Je aviváž svinstvo?

18. sep 2023

Baby chcem sa poradiť ohľadne používania aviváže, používate ju? Manžel má citlivú kožu, stále nejaké červené fľaky sa mu vyhadzujú, tak som kúpila bio ekologicky prací gél a periem bez aviváže, zlepšilo sa to. Myslíte, že by to bolo avivážou?

zuzanaete
18. sep 2023

Urcite. Napr. ekzematici nemaju pouzivat avivaz. Ani my nepouzivame. Za mna je to zbytocna chemia.

zitaje
18. sep 2023

Môže byť. Celkovo sa aviváž neodporúča, ani z dermatologického, ani z ekologického hľadiska. Ja aviváž nepoužívam už veeeľa rokov, dávam len trocha octu do oplachovania, vďaka nemu sa lepšie vyplavia zvyšky pracieho prostriedku.

stanulienkat
18. sep 2023

Samozrejme, že je to avivážou a všelijakými voňavými sajrajtami typu Puella a podobne.

1ryba
18. sep 2023

Každá chemikália je svinstvo. Č menej chémie tým lepšie. Aviváž škodí pokožke, pračke aj životnému prostrediu.

viestta
18. sep 2023

To, ze ci manzelovi skodila avivaz posudit neviem, ale ja ju pouzivam dlho iba a len na cistu syntetiku a nijak mi nechyba

heln
18. sep 2023

neviem ci svinstvo, ale ked kupim nejaku parfumovanu tak ma hned svrbi koza. pouzivam vacsinou len silan sensitive, mala som rada aj taky zeleny s aloe vera, ale ten uz nerobia.

scila
18. sep 2023

Nepoužívam aviváž, nevidím dôvod prečo pridávať do oblečenia a našich vôd ďalšiu chémiu.

autor
18. sep 2023

A čo bio aviváž?

selest
18. sep 2023

Odkedy mame deti nepouzivame,uz zo 5 rokov, prvotne koli ekzemom. Neskor som zistila ze aj mne na pokozku vadila, a to ze setrime peniaze, ekologiu aj pracku je bonus. Vobec nam nechyba, dokonca mne vadi ked niekde napr spime a citim priliz prevonane pradlo..

viestta
18. sep 2023

Ked mate tvrdu vodu, staci miesto avivaze obycajny ocot, zabrani vyzrazaniu vodneho kamena z plachania na vlaknach. Pol deci do nadrzky na avivaz bohate staci na jeden cyklus

autor
18. sep 2023

@viestta Ďakujem, vodu máme tvrdú, tak vyskúšam.

erickatt
18. sep 2023

@selest to by si u mojej mami ,,umrela". Ta to snad leje na litre do jedneho prania

1ryba
18. sep 2023

My máme tvrdú vodu a nepoužívam roky nič. A nikomu to nechýba. Syntetiku periem v geli na športové oblečenie a nič neelektrizuje. Na ostatné sypký prášok.

alantroj
18. sep 2023

Ja nepouzivam vobec. ked som1x pouzila tak ked som pobehla na autobus normalne som citila ako som sa spotila ze som lepkava od toho textilu. Ja mam citlivu kjozu aj cuch. Ked si npredstavis mriezku tej tkaniny gerl ti upcha tie otvory a horsie koza dycha a tkanina je nepriedusna. Preto na funkcne veci je avivaz zakazana. Ja nedavam do nicoho. Drazdila by nas. Mne vadi aj aroma pradla. Ja si radsej streknem parfem.

cookie29
18. sep 2023

avivaz je cista chemia a teda nie je nic moc, to je prva vec, ktoru som vyhodila ked som mala problem s pokozkou. A co sa tyka pracieho prasku, no treba sa len pozriet, ci skutocne ide o nieco ekologickeho, alebo len o greenwashing, co je velmi bezne.

Pozri, z logickeho hladiska, akonahle je niekde "voda" je to nakazlivejsie na pokazenie, cize to musi obsahovat konzervanty a teda chemikalie. Preto sa napriklad skor odporuca prasok ako gely a pod. A davat skutocne minimim, vacsinou mame tendenciu davat viac.

Kedysi som zmokla ale teda fest a normalne mi "penili" silonky, tam kde sa suchala sukna o silonky, proste zvysky pracieho prasku :(

A inac ja tiez neznasam navonane pradlo. Niekedy ked kupis veci z druhej ruky, alebo aj dostanem od rodiny, kolkokrat vyperies aj 5krat a este stale "smrdi"

tenerifka
18. sep 2023

ano, je to svinstvo, uplny zbytocny vyrobok. Ja som ju pozuvala naposledy tak pred 15-timi rokmi

lucka_ke
18. sep 2023

ja mám alergiu na pracie prášky aj aviváže, keď spím mimo domov nosím si svoje posteľné, lebo ja ani dýchať neviem od tej prenikavej vône, vadí mi aj keď niekto v mojom okolí je silne navoňaný, alebo má oblečenie silno avivážované, hneď migréna - čiže áno, mohli byť fľaky spôsobené avivážou

anjelicek26
18. sep 2023

Tak ked mate problem s pokozkou, tak jasne, nepouzivat... ja pouzivam, tu vonu milujem, jasne, ze davam dlhe plakanie... mne to pradlo bez toho prijde tvrde...

1tina597
18. sep 2023

@viestta a nesmrdí to potom ?

viestta
18. sep 2023

@1tina597 nie, ked otvoris pracku citit ocot, ale ked pradlo vyschne, tak nesmrdi ako nakladane uhorky

miskakyska
18. sep 2023

Avivaž,prach na pranie, sprchové gély, šampóny,deodoranty, tekuté mydlá,kapsule na pranie, zubné pasty=svinstvo 🙄

nevenka
18. sep 2023

@viestta neviem, mne to smrdelo a vobec to pradlo nevonalo a za dalsie, beporadilo si to ani s extremne pokrcenym pradlom kvoli tvrdej vode...

nevenka
18. sep 2023

@anjelicek26 ja som dlho nepouzivala avivaz a len som zehlila ako sprosta. Mame strasne tvrdu vodu a to pradlo je pokrcene, tvrde, ako pokrceny plech. A hej, skusala som aj ocot, aj ine zlepsovaky a nic nepomohlo. Na detske pradlo davam minimalne, aj celkovo menej a staci to.

viestta
18. sep 2023

@nevenka skus este pridavat lyzicu krystalickej sody ku prasku. Aj ta zmakcuje vodu

hladamematku
18. sep 2023

Ano

dorothee
18. sep 2023

nepouzivam avivaz uz roky a vobec mi to nechyba

asuliena
20. sep 2023

Manžel má tiež citlivú pokožku...tiež ho stále niečo svrbelo ale odkedy máme dieťa a periem výlučne v detskom prášku bez aviváže tak bez problému.

kasijopeja
20. sep 2023

Nepoužívam cca 9 rokov. Odkedy som bola tehotná s prvou dcérou, ma z vône aviváže napína a je to tak dodnes. A vôbec mi nechýba. Sem tam len biely ocot dám do prania.

jarnajar
20. sep 2023

Mne to už po rokoch vadí ako sa vyššie píše aj keď spím mimo domu a cítim z prádla aviváž. Zaručene ma rozbolí hlava.

cafelatte
20. sep 2023

Nepoužívam roky a keď ju aj niekde citim až hlava ma rozboli...napr.v škôlke, v každej skrinke iná vôňa.