Muž pri pôrode

sunflower98
10. feb 2019

Ahojte žienky, chcem sa vás spýtať, či bol pri vás váš muž pri pôrode? Bol to určite aj pre neho nezabudnuteľný zážitok či? A bol pri vás v tej prvej fáze pri kontrakciach alebo aj pri už samotnom pôrode? A ak bol museli ste to vopred nejako nahlásiť V nemocnici alebo je vlastne nejaký postup?
S priateľom totiž práve riešime tieto otázky, tak vopred ďakujem za odpovede. ☺

tosomja
10. feb 2019

Treba hlásiť dopredu. A tusim moze byt od zaciatku az do konca.

sunflower98
autor
10. feb 2019

@tosomja a nevieš, prosím ťa, že koľko dopredu to treba hlásiť? ☺

tosomja
10. feb 2019

@sunflower98 ked pôjdeš na poradňu do nemocnice. Mna sa tam pytali.

sunflower98
autor
10. feb 2019

@tosomja aha no dobre Ďakujem ti za odpoveď ☺

maminazuzina
10. feb 2019

@sunflower98 Moj manzel bol pri oboch porodoch. Pri prvom takmer of zaciatku - takmer preto, lebo bol v praci a ca 2 hod, co som zacala viac citit kontrakcie, som bola sama, potom som ho zavolala a bol uz az kym sa nenarodil syn. Druhy porod - celu dobu so mnou, no to sme do porodnice prisli o pol osmej a dcera sa narodila o deviatej 🙂 Kedy som "nahlasovala", ze bude so mnou si uz zisl nepamatam. Rodila som ale v sukromnej porodnici. Ja som bola rada, ze bol so mnou.

cichlida
10. feb 2019

Moj bol pri prvom a pri druhom nie....v podstate mne to bolo jedno, len on bol zeleny, strasne sa bal 😁 a to bol pri tom " lepsom" porode, nechcem vediet co by robil pri rom druhom, asi by odpadol. Ale ja som ho vlastne nepotrebovala, lebo bola som v bolestiach a prilis som ho nevnimala, akurat ma sem tam este vytacal. Ale ja som taka samostatna povaha, verim, ze zene, ktora "visi" na svojom muzovi, urcite jeho pritomnost velmi pomoze. To si musite vyriesit vy dvaja 😉

bobricek1979
10. feb 2019

@tosomja ako myslíš keď chodíš na tie ctg či ešte sa ide špeciálne na poradňu do nemocky?

safranca15
10. feb 2019

Moj bol pri porode od zaciatku az do konca a nenahlasovala som nic dopredu ked som prisla do nemocnice rodit iba sa ma pytali ci bude niekto pri mne a povedala som ze otecko

tosomja
10. feb 2019

@bobricek1979 mna poslal dva tyzdne pred pôrodom do nemocnice. Tam ma prevzal porodnik, ktory meral panvu atd.. A on sa pytal, ci bude niekto pri porode.

evittam
10. feb 2019

@sunflower98 Kazda porodnica to ma inak. U nas nechodis ani na poradne. Muza pri pôrode hlásis pri prijme ked ides rodiť.

bobricek1979
10. feb 2019

@tosomja jasan no uvidíme ako ja mám vybrateho porodnika tak hádam cez neho sa to poriesi

lula313
10. feb 2019

Môj muž to nechal na mna, bolo mu to jedno. Netrhal sa ani prestrihavat šnúru, to som ho ja k tomu vyzvala😀 ale keď dcéra prvýkrát začala plakat, tak sa mu vtisli slzy do oci a keďže som ho za tých 15 rokov nevidela ani Raz plakat, bol to pre mna silnejší pocit ako to, že som dceru porodila😂😂😂 som rada, že tam bol

tenerifka
10. feb 2019

Dva posledne porody som absolvovala v Spanielsku v normalnej statnej nemocnici, pred 18-timi a 16-timi rokmi, manzel bol so mnou od zaciatku kontrakcii az po narodenie deti plus aj po porode(tak ako aj ostatni oteckovia), nikomu sme nic dopredu nehlasili, berie sa to ako samozrejmost...ja len oci otvaram, ze na Sk od padu komunizmu nic nezmenilo, studeny odchov, tabuizovanie, nemocnice 100 rokov za opicami, otrasny pristup

anve
10. feb 2019

@sunflower98 môj muž bol so mnou v tej prvej fáze a potom,keď to naozaj začalo...už so mnou nebol a som aj tomu rada...mal by z toho traumu asi do konca života,lebo ja budem mať z toho traumu do konca života...

