Ahojte dievčatá!
Chcela by som sa Vás opýtať ako periete spodnú bielizeň resp. nohavičky. Ide o to, že snažím sa ich prať na 60 stupňov na programe bavlna alebo Eco, ktoré trvajú cca 2-3 hodiny. Po vypraní sa mi stane, že ostávajú ako keby kúsky z nohavičiek vo vani resp. bavlna, nite. Neviem teda ako to mám prať tak aby to bolo čo najhygenickejšie a najšetrenejšie k prádlu.
Ďakujem za každý tip!
Ahoj, pokiaľ nemáš nejaké vážne zdravotné gynekologické problémy, neprala by som ich na 60-tke, veď sa Ti o chvíľu všetky rozpadnú 😁 Ja periem normálne na 40-tke, hodinu a je to OK...
Na 60 a držia roky.
Na 40 a dávam dezinfekciu namiesto aviváže
45 min. na 40st. s pracim gelom, obcas frknem definzekciu, a potom susim v susicke na programe Hygiena
Nohavicky a aj panske a detske trencle periem s ostatnym pradlom, podprsenky tiez, ale vo vrecusku na pranie, vsetko na 40
@viestta ja tiez tak...
@miskaz123 Periem na 40 st. a do každého prania pridávam aj dezinfekciu
biele periem na 60, tmave na 40, pouzivam z dmky dezinfekciu do prania (lejem ju tam, kam sa dava avivaz, avivaz ale nepouzivam, mam susicku. je pravda ze po dezinfekcii potom to pradlo specificky citit, ale to mi vyriesi susicka
@januska12323 a odkiaľ nakupujete nohavičky prosím?
@miskaz123 periem na hodinovom programe ale vzdy na 60 stupnov + pouzivam dezinfekciu s DM. Tak isto periem aj detom. Samozrejme zvlast mne a muzovi a zvlast detom.
60tka, kolo hodiny perie. Kupujem len bavlnene (alebo co najviac bavlny) a prezivaju dlho a to su aj v susicke. Mix znaciek. Ale aj nejake obyc dlho vydrzali
@miskaz123 cista bavlna. bonprix napr.
Na 40 tke sme vsetci v poriadku😄
na 90 a tiež sme všetci v poriadku 😀 a je mi úplne jedno kedy sa mi rozpadnú, veď balík nových stojí toľko čo obed v reštike (nie erotické, ale obyč gaťky)
Na 60tku aj bielizeň aj pyžamá...chce to kvalitnejšiu bielizeň bavlnenú
Si neviem predstavit, ake musia byt znecistene tie vase nohavicky, ak ich periete na 60 a 90 s dezinfekcnym prostriedkom 🙉😆
@miskaz123 ja periem na 40tke, teda ako kedy..ale ja všetku spodnú bielizeň žehlím keďže mi vadí každý jeden prášok 😊
@oli18 Nie sme prasiatka, aby sme mali znečistenú bielizeň. Ani nežijeme v jaskyni. Ale tu stačí obyčajný pot, aj v tom sú baktérie.
A okrem toho aj doba kovidová nás niečo naučila a netýka sa to iba bielizne, ale aj iného prádla.
@monika_mt pri dennodenom sprchovani, pouzivani vlhcenych utierok, pouzivamim wc sprsky a menenim nohaviciek 2-3x denne bakterie nemaju sancu 😄. Iba co ti pri prani nasiaknu dezi prostriedkom, avivazou, Puelou, ci inou pridanou chemiou a zdravotny problem je na svete. Vsetko s mierou 😉
@monika_mt Neviem, ktorá žena má v práci možnosť si 3X za deň vymeniť nohavičky 🤦🏼♀️. A tiež pochybujem, že to robí autorka daného príspevku.
@janka1011 keď nemá argumety trepe blbosti
Dezinfekciu na nohavičky...neblaznite a radšej žehlite.
Ja by som tiež opatrne s dezinfekciou...radšej vyšsia teplota ako toľko chémie, čo ničí prirodzenú ph v pošve aj v čreve
Ja davam dezinfekciu na pradlo periem na 50.