Chcela by som sa opýtať či máte nejakú negatívnu skúsenosť s gpn Koch. Ja som tam rodila a nebola som spokojna. Arogancia a odmietli odpovedat na moje otázky počas pôrodu. Podala som sťažnosť a odpovedali len že im je to ľúto ale všetko je a bolo v poriadku. V podtexte že ja so svojou skúsenosťou nie som v poriadku. Máte niekto podobnú skúsenosť s týmto zariadením?
Je tu aj skupina GPN Koch, sú tam aj ženy, ktoré neboli spokojné, nie je ich veľa ale pár prípadov je. Pridaj sa tam a skôr ti asi niekto poradí.
@mogaa rozumiem že lekár nekonzultuje postup s pacientom ale myslím že keď sa všade oháňajú s tým ako vám všetko vysvetlia, tak by mohli odpovedať aspoň na otázky.
@womandarinka precitaj si tuto diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/babatko-na-jis-ke-po-tazkej-asfyxii-2/ este si dobre dopadla
@kittykat22 čítala som celú, ale žiadna tam nepísala, že je na vine táto pôrodnica 🤔 to sa hádam môže stať kdekoľvek, či sa mýlim?
@womandarinka pravda je taká že lekár s tebou nemusí konzultovať svoj postup...ak si mala nejaké otázky bolo ich treba riešiť pred samotným pôrodom....ono je to o ľuďoch....Pôrodník mohol byť dobrý odborník, ale vystupovanie nič moc...Rovnako si mohla natrafiť na zhovorčivého lekára, vtipkára ale ak by bol problém tak si nevie poradiť....U nás je gynekológ, ženy si ho veľmi chvália na ambulancii, ale už bolo zopár prípadov že ako pôrodník je stresmen, že začal panikáriť....ale rovnako boli ženy čo boli spokojné....
@womandarinka
Ťažko tu budeš hľadať podobnú skúsenosť, keď si nepopísala ani situáciu.
Pýtala si sa niečo dôležité? Či si bola proste iba zvedavá a chcela si všetko za každú cenu vedieť?
Ono nie je ľahké sústrediť sa, myslieť na to čo sa deje a ešte aj odpovedať na XY vecí.
V druhom rade môžeš byť možno rada, ak človek nepočuje pozitívnu odpoveď, začne robiť paniku a to pôrodu takisto nepomáha.
Už len môj prípad - malá bola otočená priečne, nemohla zísť do pôrodných ciest, keď ma už roztrhla skrz na skrz tak išla rukou (neinformovali ma čo sa deje, to mi hovoril partner po pôrode, keď ich počúval, ja som bola aj tak mimo ... Pozerali sa na seba divne aj keď mne hovorili, že je všetko v poriadku). Nakoniec som ju porodila, vyhrnula som si košeľu a moje dieťa vzali....
Nič som sa nepýtala, nevedela som... Po pol hodine ju priniesli umytú, zabalenú s čiapočkou.... Namiesto bondingu kriesenie. Keby mi to však hneď povedali, asi by som od strachu vyskočila z tej postele a hoc celá rozbitá utekala za ňou.
Možno je to smiešna situácia, neviem čo si zažila ty a na aké otázky si sa pýtala. Je normálne, že môžeš byť nespokojná. Nepoznám jeden obchod, jednu inštitúciu, kde sú všetci spokojní. Záleží od človeka, niekto je viac náročný, iný menej, každý hľadí na iné priority
@kittykat22 fuha, dokelu
@mogaa chápem ale myslím že za 1400€ by mali byť milý a nie arogantný. Slušné správanie by predsa malo platiť aj pri pôrode. Napríklad kľudne mi mohli aj povedať "Prepáčte teraz nie je čas odpovedať na vaše otázky. Vysvetlíme vám to neskôr."
@womandarinka môžeš aj prezradiť aké konkrétne otázky si sa ich pýtala a nedostala odpoved? Ďakujem
Ako myslim si,ze to prehanas,vazne.1. Myslim,ze 1400 eur si neplatila za to ze budu k tebe mili,ale za zdravotnu statostlivost.2. Kazda minca ma dve strany.Uz vidimmtu staznost-Zaplatila som si a o ni ku mne neboli mili... 🤦♀️ ja tam citim aj trosku precitlivrlost a prifarbenie.
@nika3136 Nie práveže som rodila normálne 12hodin kontrakcií bez epiduralky. Zrazu sa venili služby. Druhá doktorka sa ani nepredstavila a po chvíli prišla s tým že ideme rodiť cisárskym. To či to bolo správne vôbec nespochybňujem - nie som lekár. Ale otázka prečo a či je to nezvratné je myslím na mieste. A potom ma mohla skôr upokojiť a nie byť na mňa nepríjemná a ešte vôbec neodpovedat na otázky. To ma teda fakt neukludnilo keď takto s tebou niekto jedna a potom sa ťa chystá rezať.
@nika3136 tak si to precitaj este raz. Zakladatelka rodila v Kochu
@nika3136 a diskusiu som chcela otvorit všeobecne, či má niekto skúsenost s kochom a sťažnostami. Akýmikoľvek.
A co tym chces akoze ziskat?Chces 1400 € vratit??A ved ak bol nutny zrazu cisarsky tak asi bol stres a nemali cas na otazky,ja nvm skor by som sa sustredila na to aby to dobre dopadlo,nie riesit otazky uprostred akcie
@kittykat22 áno, prečítala som si, že sa to stalo tam (aj keď som nečítala všetko úplne doslova, ale ženy pôrodnicu neobviňujú - keď som to prehliadka oprav ma) ale to neznamená, že sa to nestalo aj v Banskej Bystrici alebo Košiciach.... či?
@nini1010 To naozaj nie, len si myslím že niektoré veci by mali byť automatické napríklad slušnosť a keď je na teba niekto arogantný v tej najcitlivejšie chvíli je to skutočne nepríjemné. Nemyslím že som precitlivena. A platila som si aj za to aby po mne nik nekrical, nik mi nedal facku a správali sa ku mne slušne. Inak by som išla do štátnej nemocnice kde su určite rovnako dobrí odborníci.
@womandarinka za každú ženu je zaplatené akurát je rozdiel či si to platíš sama alebo to uhradí poisťovňa. Im je to fuk, že si samoplatca
@nika3136 ako si si ista, ze vies citat?
@kittykat22 a ty vieš čítať s porozumením?! áno, rodila v Kochu a KDE PÍŠE že je to zanedbanou starostlivosťou z ich strany? Že je na vine Koch?! Vysvetlíš mi už?
@nika3136 kamaratka tam tiez rodila a placenta sa nechcela oddelit. Tak jej pomohli a nevsimlli si ze to pokaslali a ked ju previezli na izbu, tak kamaratka sa postavila, vyvalila sa z nej krv a potom si uz nic nepamata. Ma poskodenu maternicu, nikdy nemoze mat deti. V Kochu jej nikto nic nepovedal, az jej gynokolog sa jej s hrozou spytal co sa stalo. Vysvetlil jej prepustaciu spravu, tak sa zrutila
@ktochytavzite prepáč ale naozaj mi mohol doktora povedať nebojte sa, všetko bude v poriadku. Myslím že patrí k ich práci aj ukľudniť ta, keď si v strese. Keby povedala túto jednu vetu určite by ju to nezdržali viac ako "To nemyslíte vážne tieto otázky. Však ste podpisovali papiere a podobne." To nie je veľmi upokojujúce. A nechcem 1400€ späť. Stačilo mrzí nás to, máte pravdu, nemali sme s vami takto komunikovať.
@kittykat22 tiež nechápem načo stále dávaš tento komentár. V linku, ktorý si poslala riešila mamina úplne niečo iné ako to, čo rieši mamina tu. Pokial som to dobre čítala, ani jedno krivé slovo na pôrodnicu kde sa to stalo, nenapisala. O čo ti ide??? 🙂
@womandarinka nevieš objektívne zhodnotiť situáciu, možno prišla skúsenejšia lekárka a zhodnotila že cisársky je urgentný, tak fakt nebude riešiť hovadiny.....rovnako ti nemohla povedať že je za 5min.12 a už si mala byť odrodená ale kolegyňa podcenila situáciu....prepáč ale toto by som vôbec neriešila.....zaplatila si si za to že budeš rodiť u nich, lekárka je tam len zamestnanec....
@kittykat22 je mi luto kamarátky, mala podať sťažnosť na dozor pre zdravotnú starostlivosť ak si myslela že to bolo vinou lekárov. Vieš, ja som rodila v Ružinove, skoro som tam zomrela, vykrvácala na pôrodnom boxe a ani na sálu ma nestihli odviezť! Rezali ma priamo tam a doteraz keď sú na to spomeniem, je mi zle. Ešte rok po pôrode som mala z toho traumu. Neviem čo sa stalo, ale poviem ti, že nemám ani chuť to riešiť. Som vďačná zato, že žijem a že aj dieťa je v poriadku. Jasne, kamoska nemôže mat deti, tak nech to teda rieši a vymáha od nich náhradu. Tu sa rieši úplne niečo iné a nie pochybenie pri vedení pôrodu. Tu sa riešia nezodpovedané otázky pri pôrode.
@ceklis - či je cisársky rez nevyhnutny?
- čo to znamená pre ďalší pôrod?
- aká veľká asi bude jazva?
To boli moje tri otázky a na žiadnu som nedostala odpoveď.
@womandarinka Pozri sa ....
Máš zdravé dieťa? Žiješ?
Mám známu, ktorej sa syn zasekol v pôrodných cestách, má 27 rokov, leží v plienkach, nerozpráva, má detskú mozgovú obrnu.
Bola by si kľudnejšia, ak by si povedali napríklad -Idete na cisársky, dieťa je zakliesnené, skoro nedýcha, na 50% bude postihnuté. Aj toto ti majú právo povedať - to nie je strašenie, to je objektívne zhodnotenie stavu.
Poznáš ten citát že občas je veľké šťastie, že nedostaneme to, čo chceme?
Mne tiež nikto nič nevysvetlil, ani ma nik neupokojoval, bola tam jedna lekárka ktorá dvíhala jedno obočie až do neba, keď som skričala, pokukovala po mne ako opica ... Ale preto som si vzala priateľa, aby ma upokojil, aby pri mne stál, od lekára by som žiadne takéto slová ani len nečakala....
A áno, povedali mi že je všetko v poriadku keď som bola na sále už asi pol hodiny, tlačila som a nič..... Dochádzali mi sily a nevládna som sa pýtala či ju nedokážem vytlačiť.... Neviem či by som sa dočkala odpovede napríklad vtedy, ak by tam partner nebol. Ale ja som sa nič nepýtala. Odovzdala som sa do ich rúk a poslúchala som, čo mi kázali
@womandarinka kedy sa to stalo? Koľko máš od pôrodu? Vieš, ja ti verím že máš v sebe tieto otázky, ale naozaj riešiš podľa mna subjektívne len tvoje pocity. Skús si napísať na papier všetky pozitíva, s ktorými si tam bola spokojná. Čo taká poporodna starostlivosť? Hm? Naozaj si daj na papier všetko čo si tam prežívala a nie len tieto negatíva a potom možno zhodnotis že tých pozitívnych veci bolo viac ako práve tieto otázky. Dieťatko možno strácalo ozvy a lekárka videla že porod nepostupuje tak ako ma, čo ti mala povedať? Že prepáčte že bude všetko ok, nemôže to predsa povedať keď ma sama rešpekt pred tým ako to dopadne. Máš zdravé dieťa, si zdravá ty, napis sťažnosť s tým, že by bolo od nich milé viac komunikovať, tým to zo seba dáš von a už sa tým netráp. Užívaj si dieťa a to, že sa nič horšie nestalo. Tvoje racio je teraz veľmi ovplyvnené hormónmi a tie tiež vedia ovplyvniť takéto veci.
@womandarinka tvoja prvá otázka.... chápem
Ale tá druhá a tretia. Skutočne si podpísala papier, že v prípade nevyhnutnosti s tým súhlasíš a ty sa pýtaš na veľkosť jazvy a ďalšie pôrody v hodine dvanástej? To si sa mala pýtať pred pôrodom a nie počas neho
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@womandarinka neviem aké otázky si chcela riešiť počas pôrodu ale lekár sa prioritne má sústrediť na pôrod a nie niečo vysvetlovať mamičke alebo s ňou konzultovať postup pôrodu....on je lekár, on preberá zodpovednosť a on je ten čo má na to aj vzdelanie.....pokiaľ nebola preukázaná zanedbaná starostlivosť, tak sťažnosť je zbytočná -len názor niekoho kto nebol spokojný a takých sa nájdu v každej pôrodnici desiatky ...