Ako to mate s upratovanim a starostlivostou o domacnost ? Co a ako casto robite ? Bavi vas to ?
Neznášam to. Pre mňa je to strata času a zabíjanie života. Samozrejme, robiť sa to musí keď nemáš na upratovačky 😂
Ja mam rada cistotu a poriadok a upratovanie ma casto aj upokoji, lebo si pri nom pustim hudbu, alebo pocuvam zaujimavy podcast a pridem na ine myslienky😅, ale zasa nebeham 3x denne s mopom a vysavacom po byte. A uprimne nikdy som neriesila, ze ako casto upratovat… ved ked vidim, ze je nieco spinave, rozhadzane, tak to upracem, umyjem, dam vyprat…
Ked som sama doma s hudbou na plne pecky a hned to po mne niekto nerozhadze, tak ano.
Ale to sa uz 2,5roka nestalo.
Nie,Upratovanie považujem za nutné zlo.Takisto ako varenie a vysávanie auta.
@julka828 nerada. A keďže mám doma 2 deti do 2 rokov je táto činnosť aj zbytočná 😃🤣
Nie, nemám to rada, ale mam rada, keď je poriadok a čisto. A keď vidím, že je napríklad špinavá kúpeľňa, musím ju umyť, lebo potom som nervózna. Fakt špinavá kúpeľňa a omrvinky na zemi sú taky môj najväčši stres. Taky prach na policke ci skrini mi nevadí napriklad vôbec.
Milujem poriadok a cistotu, ale neznasam to robit. Pre mña bolo idealne, ked som si platila upratovanie, ale bohuzial nateraz som nenasla nahradu, nikoho, komu by som doverovala a nechala mu dom. Takze pekne upratujeme my s muzom, kedze obaja pracujeme, on ma svoj "rajon", do ktoreho mu neleziem, len mu obcas pripomeniem, co treba. Plus vcera som mu dala napriklad povysavat vsetky pavuciny okolo znizeneho stropu na spodnom poschodi (kazdy tyzdeñ mu vymyslim taketo vecicky). Inak velmi pomohol system fly lady, doporucujem, navod najdete na internete, a samozrejme zredukovat hluposti v dome aj v skriniach na to najnutnejsie
Baví ma akurát tak žehlenie, ostatok lebo musim
Nebaví ma to ale milujem ten pocit uprataného a čistého bytu
@julka828 ja mam rada upratovanie, ale musím byť sama doma a to sa mi už nejaký ten rôčik nestalo 🙈 keďže jednu izbu upracem a keď prídem do tej, kde sa deti hrajú, tak by som ju najradšej zamurovala, keď vidím co tam za tu chvíľu spravili 😅 celkovo sa teraz teším, staršia bude v škole, mladší hadam sa par dni udrží v školke, musím aspoň oblecko vytriedit
Nie, žiadna upratovacia činnosť ma nebaví odkladám to ako sa dá.
@julka828 Baví ma to moc 😄Každé 2 dni utieram prach, vysávam každý deň, periem tak isto každý deň.Podlahy umývam tak priebežne tiež asi každý druhý deň ale to len kvôli psovi. Okná tak raz za mesiac, ako sa mi chce niekedy aj viac krát. A neviem čo také ešte 😄 Kúpeľku celú tak 1/2x za týždeň.
Neznasam to a neznasam bordel
Pripájam sa k väčšine. Nebaví ma to, nerada to robím ale robím to, lebo z duše neznášam bordel. Keby na to mám, platím si upratovačku, ale bohužiaľ nemám 😔
@lucia13022023 tak krasne si to napisala 👌
Mňa to baví, hlavne detailné upratovanie, pustím si k tomu pesničky a idem 😊 beriem to ako oddych. Neznášam iba žehlenie a nemusím varenie
Neznášam upratovanie, preto priebežne udržiavame poriadok aby upratovania bolo co najmenej
Mna to aj bavi, ale ked mam na to cas a priestor a energiu. Co pri 3 malych detoch hranici s nemoznym. Jasne, ze ma niekedy hneva, ked nieco ocapkaju, vysypu napr. struhanice pod stol a prirobia mi robotu... ale nerobim kvoli tomu nejaky krik...
@julka828 ano bavi ma to 😔 pre mna to je oddych. Pratam 1x do tyzdna (vacsie upratovanie), cez tyzden len udrziavam poriadok (a predychavam neporiadok).