baby prosim vas, najde sa tu taka, ktora by to vedela nejako porovnat, prip. vas prosim o odporucania kde mam ist rodit ...prosim poradte mi🙂 dakujem za vsetky nazory 🙂
ja som mala termin dnes..prve som rodila v HUmennom i druhe budem...stertneme sa tam? 😀
😀 😀 😀 tak toto je dobreeeeeee 🙂 v MI som bola iba po dvere na porodnicke oddelenie a to mi fakt stacilo 😕
ahojte. vie mi niektora povedať ako je to so sekciou v Humennom? ma niektora skusenosti, či mate dieťatko hned pri sebe alebo aky je tam personal? ja mam termin 27 marca a neviem sa rozhodnuť medzi Trebišovom a Humenným . prve dievčatko som mala v Ke ale to je daleko. inak som z Michaloviec 🙂 dakujem . Janka
@shine211 ahoj, ja som rodila dceru planovanou sekciou v humennom a som maximalne spokojna. priniesli mi ju, ked som bola uplne prebrata z narkozy, no vtedy to bolo len na "mojkanie" ako povedala detska sestra. najprv mi ju nosili len na kojenie, potom postupne mi ju nechali aj cez den a nakoniec aj v noci. riadili sa mojim zdravotnym stavom. druhe dieta by som sla urcite rodit tam.
@ja1985
ahoj, do Mi nejdem preto že mam dosť zlu diagnozu a musim sekciou , a rodila tam moja sesternica ,dcerku jej zanedbali tak ze boli mesiac v Ke v nemocnici a takmer to neprežila, ešte aj od iných mamičiek som počula že je tam zla hygiena hlavne kolo babatiek tak nechcem riskovať .
@ja1985 no ja ti to viem porovnat asi najlepsie! 😉 prveho synceka som rodila v HE, lebo mi to tam odporucali, som sice z okresu SO, ale tak isla som tam, ber na vedomie, ze az do porodu budes dochadzat stale do HE, ja som tam chodila kazdy druhy den, prenasala som... takze docela fudka. 😉 dali mi aj vyvolavacku a potom som skoncila sekciou, maly uz sa napil aj zelenej plodovej vody... nemozem povedat, ze by som tam bola nespokojna, ale niektore "mudre" sestricky ma dojimali, na prvorodicku posobili velmi zle, aj som si poplakala, ale tak to je po porode bezne, hormony a tak... 😉 druhe som isla rodit do MI, mysleli sme, ze pojdem prirodzene, ale nakoniec z toho bola planovana sekcia, maly mal 3,50 kg a neboli to ani 3 roky po prvej sekcii a nechceli ma nechat prenasat, vobec som sa neotvarala, ani nemala bolesti... a v MI som bola spokojnejsia! 😉 mozno je to tym, ze som bola druhorodicka a vedela som co ma caka, ale sestricky mile, moj gynekolog mi robil sekciu, staral sa o mna, dokonca mi na izbu poobede po sekcii, co sa nesmie, pustil manzela a aj synceka starsieho, ja som bola velmi spokojna, o maleho sa krasne starali, aj ku mne boli vsetci maximalne prijemni, ja odporucam MI!!! 😉
@shine211 ja som mala tiez sekciu v HE, pred cca 4-mi rokmi, maleho mi najprv nosili len na kojenie, postupne ked som uz normalne chodila, som ho uz mala stale pri sebe, bolo to vsak dost narocne... 😉
tak dakujem za vaše nazory 🙂 teraz mam zmiešane pocity ž kam vlastne isť ale aspon viem nazory inych mamičiek 🙂 ja som inak mala prve dievčatko v Ke, tam som si poplakala ale kvôli tomu ze som nemala mliečko a sestričky mi to velmi neuľahčili.
tak ešte raz dakujem 🙂
@shine211 dakujem 🙂
@asshanti dakujem aj za tvoj nazor 🙂 presne preto som stale na vazkach, kedze aj mesiac pred porodm sa chodi na kontroly do porodnice , nie zeby to bol pre mna problem, v he mam rodicov, tak mam aj kde spat keby nieco ale ide hlavne o to ze manzela zatial nemam doma, pracuje v rakusku , a ked ma to chyti nahodou skor tak je pre mna lepsie utekat do MI ako do HE...keby bol manzel doma tak ani nerozmyslam a rodim pravdepodobne v KE...
