Ako očistiť okná od vodného kameňa?

18. nov 2023

Prosím poraďte ako očistiť okná od uschnutych kvapkôčach vody. Vyskúšala som tri druhy produktov ,ocot, kmotra skúsala aj Kärcher. Nič nepomáha.

autor
18. nov 2023

Som bezradná

minenkak
18. nov 2023

Však čistič na kúpeľnú

autor
18. nov 2023

@minenkak ktorý konkrétne skúsala žlté Savo na kúpelne

kataina
18. nov 2023

cif kupelna

egonsk
18. nov 2023

ak to je len vodny kamena a nie rozozrane sklo od urychlovaca, ktory sa pouziva na stavbach (blizka vystavba napriklad), tak najmenej agresivne je kyselina citronova, odost agresivnejsie je potom pulirapid - tam treba dobre oplachnut a snad nepotecie na farbu/omietku pod oknom, bo moze narobit flaky...

majulino
18. nov 2023

Fixinela na vodný kameň

minenkak
18. nov 2023

Skús tu fixinelu na kúsky okná ale utri to nezmyvaj nech to netečie dole

autor
18. nov 2023

@majulino nepomáha

ivanak49
18. nov 2023

My sme malý takéto okná ešte keď sme bývali na byte a hneď pod činžiakom začali robiť radovu výstavbu domov ....nám pomohol zarobene biely ocot voda kyselina citrónová namáčať veľké tričko a nechať priložené na okne aspoň 15 min skúsiť potom utrieť tým tričkom a potom vylestit clin na okná ....nám to pustilo

autor
18. nov 2023

@egonsk ne to na dome mojej tety na dedine tu sa snaď 15rokov nič nové nepostavilo. Omietku robil dedo ktorý zomrel v r89

stellarstar
18. nov 2023

Odstraňovač vodného kameňa od denktmit z dm

egonsk
18. nov 2023

s tou kyselinou citronovou by som to potom zrejme kludne skusil. Ocot ti moze poskodit gumene tesnenie, alebo ten plastovy ram poflakatit.

autor
18. nov 2023

@egonsk 15min som drhla citrónom, výsledok žiaden!

minenkak
18. nov 2023

Ježiš drbni tam tu fixinelu,najprv navlchci daj tu fixinelu a utri

h2
18. nov 2023

Keď ti na to nepomáhajú prípravky na odstránenie vodného kameňa, tak to nie je vodný kameň. Tipujem to skôr na nejakú inú, možno stavebnú, chémiu.

hugigugin
18. nov 2023

Divné , že ti nepomohol ocot ani citronova kyselina, no ale navlhči a vezmi škrabku na indukčne platne.

minenkak
18. nov 2023

@hugigugin šikovná,vieš že to je iné sklo

kulumulu123
18. nov 2023

Pulrapid z dmky nastriekas nechas posobit a potom nirmalne umyjes s jarou a vylestis s octom... Ani nove take neboli 😊

autor
18. nov 2023

@hugigugin niekto krát po sebe som nastrieľala neriedeny ocot a nechala pôsobiť cca 20 min, nepomohlo, také škrabku nemám. Musím si vystaciť tým čo má teta doma a čo sme si doniesli so sebou

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thereisabear
18. nov 2023

Skúsila by som ešte kyselinu citrónovú, ale horúcu.

niekto2hy
18. nov 2023

@thereisabear Pri teplote 4st.C vonku by som neriskoval.

hugigugin
18. nov 2023

Tak to nebude vodný kameň. Ziletku nemas?

enusamt
18. nov 2023

Potriet rozkrojenym zemiakom a bechat chvilu posobit? Potom jemnou dratenkou vysuchat...
Nam to pomohlo aj na kamen aj na pliesen + fixinela..
Ak to nepomoze, tak tam bude ina zrada

thereisabear
18. nov 2023

@niekto2hy to je pravda

minenkak
18. nov 2023

A niesu vo vnútri náhodou špinavé, zatečene

isis234
18. nov 2023

zarob do teplej vody ocot jablčný (biely) a prášok do pečiva. Jemným kartáčikom krúživými pohybni čisti,, ale aby ti nestekala veľmi voda dolu

autor
18. nov 2023
simca06022011
18. nov 2023

Tak toto sa nevytvorili na okne za týždeň, cize ani to nepôjde len tam dole. Citrón s pod určite nepomôžu. Treba to riadne roztočiť a očistiť napr hubkou na riad. Čistič pulirapid napr. Na vodný kameň. Savo a spol vodný kameň dole nedajú.
Ak nepôjde tak skúsiť ten čistiť a skrabku na sklo, koznomby som skúsila opatrne aj niečo agresívne na kúsku, prasok, ale o cif... Ale je dosť možné že už to dole nepôjde.