Chcem sa vas opyatat ci ma nejaka zienka taku skusenost ako ja, ze 2 t po porode po bolestiach, horuckach, zimniciach a neskutocnom poteni z vas vyliezla taka blana velka ako kuchynska utierka?Najprv som si myslela ze je to kus placenty ale dr mi povedal ze je to blana a ze je to normalne, no len mne sa to nezda
Tiez si myslim, ze to normalne urcite nie je😒Skus sa spytat ineho Mudr. Fakt by ma to zaujalo, co to moze byt.
normalne to neni a to ta nechali 2 tyzdne trapit? dobre...!
no to som aj ja zvedavá, ešte som o tom ani nepočula ale´normálne to určite nie je 😒
Nic som take nepocula, ale zaujima dost o co ide.
2t po pôrode sú síce krátka doba, šestonedelie je aj na "čistenie", ale tie sprievodné príznaky svedčia skôr o nejakých komplikáciách, ktoré nebudú až také bežné!!! Skúsila by som iného lekára, prehliadku a jeho názor. Veľa zdravia!!!!
ale ja teraz nechapem..tvoja mala ma skoro 9 mesiacov, druhe cakas..takze to bolo pri prvej...a teraz co?...sa bojis aby sa to nezopakovalo, ci si mala po tom dake komplikacie?...v sprave ti co uviedli?...a prosim nehladajte za tym nic..len sa pytam..lebo podla mna to tiez nie je normalne...teda este som o tom nepocula..skôr o tom..ze nieco doktor zabudol...a ak to tak je, tak by som uz utoho doktora urcite nerodila...
a tu "blanu" si zahodila?alebo ju niekto videl?farba?zapach?ako ti vlastne vyliezla? 😕
Podla mna to normalne nie je, aby ti nieco take "vyliezlo". Viem, ze u mna sa s tymito blanami tesne po porode dcerky trosicku potrapila porodnicka, vraj sa nechceli oddelit, alebo nieco take..druhy den po porode mi este robili sono, ci sa vsetko vycistilo, nakoniec to ale bolo ok.
@traktor nemam teraz uz zaidne komplikacie, len som chcela vediet ci sa to stalo aj nejakej inej zene. Uz som zmenila dr. o 2 t idem do poradne tak sa ho na to opytam, lebo to bol naozaj hnus. Ono zo mna vysla asi len polovica a musela som si to potom vytiahnut von, no humus riaden
@latvia odfotila som to a ukazala dr a ten ze to je len obycajna blana ktora po porode zostala v maternici a vraj je to normlane ked to zo mna takto vyliezlo. A vyslo to tak ze pri kojeni som zacala pokaslievat a ako som sedela tak som citila ako vo mne nieco preskakakuje, tak som sa naplasila ze sa mi roztrhlo aj vnutorne sitie, lebo vonkajsie sa mi rozletelo, islo som na wc, vicikala sa utrela a v tom to zacalo zo mna liezt, pozrela som sa medzi nohy a fuj, tak som tlacila ale uz to dalej nechcelo ist tak som si to musela rukami vytiahnut. Bolo to vleke na pol umyvadla ked som to rozprestrela, no horor ked som to videla.Hned som volala dr. ci to nie je placenta lebo som mala par dni pred tym nenormalne bolesti ako na porod, musela som riadne predychavat, potila som sa tak ze som kazdy druhy den musela prezliekat postele bo bol normalne paplon mokry, potom take zimnice ze som pol h nevladala vstat z postele, mala zatial o dusu revala v postielke a potom 40 horucky, ale od kedy to zo mna vyslo tak sa mi uplne ulavilo, co som do vtedy bola ako mrtvola, jednoducho som nevladala zit.
baby no znie to zaujimavo.
mne zabudli taky gazovy tampon pri šití a dosla som nato asi 2tt po porode, mozno aj 3tt..nepametam sa uz. a to rozhodne bola chyba dokiny, ktora ma rodila a následne aj šila! uz to bolo strasne,,tiez som si pomhla prstami, lebo to bolo navrete, krvave, bolelo to strasneee a neslo von a ja som bola uplne mimo, ubolena, zimnice,,,a hen zabudnuty gazovy tampon!!! tiez sa mi následne ulavilo!
chcem len povedat , ze to s tou blanou nieje vobec normalne to je jasné!
to malo byt vonku pri porode s placentou! a mohlo ta to aj zabit! konec koncou tvoje horucky a stavy zimnica....
ako nechcem nic hovorit, ale to je naozaj na tvojom zvazeni podat staznost na tom urade dohlad nad zdravot. starostlivostou ci jak sa to volá!!!
mne tiež zabudli tampón po šití a prišla som na to našťastie 2 dni po pôrode...v sprche to zo mňa začalo liezť von..ja som bola taká vyplašená, že som utekala hneď za sestričkou, že niečo zo mňa lezie a prišiel doktor a povedal mi presne toto: to nič, to sa stáva, zabudli vo Vás tampón, to len treba vytiahnuť 😠 skoro som odpadla, ja som ani netušila, že niečo také sa dáva pri šití dnu 😕
neviem si predstaviť, že by som na to prišla doma 🙄
@eliska22 to vobec nieje normalne toto, ani ten tampon zabudnuty, nehovoriac o tej blane 😅 😅 😅
vies co to moze v tele sposobit? naozaj ta ti moze aj zabit,,ved otravu krvy mozes napriklad dostat, jasne ze ten lekar ti povedal co ti povedal na obranu.
teraz ako tebe nic nevycitam, nech to tak nevyznie!! preboha 🙂 sak my za nic nemozeme,,ja len musim nadavat na lekarov v tomto ohlade... na miesto ospravedlnenia,,ti povie, ze je to normalne.
moj stryko je gynekolog-porodnik a vysvetlil mi teda podrobne co mohol sposobit ten zabudnuty gazovy tapon vo mne,,, no mala som dost.
@eliska22 veru,,este, ze si nemala komplikacie vážne!
inak aj mne to zacalo vybiehat v sprche,,,napite vodou a krvou a tympadom som bola akoby doslova "zastupolavana" a ani som sa necistila ako som sa mala,,kedze to ten tampon brzdil! a sestonedelie sa mi predlzilo a bolo to velmi problemove obdobie... ☹
rozhodne je to CHYBA lekara a mal by si ju priznat a nie reagovat, z je to normalne.
ja viem, ze maju kopu roboty a asi sa to stat "moze",,, len chuda pacientka ☹
@eliska22 mne to nikto nikam nezapisal... volala som hend dokine, ktora ma rodila.. ona uplne vyplasena, ze okamzite si to mam vybrat a ak to nepojde hned mam dojst,,viac mi nato nic vtedy nepovedala do telefonu..
ja som si to vybrala trosku aj násilne,,kedze to bol problem,, samozrejme som si stich rozdrbkala, boleloma to , stipalo ma to este viac.. na kontrolu som isla , kukla ma od spodu a este mi "vyndala", ze som si dodrbala stichy, ze je to moja vina?!
a brala som antibiotika par dni, samozrejme som aj kojila,,, dokina mi vravela, ze to neuskodi dcerke kedze ju kojim.. po case mi mliečko odislo,,zacalo sa stracat a konec.. kojila som len do 2 mesiacov,,od vtedy sme na umelom nutrilone AR.
baby, temou nieje zabudnute materialy vo vagine....
tak to som fak nepocula to nase zdravotnictvo je hnoj 😝 keby sa bolo nieco stalo nechcem ani pomysliet potom by sa s toho doktori vysekali no des pomysliet lajdaci
@katkas1 ja som pre zmenu zacala na konci sestonedelia krvacat a v sprche som nasla 2 asi centimetrove kusky. Moj dr ma musel potom docistit. Ked som to potom konzultovala s inym dr. , cudoval sa, preco sa v nasom meste pri prepustani z porodnice nerobi automaticky sono, kedy by sa na to prislo. Ak sa nam zadari druhe, to sono si urcite vyziadam
Och,az mam zimomriavky,ani podla mna to nie je normalne....preboha a aka blana? Ved ziadna taka velka blana nemoze ostat po porode v bruchu.....iba ak vazne ta placenta,ved ked si mala take bolesti a trapenia..... 😨 😨
@kocurko1 no najlepsie na tom je to ze mne robili sono v den ked nas pustali domov, lebo uz po porode nevedel dr ci zo mna vsetko vyslo a vraj 30 percent blan moze zostat v maternici to mi povedal a ked robil to sono tak mi tvrdil ze je vsetko ok.
Prave som vysla z vane a vsimla som si zvlastnu vec na sebe aj ked to nesuvisi s temou ale zlakla som sa, som v 11tt, sedela som vo vani prevazila som sa na jednu nohu, druhu pokrcila aby som sa mohla umyt od spodu a riadne som si prstom citilia krcok aj maternicu, uplne hned za vchodom do posvy to mam tak sa teraz bojim ci je to ok. MYslite ze po porode sa to akoze az tak posuva?Naozaj mam strach
@adky no bolesti boli naozaj ako na porod az do krizov, nemohla som ani k malej vstat len som revala a riadne dychala ako priporode, to bolo sobotu a ta blana zo mna vysla asi stredu, vyzeralo to ako motuz ked som to vytiahla, ale dalo sa to pekne rozprestiet naozaj ako utierka, ked to videl manzel /to som mu proste musela ukazat/ ten hned zacal nadavat na dr ci je j.....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
neviem veru, ci je to normalne, asi ju tam zabudli, lebo v maternici by uz nemalo zostat nic 😖