Dve deti som porodila v Kochu, zvažujem štátnu ale so súkromnou izbou. Aké sú vaše skúsenosti? Koch je úplne krajna možnosť nakoľko momentálne majú toľko pacientov že sa tam rodí už skoro ako v štátnej v nadštandarde. Dlhé čakanie na izbu aj keď idete rodiť, počas môjho pôrodu napr. jednu ženu stihli ubytovať a uložiť do mojej postele. Atď. Ďakujem za každú skúsenosť
Ja som rodila v Ruzinove vsetky 3 deti, myslim, ze to je fajn. Nie je to Hilton, lekari su tam super, ani raz som nemala zajednaneho a vzdy len velmi dobra skusenist. Sestricky tiez ochotné, aj laktacna nam chodila na izbu. Jedlo sme si vyberalu z 3 možnosti, ale to bola dosť bieda. Ale ani nadstandard tam nie je žiadny luxus. Pri pôrode mas aspon moznosti polohovania a ake-take sukromie. Sestra rodila na antolskej, tam su rodicky oddelene len plachtami...
a kolko platíš v kochu? možno to už bude cenovo rovnako ako v Hainburgu napríklad ber do úvahy že 700e ti poisťovňa vráti. tá vaňa za to určite stojí (ak bude zrovna volná) a môžeš ísť hneď po šiestich hodinách od pôrodu domov, tie dni navyše nemusíš platiť. lekárov si potom naháňaš sama pre bábätko
@margarittaa presne ako píše
@pribinak tá, kde si dohodnes svojho pôrodníka.
V kochu som platila 1400 a 300 za porodnika. Som si vedomá toho luxusu tam len napr kamarátka 4 hodiny sedela na sesterskej izbe lebo mali plno. Tam je teraz taka plnka že aj mne pri druhom nestihli pichnúť epidural lebo som skoro už porodila na vzdycharni
@margarittaa ja by som si vyberala medzi Kramarmi a Antolskou. Za mňa Antolská, rodila som tam 2 deti a spokojnosť. Ale tak ako píšu kocky, treba si dohodnúť dr, kamkoľvek pôjdeš. A co sa tyka nadštandardnú, teda samostatnej izby, všade v štátnych nemocniciach musí byť voľná, aby si ju dostala, nedá sa za rezervovať vopred. Takže nie je istota, že ju budeš mat
tak to by ten hainburg teoreticky mohol vísť aj lacnejšie ak nebudú komplikácie. ak by komplikácie boli, nemajú tam záchranné prístroje a letí sa vrtulníkom do wiedne (čo netuším či je zvlášť platené) ale ak by ste mali záujem každý posledný piatok v mesiaci o 11.30 robia prednášky pre mamičky plánujúce pôrod, je to bezplatné a niekedy dokonca aj po slovensky ale to bude iný den. nátresk môže byť aj v Hainburgu s tým nič nespravíte ale verím že pôrod prístup je lepší a ak bude voľná vaňa, vyhrali ste
Ja som rodila v ruzinove. A odporúčam. Vsetko bolo super. Aj keď som nemala súkromnú izbu
@nistika hainburgu skôr nie ako áno. Druhý pôrod som mala rýchly tak tretí nebudem riskovať. A prevoz do Viedne sa hradí.
Ja som.rodila 2x v ruzinove a chystam sa aj treti ja som bola spokojna
@margarittaa Ja som mala nadstandard s jednou babou na Antolskej. Lekara som mala zazmluvneneho na planovanu sekciu. Mala som stastie, ze son bola druha v poradovniku na druhu polovicu pobytu v porodnici. Vyborna starostlivost, jedna sestra je zaroven laktacna poradkyna, manzel chodil na 2 hod denne za nami na izbu, prezliekol sa a maly na nom cely cas spinkal.Mam na to krasne spomienky, s nostalgiou na Antolsku spominam.
ja som rodila v ruzinove a uz by som tam nesla. co sa tyka porodnice, pristupu a pod to sa da vydrzat.... ale (a to ma predtym vobec nenapadlo) nemaju detsku neonatol.nemocnicne oddelenie, a kedze mal maly problemy absolutne nevedeli co s nim a ani mu pomoct... museli nas prevazat na kramare. takze kvoli tomu uz by som nesla. tiez co sa tyka ruzinova - pri prvom som mala zazmluvneneho lekara, pri druhom nie. a prave pri tom prvom porode to nebolo idealne - bolo to akoby "tato rodicka patri tomu a tomu..." tak o mna nik ani nezakopol kym neprislo priamo k porodu a neprisiel moj lekar. druhy porod som nemala dohodnuteho porodnika, a boli strasne zlati vsetci...
na druhej strane ak si nemala komplikacie pri prvych dvoch porodoch, a vsetko vyzera ok - uvazovala by som na tvojom mieste aj o ambulantnom porode v haingurgu, pokial viem aktualne maju uz aj zmluvu s kramarmi ze ak sa nieco deje, prevazaju dieta tam.. (a teda v pripade komplikacii je to lacnejsie ako v minulosti, a aj bezpecnejsie...).
