Plánovaný cisársky rez

7. jún 2024

Ahojte mamičky, prosím o radu tie ktoré ma vedia pochopiť, ripavé ženy nečítajte a odchod!
Mam jedno dieťatko, pôrod prebehol 17 hodín kontrakciami, nasadená epiduralka, ukončený sekciou. Popri kontrakciach hneď vedľa miestnosti dve ženy rodili po sebe, počula som všetko, strašná trauma ako trpeli plakala som s nimi, moje kontrakcie ešte neboli také silné na začiatku, som citlivejšej povahy. A teraz k veci, túžim po ďalšom bábätku ale trašne by som si chcela vydupat cisársky, keďže z prirodzeneho pôrodu mam neskutočný stres, mam po 35 niesom už ani najmladšia a aj kríze ma občas bolia popri malom dieťatku. Za pár dní idem na gyndu kde sa chcem poradiť s doktorkou o tomto mojom stave. Chcela by som mať istotu plánovanej sekcie hoci to riešim skôr .
Mala niektorá podobnú skúsenosť a vedela by mi poradiť ako si zariadiť cisarsky ak by sa šťastie usmialo a otehotnela by som?

pininka1
7. jún 2024

Ja som mala svojho pôrodnika a ten mi rovno po prvom cisárskom povedal, že inak už rodit nebudem. Som rada ze som sa nevymyslala lebo ja som mala strašný zasa prvý cisársky. Takže asi jedine cez svojho porodnika, lebo ak nieje ozajstný dôvod, sekcia je predsa len operácia. Ja som mala vyšší tlak a veľké plody, takže nikto nelamentoval

heln
7. jún 2024

ahoj, prvy porod som mala podobny ako ty, od vecera kontrakcie, celu noc a cele doobedie v kontrakciach, poobede sekcia pre nepostupujuci porod. moja otazka je, neprezivala si tie cudzie porody subjektivne velmi citlivo a dramaticky? kym som cakala na druhu sekciu, tak som si vypocula viacero porodov, akoze vzdychali, niektore kricali, ale praveze som im zavidela v dobrom, ze by som rodila radsej prirodzene... zrazu pocujes tu ulavu a plac dietatka.
ja som mala druhu sekciu kvoli placente praevia. ono tych indikacii je vela kvoli ktorych ti mozu urobit sekciu.
ja by som ti radila spojit sa s dobrou porodnou asistentkou z porodnice.

autor
7. jún 2024

@pininka1 a môžem sa spýtať prečo si mala strašný cisársky? Ja som mala cisarskg parádny a preto ho chcem znovu ale chcela by som 100 percentnú istotu aby som sa mohla s radosťou vrhnúť na plodenie a mať tehotenstvo bez strachu a nie byť v strese ale to chcem asi veľa:( neviem ako docieliť aby som mala druhu sekciu :(

autor
7. jún 2024

@heln ahoj určite som to prežívala citlivo aj za tie zeny a ja som im vôbec nezavidela:( cítila som ako trpia a mam celkovo z prirodzeneho porodu obrovský stres, som citlivá a jedine toto mi bráni aby som si spravila druhé babo ktoré veľmi chcem, mam akýsi blok odvtedy z pôrodu, bože keď ja nepoznám žiadnu dobrú pôrodnu asistentku, a asi by si pomyslela ci mi šibe keď ešte niesom ani tehotná ale blíži sa čas kedy by som chcela začať planovat babatko

kluska
7. jún 2024

pri planovanej sekcii je problem to, ze je to planovane a ani tovje dieta a ani ty nebudete fyzicky pripraveni na porod. To znamena, ze tvoje telo a aj babatko bude v soku, mlieko pride neskor a podobne. Kontrakcie su bolestive, ale lepsie pre teba aj pre babo. Ja som mala obe cisarske, ale jeden planovany a druhy neplanovany, lebo porod sa zacal tyzden pred terminom planovaneho cisarskeho. Ten prvy som mala zly, psychicky som bola na tom zle a aj po porode som sa dlho dostavala dokopy, rany sa hojili zle a bol pri nom aj muz, ale nemam dobnre spomienky. Pri druhom nahlom som bola sama a zvladla som to lepsie, hoci muz ma doviezol spolu s 2 rocnym synom a potom odisli a ja som nestresovala, ze prvy raz su spolu sami, ako to zvladnu a ze mama pride na pomoc az o tyzden kedy mal byt planovany cisarsky. Mala som tie stavy zalubenia do babatka a sla by som rodit aj 3x keby sa dalo 🙂) tym chcem povedat, ze kazdy porod iny, netreba stresovat a kazde dietatko tiez ine.

kluska
7. jún 2024

podla mna je prvy porod preto strasny, lebo je prvy

autor
7. jún 2024

@kluska ja som mala práveže celý pôrod v celku pekný ja nato rada spomínam ale práveže vďaka tomu cisarskemu preto túžim po druhom cisarskom lebo z prirodzeneho mam obrovskú paniku a som zufala ze si to neviem zariadiť

kluska
7. jún 2024

nestresuj, kazdy porod iny, ved mozno nakoniec aj tak budes mat cisarsky, lebo bude dieta zle otocene. Predcacne nad tym stresujes, este ani tehotna nie si. Ja som si tiez nevedela predstavit rodit druhy raz sama, ze len s partnerom a nakoniec som to lepsie zvladla sama pri druhom. Nikdy nevies co sa ti pritrafi, nepozastavuj sa nad tym teraz a smelo do druheho dietatka 🙂

yanni
7. jún 2024

Autorka, ja som mala 2 cisarske v priebehu 3,5 roka a parada. Po dvoch dnoch son ani envedela, ze nieco bolo. Slovensko je strasne predpotopne. Sme v zahranici a tu si nemusis nic vydupavat. MOzes sa rozhodnut ako sama uznas za vhodne. Nik ti nezaruci, ze normalny porod bude bezproblemove, ale ani ze cisarsky bude bezproblemovy. Porad sa s tvojim porodnikom, su vselijake aj psychicke diagnozy ako indikacia.

autor
7. jún 2024

@yanni ďakujem ti 🙂

matkahelka
7. jún 2024

mala som 1.porod prirodzeny- STRASNY. rodila som 24 hodin, chcela som uz od zufalstva vyskocit z okna. v duchu som si prisahala, ze toto viac nezazijem. 2.porod sekcia, spinal - v dostatocnom predstihu som si nasla porodnika, kedze som na sekciu nemala indikacie. sekcia- KRASNY porod. kludne by som opakovala kazdy rok. po sekcii som bola rychlejsie zotavena ako po prirodzenom porode. laktacia sa mi spustila skor po sekcii ako po prirodzenom porode.
Najdi si porodnika, zazmluvni, kt. je sekciam nakloneny (aj ja som to tak mala). alebo papier od psychiatra, ze mas z prirodzeneho porodu paniku.

autor
7. jún 2024

@kluska ďakujem ti🙂

autor
7. jún 2024

@matkahelka a nato aby dom si to mohla zariadiť musím byť už tehotná asi však? Ci sa to rieši skôr?

matkahelka
7. jún 2024

urcite musis byt tehotna.a urcite uz vo vyssom stadiu.

autor
7. jún 2024

@matkahelka spomínala si ze v predstihu si to riesila, v koľko týždni prosím ta alebo kedy je najlepšie to riešiť?

majlo1234
7. jún 2024

Na poradniach sa poradis, prinajhorsom si zazmluvnis porodnika, ktory bude ochotny pretlacit cisarsky. Ja som po prvom akutnom chcela vyskusat prirodzeny porod, ale po siedmich dnoch prenasania a nedozretych porodnych cestach sme sa jak ludia dohodli na sekcii. A som za to vdacna, ze som aj ja mohla rozhodnut, ako porodim svoje dieta. Inak ale teda som uz vedela do coho idem, bola som omnoho menej vystresovana, mlieko mi nabehlo na treti den, rekonvalescencia rychlejsi 🙂

matkahelka
7. jún 2024

porodnika si urcite hladaj skor. ja som vedela, ku komu na istotu idem, 1x som za nim bola v 34tt

matkahelka
7. jún 2024

@majlo1234 uz ste styria? juuuj, blahozelam. velky brat je rad, ze je velky brat?

autor
7. jún 2024

@majlo1234 co znamená zazmluvnit lekára? Podplatit ci co ?😄

majlo1234
7. jún 2024

@matkahelka vdaka, ano uz skoro tri tyzdne😚 velky brat trochu vystraja, ale zatial tomu davam cas😂

majlo1234
7. jún 2024

Nemocnice davaju rodickam moznost zazmluvnit(teda zaplatit si) konkretneho porodnika, ktoreho chces mat pri porode

matkahelka
7. jún 2024

zazmluvnenie je oficialne, cez nemocnicu. ano, je to platena zmluva, ze ta odrodi.

matkahelka
7. jún 2024

@majlo1234 uz 3 tyz.? tak to ste uz zohrata partia. ano, nechaj mu cas, i ked teda neviem kolko... nasa ma 2.5 roka a ziarli na svoju 15 rocnu sestru cim dalej, tym viac. ano, ano, viem, ze je to nelogicke. drzte sa! vela spanku prajem.

autor
7. jún 2024

@majlo1234 prosím ta koľko to stojí?

autor
7. jún 2024

@matkahelka koľko si platila prosím ta ?

matkahelka
7. jún 2024

300€

autor
7. jún 2024

@matkahelka fúú ďakujem celkom pálka ale ak by bola istota tak idem do toho😁😁ďakujem veľmi pekne

matkahelka
7. jún 2024

aktualne uz 400€, ja som rodila pred 2a pol rokom

autor
7. jún 2024

@matkahelka ďakujem ale aj to sa dá prežiť

matkahelka
7. jún 2024

urcite. mne to za to stalo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre