Chcela by som vyhodnotit vysledok ankety, kde by sa porovnali tieto tri porodnice, myslim, ze by to mohlo pomoct pri vybere aj inym. Dufam, ze sa zapoji cim viac ludi, nech su vysledky vypovedne.
Ohodnotte nemocnicu v tychto 3 kategoriach:
P - porod - moznost oteca byt pri porode, odbornost a pristup lekara, personal
O - pobyt po porode na oddeleni - S - standard, N - nadstandard - personal, lekarov, uroven vybavenia - socialne zariadenia, cistota...
N - novorodenec - starostlivost o novorodenca, hlavne teda lekarov a setsricky z novorodeneckeho, moznost otca navstivit dieta
Kazdu kategoriu ohodnotte 0-5 bodami, ked 0 - zle 3 - priemer 5 - vyborne, taktiez hodnotte s pruhlaidnutim na realitu, smaozrejme ze asi nic nie je vyborne , dokonale, ale v ramci terajsich moznosti, aby nemala kazda nemocnica napokon priemer 3 body...
Priklad:
Mamicka na nadstandarde hodnoti ruzinovsku nemocnicu: R: P4 ON5 N2
porod... 5 (porodne asistetky super, mala som pri porode svojho gynekologa bol vynikajuci, manzel bola stale pri mne)
pobyt na nadstandarde ...5
novorodenec...5 (ja mam super skusenosti aj so sestrickami, lekarky gynekologicky aj novorodenecke su super)
zhrnutie: P5 ON5 N5
A:P4 O3 N0
bibulienka aka nemocnica?
A: 5-5-5
A: P5 OS4,5 N4,5
K: P5 ON5 N5
A: PN2 OS1 N4
Rodila som na nadstandardnom boxe.. ten samotny by som hodnotila na 4, manzel bol so mnou takmer cely cas, pristup lekarky a porodnych asistentiek na 0, po odbornej stranke mozno dobre, ale ludska nula bodov. Pobyt na odd. 6tonedelia - neupratane WC, nemoznost vetrat, pristup sestier 0, starostlivost o novorodenca - v podstate nemam co vytknut, sice som s niektorym pristupom sestier nebola spokojna, celkovo toto odelenie hodnotim kladne, strhavam bod za nemoznost otca navstivit dieta
R: P5 ON4 N1
mam hlavne vyhrady na novorodenecke sestricky /cest vynimkam/, inak novorodenecki lekari fajn
A: P4, OS5, N5
R: Pôrod 5 (mala som svoju lekárku takže super, pôrodné asistentky tiež na dobrej úrovni, manžel bol celý čas pri
mne).
Pobyt na štandarde 0...hotová katastrofa hlavne sociálne zariadenie to čo som mala možnosť vydieť tak nadštandard je na lepšej úrovni i keď si myslím že to by mal byť štandard.........
Novorodenec: 5 (dobré skúsenosti s lekárkami i sestričkami nesťažujem sa)
Zhrnutie: P:5
N:5
A:
P5, OS4, N5
K: P5, ON5, N5 najlepsie na svete vsetko vsecicko 😎
A: P5, OS4, N4
prepacte... BA Ružinov 😅 😅 😅
R P ? (akutny cisarsky, nepamatam si ani kto bol pri tom takze neviem, ale zachranili na obe tak mozno 5), ON 5, N 0 (priiiserne novorodencke sestry jedna horsia ako druha, dlhe akrylatove nechty akoze normalka, ziadne alebo zle poradenstvo pri dojceni, neprijemne, oprskle ("my tu nemame radi mamicky, ktore placu" 😠 ), nerespektuju ziadne vase poziadavky- nam dali dudlik uz v inkubatore a krmili flasou, nedodrziavaju ziadne baby friendly standardy..., kvolu tomuto tam uz rodit nepojdem.
