Dobrý deň,chcem sa spýtať pomohli niekomu tieto dva produkty na ploštice ?
@drobec02 ja som to vlastne zistila len nedávno,skúšala som všetko čistiť parným čističom,no žiaľ neúspešne. Tak momentálne siahame po tomto spreji,môžem to striekať na všetko ? Myslím na čalúnenú sedačku,matrace,koberce atď? Nie je to nebezpečné ?
Ako píšem tie potvory sa schovávajú hlavne do škár,medzier a tak ďalej aby ich nebolo vidno, milujú drevo takže všetko drevené treba postriekať ,koberce iba vyčistiť a čalúnenie ak sa dá zovliecť tak prať
Protect sa prave nema davat na matrace a calunenie, skor na podlahu a steny a na drevene/kovove/plastove casti nabytku. My sme ho pouzivali proti blcham a na calunene casti sme davali iny pripravok, ktory ale nie je proti plosticiam.
@marianarem a čo mám teda robiť ? Iba to stále čistiť parným čističom? A vysávať? Ja už fakt neviem... Tento sprej mi príde až zajtra,tak to skúsim.
Úplne chápem tiež som chcela vyhodiť sedačku ale keď som si spomenula koľko má stala😮💨prešlo ma to,spali sme z mužom 2 týždne na zemi kým som všetko vystriekala a čo som našla vlastnoručne zabila ,až keď ich už nebolo po dvoch týždňoch ani vidieť a taktiež sme už nemalý kusance na rukách vtedy som aplikovala druhu várku postreku a bolo to ,všetko som ešte prekontrolovala,vyprala na 90 stupňov a bol kľud,takže ťa čaká ťažký mesiac
@drobec02 veď toto... Ja mám novú spálňu za ktorú som pred týždňom dala 2000€. Mám nový gauč v obývačke,neprichádza do úvahy to vyhodiť. Momentálne mi ani po kúpe spálni neostalo na nejakú firmu ktorá by to zlikvidovala. 😭 Som s toho veľmi smutná,tak som sa tešila s novej spálne... Ostalo mi iba oči pre plač,zajtra to skúsim,skúsim ešte znovu všetko vyčistiť parným čističom....
Najhoršie však je,že máme stále nové kusance... To znamená,že je ich veľa.
@akje zistila som to asi 4 dní do zadu...všetko som vyčistila,každý jeden kút... Všetko parným čističom. Veď toto,že máme všetko nové, neprichádza do úvahy to vyhodiť...
@autorka Tak vam ich doniesli ako darcek s nabytkom.
Plostice treba riesit s deratizacnou firmou, ktora sa na to specializuje. Oni to pridu pozriet, vydymia vam to, napocitaju plostice, ktore najdu, pozru, kde sa nachadzaju a z toho vedia povedat, ci pridu este raz a bude stacit iba postrek alebo opatovne vydymenie.
Urcite to nahlaste cim skor, lebo kazdy den nakladu velke mnozstvo vajicok, ktore sa za 2 tyzdne vyliahnu.
Spoznas to podla ciernych bodiek na nabytku.
@akje písala som vyššie,že po kúpe spálne mi už na takú firmu neostalo... Pozerala som si ceny,takže to nie je lacná záležitosť.
Odkial si brala nabytok?
@dadis no si predstav,že si kúpiš krásny nábytok ktorý nikto nepoužil.... A potom toto,mám s toho nenormálne depresie... Hľadám riešenie,snáď mi príde ten postrek zajtra...
@dadis Kondela
Ja som od nich brala len jednu skrinku nastastie. Urcite by som ziadala preplatit desinsekciu.
@dadis to by bolo na dlho... Ja sa toho potrebujem zbaviť ihneď...
My sme tiež mali, zavolala som hneď firmu, prišli na druhý deň, jedna izba 150€, ale vystriekali aj spoje medzi izbami, stupačky, gauč preistotu, my sme ich mali len v spálni ..inde sa nerozliezli našťastie...neriskovala by som sprejom, treba na nich odborníkov, držím palce 🍀
@extra Áno,viem... Odborníkov by som si mohla dovoliť niekedy o mesiac... No zatiaľ s tým nemôžem žiť,chcem skúsiť aspoň niečo,len mám strach,že sa otravime aj my... Alebo skôr my,ako oni...
Ten sprej je najlepšia forma aký môžeš použiť,,len nečakaj že sa ich zbavis hneď,,trochu to bude trvaťj
@remarian01 a máš s ním skúsenosti ? Nemôže sa po nástreku otráviť aj človek ?
@autorka vies si od niekoho pozicat peniaze? Lebo ak to svojpomocne vystriekas, je velka pravdepodobnost, ze sa toho nezbavis..nechcem ta strasit, len tento hmyz je strasne odolny.. nasledne by som poslala firme fakturu s potvrdenim od deratizerov, ze ste si plostice doniesli vdaka ich nabytku..
@akje vieš nerada by som sa zadlžovala... Nemám to rada,všetko čo mám,mám len vďaka tomu,že sme si na to vedeli stále zarobiť... Pre mňa je to dosť ponižujúce.
@akje a áno,čítala som si o tom niečo... Je veľmi odolný...
No, ja by som pouzila kludne aj precerpanie uctu, hlavne cim skor, kym sa nerozsiria. Ak ste v byte, nebude trapnejsie, ked susedia budu mat tiez?
@majka99999 bývame v dome...
Ja som stým striekal všetko,báť sa nemusíš,,ak sa nemýlim tak ten sprej ich nezabije ale nemôžu sa viac rozmnožovať,,musíte pozrieť rošta na posteliach,rozobrať sedačku alebo obrátiť všetko tam vystriekat co sa da,,aby ste nemali žiadne škáry, plus stále aj ten parný čistič,,koberce mozu biť tiež problem,, je to boj
@remarian01 vidíš to má nenapadlo, prevrátiť sedačku...
Protect sprej naj topka,odporučal mi ho dezinsektor keď sme čistili byt po podnajomnikoch ktorý si tieto zvieratká u nás zabudli,treba všetko vystriekať a po 2 týždňoch znova opakovať a máte pokoj ,všetky medzery,škary, otvory, záhyby a teda želám pevné nervy