad, a vyvazaju to kazdy jeden deñ okrem nedele. A v tu nedelu poobede/vecer uz je to riadne citit....

nataly93
autor
25. okt 2024

@nafka0483 nie k tomu sa asi nikto neprihlásil lebo vôbec nepovedali o cene a každý vie ze len znížia frekvenciu vývozu s rovnakou cenou.

slavomira236
25. okt 2024

@nataly93 sme v dome v humennom komunal beru raz za tyzde.. plasty daju sacok a zbieraju raz zaesiac co je podlana malo Spin 2krat mesacne bysli. Papier tiez raz za mesiac to zas niekedy nevylozim aj 3mesiace

katica06
25. okt 2024

@nataly93 vyvážajú každý druhý týždeň ale vykladám iba raz mesačne, kolega vykladá 6x ročne lebo sú iba dvaja a poloprázdne kuka nádoby nedávame von