@ja1985 chapem... 😉 ja by som ti radila rodit normalne v MI, detska primarka aj lekarka na mna maximalne zaposobili, boli velmi mile a ochotne a aj sestricky. 😉 dokonca raz som sa trosku akoze stazovala jednej sestricke, ze nech malemu nebali rucicky do perinky, nech ich ma vonku volne, lebo starsieho tak balili a mali sme dlho problem, budil sa rucickami a ona mi na to len, ze mal velmi studene rucicky, tak nechcela, aby mu bola zima... 😉 proste, starali sa. 😉
Stále tá istá dilema. Ja som ju mala tiež. Najprv operácia, potom pôrod dlho očakávaného dieťaťa. Rozmýšľala som nad rôznymi alternatívami KE, TV, HE ale nakoniec som sa rozhodla pre pôrodnicu tu v Michalovciach a neľutujem, lebo som bola veľmi spokojná. Personál na gynekológií, pôrodnici, šestonedelí a novorodeneckom, bol veľmi milý, ústretový, ochotný aj o polnoci pomôcť. Počas mojej hospitalizácie za mnou každú chvíľu niekto chodil a pýtal sa, ako sa cítim a či mi niečo nechýba. 3 dni som bola na štandardnej izbe a 3 dni na nadštandardnej 2ke. Keď som bola na štandardnej mali sme spoločné WC a sprchy, bola som prekvapená, lebo boli čistučké, stále som tam videla upratovačku umývať, ale myslím si, že to záleží aj od samotných rodičiek ako dodržiavajú hyg. V tom čase ako som bola hospitalizovaná boli na oddelení aj 2 spoluobčianky, ale tie mali samostatné soc. zariadenia aj izby na opačnom konci chodby. So stravou som bola tiež spokojná, jedlo bolo vždy teplé a fakt chutné. Neviem, čo by som dodala. Malú mi najprv nosili iba na kojenie, neskôr som ju mala pri sebe na nadštandardnej izbe. Personál mi veľmi pomáhal. Takže ja mám s Mi pôrodnicou iba dobre skúsenosti.
@fajnzienka dakujem aj za tvoj nazor 🙂
@ja1985 po pôrode si urobíš svoj vlastný názor 🙂 Chcem podotknúť, že každý človek je iný, ženy obzvlášť. Zažila som na oddelení aj jednu hysterku, ktorej nič nebolo dobré... asi mala popôrodnú depresiu, lekári a sestričky ju obskakovali, mala som pocit, že jej pôjdu aj po to "modré z neba" ak by zavelila... no jej nič nebolo dobré, na všetkých kričala, stále sa sťažovala, všetko ofrflala...
@fajnzienka mas pravdu, su ludia a ludia 🙂 mne ide predovsetkym o to aby bolo dostatocne postarane o babatko, ja tych paru dni tam nejako vydrzim 🙂
@ja1985 O bábo som bola veľmi spokojná ako bolo postarané. Ja sa priznám, že mohla som pred pôrodom študovať knižky, prd mi to bolo platné a sestričky z novorodeneckého boli také zlaté, všetko mi vysvetlili. Nemala som na začiatku vôbec mliečko, pre mňa to bolo veľmi stresujúce a vďaka ich pomoci sme to zvládli a pekne sa mi mliečko spustilo. Malú, kým ešte nebola so mnou na izbe, tak stále nosili v čistých veciach, presne som vedela, kedy ju okúpali, lebo tak pekne voňala... nie za šampónom ako v iných pôrodniciach... ale tak pekne, prirodzená vôňa okúpaného novorodeniatka iba v čistej vode.. nikdy nezabudnem na tú bábätkovskú vôňu. Keď som sa chcela o ňu starať sama, všetko mi ukázali a nebol žiaden problém. Nemala zaparenú riťku, ani nič iné ako napríklad slzenie očí, ako niektoré ženy píšu keď prišli z pôrodnice. O všetkom, čo sa s mojim dieťatkom dialo som bola dopredu informovaná (ako vyšetrenia, USG a pod.) a následne aj výsledky som vedela hneď v ten istý deň. Nemám najmenšie výhrady k práci lekárov ani sestričiek.......A nenapísala som to hlavné ŽE SOM VEĽMI NÁROČNÝ ČLOVEK, ktorý od všetkého očakáva aby bolo TIP-TOP a v žiadnom prípade nie som ochotná akceptovať aj najmenší problém alebo nejaké chyby. Obzvlášť ak sa to týka môjho zdravia alebo zdravia môjho dieťaťa. Ale naopak som veľmi trpezlivá, k ľuďom milá a veľa sa pýtam ak niečo neviem, alebo niečomu nerozumiem.... Myslím si, že to je základ úspechu 🙂
ahoj , ja som mala prva porod v Humennom - a povedala som si nikdy viac tam rodit nepojdem, druhy porod bola sekcia v Michalovciach, a ak by som mala este raz rodit tak pojdem len tu a nikde inde, maximalna spokojnost, o dietatko super postarane, nemam co vytknut tejto porodnici, romovia su zvlast na jednej izbe, a stretnes ich len pri prichode do porodnice, inac ich vobec nevidis, sestricky su velmi mile, lekari tiez, strava v pohode, je tu normalny ludsky pristup, za posledne roky sa to tu velmi zmenilo, este raz, velmi spokojna som bola tu v mi .
@tilly24
@fajnzienka dakujem vam baby a verim ze i ja budem rovnako nadmieru spokojna 🙂
@fajnzienka @tilly24 baby, som rada, ze aj niekto iny napisal, ze bol v MI spokojny, dokonca viac ako v HE, to je aj moj pripad. 😉 vela sa toho tam zmenilo a nikto sa nemusi obavat ist rodit do MI. 😉
@shine211
@shine211 ahojte zeny neviem preco sa rozhodujete pre michalovce ved je tu o nicom ja som za trebisov,tu by som nikdy uz nesla rodit hoci by som mala rodit doma fakt zla skusenost len sa vedia opit a nerobit svoju robotu pred 4rokami mi zomrel mali pri porode a pri primarke a nielen mne v tom mesiacu sme 5zeny co sa nam tam stalo a je to horsie a dorsie a to spravanie fujjjjjjjjjjjjjjjj,prepacte ale ja som teras mala dievcatko v trebisove a som spokojna velmy 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a mala uz ma 3roky.a nie u tej spine co tu mama vraj michalovce
@lubka2010 Je mi veľmi ľúto, čo sa ti stalo ☹ Niektorým sa možno nebude páčiť, čo tu teraz napíšem. Ale nedovolím, aby niekto takto osočoval personál v tejto pôrodnici, ktorý podľa mňa robí všetko, čo má vo svojich silách pre spokojnosť pacientiek. Mala si sa obrátiť na Úrad na dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Viem, že dieťa by ti to už nevrátilo, ale prebehlo by aspoň vyšetrovanie v súlade s platnou legislatívou zákona o ochrane života a zdravia.
Zvláštne, že kvôli takýmto negatívnym ohlasom ľudí, ktorých ani nepoznám, som sa aj ja rozhodovala ísť rodiť inam...KE, TV, HE... len nie Mi. Nakoniec som rodila v Mi, lebo som mala možnosť nie len takto cez internetové diskusie ale aj naživo si vypočuť názory mnohých svojich priateliek, kolegýň , a známych, ktorí rodili práve tu a "podotýkam" že žiadna z nich nemala negatívnu skúsenosť s pôrodnicou v Mi...práve naopak.... tak nech si každý vezme z týchto mojich slov iba to, čo bude pre neho dobré a hlavne to čo je dobré pre vaše dieťatko, ktoré nosíte pod srdcom..... a nepíšem to tu 1. krát, ak sa má niečo stať, tak sa stane aj na konci sveta... s tým nenarobíte nič.
Prepáčte žienky, ale musela som to tu napísať.
ja len podotknem mas pravdu ale niesom sama a poznamvela zien co o tom uz nechceju ani hovorit a dala som aj na urad nad starostlivostov a co mislis ze som vyhrala 😒 ked sa daco zle stane tak vsetko za zakrije,ale ja len jedno hovorim boch je hore, ale to je uz na vas kde chcete ist rodit,ja viem ze tu u nas nikdyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a este podotknem v trebisove mi nikto nedaval cislo uctu aby som jim zapaltila,tak ako tu mi dali cislo uctu za podplacanie sami si pitajUUUUUUUUUU 😠
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Košice-Šaca