Zachytila som informáciu, že Antolskú majú teraz prerábať, tak aj toto by som zvážila. Ja by som po Koch ani len nevkročila do štátnej pôrodnice, už som asi rozmaznaná 🤷🏼♀️
Ono kazda statna nemocnica sa specializuje na nieco. Preto z kramarov prevazaju do ruzinova, na antolsku a opacne. Ak ma dieta vrodenu srdcovu vadu, treba ist na kramare, vsetky tieto info maju nemocnice na weboch. Ja sa budem primarne riadit lekarom, ktoreho si vyberiem, pokial nebudem mat ine komplikácie. Ono v ziadnej z tychto nemocnic to nie je ziadne terno, vsakze🙂 hainburg moze byt fajn, ale predstava ze ma v dopravnej spicke rodiacu prevazaju na kramare, ha ha.
@queen_mary do Ružinova neprevazaju nikdy, tam nie sú vybavený na problémové dieťa
@luliu ako mne je to jedno, podla mna je jedna horsia ako druha, ale s tym nic nespravím 🙂
@luliu no a este preto si budem vyberat nemocnicu podla porodnika 🙂 neni to ze pindam na vsetky, ale pride mi to vsade proste rovnake. Aby som to dovysvetlila.
@biela_sova ahoj môžem sa opýtať aký si mala cisársky akého /kú dr.? Skúsenosť? Ďakujem 🙂
No hlavne v statnej sukromnu izbu nezozenies.jedine ak budes mat na nadstandard stastie sakramentske
@nina0703 Ja mala kvoli tlaku cisarsky. nakoniec som mala aj malo plod vody, lekar tam uz nepracuje, resp asi uz nerobi porody. Ale s tozhovorov s ostatnymi babami si pochvalovali vsetkych, mali sme vsetky pekne rany, male a nenapadne 🙂
Ja mám 2 rezy na Kramaroch,a fantázia 🙂bola som aj 2tyzdne na rizikovom nezplatenom a tiež úplne super
Izbu som chcela hneď platenú, dali mi 2lozkovu samej..plno mali na neplatenom, my sme mali v apríli úplnú pohodu, a tych 40€ za noc je len symbolická suma,strava fajn,teda,ja som ,,utekala,,do bufetu,z kaší sa najesť nedá 😀 kvôli rezu.. každú chvíľu sa pýtali sestričky,či niečo nepotrebujem, zazvonis na zvonček a okamžite pribehne personál
Žiadne frflanie, nič..a bábätko vám dajú hneď do ruky,dcéra 3rocna ho mohla popestovať,bol to nezabudnuteľný zážitok ☺️
@luliu jo jo všetky berú na Kramáre, ležala som s jednou pani od Košíc došla až,kvôli malému srdiečku,hneď ho šli po pôrode operovať..
No podla mna po Kochu ti asi ziadna statna nebude vyhovovat. Neviem ako je to teraz v Kochu, ale neviem si predstavit ze by to mohlo byt horsie ako v statnej. Prvy porod som mala na Antolskej, druhy v Kochu a uz by som do statnej nesla
Za mna Ruzinov, najlepsi personal, mile velmi napomocne sestricky aj lekari. Porod som mala so syncekom tazky, prvorodicka, dokonca museli pouzit vakuumextraktoro kvôli necakanej zlej rotacii a zakliesneniu sa ale vsetko vdaka Bohu dopadlo dobre vdaka porodnicke aj docentovy kt.musel dobehnut rychlo k porodu. Mal som nadstandart kde sme boli iba 2 na izbe. Keby som nahodou rodila 2he mimi za mna opat Ruzinov.
Bola som tam 5 dni a ja som za tu dobu nestretla aleze vobec nikoho neprijemneho. Dokonca mi v 2011stom na 6stom poschodi operovali chronicky appendix a tiez som bola milo prekvapena aj s lekarmi aj so sestrickami...len pozitivne skusenosti
@margarittaa pred 8r antolska a v pohode. samozrejme so zazluvnenim. mam za sebou aj koch, takze viem o com hovorim a to zazmluvnenie je klucovejsie nez porodnica, lebo vykaslat sa na teba mozu zial vsade. treba mat stastie na nadstandard, ale po tom co som posledne roky pochodila nemocnic je to vlastne aj zajedno na tych par dni ... na rozdiel od situacii ked riesis zdravie dietata, tu mas postel istu aj dieta pri sebe tak neni velmi o com .. antolska ma kupelnu pre 2 izby v jednej bunke, ruzinov alebo kramare ma tusim chodbove. vsade sa treba mat na pozore a nepustit od seba prec doprovod, alebo byt aspon v kontakte stale
@meluela vcera kamaratka porodila dcerku v Ruzinovkej a vsetko je zrekonštruované a sprchy aj zachody uz nie su len na chodbe aj v kazdej izbe ako v nadstandarte..a tiez je velmi spokojna so vsetkym
@marika3110 super 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tá v ktorej máš dohodnutého svojho pôrodníka ;)