A: PN 5, OS 3, N4
R: PN 5, ON 4, N4
K: P 5, ON 4, N 4 (sestricky na novorodeneckom - ako ktora, boli sme tam 10 dni, takze to viem lepsie posudit, len jedna bola divna, ale zvysok bol dobry az super dobry, preto davam 4, doktorky tiez celkom usli)
A: P5, O4, N5 (sekcia, zazmluvnený lekár; dvojka izba štandard, čistota; neonatológovia a sestry špičkové)
K: P5 OS4 N5
P5 (planovana sekcia, vsetko slapalo ako hodinky, porodnik, anesteziolog, PA, pediatria - zosynchronizovane, cista profesionalita)
OS4 (nadstandard este na K nebol, ziadny problem, jedina vyhrada - pri spolocnych WC na chodbe obcas bordel, ale za to ani nemohla nemocnica, lebo upratovacky chodili a po nich to bolo tip-top, ale neporiadne mamicky 😝 )
N5 (syn bol ihned prevezeny do DFNsP, ale novorodenecke lekarky a sestry priamo na Kramaroch mi pomahali, informovali ma pravidelne o stave maleho, utesovali, ked bolo zle a co bola obrovska pomoc - asi stokrat denne mi bez najmesich problemov streilizovali odsavacku, davali striekacky na mlieko pre maleho a pod a zabezpecili dodavku mliecka do DFNsP)
K: P5, ON5, N5
Antolska
P5-zzmluvneny lekar, Peda
Os-5 ( izba dvojka, super mamicka)
N-4,5 (nemoznost navstivit malicke otcom a absencia nejakej navstevnej miestnosti, nie studena chodba😢)
A: P4 OS4 N4
P4 by mohlo byt aj P5 co sa tyka mojho zazmluvneneho porodnika, ale vadilo mi ze personal pri cisaraku bol trocha necitlivy ked mi pichali spinal a ze ma prevazali na salu na voziku na ktorom nebola ziadna podlozka, tiekla zo mna plodovka, no prislo mi to brutal nesterilne ... zvlast ked si predstavim, ze to tak robia vzdy 😠
OS4, ale musim poznamenat, ze socialne zariadenia cistili velmi casto, na antolskej je sprcha a WC pre 2 izby, co je vraj v porovnani s Ruzinovom 3hviezdickovy hotel 😀
N4 nemoze byt N5 lebo som odchadzala so spravou, kde bolo napisane ze dojcim ale v skutocnosti som nedojcila...
Ale este chcem dodat, ze som mala poporodne komplikacie a lekari na Antolskej mi urobili vsetky mozne vysetrenia ake existuju, dokonca magnet rezonanciu na ktoru sa caka mesiace... skratka boli profesionalni a perfektni, nic nenechali na nahodu...
ked mi mozete poradit kde robit na kramaroch na antolskej ci v ruzinove naozaj sa neviem rozhodnut ze kde rodit keby ste mi odpisla a poradili bola by som vam velmi vdacna vopred vam dakujem Tina 🙂
Tina, to je dost tazke a velmi subjektivne, lebo co ja povazujem za supet, moze byt pre teba nizsi standard. Tym nehovorim, ze som nenarocna , prave naopak, napr. Na antolskej sa mizes ist do porodnej saly, co mozes vyuzit, ja som sa pozerat dopredu nebola, ale lezala som na rizikovkach, kde sa o mna super starali a to ma presvedcilo.
Ja som sa rozhodovala podla toho, ci by moje babatko alebo mna museli niekam inam prevazat v pripade, ak by sa vyskytli komplikacie. Vysli mi z tychto troch nemocnic Kramare alebo Antolka.
Antolska bola pre mna sympatickejsia z toho dovodu, ze je najnovsia a aj najblizsia vramci mojho bydliska.
P: 5, O:4 (zivot zacina o 5:30 a konci o 17:00 vecerou), N:5 😉
K: P5, ON5, N5
vsetci boli mili, prvy den som bola na tom mensom nadstandarde, teda 2 na izbe, pretoze jenotka nebola volna, na druhy sa uvolnila a bola uz sama. Mozem Kramare len odporucit.
Ahoj Tinka tak aj ja som mala túto dilemu a pomoho mi sa rozhodnúť ked sme sa tam išli pozrieť ja som sa rozhodovala medzi antolskou a ružinovom a idem na antolsku ... v ružinove robia prehliadky utorok a štvrtok o 13h a na antolskú si musíš zavolať a opýtať záleží ako majú toho veľa ale robia prehliadky aj cez víkend 😉 snád ti to pomohlo 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
R : P5 OS4 N4 🙂