Môžu mňa prepustiť a novorodenca nechať v nemocnici?

77eliska77
17. okt 2018

Dobry den chcem sa informovat ci moze moja malicka ostat v nemocnici ked mna pustia domov dakujem

ave17
17. okt 2018

Určite áno, ved keď majú deticky problémy po narodení ostávajú v nemocnici, matky idú domov. Napríklad predčasne narodené, keď sú tam aj 3 mesiace, ty chceš odísť hneď po pôrode, ci prečo?

marlenka222
17. okt 2018

@77eliska77 podľa toho kde. Ak na novorodenecké, daj si pozor, aby potom nerobili problém pri vybavovaní pôrodného. Na Slovensku je zvykom, že dieťa+matka = jeden odchod, teda obvyklý postup. Ak však dieťa ostane na novor. Po Tom čo ty odídeš -podpises reverz, môže to byť chápané aj ako zanedbanie povinnosti starať sa o dieťa, poprípade nezvyčajný postup a už môže nastať problém pri vybavovaní paoierov. Potvrdenie od lekára detského aj tvojho obvodného gynekológa. Nerobila by som to ja osobne a to som mala ťažké problémy aj bez tohto vybaviť papiere

77eliska77
autor
17. okt 2018

Ja som po cisarskom a mala sa napila podovej vody a musi tam este ostat

marlenka222
17. okt 2018

@77eliska77 a kojit ju budeš ako? :(

luliu
17. okt 2018

@77eliska77 a oni ta chcú prepustiť, ci ty chceš ísť domov

77eliska77
autor
17. okt 2018

Oni ju len dokrmuju ja niesom vobec pri nej

77eliska77
autor
17. okt 2018

Chcu ma doktori pustit domov

ave17
17. okt 2018

@77eliska77 a ty chceš?

luliu
17. okt 2018

@77eliska77 to je dosť divný postup zo strany nemocnice

marlenka222
17. okt 2018

@luliu aj mne sa zdá

marlenka222
17. okt 2018

@luliu ide asi o to že nemocnica sa nechce starať finančne aj o matku keď už by mohla byť fuč. No ja by som zrejme ostala :( bála by som sa tam dieťatko nechať . Aj tak by to doma bolo o ničom. Nebyť všetci... Ja osobne by som radila ostať . Na čo potom keď deti sú na detskom sa ostáva aby mali osobu nad 18 rokov so sebou?

benshi
17. okt 2018

nemocnica ta po 4 ci 5 dnoch od porodu musí prepustiť zo šestonedelia.tak to je.. aj jasom tak bola. po 5 dnoch ma prepustili, ale šla som ležať na dalsie oddelenie, kde boli mamičky rizikovych deti.. mohla som íst aj domov , ale zostala som.. spytaj sa ci nemozes ist lezat tam

77eliska77
autor
17. okt 2018

Mala som zvyseny tlak teraz mi ho znizili a som v poriadku len mala sa napila podovej vody a je na nedonosenom len ju prikrmuju ja niesom vobec pri nej

marlenka222
17. okt 2018

@benshi no toto presne

77eliska77
autor
17. okt 2018

Mala tam ma ostat asi tyzden a mna zajtra asi prepustia domov

benshi
17. okt 2018

nie je to divný postup nemocnice, je to štandardný postup. ak matka nemá problémy musia ju prepustiť. dieťa je v inkubátore a tam byť matka nemože.. niekde matky presuvaju, ak maju volne, tak ako mna na oddelenie rizikovych novorodencov( či ako sa volá to oddelenie, nerada nato spomínam) ak je miesto samozrejme a niekde prepustaju domov s tým,že dieťa chodí navštevovať párkrát za den k inkubátoru

lusyc
17. okt 2018

A nemozes za nou chodit z ineho oddelenia? Mna poslali domov po tyzdni od predcasneho porodu sekciou. Nechcela som ísť, ale vraj nebolo miesto... Vobec nam to neprospelo. Ja som ochorela, potom som za nou uz tych 100 km hore dole denne dochadzat nemohla. Mlieko sa mi tazko spustalo a nikdy som ho nemala dost, na odsavacke.

pininka
17. okt 2018

@77eliska77 my sme mali to isté, no ja som ho chodila pravidelne dojčiť na jisku a aj mi povedali,že mi ho na izbu nedajú, že mňa prepustia a môžu má prijat ku nim na oddelenie, aby som mohla dojčiť. Nakoniec mal však dobré výsledky,išla som za primárnou a pustila ho domov so mnou. Na tvojom mieste by som sa tiež išla dohodnúť. Ak problémy viac nepretrvavaju, nerozumiem prečo by si mala ísť domov bez nej

beky1813
17. okt 2018

Bola si aspon za nou? Neodsavas si mlieko a nenosis jej ho? Pytaj sa na preradenie ie na ine oddelenie, aby si bola blizko malej a mohla byt snou pocas dna

janulka2811
17. okt 2018

Inak gratulujem k narodeniu dietatka 😊
No a k veci,preco ta chcu pustit domov a ako dlho bude mala v nemocnici,byt tebou im poviem,ze nepojdes domov a zaplatis si nadstandart.

lubik87
17. okt 2018

@marlenka222 nemôže to byť chápané ako zanedbanie povinnosti keď podpise reverznej..veď odíde so súhlasom ošetrujúceho lekára..ak odíde bez reverzný vtedy je to zanedbanie

77eliska77
autor
17. okt 2018

Dakujem mala som cisarsky a ano som na nadstardardnej izbe aj s manzelom a mala je na nedonosenom odeleni mi lezime na gynekologii a malu sme boli pozriet ale nenosia mi ju na izbu a zajtra ma s tade prepustia mala musi este tyzden ostat tu

77eliska77
autor
17. okt 2018

A oni ju prikrmuju

katulienkax
17. okt 2018

Skus sa pytat na to druhe oddelenie, je to ale tuším platené. Ak nebudú mat voľne miesto tak asi budeš musieť ist domov a nosiť každý den odstriekané mlieko

77eliska77
autor
17. okt 2018

Ale ja kojit nebudem nemam mlieko

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivca88
17. okt 2018

@77eliska77 mlieko nemas lebo s nou nie si. To fakt nemozes mat s nou ziaden kontakt ? Ved to je chore ☹
Ja by som sa zblaznila

77eliska77
autor
17. okt 2018

Nie je v inkubatore ma zapal

natalia2285
17. okt 2018

Mne sa narodil syn predčasne rodila som v PN (spontánne) malý sa narodil v 34tt a po porode ho previezli do TT o 1,5 dna po porode ma pustili domov. 2dni som bola doma a potom som isla za ním. On lezal na jiske a ja na šestonedelí..každé tri hodiny som chodila kojit alebo kŕmiť cez fľašku..pustili ma s nim domov az o 2týždne ..nemohla som odísť bez neho..

sosovica
17. okt 2018

@77eliska77 nehnevaj sa na mňa co napíšem ale nahnevala ma tvoja odpoveď "Ja kojiť nebudem".. Si matka stoj za tým aby si mohla byť pri nej a nie ze ti sa uspokojíš s tým že ju celý deň nevidíš... Aj keby som mala pri nej sedieť tak tam budem.A myslím si ze prístup nemocnice je úplne otrasný.Keby chceš skúsiš rozbehnúť mlieko dupat nad tým aby ti ju prikladali aspoň na jyske, odsavat... Ja neutocim na teba ale bojuj za seba a za to aby si mohla dat svojej dcére to najvzácnejšie co jej môžeš ponúknuť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre