Ahoj, je zvyseny krvny tlak (rieseny u internistu) indikaciou na cisarsky rez ak da internista odporucanie? Preslo to niekomu?
Ano, je to indikacia na cisarak, mne napr povedali, ze keby to nejak skoci, tak ci som v pohode s cisarskym. Nakoniec to vyvolavali kvoli tlaku, ale islo to rychlo a prirodzene. Ale museli davat nejake lieky skrz toto v tej zaverecnej casti porodu cely porod som mala kyslik. Talk pod 150 uz nesiel a po porode bol tri dni na 145/94
Mne spominali verziu sekciu, pri 4.dietati, ked tlak ani po liekoch nesiel pod 160/100 a die5a malo slabe ozvy a bolo spave. Nakoniec mi spravili oxyyocinovy test, vysiel dobre a rodila som prirodzene. Za mna je sekcia s vysokym ylakom tiez riziko. Hlavne, ak by slo i celkovu narkozu.
Ja mam vysoký tlak, už roky beriem lieky a nikdy mi nikto ani len nespomenul cisársky, a to som pri posledných dvoch deťoch ležala s tlakom aj v nemocnici.
@kiki68 iba 3 dni? Mne vysadili Dopegyt, lebo tlak mi klesol, no na druhy den po porode uz siel zas na 170/110, nasadili znova Dopegyt a ked po tyzdni doma som sla do 190/125, tak mi muz volal RZP. Myslela som, ze umriem. No a uz ten tlak nesiel dole, beriem stale lieky...navyse sa mi to skomplikovalo este s hypertyreozou. Hrozne, no...😕
Sorry za preklepy, neda sa mi to opravit uz.
Ja som mala celé tehotenstvo vysoký tlak, nikto to neriešil, nemala som ani lieky, sestrička len vždy prižmúrila očkom na poradni. Po termíne ma hospitalizovali práve kvôli vysokému tlaku a nakoniec som rodila vyvolávačkou po termíne prirodzene. Aj keď ani tá sekcia by nebola odveci, keďže som rodila 23 hodín, malá bola pridusená a musela 3 dni ležať na novorodeneckom.
@nevenka ano mne sa to stabilizovalo, nebolo tehu, zjavne telo prestalo bojovat a votrelec bol uspesne na svete 😂😂😂 Moje telo od zaciatku bojovalo s tym tehu a cely cas to iba drzalo pokope aj vdaka liekom a podla mna velkej davke stastia. Ja mam svoj tlak 110/75 alebo tak nieco, ja mam normalne velmi nizky tlak
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som mala zvýšený preto ma hneď na poradni poslala na príjem ten deň že rodit, rodila som prirodzene, cisársky nikto nespomínal...aha ty máš celkovo už aj pred tehu, tak to neviem potom, asi sa len spýtať na poradni