ahojte mamičky, tatinkovia, ktorí už máte po..
o dva mesiace ma čaká pôrod, partner chce byť pri, a aj ja si to samozrejme prajem.
Chcela by som sa spýtať na názory a skúsenosti mužov.
Viem že to je jeden z najkrajších zážitkov v živote, ale to predtým, je asi masaker :D
Kamarátkn manžel opisoval aké to bolo hrozné, že si myslel že ona umrie, ako strašne kričala, že jej nevedel pomôcť... že to bolo v konečnom dôsledku pekné, a pri druhom bude chcieť byť tiež, ale že to bol proste masaker...
Môj je síce statný chlap, ale obávam sa že ho to môže zložiť 😀 alebo že si odnesie nejakú traumu...
Ako to vnímali vaši?
Moj uplne v pohode, keby mohol, aj sam ma odrodi :D kazdy je iny... ked chce, nech ide, sam uvidi...sama nevies, ako porod budes zvladat...to, ze ona kricala ako z hororu, neznamena, ze to budes robit aj ty... 🙂 keby nechcel, nenutila by som ho ... 🙂
Môjho som volala, ze už môže prísť a hneď ako prišiel cely obledol až sa musel ísť cyvracat co mu bolo zle. Keď sa vrátil naspäť ku mne som mu povedala, že kľudne môže ísť domov ak sa na to necíti. Nakoniec ostal ,len sa mi ospravedlnil, že keď už bude finále tlačenie tak by išiel na chodbu, čo som samozrejme rešpektovala. Ja som v podstate nechala na ňom ci pri tom chce alebo nechce byť, pretože najskôr nechcel až po pár mesiacoch prišiel s tým, že pri nás v tej chvíli byť chce 🙂
A veru aj statneho chlapa to môže zložiť, nieje to prechádzka ružovou záhradou ale ma krásny koniec🙂
Môj bol, neplánovane. Nemá žiadnu traumu, prežil v pohode, ale ja som teda nejak nekričala. ☺️
Kričala? Ako vo filmoch? To sa smie? Teda aspoň mne nedovolili. Raz som to urobila a sestra mi povedala, že nesmiem kričať, že mám tlačiť,že niesom jediná čo rodí...
Ja som veľmi rada ze tam bol so mnou, bol tam skoro od začiatku. Bol so mnou v sprche, masíroval mi kríze, podával piť atď... Posledná hodina bola masaker, ale on bol len pri hlave, nevidel nič co sa dialo tam dole🤣
@esther100 mám za sebou 3 pôrody a neviem si to predstaviť bez kričania... Mne to pomáhalo pri konečnom tlačení a nikto mi na to nepovedal pol slova... Teda vidíš, spomenula som si práve, že na začiatku tretieho pôrodu, keď som už vedela čo a ako, tak som sa aj pýtala, či nebude vadiť, že budem potom kričať a sestrička na to, že samozrejme že nie, že ony sú zvyknutí a možno práve pre to majú tú pôrodnicu na najvyššom poschodí, aby nepočuli ešte aj pacienti zhora 😆 . K otázke autorky, mala som priateľa pri pôrode prvej dcéry, ale mal zakázané pohnúť sa od mojej hlavy. Bol mi tam ako opora a nie aby videl ako dieťa vychádza von... Neľutuje
U mna prva doba porodna trvala 12 hodin, takze som ocenila, ze tam so mnou za ten cas bol. Pomahal mi do/zo sprchy, obuval ponozky, podaval pitie, bol mi kupit cokoladu.. ale akonahle slo do tuheho, vedela som, ze nie je stotozneny vidiet horsie veci, tak som ho poslala prec a prisiel, az ked uz bolo dieta vonku. Som rada, ze tam potom nebol, lebo sa vsetko mozne skomplikovalo a viem, ze by sa bol velmi bal a neniesol by to dobre.
Za par tyzdnov ma caka druhy porod a tam nebude, lebo bude so starsim dietatom. Som v pohode s tym, ze nebude pri porode.
@denisa0504 tak možno v trnavskej pôrodnici to majú inak a možno len sestrička nemala náladu 🤣
je to velmi intimna chvila a podla mna je to aj nevhodne, vsade sama krv, matka upotena, znicena atd…… nechcem, aby ma videl v takom stave, takze ja si neprajem aby moj partner bol so mnou pri porode… az po tom, ked budeme obaja cisti a vsetko bude ok 🙂
Môj bol ale ja som mala veľmi veľmi rýchly pôrod (so všetkým 10 min) takže sa tam ocitol ani nevedel ako. Mala som viac starosti o neho ako o seba 😀 bol zelený, zle mu bolo ale už keď sa malinka narodila bolo dobre 🙂 (celý čas stal za mojou hlavou)
Ženy nie v zlom ale veľmi mylná domnienka že keď je partner pri hlave ženy že nič nevidí. Môj tak bol tiež a videl úplne všetko. Čo nechcel vidieť , otočil hlavu 🤣. Aj my sme si to mysleli ale potom mi to povedal..ale nevadí, bol mi veľkou oporou..ja som síce nekričala vôbec ale nosil mi uterák, chodil somnou do sprchy , podával vodu, držal za ruku keď bolo treba. Hoci som si to predstavovala ako v romantickom filme..na keci chuť nebola keďže som mala bolesti ale aspoň bol pri mne a dával na nás pozor..hlavne na malého po pôrode a myslím že aj ten personál sa trošku ináč správa keď vidí že tam je ten chlap .. takže keď chce hurá do toho ale nenutila by som určite.. to sa musí sám na to cítiť.
Môj najprv nechcel a potom ostal pri prvom, druhom aj treťom pôrode. Bol mi veľmi nápomocný, pre mňa dôležitý a ako prvý držal aj naše deti. Videl všetko nie len spoza mojej hlavy. Žiadne traumy z toho nemá. Neutrpel ani náš vzťah a sexuálny život. Jasné viacej sa o mňa boji ale aj vie, ze ak zalahnem v posteli, že som chorá, tak už je to veľmi vážne
Muz bol pri porode, porod bol o mesiac skor a on ledva dobehol do porodnice lebo nas doma este balil.ked prisiel ja uz som Isla tlacit tak som Sa iba opytala ci chce byt pri tom, povedal ano a maly bol na dve kontrakcie vonku. Len ja som mala naozaj rychli porod. Podla mna je dobre ked muz vidi cim si zena prechadzat, ja som rada ze bol pri tom. Traumu nema a s malym bol odkedy sa narodil a kym som bola v sprche.
Ja som môjho priamo pri pôrode nechcela, ale chcela som, aby bol na chodbe. Mne sa snažili oddialiť pôrod, aby som sa prehupla do 37tt, takže ja 3 dní v kontrakciach, on bol chudák doma v strese kedy zavolám, a príde hneď za mnou. 20.00 mi odtiekla voda, išla som na "cakacku" a 23.00 som mu písala aby prišiel, že idem na sálu. Bola som kludnejsia, keď som vedela, že je na chodbe. Dnu by som ho nechcela, a viem, že mu býva z krvi zle, potom začala mala rotovat, otáčať sa, by tam stresoval viac ako ja... mala som tam 5 ľudí (ešte aj primára z detského oddelenia stiahli, lebo sa mala skôr narodila) takže ľudí okolo mi stačilo. Keď sa narodila, hneď ju zobrali, ani mi ju neukázali, a zavolali chlapa dnu. A už keď som počula jeho slová, ako sa prihovára malej, vedela som, ze je v poriadku. Takže ju videl skôr ako ja. Potom ho pustili na pol hodinku za mnou. Ak sa rozhodneme pre druhé, spravíme to rovnako 😊
Ja som moc nechcela aby tam môj bol, ale on chcel, tak som nakoniec ustúpila 😀 no počas tlačenia bol chudák zelený ako ten plášť čo mu dali, lebo videl aj to čo vidieť nechcel🤦🏻♀️ ale zase ked mu ju dali po narodení do rúk, a boli sme tam potom tie dve hodky sami, bolo to také krásne že sim bola aj rada že tam bol🙂
Môj nebol ani pri jednom. Nechcela som ja a ani on. A aj tak je tam toľko ľudí okolo teba že si ani neviem prestaviť kde by stal, teda aspoň v našej pôrodnici. Pri prvom pripravoval dom aby sme sa
Mohli presťahovať a pri drzim bol s malym.
Jedine čo je podľa mna ok je pri cisárskom, že zastúpi mamu pri bondingu.
@autorka môj prišiel hned keď už bolo po, dovtedy čakal za dverami. Ja som ho nechcela tam, ani on tam nechcel byť. Neviem fakt co je to "krasne" na pôrode. Oba pôrody som mala rýchle, a keby som potrebovala, skôr tam chcem mamu, sestru, kamarátku a pod. Proste ženu, co ma dokáže pochopiť, nie chlapa.
Tak môj muž sa bojí aj injekcie a tri pôrody dal úplne bez problémov. Ja som veľmi rada, že tam bol, strašná podpora pre mňa. Hlavne pri tom prvom. Ďalšie dva to sme už mali nacvičené. Pri treťom prišla doktorka, či nás môže vyrušit a pozrieť sa, či už náhodou nejdem rodiť🤣
Moj bol pri porode , cely cas, od zaciatku do konca, dokonca "asistoval" pri vazeni a dieta ako prvy prebaloval.. a podla neho by to mal absolvovat kazdy otec. On kazdeho kamarata potom presviecal, ze to bolo neskutocne a ako je na mna hrdy. Bolo to mile. 🙂
Ak sa aj rozhodnes, ze muz s tebou nepojde, vezmi si nejaku inu blizky osobu, velmi to pomaha. 🙂
mne k prvemu porodu nestihol prist, pri druhom bol od zaciatku ako ma prijali. za mna to bolo super, ziadnu traumu nema, spomina na to v dobrom. ja som teda sle nehulakala…
ahoj, moj muz bol pri oboch, pri prvom stal pri mojej hlave a drzal mi vankus 😂...potom sa to skomplikovalo a stal bokom.... pri druhom vsetko prebehlo ako malo a aj pupocnu snuru mohol prestrihnut... co samozrejme urobil rad, lebo pri prvom to neslo. Myslim, ze traumu nema...a to on je citlivka ...ked mu naposledy brala vseobecna doktorka krv.. odpadol jej tam az mu zachranku volala a skoncil v nemocke na infuzke 😂 a toto dal v pohode...
Pri prvom pôrode bol. Zavolala som mu, keď mi doktor povedal, že som na 8 cm a hneď ako prišiel tak mi vlhčil vreckovkou čelo aj pery. Že raz aj nakukol dole a zhodnotil to len jedným slovom: "Masaker." 😂 Ale žiadnu traumu teda nemá. Držal ma za ruku, pri tlačení mi pomáhal tískať bradu k hrudníku, bol mi tam veľkou oporou. Pri druhom už nebol, lebo nemal kto ostať doma s dcérkou.
Moj bol pri oboch, ako masaker to je, hlavne, ked zeny kricia od bolesti, prip ako ja som isla uz do omdletia pri prvom od bolesti, tak to nie je bohviečo. Zalezi od jeho výdrže.
@denisa0504 no niekde vravia, aby nekricali, hlavne v noci. Ja som nekricala, ale prišla jedna mamicka uz s kontrakciami a po chodbe v noci tak kričala, ze vsetkych pobudila. Tak jej vravela, nech si predychava a nekrici tolko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Moj na rovinu povedal ze tam nechce byt ani ja si to neprajem.