lejka01
10. feb 2019

Moj bol so mnou od zaciatku az do konca, nic som vopred nenahlasovala, az ked som prisla rodit tak sa ma pytali...aj teraz chcem aby bol pri mne manzel cely cas tak uvidime ako to cele dopadne 😀

julianadrx
10. feb 2019

Ahoj, ja som rodila v Nitre, nehlásili sme nič vopred, prišlo to na mňa, šli sme, muža poslali domov s tým, že to ešte potrvá a zavolajú mu, keď už ozaj budem rodiť, čo bolo za cca 6 hodín, prišiel za mnou priamo na pôrodnú sálu, hladkal ma, rozptyloval, držal za ruku, povzbudzoval... skvelá skúsenosť pre nás oboch, nemenila by som ani ja ani manžel. Bol pri počatí, tak nech je aj pri príchode na svet, jediné čo odmietol bolo prestrihnutie pupočníka, na to sa fakt necítil... pri druhom dieťatku sme to chceli tak isto, no bohužiaľ bola chrípková epidémia a nepustili ho so mnou... sklamalo ma to ale čo už...

katka2505
10. feb 2019

Moj manzel bol.Spytali sa ma,ked som prisla v bolestiach do nemocnice.Spravili mi prve vysetrenia a potom uz mohol byt so mnou az do konca.

minutka
10. feb 2019

@tenerifka ja som rodila pred 5mes v statnej porodnici na SR.mm bol so mnou od zaciatku prichodu do nemocky az do konca, prestrihol snuru.nikomu sme nic nehlasili. nemam pocit zeby sme boli az tak za opicami

tenerifka
10. feb 2019

@minutka tak to je super, ja hodnotim len podla toho, co tu ine zeny pisu, a z toho som si nateraz urobila obraz, napr.ze manzela poslu domov a zavolaju ho az na finale, to co je? Akoze to najhorsie si ma zena odsrat sama? Ved prave ta doba, ktora predchadza samotnemu porodu, je ta najstresujucejsia a zena sa citi sama ako pes

andrejka1974
10. feb 2019

Môj bol pri 4 pôrodoch a pri všetkých bol od začiatku až do konca a hlásila som to dopredu a bolo to super

29simona29
10. feb 2019

@sunflower98 ja som prišla do porodnice večer pred polnocou, kedy sa len spúšťali kontrakcie, manzel teda išiel domov, ráno keď som už bola na pôrodnej sále ma prišiel pozriet, dosť mi to pomohlo, aj keď porom zase išiel von, nakoľko ma začal ľutovať a to bolo to posledné, čo som v tej chvilu potrebovala..keďže spolu žijeme už desať rokov, tak ho dosť dobre poznám na to, že som vedela aký je. Od začiatku sme boli dohodnutí, že pri samotnom pôrode už nebude, nechcel ani on, nechcela som ani ja- keď m niečo boli, nechcem pri sebe nikoho a každá osoba navyše by mi bola iba na obtiazt, potom prišiel zase dnu hneď, ako mi dali maleho- na tomto priebehu by som nemenila nič s urobím to tak aj 2.krat. Dopredu som nemusela nahlasovať nič, rodila som v Kochu, nepotrebovali to vedieť..

andrea400
10. feb 2019

@cichlida visi na manzelovi ako si to napisala tak pokial pri tych bolestiach nieje menzel rusivy element tak to je ok 😀

lubik87
10. feb 2019

@sunflower98 somnou bol.netrebalo.nic.hlasit dopredu , spýtali sa ho pokiaľ.mi robili vstupné vyšetrenie či chce byť dal doklady a to bolo všetko ...bol od začiatku až po odvoz na izbu 🙂 bol ohromený nadšený od tlačenia fialový :D dával všetko somnou ..bolo to.super 🙂 určite doporučujem. Rodila som vo zvolene

eri444
11. feb 2019

Netreba to hlásiť. Pokiaľ ty budeš na čakačke, tak si to vie vybaviť. Zaplatí poplatok, oblečú ho a bude. Niektorí chlapi sa tomu aj bránia, no nakoniec je podľa mňa každý rád, že to zažil

wikiwiki
11. feb 2019

Môj drahý bol pri pôrode a bola som tomu rada, lebo mi dodával energiu na to aby som to všetko zvládla.. 🙂

elizita
12. feb 2019

Moj bol pri prvom v tej 1. Dobe... a to som bola happy, lebo sme chodili na predporodny a presne vedel ako mi ulavit od bolesti.. porodnu asistentku som tam za 7h ani nevidela, takze mi to bolo dost napomocne.. skoncila som akutnym CR takze tam uz nebol... vravel mi, ze sa citil hrozne bezmocny, ze ja tam trpim a on s tym nic nemoze... hoci mi pomahal ako vedel.. pri druhy sa chysta na moje poziadanie, tak uvidime.. ale ak by nechcel, nebudem ho nutit... povedal mi, ze ak mi to ma pomoct, tak jasne, ze pojde..

jenny04
12. feb 2019

Ja mam za sebou tri porody a MM bol len pri tretom kedze tie predtym nestihol.Nevie si to vynachvalit ale je pravda ze tento porod bol najrychlejsi a najkrajsi ale bol od zaciatku a bol ozaj rad ze bol pri nas a pre mna bol opora a mam najkrajsi zazitok z tohto porodu

ferihegy
12. feb 2019

Manzel bol pri mne 2x. Prva sekcia ale druhy 28 hodinovy porod si naplno uzil so mnou. Bol uzasny. Velmi nas to spojilo este viac.

delphina912
12. feb 2019

@sunflower98
Ahoj, ja som chcela aby bol pri mne, dohodli sme sa že ho ja zavolám kedy budem chcieť.Nakoniec som ho zavolala až keď išlo do tuhého lebo fakt som nechcela aby sa pozeral ako trpím a nemôže mi pomôcť.( mala som vyvolávačku) Prišiel teda keď už som nala silné kontrakcie a akonáhle ma pohladkal alebo niečo strašne mi to vadilo čo som bola sama prekvapená.Mala som ale veľmi vyčerpávajúci priebeh, malej sa nechcelo von.Čo mi ale veľmi pomohlo bola asistencia manžela napr. mi držal hlavu aby som mala pohodlie alebo mi pripomínal napríklad že mám zavrieť oči a takto 🙂.Keď som mala komplikáciu tak ho vyhnali, doteraz neviem prečo.No bol na chodbe a všetko videl 😀.Takže je to na tebe, záleží akej povahy je tvoj partner, no ja si myslím že je lepšie ho mať pri sebe ako nie.Je to taký pocit istoty 🙂. U nás sa partner pri pôrode nahlasoval vopred.

hama007
12. feb 2019

@sunflower98 mňa sa pýtali či chcem niekoho pri pôrode keď som chodila na poradne ku pôrodníkovi. Manžel bol celý čas so mnou. Prežíval každú jednu kontrakciu so mnou. Prechádzal sa, držal za ruku, držal na fitlopte... Mala som dlhý pôrod 8 a pol hodín neznesiteľných kontrakcií. Vydržal tam so mnou aj dve hodiny po pôrode pokiaľ bola dcéra prisatá na prsníku. Podotýkam išiel domov nadránom o pol štvrtej autom ešte 45km 🙂 bez neho by som to nezvládla 🙂 manžel bol mojou obrovskou oporou. Ani mu nevadilo, že mal škrabance a modriny po rukách keď som bojovala s kontrakciami 🙂 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre