Pôrod na Antolskej 2012

alien2603
24. júl 2012

Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂

xlucia
24. júl 2012

@alien2603 ake konkretne info mas na mysli?

harula1
24. júl 2012

Ahoj alien 2603 - ja som rodila na Antolskej v aprili, nemala som ziadneho lekara zazmluvneneho, nakoniec neviem, ci by vobec stihol prist 🙂 Rodila som u Dr.Dlhopolceka, mozem len vrelo odporucat, s takym pristupom som sa este nikdy u ziadneho lekara nestretla. Cely porod prebehol v pohode, kazdy respektoval moje zelania a vsetko so mnou konzultovali, aj sestricky boli mile. Na sestonedeli tiez vsetko OK, strava by mohla byt sice lepsia, ale to sa asi neda kazdemu vyhoviet. Raz vecer dosla sestricka do izby a predstvila sa, ze ako sa vola a ze cely vecer sa bude o nas starat, keby sme nieco potrebovali - no bola som sokovana, milo 🙂

alien2603
autor
24. júl 2012

@xlucia Mam na mysli konkretne s cim si bola prip. nebola spokojna, prip. odporucanie konkretneho lekara, atd. V podstate ma zaujima vsetko, co sa tyka porodu na Antolskej..., teda aspon to najpodstatnejsie 🙂

alien2603
autor
24. júl 2012

@harula1 Dakujem pekne za info🙂

xlucia
24. júl 2012

@alien2603 ide to tam ako na beziacom pase. nestihaju absolutne nic. vsetky vysetrenia obslovujes spolu s dietatom, mimo prvho kupania si dieta aj sama kupes. si non stop vyrusovana. nastuduj si kojenie dopredu.
ale to je v BA vsade. detaily neivem ake chces este. nie je to tam nic extra, ale su tam dobri odbornici, vacsinou, takze ja by som inam nesla

alien2603
autor
24. júl 2012

@xlucia ...to mi pripomina nieco ako "nezastavujem, mame spozdeni" 🙂 A mala si zazmluvneneho doktora?

xlucia
24. júl 2012

@alien2603 tak to aj je. pri prvom nie. pri druhom ano

luly13
24. júl 2012

@xlucia a ako to tam chodi s dietatom? hned po porode prikladaju na brucho, nechavaju ho dve hodiny po porode s matkou na sale a potom hned na izbu? ja by som mala zaujem o ten nadstandartny box.

xlucia
24. júl 2012

@luly13 po porode si ho pozries, pritulis a ide na dve tri hodiny do inkubatora, potom ho daju prip. na izbu ak je ok, alebo pockas kym maju cas. ty si tie dve hodiny zatial na sale, potom ides na izbu. ak stihaju daju tie dieta na izbu. nadstadard po porode byva plne vytazeny. mala sanca ze ho dostanes

oliverka
24. júl 2012

Rodila som na Antolskej pred cca 3 týždňami. Mala som nadštandardný pôrodný box, po pôrode aj izbu. Lekára som si nezazmluvňovala. Bola som spokojná (aj vďaka tým nadštandardom 😉 ), pri samotnom pôrode sme boli viacmenej s manželom sami, len občas prišla pôrodná asistentka skontrolovať, čo sa deje. Až keď začali tlaky, tak ich išiel manžel zavolať a zrazu sa tam odkiaľsi vyrojili 🙂
Pobyt na šestonedelí hodnotím veľmi pozitívne (lepšie ako samotný pôrod), všetci sa snažili, boli slušní, pri vstupe do izby klopali, pýtali sa, či je všetko OK...

Vysvečko:
pôrodné asistentky: 3/4
lekárka pri pôrode: 2/3
šestonedelie: 1
novorodenecké: 1
Celkovo - za tie peniaze to určite stálo 🙂

harula1
25. júl 2012

Mne hned po porode malu dali na brucho, tam ju par minut nechali, potom mi ju prilozili k prsniku, potom ju zobrali pomerat a o chvilu mi ju doniesli a vyse hodinky bola so mnou a s manzelom, ale viac menej bola stale prisata na prsniku. Co bolo super.

