Pôrodnica Považská Bystrica

janulka2811
28. aug 2018

Nedalo mi musim sem napisat.
Dnes v spravach davali,ze v P.Bystrici pri porode prislo nahle ku komatu rodicky a nahle zomrela.
Dietatko zije,aspon ono 😢

Iba nerozumiem tomu ako sa to v dnesnej dobe mohlo stat,celu dobu je vsetko v poriadku a ked niekto ziada o pomoc cisarakym rezom,ked nevladze,porodnik si tvrdi svoje,ze to pojde aj bez neho.
Aky mate na to ludia svoj nazor?

mirka807
28. aug 2018

Tiež som to videla...je mi stoho do plaču 😧 ako sa môže stať toto v dnešnej dobe nechápem ..?? Otecko bude mať čo robiť aby to sám zvládol. Treba mu len veľa síl dopriať miesto aby sa tešil bude plakať úbohé zdravotníctvo....

ewell13
28. aug 2018

Ja som rodila tak isto..o10 na salu a maly sa tiez zasekol a vobec nwchcel ist von tiez som nevladala 2hodiny mu bolo vidiet hlavicku a stale.nic a ked uz islo do tuheho volali primara dalsi dvaja doktori 4sestricky a maleho konecne o12:12 vytiahli vakuom... taketo detičky byvaju aj postihnute nastastie u nas to skoncilo bez nasledkov klop klop klop....
A pri tv novinach som sa az rozplakala ked som videla ako sa trapila a ze ten drobcek si nikdy neuvidi mamu ;(

tatianaba
28. aug 2018

Ja som mala doktorku,ktora robi aj v PB. Cele tehotenstvo vsetko ok (vsetky ultrazvuky,krv,vsetko,ale vysoky krvny tlak uz pred tehotenstvom) a den pred terminom porodu som prestala citit pohyby,isli sme do nemocnice (do PB) a uz nam len oznamili,ze srdiecko nebije. Musela som absolvovat velmi dlhy,zly a tazky porod. Naozaj som uz nevladala,ani fyzicky,ani psychicky a mala som pocit,ze toto hadam nemozem prezit. A to nie som nijaka upistana koza. Nie je predsa mozne,ze v tomto storoci ste jeden den na poradni,kde je to ok a dalsi den placete celu noc,lebo babo uz nezije. To,ze v nemocnici par dni predtym na ctg nikto neriesil ctg uplne na hovno a poslali ma domov,to ze stopy bielkoviny v moci a poslala ma domov...neviem,co si o tom mysliet. Zivot sa z minuty na minutu zmenil z velkeho ocakavania na velke nestastie...

sisinka33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simculllka
28. aug 2018

@janulka2811 ja som priamo z PB, za posledne 4 roky som odrodila tri deti v nasej nemocnici a mala som len dobre skusenosti. Ale vsetky moje porody boli nekomplikovane, prvy porod bol vyvolavany,dalsie dva uz spontanne..neviem,co k tomu viac dodat. Samozrejme, je to obrovska tragedia,je mi to nesmierne luto,ze sa take nieco vobec stalo,ale ja som mala len dobre skusenosti. Zial,poznam tiez jednu mamicku,ktora musela porodit mrtve babatko a ta hovori,ze to bolo vinou lekarov,tusim aj zaluje nemocnicu alebo sa to este vysetruje,ale ja osobne naozaj nemam co vytknut..dufam,ze sa to vysetri poriadne a ze sa taketo nieco uz nestane! 😭

janulka2811
autor
28. aug 2018

@ewell13 ved,ale to si maju rodicky urcit kedy je uz zle,to snad musia vidiet porodnici a nie zenu trapit.
My dieta nosime 9mesiacov pod srdcom a ked to pride chceme sa tesit a mat na porod iba peknu spomienku a nie toto 😥😓
Zrovna som sa zhrozila,v decembri mam termin ... a prisiel namna strach.

janulka2811
autor
28. aug 2018

@sisinka33 to ma mrzi,uz sa to neda vratit,no jedina dobra sprava,ze zijete obaja i ked urcite z velkymi starostami 😔

janulka2811
autor
28. aug 2018

@tatianaba fuuuha,nemam slov na takuto tragediu.Si silna zena ked si to ,,dala,,
Neviem ci mas deti ci nemas no drzim palecky,aby do buducna bolo uz iba dobre 😶
Velmi smutny tvoj pribeh,ako nikto nic neriesi v 21.storoci ide to dole vodou cele zdravotnictvo !

vendulka80
28. aug 2018

Je mi neskutocne luto, co sa stalo😩😩😩ja sama som nedavno porodila a priznam sa, ze robim v zdravotnictve a bol to moj druhy porod ale tiez mi hlavou behali vselijake myslienky. Ze co ak...
Prvy porod bol spontanny, druhy sekciou lebo babo malo skoro 4,5 kila a moj porodnik nechcel nic riskovat. A nakoniec sa to ukazalo ako uzasne riesenie lebo ani sekcia nebola celkom jednoducha. Ale to nie je o mne.
Je velmi tazko sudit... Bohuzial dnes je trend, ze mlade rodicky-prvorodicky, ktore cakaju cca 3 kilove babatka inak ako sekciou rodit nejdu. Boja sa ani nie porodu ale bolesti. Mam s nimi bohate skusenosti nakolko vedia na sale urobit hysteriu uz len zo zavedenia kanyly do zily. A rodicky, ktore maju velke babatka a viacpocetne tehotenstva za sebou su nejakym sposobom tlacene do prirodzenych porodov, mozno aj same chcu rodit prirodzene. Koniec koncov je to normalne, ved ludia takto odjakziva prichadzali na svet. A tu su take extremy... na jednej strane velmi nizky prah bolesti u mladych prvorodiciek a extremny narast sekcii v tejto skupine vo vacsine pripadoch iba zo strachu a na druhej strane bagatelizovanie. Podcenovanie rizik u zien, ktore maju velke babatka a ktore si tu sekciu takpovediac “zasluzia”. Nedavno porodila mamicka v Trencine vyse 5 kilove babo a len vdaka Bohu sa tento porod neskoncil podobne. Toto nikdy nepochopim...
V telke sa vyjadrila jedna asi spolupacientka, ze kym ju ozivovali a prekladali do Martina tak to trvalo velmi dlho. Ano... mozem potvrdit ze je neskutocna byrokracia. Musite vypisat x sprav, o sesterskych ani nehovorim, kazda chrasta na ruke aj z domu musi byt presne pomerana, vsetko musi byt oznacene datumami, presne zapisane co bolo kedy podane atd... je to neskutocny tlak na personal lebo treba robit vsetko naraz... a bohuzial co nie je napisane, nie je urobene. Lebo potom sa zjavia “kontrolorky kvality” a drbu personal aj za farbu pera...a pritom zdravotnictvo je odbor kde by mali byt papiere na poslednom mieste.
A druha vec... cela tato byrokracia je aj vdaka tomu, ze poniektori ludia sa stazuju na Urad pre dohlad na vsetko.... aj na farbu stien na izbach. A potom chodia nezmyselne nariadenia zatazujuce a blokujuce personal...
Je mi neskutocne luto toho otca aj deticiek. Mamy by nemali zomierat pri porodoch😩😩😩keby niekto vedel o nejakej zbierke tak sem s tym

bagadka16
28. aug 2018

Ani neviem, čo napísať. Je to strašná tragédia pre celú rodinu. Ja sama som v PB rodila plánovaným cisárskym rezom 4 mesiace dozadu. Malý bol otočený KP. Keby sa to stalo v Trenčíne vôbec sa nečudujem, ale Považská robí cisárske ako na páse, vôbec nerieši čísla a štatistiky ako TN. Počas môjho pobytu v pôrodnici prebehlo xy neplánovaných cisarskych rezov, s tym že nebudú trápiť rodičku, keď sa pôrod nevyvýja. V podstate nás bolo po cisárskom toľko, že už nás nemali kde dávať. Vôbec nechápem a je mi z toho strašne smutno 😞😢

tatianaba
28. aug 2018

@janulka2811 Malo to byt nase prve babo...vysnivane,velmi sme sa tesili...a potom sa vratis domov a tam,kde bola postielka,vanicka,vsetko je prec,ale ty vies,ze to tam bolo prenho nachystane...clovek funguje nejako dalej,je to krute,ale ucty sa nepoplatia same a sediet zavreta doma to len zhorsuje...places a places a pot uz nemas ziadne slzy a vies,ze je cas ist dalej.

sisinka33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka2811
autor
28. aug 2018

@sisinka33 no,ved pivko mu chuti 😉... to je dobra sprava a ostatne je iba ,,malickost,,
Ak je dieta chore a dokaze sa popritom smiat,je to radost.
Mam znamu kamaratku z detstva,tiez na vozicku a pod a dnes uz pise knihy,je velmi sikovna,no nerozprava nechodi a pritom je stastna 😉

azbestica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka2811
autor
28. aug 2018

@tatianaba ved to,no asi by som to nezvladla,si silna osobnost.
Urcite sa casom podari a bude vsetko v poriadku alebo aspon ty sama si budes vediet presadit svoje,ked uvidis co by len maly problem sa nedas odbyt iba tak 😯 ked zdravotnictvu je to jedno,tebe nebude.

janulka2811
autor
28. aug 2018

@azbestica mame vsetko i meno davam pozor na seba,vsetci sa tesime i dcerka,no toto ma dostalo.
Drzim palecky,nech ste obaja zdravucky 🙂

janulka2811
autor
28. aug 2018

@bagadka16 a preco sa to stalo im,ako pises xy cisarskych a tu pani neurobili,nechali ju trapit,mala dva porody za sebou a treti mal ist ako pohadka ...

domi1999
28. aug 2018

@vendulka80 ja som tiež mlada mamička , rodila som v PB a bohužial to skončilo akutnou sekciu .. tiež som od niektorých báb počula ako si chcu vybaviť sekciu .. tiež nechapem to prečo sa tak boja prirodzeného porodu, musi to byt krásny pocit priviest dieťa na svet a hned ho vidieť.. ale pri druhom by som chcela skusiť prirodzene avšak nie v Považskej

janulka2811
autor
28. aug 2018

@domi1999 ja som pred 10 rokmi rodila prirodzene v nasej porodnici,vsetko uplne super,no po dnesnom prispevku v spravach,obavy na mna dolahli.Snad sa take nic nestane,teraz verim tomu,ze nie iba tehulky ale kazdej zeny sa to velmi dotklo.

bucko555
28. aug 2018

Tak my sme s mužom obaja doma revali keď sme to videli je to strašné

domi1999
28. aug 2018

@janulka2811 veď práve bola som odhodlana rodiť normálne ale po tej reportáži a to video čo tam bolo nakrutene mám normálne obavy ... mne sa snazili pomocť ako mohli avšak pôrod nepostupoval a zakalena plodova voda a už sa išlo na operačku

janulka2811
autor
28. aug 2018

@domi1999 v kolko tt si rodila,ak mozem vediet,ked bola plodova voda kalna?
To nik nevedel pred tym?

bagadka16
28. aug 2018

@janulka2811 Nechápem tomu ☹️ Samozrejme závisí aj od lekára ktorý vedie pôrod. Ja som tam zažila obrovský frmol dennodenne práve kvôli množstvu cisarskych rezov. Zrejme sa im to vymklo spod kontroly. Časť zodpovednosti vidím aj v TN, ktorý cisárske striktne odmieta len preto, aby každoročne vyhrával titul porodnica roka. PB je tým pádom strašne preplnená, nestíhajú a potom to takto dopadne 😡

domi1999
28. aug 2018

@janulka2811 ja som bola po termine 9 dni ale všetko bolo v poriadku.. mne dávali 3 dni vyvolavačky az na treti den sa to rozbehlo a pomahali ako vedeli aj vody mu praskli nech sa to popožene ale 11 hodin kontrakcii bohužial stale zavretá a ked ma išiel pozerať uz išla kalna voda tak neváhali išla sekcia .. malá je zdravá nič jej nebolo 🙂 len sa jej jaksi nechcelo.. za mna bol personál super len ked človek to vidi len zo svojho pohladu a nevidí ako prebiehaju ine pôrody .. je to tragedia co sa stalo

janulka2811
autor
28. aug 2018

@bagadka16 sa akoze porodnice predbiehaju v dokonalosti???Co uz ozaj stratili rozum vsetci?Ved ide o ludi,nie zvierata i o tie je snad lepsie postarane.Kam sme to prisli,vsetci chcu byt najlepsi na ukor ludi,populacie.

illly
28. aug 2018

Ja som mala 2 porod v P.B. a spokojnost prvy v Ilave a skoro som zomrela takze druhy porod bol aky strach. Je to strasne co sa stalo .je mi to luto aj mamicky aj jej manzela 😢

brisilda
28. aug 2018

Mna nechali v PB rodit pred 8 rokmi 4750 g dieta ! Bala som sa lebo vahu som vedela dopredu , chcela som radsej sekciu no nastastie vsetko dopadlo perfektne ! a to ma liecili aj na vysoky tlak . No na personal sa nemozem stazovat vsetko ok rovnako ako aj pred rokom ked som porodila vysnivane 3500 g. mini babo 🙂 .... Ked si predstvaim , ze tu zenu nechali tlacit 3 hodiny ufff Boze chuda :( co si musela vytrpiet a nakoniec to takto dopadne :( ja som mala dost ked som tlacila 5 minut

ivu80
28. aug 2018

@tatianaba to mi je ľúto..Bohu ďakujem že mám krásne a zdravé 3 deti a verím že aj vám bude ešte dopriate bábätko.. musí to byť strašná bolesť, nepredstaviteľná😢

24dzin24
28. aug 2018

Mna rodila ta ista co mala na starosti @tatianaba ... januar 2016, nechala ma vytrapit, skalena voda, bola som po termine... tiez som nakoniec prosila o cisarsky ale dr sa rozhodla, ze to pojde prirodzene... a dcerka ozivovana, prevazana na kramare, doteraz je leziaca, ZŤP

tannja
28. aug 2018

To je strasne, ze v dnesnej dobe modernych pristrojov, kedy vedia zistit aspon orientacne vahu dietatka nechaju utlu zenu, ktora mala pred tehotenstvom 45 kg rodit tak velke dieta prirodzene. Rovno jej mali spravit cisarsky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre