Prosím poraďte ako očistiť okná od uschnutych kvapkôčach vody. Vyskúšala som tri druhy produktov ,ocot, kmotra skúsala aj Kärcher. Nič nepomáha.
Však čistič na kúpeľnú
@minenkak ktorý konkrétne skúsala žlté Savo na kúpelne
cif kupelna
ak to je len vodny kamena a nie rozozrane sklo od urychlovaca, ktory sa pouziva na stavbach (blizka vystavba napriklad), tak najmenej agresivne je kyselina citronova, odost agresivnejsie je potom pulirapid - tam treba dobre oplachnut a snad nepotecie na farbu/omietku pod oknom, bo moze narobit flaky...
Fixinela na vodný kameň
Skús tu fixinelu na kúsky okná ale utri to nezmyvaj nech to netečie dole
@majulino nepomáha
My sme malý takéto okná ešte keď sme bývali na byte a hneď pod činžiakom začali robiť radovu výstavbu domov ....nám pomohol zarobene biely ocot voda kyselina citrónová namáčať veľké tričko a nechať priložené na okne aspoň 15 min skúsiť potom utrieť tým tričkom a potom vylestit clin na okná ....nám to pustilo
@egonsk ne to na dome mojej tety na dedine tu sa snaď 15rokov nič nové nepostavilo. Omietku robil dedo ktorý zomrel v r89
Odstraňovač vodného kameňa od denktmit z dm
s tou kyselinou citronovou by som to potom zrejme kludne skusil. Ocot ti moze poskodit gumene tesnenie, alebo ten plastovy ram poflakatit.
@egonsk 15min som drhla citrónom, výsledok žiaden!
Ježiš drbni tam tu fixinelu,najprv navlchci daj tu fixinelu a utri
Keď ti na to nepomáhajú prípravky na odstránenie vodného kameňa, tak to nie je vodný kameň. Tipujem to skôr na nejakú inú, možno stavebnú, chémiu.
Divné , že ti nepomohol ocot ani citronova kyselina, no ale navlhči a vezmi škrabku na indukčne platne.
Pulrapid z dmky nastriekas nechas posobit a potom nirmalne umyjes s jarou a vylestis s octom... Ani nove take neboli 😊
@hugigugin niekto krát po sebe som nastrieľala neriedeny ocot a nechala pôsobiť cca 20 min, nepomohlo, také škrabku nemám. Musím si vystaciť tým čo má teta doma a čo sme si doniesli so sebou
Skúsila by som ešte kyselinu citrónovú, ale horúcu.
@thereisabear Pri teplote 4st.C vonku by som neriskoval.
Tak to nebude vodný kameň. Ziletku nemas?
Potriet rozkrojenym zemiakom a bechat chvilu posobit? Potom jemnou dratenkou vysuchat...
Nam to pomohlo aj na kamen aj na pliesen + fixinela..
Ak to nepomoze, tak tam bude ina zrada
@niekto2hy to je pravda
A niesu vo vnútri náhodou špinavé, zatečene
zarob do teplej vody ocot jablčný (biely) a prášok do pečiva. Jemným kartáčikom krúživými pohybni čisti,, ale aby ti nestekala veľmi voda dolu
@minenkak nie
Tak toto sa nevytvorili na okne za týždeň, cize ani to nepôjde len tam dole. Citrón s pod určite nepomôžu. Treba to riadne roztočiť a očistiť napr hubkou na riad. Čistič pulirapid napr. Na vodný kameň. Savo a spol vodný kameň dole nedajú.
Ak nepôjde tak skúsiť ten čistiť a skrabku na sklo, koznomby som skúsila opatrne aj niečo agresívne na kúsku, prasok, ale o cif... Ale je dosť možné že už to dole nepôjde.
Som bezradná