monulik_t
25. júl 2012

super tema, aj mna zaujimaju tieto info 🙂
inak neviete ako je to tam s poradnou? o mesiac sa tam mam hlasit a neviem ci sa treba nejako dopredu objednavat alebo len pridem a zoberu ma? 🙂

jankakaroli
25. júl 2012

Ja som tam rodila v januári a tiež som bola spokojná, nemala som s ničím problém tiež sa mi veľmi páčilo ze sestričky sa prišli vždy večer ukázať a keby si niečo v noci potrebovala aspon si vedela koho hľadať. Doktora som nemala zazmluvneneho rodil ma Dr. Dlhopolcek a fakt len odporucam!!! Prefektny!! 🙂)))

harula1
27. júl 2012

@monulik_t tak s poradnou je to tak, ze ja som isla k doktorke Malovej. Zavolala som si tam predtym, ze ci ma zoberie a sestricka bola mila, ochotna a jasne, ze nech pridem. Ale priprav sa na to, ze sa v poradniach dost dlho caka, teda aspon ja som mala taku smolu. Prva poradna bola asi o tom, ze som tam pol hodinku cakala, potom prisla lekarka, zobrala jednu maminu, potom vysla von, ze musi odist na pol hodinu. Potom prisla, zobrala dalsiu maminu, potom ze ona musi ist na operacnu salu a potom prisla za dalsiu hodinu a konecne potom som sa dostala na radu ja. Bola som tam 4x v poradni a len raz som bola do pol hodinky vybavena. Ona objednava na konkretnu hodinu, ale kedze je aj v operacnom time, tak nikdy nevies, ako dlho sa tam caka. A rovnaka situacia je aj na ultrazvuku 😢 Tento posledny mesiac to tam musis len prezit. A pred ambulanciou su len styri stolicky, takze vacsinu casu som len stala - s tym obrovskym brusiskom.

monulik_t
27. júl 2012

@harula1 dakujem krasne za odpoved, este mi jedna baba v inom fore odporucila dr. Filkaszovu a ze tam bola celkom rychlo vybavena... tak sa ozvem asi jej i ked na dr. Malovu som pocula len same chvaly..

miskafl
29. júl 2012

Monulik dr.malova je fakt vyborna, naozaj sa vacsinou nacakas ked ides do poradne, ale podla mna to stoji za to. Vsetko dokladne overuje a je velmi prijemna k pacientkam.
Na dr filkaszovu som nahodou natrafila na urgente, a tiez bola velmi mila.

alien2603
autor
5. sep 2012

Ahojte, mate niektora osobne skusenosti s Dr. Havaldom, Rosenbergom ci Dr. Bertoldovou pri porode? Rada by som si niekoho z nich zazmluvnila, len by mi pomohli nejake priame referencie 🙂

sisinka26
8. sep 2012

Ahojte baby, v oktobri 2012 budem rodiť na Antolskej, Doc. Korbeľ. Odborník, ľudský, milý a príjemný, maximálne mu dôverujem. Neviem či máte niekto skúsenosť. Na Antolskú som počula mnohé pozitíva, aj na pôrodnom kurze ktorý viedli duly. Je tu niektorá z Vás s termínom okolo 20.10.2012? že by sme si "skecli" aj pri kontrakciách 😀

jolly84
9. sep 2012

@alien2603 ahoj, ja som tam rodila teraz 20.08. a som max spokojna a vrelo odporucam - porod bol fajn, len musel skoncit sekciou. pri porode bola Mudr. Sustova, MUDr. Oravec - nemala som zazmluvneneho. vsetko na jednotku, oddelenie sestonedelia - na urovni ci uz detske sestry, alebo porodne, vrelo odporucam Porodnicu Antolsku) nemam jednu staznost na nemocnicu.

bubulik22
9. sep 2012

Dobra tema, ja zvazujem zamluvnit Oravca, mate niektora skusenosti? Premyslam aj nad Rosembergom, neviem ktoreho. Moze sa stat ze vas lekar odmietne? Robi Oravec prevazne sekcie, ci nie?

diapozitiv01
9. sep 2012

@sisinka26
Ja mám termin 18.10. Chodím na poradne Federovej, uz si si Korbela zazmluvnila? Ja ked som u neho bola tak pred mesiacom a pol a pytala som sa ho na zazmluvnenie, tak len skonštatoval že nevie čo bude a či bude ešte zit.... Akože prvotriedny sok. Máš aj nejaké komplikácie?

alien2603
autor
9. sep 2012

@jolly84 Dakujem za info...este ak sa mozem spytat: Chodila si tam aj na nejake predporodne kurzy? A na kontroly si chodila ten posledny mesiac komu?

jolly84
9. sep 2012

@alien2603 na kurzy som nechodila, ale do poradne ano. chodila som k MUDr. Oravec - mozem len odporucit)))

jolly84
9. sep 2012

@bubulik22 ja som ho zazmluvneho nemala, ale ma rodil. u mna to nakoniec musela byt sekcia, maly prestal klesat.

danculka24
9. sep 2012

@alien2603 Ahoj, ja som rodila 1 juna, mala som zazmluvneneho MUDr. Havaldu, chodila som k nemu cele tehotenstvo, mozem odporucit - maximalna spokojnost

tinka1003
9. sep 2012

ja som rodila na antolskej presne pred rokom. Mala som zazmluvneneho Dr. Havaldu a bola som s nim spokojna.
Je ale par veci s ktorymi som spokojna nebola.
1. ze som pocas celeho porodu musela lezat napojena na infuzku a monitor aj napriek tomu ze neboli ziadne komplikacie (ziadne prechadzanie sa, sprchovanie a ine ulavovanie si od bolesti)
2. ze mi maleho hned po porode nedali ale vzali ho na par minut prec.
3. az na par vynimiek som nebola spokojna so sestrickami. Ta, co ma prijimala bola otras, skoro som sa rozplakala ako sa ku mne spravala, u ostatnych som tiez ako prvorodicka nenasla oporu a pri kazdej ziadosti o pomoc som mala pocit ze otravujem. Alebo mi napr. vzali maleho s tym, ze mu idu urobit nejake vysetrenie a o pol hodku mi ho prinesu spat. Cakala som niekolko hodin a maleho nikde (nechali ho v izbe s ostatnymi babatkami). Alebo som napr. jednu sestru videla krmit deti flaskou atd atd.
4.s dojcenim mi tiez nik nepomohol, ani s prvym prilozenim, o to sme sa s novonarodenym drubulinkym babatkom pokusali sami s manzelom. Maly sa nevedel prve dni, tyzdne prisat takze sme sa potrapili. Nakoniec som nasla jednu ochotnejsiu sestru ktora sa mi povenovala. Neviem ci som bola taka precitlivela ze som to takto vnimala, ale teda cakala som iny pristup najma po precitani pozitivnych referencii na tuto nemocnicu. Alebo som mala jednoducho smolu, ze som natrafila na ludi, ktori akurat nemali naladu robit svoju pracu.
Na druhej strane, lekari na novorodeneckom boli super a odniesla som si odtial krasneho synceka ktory bude mat o chvilku rocik. Prajem vsetkym co najlepsie porody.

sisinka26
10. sep 2012

@diapozitiv01 on ma strasne vela pacientiek a je problem sa k nemu dostat. Tak mozno preto. Ale vela som citala aj o doktorke Malovej, o tej si nerozmyslala? Nemam komplikácie, zatial vsetko o.k.

diapozitiv01
10. sep 2012

@sisinka26
No ja mám cukrovku závislu na inzuline a na antolskej sú 4 lekári čo sa do toho vyznaju. Federova je ževraj Korbelova ziacka, síce je ešte mladá ale veľmi ustretova a poradne robí dôsledne. Prvé tehu som chodila ku Korbelovi, ale naposledy ked som u neho bola sa staval veľmi veľmi odmerane, az som z toho bola prekvapena. Kedže má uz pozna a vedelo čo sa nám stalo. A tou svojou odpoveďou o zazmluvneni ma uplne dorazil. Ja si na takéto jeho naladove výkyvy nemôžem zvyknúť a uplne má to odrádza. Hoci je veľký odborník.

lujzzicka
17. sep 2012

@oliverka ahoj chcem sa opýtať ten nadštandartý pôrodný box,ako to funguje?Zaplatíš si ho vopred a ked je obsadený,ako to vlastne funguje? 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre