Prirodzený vyvolaný pôrod ešte pred termínom - máte s ním skúsenosti?

12. jan 2021

Pekný večer 🙂 smiem sa spýtať ... je tu maminka, ktorá mala prirodzený indikovaný/vyvolaný pôrod ešte pre termínom? ... Mne to dnes navrhla Dr. s tým, že ešte uvidíme, ale ona by do toho šla vzhľadom na to, že to vyzerá na väčšie bábo ... Máte niektorá skúsenosť? 🙂

nelca84
12. jan 2021

mne vyvolavali v 37. tt, bol to kratky proces, ja som bola spokojna, o 13.00 kontrola na ambulancii, o 18.00 bol syn na svete

timlubka
12. jan 2021

Ahoj ja som tiež mala tak týždeň pred termínom ,tiez som sa bála ale nakoniec to bol super porod

autor
12. jan 2021

Netrvalo to dlho? smiem sa spýtať na dôvod vyvolania? 🙂 ... ja mám TP 19.1. no Dr. mi navrhla 15.1. čiže u mňa by išlo len o pár dni ... bolo by super to mať skôr a plánovane za sebou ... no mám obavy :/

sense
12. jan 2021

38+0 ttvyvolany pôrod, protilátky stúpali a výsledky z dopplera neboli dobre, vyvolávali mi pôrod tabletkami, štvrtok ráno som šla do pôrodnice a dcéra sa narodila sobotu rano

nelca84
12. jan 2021

neviem koho sa pytas, ale u mna bol dovod, ze som bola otvorena na 6 cm, takze ma rovno vyslali na porodnu salu, syn mal iba 2810g takze porod bol bezproblemovy

timlubka
12. jan 2021

Neboj ja som prišla ráno o 7 o 8 mi dali tabletku do 13 som mala slabe bolesti a 13,50 sa narodila malá ,ešte mi vodu pustili

timlubka
12. jan 2021

@timlubka mne koli vysokému tlaku

hennyinnsbruck
12. jan 2021

Mne vyvolali 37+1 lebo mi odtekala voda. Porodila som 37+2 - po X hodinách trápenia bola akútna sekcia. Mala mala 2320gr.

autor
12. jan 2021

@nelca84 noo keby som bola aspoň tak ako vy otvorená tak asi by som sa menej bála ... náš drobec už dnes na poradni mal 3660g čo je jeden z dôvodov prečo to chce Dr. posúriť ... kiežby aj ten môj bol bezproblémový 🙂

ledgerka
12. jan 2021

to ma aky zmysel vyvolavat 4 dni pred terminom? nedala by som ak by na to nebol velmi padny dovod. Vyvolacka znamena ze to ani nahodou nie je prirodzeny porod, ale napchaju ta hormonmi, co moze veci ulahcit a urychlit ale aj riadne skomplikovat. Vaha je odhad, vela krat nesuhlasi.

autor
12. jan 2021

@timlubka Juuuj, ďakujem za povzbudenie :-* ... bodaj by aj u nás to tak bolo 🙂 som prvorodička, čiže vôbec neviem do čoho idem ...

autor
12. jan 2021

@ledgerka viem, viem, že váha je odhad ...

nelca84
12. jan 2021

nestresuj, ja som sa nestihla ani bat 😀 isla som len na beznu kontrolu a domov som sa vratila s babatkom 😀

julliska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamvtme
12. jan 2021

Ja by som radsej pockala, kym sa porod spusti sam...mne vyvolavali tyzden po termine, krcok zavrety, dlhy, vysoko...26 hodin silnych kontrakcii, vobec som sa neotvarala, mala nezostupovala, nebola pripravena...nakoniec sekcia pre nepostupujuci porod...a mala bola o pol kila vacsia ako odhadovali, keby to vedeli, tak ma rovno rezu a ani to neskusaju

asia83
12. jan 2021

Ja by som nesúhlasila. Pri dcére ma tiež strašili, bude veľká, treba skôr. Ja som nereagovala, nechali to tak. Narodila sa 3 dni po termíne s váhou 4 200 g. Pôrod prirodzený, spontánny, dlhý, ale všetko bolo v poriadku. Ja som za prirodzené vypýtanie sa dieťaťa na svet, nie vynútené.

adriannasvk
12. jan 2021

Aj mne dr robil kadejake chmaty a neviem co o mesiac skor a nepomohlo nic🤣🤦‍♀️nechcelo sa malemu,prenasala som a vyvolavali nakoniec infuzkou 3 dni.....mal 4150g 😄

denden77
12. jan 2021

mne na sone v 37tt povedali, ze mala bude velka, lebo ma 3800 a este mame par tyzdnov pred sebou, kedze ziaden naznak, ze by sa to blizilo.. rozhodla sa vyliezt rovny tyzden pred terminom s vahou 3190.. asi by som to tiez kvoli 4 dnom neriesila.. a mozno sa dohodnete a vypyta sa samo o den skor 😁

adriannasvk
12. jan 2021

Inak toho sona by som sa nedrzala😄mne den pred porodom dr povedal,ze maly ma cca 3500g a ked sa narodil tak mal 4150g...cize sono nemusi byt presne takze by som sa nestresovala,ak nemas nejake problemy ine alebo prilis uzku panvu

rebekamarcusko
12. jan 2021

Mme vyvolali 10 dni pred terminom. Vyvolavacku mi dali o 7:30 rano a maly bol na svete o 9:40. 3300gramov mal a vsetko dopadlo super 😊

janulik270
12. jan 2021

Ja som mala sice 4dni po termine.Vyvolali oxitocinom.Neviem kolko je do terminu ale ak je vsetko ok preco vyvolavat.Sestra porodila 4.100 spont na termin bez oxitocinu

lyci
12. jan 2021

mne zacali vyvolavat v den terminu a uz v zivote by som sa na to nenechala ukecat. vyskusali na mne vsetko od balonika, cez tabletky do maternice az po oxytocin. po 2,5 dnoch ho vytiahli vakuum extraktorom. malemu sa absolutne nechcelo este von a ani moje telo vobec pripravene. a to ma lekar ukecaval bezdovodne este o 2 dni skor

basska_b
12. jan 2021

Ja by som do toho nešla, porodila som 4.5 kg prirodzene 😀 7 dní po termíne. Na šiesty deň sa to rozbehlo samo a bolo to tak, ako som si vysnívala, nebola som hospitalizovana, mohla som byť v pokoji domova a do pôrodnice len na finále. Jediná komplikácia: placenta bola veľká ako ďalšie dieťa a kus z nej vo mne zostal, nikto ho tam nevidel. Veľká krvná strata, nevedela som sa postaviť na nohy, sestrička na 6nedeli hovorila, že to je bežné po veľkom bábätku

sonnenshein
12. jan 2021

Moja mala na poradni v 38tt 3500g, a ked sa narodila v 41+0tt, mala 3060g. Ak tam nie je medicinsky dovod, nechaj to na prirodu, ver mi. (Prvy porod vyvolany kvoli zlym ozvam, 17hod v bolestiach, druhy a treti uplne ina kava, 2hod druha doba porodna, 2 min tretia doba porodna, zotavenie prakticky okamzite.

hanka1505
12. jan 2021

Ja teda nemám skúsenosť ale co by som za túto možnosť dala pri synovi, mna nechali 2tyzdne po porode vyvolávali mi ho 3dni a syn mal 5,5kg:( momentálne som opäť tehotna zmenila som lekára a keby mi toto navrhne idem do toho hned😍

autor
12. jan 2021

@rebekamarcusko Juuj, aj ja by som to takto chcela 🙂 ale som prvorodička, tak to asi bude na dlhšie ... ale ďakujem za skúsenosť ... pekný večer 🙂

gabika4
12. jan 2021

Ja som mala vyvolavaný pôrod 37+6 kvôli preeklampsii... O polnoci mi dali tabletku a porodila som až 14.40...niečo neskutočné tie bolesti, ja som bola len v jednom kŕči... Vôbec som necítila kedy mam tlačiť a ani som nevládala, sestrička mi skákala na brucho, aby som malú vytlačila... Totálne vyšťavená som bola... Potom som čítala na nete rozdiel medzi vyvolavanym pôrodom a normálnym... Všetky mamičky, čo to vyskúšali obe, samé povedali, že normálny je menej bolestivejší a žena má čas sa aspoň nadýchnuť... Mne ani epiduralku nemal kto pichnúť 😥 určite by som zažila či to radšej nechať na prírodu... Ak teda neide o nejaký vážny dôvod...

janinah
12. jan 2021

Som zdravotník...určite nie

autor
12. jan 2021

Ďakujem žienky za názory a skúsenosti 🙂 ideálne by bolo keby sa to rozbehlo samo a skôr :D uvidím čo mi povie Dr. štvrtok, či to postupuje ...

zuzanka.zuzu
12. jan 2021

tu to väčšina žien zobrala "načo 4 dni vopred" ako keby bola istota, že sa presne narodí v termíne 😀 ono to kludne môže byť tak, že budú vyvolávať pár dní po termíne a to ešte len bude problém..... za mňa áno, ja by som súhlasila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre