Ahojte, ak mate susicku umiestnenu na pracke spolu s medzikusom, je mozne prat aj susit naraz? Teda dole v pracke prat a zaroven hore v susicke susit? Nekazia sa tym spotrebice alebo nevznika iny problem? Dost by mi to usetrilo cas, ale celkom sa to bojim skusit a v navode som o tom nic nenasla. Dakujem ❤
Takmer stale ak potrebujem vyprat viac pracok za den, najma cez vikend
Ano
Vzdy periem a susim zaroven, neviem si predstavit robit to az po sebe, ten strateny cas...
Bez medzikusu, periem a susim furt naraz ako drak. Jednu varku vyhadzem hore do susicky, dalsie sa perie a tak dokola cely zivot az kym sa nezblaznim 😃
Ale vazim si, ze nemusim na potok 🤭
@katica06
@nikaluk
@slovenka753
@anjelicek26
@babulkomale vdaka za info a este jedna otazocka - ked vyberiete uz ususene pradlo, tak ho nejako vytriasate, aby vychladlo a az potom ho skladate a davate do skrin? Alebo to rovno poskladate, este za tepla, a trebars na kopkach nechate vychladnut a az potom do skrin? Lebo aj rovno zatepla poskladat a este teple do skrin???
Vyhodim do kosika na pradlo, odnesiem si to na sedacku nech poskladam, nahodim novu pracku a take vlazne skladam, nejako som to nikdy neriesila, je pekne suche a nekrci sa nastastie takmer nic...
Robím podľa toho na akom programe suším , väčšinou skladám hneď ale niekedy ani nie som doma keď program končí alebo práve nemám čas na skladanie
Prestala som používať aviváž. Dávam len tekutý gél na pranie. Potom prádlo do sušičky. Mám aj vonné obrúsky aj ježka na ktorého sa kvapka vôňa. Aj tak to nevonia. Čo dávate do sušičky?
Skladam hned veci ktore nechcem aby sa pokrcili (tricka, rifle,…) alebo aspon ich tak nejak dam do kosa nech sa nedokrcia ak nejdem skladat hned ale planujem narazovo poskladat viac susciek naraz / nechce sa mi / robim nieco ine.
No ja ho vždy chcem skladať ešte za tepla, ale keď reálne sušička dosusi, nejaká extraterestrialna sila ma od nej odpudi a robím to tak za 3 dni 🤣
oki, vdaka za skusenosti, lebo navod je jedna vec a realne skusenosti realnych ludi su ina....niekedy je lepsie riadit sa tymi skusenostami 🙂
Ja dávam prádlo ešte vyvetrať pre odloženim do skrine. Mala som problém že bolo zatuchnute, týmto som to eliminovala.
@slovenka753 vdaka a to akym sposobom? Vyvesili ste ho? Lebo ste ho zlozili a nechali este zlozene chvilku "postát" a az potom ho odlozite do skrine? Alebo?
@slovenka753 aj ja davam este na susiak, aby vychladlo a bolo rovne, pripadne sa dosusilo a nezatuchlo. Ale ja napr. Nesusim na dlhych programoch, zda sa mi to, ako premrhana elektrina. Staci do hodiny, susicka ma inteligenciu, tak prida, ak nie je dostatocne presusene, tak naco to tam trimac 2-3h
Na sušiaku nechám doschnut. Prípadne len nechám rozložené na posteli.
@slovenka753 tohto som sa obavala, lebo na susiak nemame vhodne miesto (susilo sa v druhej detskej, ale uz ju potrebujeme vyuzivat), preto sme susicku vlastne J kupovali...a tym, ze susim vela, rozoprestriet vsetko na postel, fu, to si neviem predstavit
Jasne! Aj teraz mam tak pustene!
Ususim v susicke dosucha a hned po vybrati este horuce poskladam, co treba vyrovnam dlanou (akoby vyzehlim). Zehlim len minimum oblecenia.
Sušiak nechávam v spálni kde permanentne vetrame. Ono to nechávam max na hodku dve, netreba nejako dlho. Len nech sa zostatková vlhkosť odparí
Ale asi som jediná čo to tak necháva😆
@mk1111111111
@slovenka753 a prosim, aku mate susicku? Mate tam aj program "do skrine"? Lebo myslela som, ze ked to ususim na tomto programe, mozem to davat o chvilku do skrine a nezatuchne mi to
@kp7333 vdaka a potom, co to poskladate, rovno to davate do skrine ci este pockate?
A čo dávate na prevonanie prádla? Vraj sa nemá dávať aviváž keď dávate prádlo do sušičky.
Ja ešte nechávam doschnut/vyvetrať na susici a až tak skladám. Inak mám obavu že by prádlo "zasmradlo", zatuchlo
mozes oba pouzivat naraz. Ak mas program suche do skrine, je to suche do skrine (vyskusaj a uvidis, ak je to vlhke tak treba dosusit), je to iba o tom % vlhkosti ktore necha v pradle = napr. na zahlenie mi nechvala vlhkejsie pradlo atd.
Vyberies, teple pradlo je najlepsie hned povystierat, poskladat a mozes odkladat. Na co chces cakat? 🙂 v zivote mi nic nezatuchlo a ani som o ziadnom cakani nikdy nepocula. ja pradlo este vacsinou zehlim, mna tejto aktivity susicka nezbavila :D
@mizoko a aky efekt, okrem "extra prace" to ma vyvesat pradlo na susiak? vsak to potom usetri elektriku a rovno to daj susit na susiak 🙂
A treba sa riadit navodom a vlastnou susickou, vysksuat si. Kazdy spotrebic je iny...cize vyskusaj si a urob si podla seba...
@simca06022011 veď ja nikoho nenutim to robiť rovnako 😁 len som odpovedala na otázku či to rovno skladať či nechať ešte vyvetrať 🙂 mne sa stáva že okraje napríklad tričiek alebo nohavíc sú ešte vlhké a keby to tak dám do skrine tak to zatuchne 😌
rovno do skrine
Dám várku do práčky, doperie, prehodím hore do sušičky, dám prať ďalšiu várku. Dosuší, vytiahnem medzi kus, je to ako polička, rovno zo sušičky skladám ešte teplé. Mne sušučka usuší úplne, ale ak je problém s vlhkým prádlo, treba dať iný program. Je program žehlenie, nechá trochu vlhké, alebo program skriňa, vysuší úplne.
@mizoko tak ak to mas vlhke zo susicky, tak mas zle nastavene susenie, suche do skrine nemoze byt nikde mokre/vlhke. Servisak mi odporucil v tom pripade davat na susenie plus, alebo extra... lebo tie senzory vezmu v urcitych intervaloch len suchost urciteho pradla, ktore tam prejde... alebo je vybrany zly program.
Ale ano rozumime, kazdy to rad inak. Ale susicka sa vacsinou kupuje preto, aby pracu ulahcila a nie len "medzi" pomoc to bola a potom ides este raz vesat pradlo.. a potom este skladat...
Samozrejme áno, aj v tomto momente idú naraz