Ahojte chcela by som sa poradiť ohľadom odstraňovania škvŕn z detského oblečenia. Co vám najviac na to pomáha 😮💨 ...
Ešte by ste mi mohli dat aj tip na dobre avivaze ktoré voňajú aj z prádla, nie len z fľaše ... ďakujem 🤗
zlcove mydlo z DM s kefkou alebo aj odstranovac skvrn Feel like eco
@kuriatkocervene perkarbonát sodný (v bezobalových obchodoch) alias puer (napríklad v DM). Alebo môžeš kúpiť aj predražený "zázrak" napríklad z eurony. Čo je vlastne tiež perkarbonát, len pekne zabalený 🤭. Odstráni trávu, zapratú krv, mrkvu a neviem čo ešte... Jedine s olejom z bicykla mi zatiaľ nepomohol, ináč paráda na fľaky. A za 5 korún doslova. Ak ho budeš chcieť použiť, napíš, vysvetlím, ako odstraňujem fľaky v tom prípade.
@kuriatkocervene zlcove mydlo a ked nejde dolu, namacam do https://www.mojadm.sk/denkmit-prostriedok-na-od...
Donedavna zlcove mydlo, no mama mi dovliekla vanish, nech skusim. A teda vypral sa aj zaprate a zasusene (v susicke) flaky co nechalo aj zlcove mydlo 🤷♀️
ja pouzivam odjakziva vanish, na vsetko a nemam problem
@kuriatkocervene tekuty sil a zlcove dr.backeman..avivaz modry kuchelwaich
@kuriatkocervene rucne prekefujem tekutym zlcovym DM mydlom, namocene necham vo vode asi hodinu, mozno dlhsie ako sa podari, nasledne pracka s predpieranim na 60 a perkarbonat.
Nechať deň dva na priamom slnku (výborne zaberá napr na rajčiny) alebo nechať 12-24 hodín odstáť v studenej vode s trochou mydla na ruky (výborne zaberá napr na čučoriedky). Trochu jary alebo iného prípravku na riady na olej, maslo a pod.
Zatiaľ sa mi jednou z týchto metód (alebo kombináciou) podarilo zbaviť všetkých škvŕn 🤞🏻
@kuriatkocervene žlčové mydlo
@petricienka toto ani nepoznam. ja zakazdym pouzivam iba klasicke zlcove mydle, taku tu kocku. ale citala som vyssie aj o kefkach nejakych, tak mozno skusim, ci to nebude o nieco ucinnejsie.
Zlcove mydlo alebo frosh sprej. Hlavne sa snaz flak riesit co najskor aspon v rukach prežmochlit nech sa nezazerie este viac.a potom nabrblat mydlom znova a hodit prat
Kedysi som si objednala Fleckito sprej z Dedry. 🙂 Za mňa super vec, mám ho doteraz, všetko sa pekne vypralo zakaždým.
@bubalea ani fleckito ani dedru nepoznam 😀 to je tiez sprej alebo co?
@petricienka S tymto z DM mam takisto skvele skusenosti, takze uz kupujem len ten 😉
@bibiana177 Áno, Fleckito je sprej 🙂 A dosť účinný na takéto veci.
@petricienka Veru toto je najlacnejsia a najucinnejsia vec, co doma mam. 😀 Fakt ani by som nepovedala, ze takato lacna sranda bude taka ucinna.
tak ono zalezi aj ake su to skvrny, lebo nie na vsetky plati to iste. je rozdiel, ci je to skvrna od travy alebo od krvi alebo napriklad od nejakeho tuku, oleja, potravin.... hlavne skvrnu odstranit cim skor, aby sa nestihla do oblecenia zazrat.
mne kedysi inak poradila mamina na škvrny kukuričný škrob, ale doteraz som to ešte nevyskúšala, nenapadne mi to proste 😀 niekto by to mohol skúsiť a podať echo. 😀
@tanikka tak to ani neviem, ci vobec doma mam take nieco 😀
@tanikka doma to mam a pouzivam bezne, ale na toto mi to teda nenapadlo pouzit. 😀 mozno skusim. ked tak sa ozvem. 😂
ja som zvyknuta na vanish. ale ten je dost drahy. tak asi vyskusam najblizsie nieco z tychto vasich tipov.
ked sa napriklad oblejete cervenym vinom, tak najlepsie je posypat skvrnu solou a nechat posobit, potom umyt studenou vodou. nic ine netreba. 🙂
Ak máte nejaké triky na to, ako odstrániť živicu, tak by som poprosila 🙂
Na biele pradlo normalne pouzijem savo ale inak zvyknem aj Froshom.
žlčové mydlo naj naj naj..