Tretí pôrod sekciou po dvoch predchádzajúcich

danielads
10. jún 2016

Ahojte ženy. Mám za sebou už dve sekcie. Chceli by sme ešte jedno bábo no ja sa už obávam toho predsa je to operácia .chcela by som vedieť ako ste sa zotavovali rýchlo A či ste nemali problémy So ženskými orgánmi po tých sekciách. Aky bol priebeh.veľmi mrzí že to museli byť sekcie chcela som prirodzene ☹ ☹ 😒 no nemala som to šťastie.
Ďakujem za rady A skúsenosti 😉

zamilion
10. jún 2016

ja mám za sebou tri sekcie. myslím, že ak nenastanú komplikácie, tretia je ako druhá. prvá je šok, lebo nevieš, čo čakať, ale dalsie už vieš a zotavenie je rýchlejšie.

evitka510
10. jún 2016

Ja mám za sebou síce "len" dve, ale ako píše zamilion, ta druhá bola v porovnaní s prvou paráda, preto myslím,ze do tretice,pokiaľ lekár vyslovene neodporúča, bude v pohode. Aj ja sa chystám ešte po tretíkrát v budúcnosti 🙂

terezka1947
10. jún 2016

ja mam dve-prva bola ...hmm...ja ani neviem,ze ma vobec "rezali"...jasn,echvilu to bolelo,ale ok...behala som,lietala hned na treti den
druha bola hrozna,fakt hrozna...strasne ma brucho bolelo,nastastie rana ok...ale rekonvalescencia bola naozaj dlha
tiez by som rada tretie,ale jednak mam dost rokov a jednak...bojim sa uz tretej sekcie
ale,pozri,co pisalai baby vyssie....takze kazda to ma ine...
tiez mi je niekedy velmi luto,ze som deticky nemohla rodit spontanne,ale aspon som nebola v celovej anesteze...a na druhej strane-nevzcitaj si nic,kto vie ake problemy by boli pri porode,tiez sme kazda ina
zaklad je,ze mame deticky

maminka313
10. jún 2016

ja mam 3 a presne tak ako 2 sekcia 🙂

darina1952
10. jún 2016

Ja mám za sebou tiež dve SC - obe so spinalom. Prvú som mala akútnu a fakt som nevedela do čoho idem. Druhá bola plánovaná aj keď sa napriek plánu odohrala o 5dní skôr, ale všetko OK - bola som skôr fit, vedela som čo očakávať a rýchlo som sa dala so kopoy 😉 Tretia je podľa mňa už "malina" 😀
A to že nedala pôrod prirodzene, nech ťa nemrzí - nie sme o nič menej matkami ako tie ktoré mali vaginálny pôrod 🙂

kristinka86
10. jún 2016

@danielads Mňa tento rok čaká tretia sekcia a vôbec ešte nejak nestresujem. Si stále poviem, že to bude ako pri druhej. Teda, ja som pri oboch na druhý deň chodila a hneď aj dojčila a verím, že teraz to bude tak isto. 😉 Nepripúšťam si komplikácie. 😝

zuzike123
10. jún 2016

Ja som mala uz druhe tehu na figu, kedze sa mi placenta uchytila na prvej jazve, tak aj sekcia bola vselijaka, preto sa bojim tretej, ale kazdy to ma inak, nikdy nevies...

danielads
autor
10. jún 2016

@zamilion
@evitka510
@terezka1947
@maminka313
@darina1952
@kristinka86 baby Ďakujem ste zlaté. Trochu ma to boli že som nemohla druhého syna porodiť prirodzene ale trápila som sa24 hod A primár že po celom dni som sa malO otvárala len 2 cm pri 2 cm sa rozhodli že sekcia kontrakcie klesali proste vôbec už na monitore maternica nepracovala A ja som stratila reč A šlo sa na sekciu. Prvú som mala celkovú teraz spinal. Prvá bola hrozna desiva teraz oveľa lepšie ale bolesti vieme že sú A doba rekonvalescencie je väčšia ako po prirodzenom. Mám dva mesiace po ale trápim sa ubija má to veľmi A pýtam sa prečo práve ja no najhoršie je že nikto neodpovedá 😢😢primár vravel že už by som nemala mať deti lenže vtedy som bola ešte mimo A vravela som si veď jasné veď keď mám 2 cisaraky za sebou tak čo iné. Ale muž by chcel tak za 6 rokov bábo ešte. Ja mám už strach veď sa jedná aj O mňa nie len O dieťa. Joj rozpisala som sa. Keď aspoň to napíšem nikto už nevráti čas ako bolo bolo lenže trápi ma to že už nikdy neporodim prirodzene.

kristinka86
10. jún 2016

@danielads Poviem Ti to priamo. Mne pôrodník povedal, že tiež ďalšie bábo neodporúča. Mala som veľmi slabú maternicu, lebo čakal do začiatku 40.tt napriek bolestiam, ktoré som mala posledné dva týždne neskutočné. Dcérka bola veľmi dlho nízko zosunutá a jej váha tlačila na jazvu..Rozhodli sme sa, že ešte jedno bábo dáme. A na 3D mi povedal lekár, že netuší, prečo tak strašia ženy po sekcii. Že v zahraničí je bežné, že majú ženy aj 4-5 deti na sekciu. On má o mnoho lepšie vybavenie a kontroluje jazvu, atď. a povedal, že sa ešte nikdy nestretol s ruptúrou maternice, s ktorou tak často lekári strašia. Povedal mi, že sa nemáme stresovať, že určite bude aj toto tretie tehu relatívne v pohode. Som v 19.tt a ozaj zatiaľ žiadne problémy a to doma skáčem okolo 18mesačnej dcérky a 4,5 ročný syn dá tiež dosť zabrať. 😉 Takže môj názor je, že občas lekárov až tak vážne brať nie je potrebné a ak je možnosť, tak si informácie overiť aj u niekoho iného (odborníka). 😝

zamilion
10. jún 2016

@kristinka86 plne suhlasim

@danielads zbytocne sa tym teraz zaoberas
Moje deti maju 18, 11 rokov a 9 mesiacov.
Uz po druhej sekcii som si povedala nikdy viac.
Pri tretej som povedala, ze urcite nikdy viac
Dnes pozeram na tretiu dceru a veru keby som nebola pred 40kou, dala by som sa na to este raz.

kristinka86
10. jún 2016

@danielads PS: O prvej sekcii som sa dozvedela týždeň pred pôrodom - vcestná placenta. Druhá už bola nutná kvôli tenkej jazve. Necítim sa byť matkou menej ako tie, čo rodili prirodzene. A prečo práve Ty? Je nás veľa. Základ je, že sú detičky zdravé. To prečo práve JA si majú právo, podľa mňa, klásť skôr mamičky, ktoré majú detičky nejako postihnuté... ☹ Niektoré veci človek proste neovplyvní aj keby ako chcel a môžeme byť rady, že v dnešnej dobe sekcie existujú, lebo ktovie, ako žalostne by niektoré prípady dopadli. 😉

kitty88
10. jún 2016

Ja som necely mesiac po tretej sc, vsetky tri mam v dost kratkych casovych odstupoch, tretikrat som otehotnela presne rok po druhej sc. Tato bola prva planovana, predchadzajuce akutne, ale teraz som sa zotavovala najlepsie a najrychlejsie, uz po tyzdni som bola viac-menej fit, aj samotne tehotenstvo bolo najlepsie zo vsetkych a uplne bez problemov, jazvu som vobec necitila, az ku koncu trocha. Po tomto by som si trufla aj na stvrtu, ale to uz neplanujeme 😀

janatrn
10. jún 2016

@danielads Ahoj, mozno Ta trochu potesim... Ja mam 7 deti, prve 2 sponntanne, dalsich 5 sekciou. Prva aj druha sekcia bola akutna, sla som rodit normalne, ale nakoniec obe skoncili sekciou. Dalsie tri sekcie som uz mala naplanovane. A nemala som nijake vazne komplikacie, musim povedat, ze tu prvu sekciu som znasala najhorsie, najmä som na nu vobec nebola pripravena. Po poslednej piatej som sa dala do poriadku raz-dva, s trojtyzdnovym babom sme uz slapali v talianskych Dolomitoch 🙂. Tak neboj a snad som Ta trochu povzbudila. Drzim palce.

sharmana
10. jún 2016

@danielads neviem, ale osobne si myslím, že dieťatku je lepšie sa narodiť pokojne sekciou ako s komplikáciami pri prirodzenom pôrode. Ako čo očakávaš od prirodzeného pôrodu? Na také kecy, že dieťa trpí potom traumou alebo ja neviem aké bludy, zabudni a nečítaj to tu. Volakedy sa rodilo len prirodzene, lebo nevedeli rezať brucho a ak aj museli použiť túto metodu, ženy často zomierali na otravu krvi, vykrvácanie a podobne. Ale dnes? Pri prvej sekcii moje dieťa lekár pekne zdvihol a ešte milo povedal sestričke, aby ukázala bábätko mamičke. Dieťaťko mi plakalo rovnako ako ked ho porodíš prirodzene, mlieko sa mi síce pri prvej sekcii nevytvorilo, ale to bolo zo stresu, čo ma nechali tamojšie sestričky vyčerpať. Pri synovi sa mi po sekcii krásne synček aj prisal, a to mi ho dali až po 24 hodinách a bez problémov som kojila do konca 7. mesiaca. A máme krásny vzťah a je to vyrovnaný pokojný chlapček, miláčik všetkých žien už teraz 😀 . Neviem o čo konkrétne si prišla, či len o roztrhnutú vagínu a zašívanie, ale ver mi, že dieťaťu je to ozaj lájbrfuk, hlavne aby to prebehlo bez komplikácií.
Treťou sekciou dnes rodí omnoho viac žien ako volakedy a bez komplikácií. Ja si však myslím, že ak ty už nechceš a máš osobne strach, tak to musíš svojmu manželovi povedať. A on to musí akceptovať, pretože ty postupuješ všetky riziká. 😉 Inak ešte skoro rozmýšlaš, začni uvažovať až o také 3 rôčky, na všetko sa budeš inak pozerať.

janickacrazy
10. jún 2016

@danielads ja mám za sebou 3 sekcie a poviem ti, tretia bola úplne najlepšia, tehotenstvo úplne ukážkové, všetky výsledky na jednotku, cítila som sa dobre, porod prebehol v pohode, žiadne zrasty nemám, žiadne problémy, zotavenie po pár dnoch výborné, oveľa lepšie ako predtým, aj sestričky sa ma pýtali, že či som mala normálny porod, ked tak behám, aj manžel sa čudoval, že čo sa robí 😀, ale poviem ti tajomstvo, je to preto, že ja som to tretie bábo veľmi chcela a aj som nanho dosť dlho čakala, takže si to doslovne užívam a to mám 39 rokov, ale to mi nikto neháda, všetci, že aká mladá mamička 😀 a ja mám doma 16ročného puberťáka

zamilion
10. jún 2016

@janickacrazy pozerám, že ty troch chlapcov, ja tri baby hehe... chcelo by to štvrtý pokus 😀

janickacrazy
10. jún 2016

@zamilion ale nestraš, už hádam stačilo 😝

n0mi
10. jún 2016

@kristinka86 suhlasim
@danielads uprimne never vsetkemu co povedia lekari ja som sa napocuvala ze neotehotniem bla bla jedine IVF a hla, som 17tt

kristinka86
10. jún 2016

@n0mi Gratulujem! 😉 Lekári sú tiež len ľudia, môžu sa mýliť. Matka sa málokedy mýli, ak ide do dieťatko. 😵 😅 😉 EXspolužiačke tiež radili IVF..Mesiac predtým, ako tam mali skutočne ísť, otehotnela a už majú polročného chlapčeka.

danielads
autor
10. jún 2016

@janickacrazy A mne pri sekcii trhali zrasty ale nikto mi O nich nepovedal predtým. To nevidia na uzt?

janickacrazy
10. jún 2016

@danielads trhali? brr aj si dačo cítila? tak hádam by to mali vidieť na utz, pri mne sa práveže čudovali, že tretia sekcia a žiadne zrasty, že super

luciadobrov
10. jún 2016

Baby a tie co mate 3 sekcie podstupili ste aj sterilizaciu? Lebo mne ju chcel dr urobit uz po druhej

janickacrazy
10. jún 2016

@luciadobrov ja nemám, tiež som to zvažovala, ale nejak som sa na to nedala, nevedela som sa s tým dáko stotožniť

luciadobrov
10. jún 2016

Tiez sa s tym nejako neviem stotoznit tak ale uvidime co bude co mi povie v utorok idem prvy krat
@janickacrazy

14nunu10
10. jún 2016

Ahoj,ja som mala štyri sekcie a hádam bude za chvíľku aj piata 😍😍😍😍a všetko v poriadku ..

zamilion
10. jún 2016

@luciadobrov ja som mala podanu ziadost na sterilku, lebo som mala uz 38 rokov pri tretej sekcii a zabudli mi ju urobit 😀

danielads
autor
10. jún 2016

@janickacrazy no bola som spinal A počula som ju hovoriť O zrastach že ich mám A oni teda že veď ich dáme hneď preč tak ani neviem či trhali či strihali či čo sa S tým robí ale tak viem že ich dali preč Z prvého cisára ku že vraj 😡😢😯tak uvidíme čo bude nič nevraveli. V utorok idem na kontrolu po šesť nedeli som zvedavá čo mi Dr povue

luciadobrov
10. jún 2016

@14nunu10 no do r... Mas odvahu 😉 ale prajem vela sil a aby to dobre dopadlo 😘🎈💝🌸🌷

luciadobrov
10. jún 2016

@zamilion a to ti potom akoze povedali mimochodom? 💝

kitty88
10. jún 2016

@luciadobrov ja som si nedala, nie ze by sme este planovali dalsie dieta, ale proste som si nevedela predstavit, ze v 30tke by som bola "neplodna" a okrem toho, nikdy nevies... moj dr to vzal v pohode, v nemocnici na mna sice zazerali, ze preco nechcem sterilizaciu, ale je to moje rozhodnutie a nikoho do toho nic...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre