Dievcence mam otazku ktora ma napadla kedze sa s muzom snazime o dieta. Ak by som sla rodit a zistia, ze som bezdomovkyna mozu mi dieta pri porode zobrat?? Nemam totiz ziaden trvaly pobyt, som na meste vedena ako bezdomovkyna ale mame dom vsetko co dieta potrebuje, prip. ak nejaka premotivovana sestricka ma nahlasi socialke?
@really8 lebo mam na to osobne dovody ktore tu nemienim nikomu vesat na nos
Tak tie dovody potom zavesis socialke na nos, je len na nich ci ich akceptuju alebo nie.
@viestta ja sa pytam nieco ine a odpovedas uplne mimo otazky
Premotiovana sestrička…máš trochu čudne predstavy
Otázka je, kde nahlasis trvalý pobyt dieťaťu?
Lebo niekde musíš …..ak na úrad ako baby homeless tak potom budeš musieť strpieť rozhovor s úradmi a mizno aj šetrenie v domácnosti
Ja odpovedam uplne k otazke. Ak sa o to bude zaujimat socialka, co sa kludne moze, tak budes to s nimi riesit.
@pribinak Tam, kde má matka. Na obec.
Čiže sa vyhýbaš exekúciám. Byť tebou, aj by som sa bála sociálky. Sama by som ju ako zdravotná sestra v tvojom prípade kontaktovala.
Ak si to nedáš do poriadku ano môžeš pri pôrode prísť o svoje dieťa. Lebo pre úrady sa oň nevieš postarať .
@drahomirrra preco mam kontaktovat ja socialku?
Ja ti niekde píšem, aby si ty kontaktovala sociálku? Vieš čítať?
Predpokladám, že má exekúcie a nechce, aby prišli o majetok, tak všetko je mužove a ona je bezdomovec.
Však zavolaj na matriku a opýtaj sa ako je to v takomto prípade.
Dieta bude mat trvaly pobyt v nasom dome ako aj moj muz
@zuzanockamt áno a v takom prípade môže nastať to čo píšem, že môže sociálka šetriť
Niekto kto je teraz už zadlženy by si nemal vôbec robiť deti a privádzať ich na svet. S deťmi sa finančná situácia zhoršuje a keďže vidím, že čítať s porozumenim tiež nevieš. Tak odporúčam používať ďalej antikoncepciu. Vyriešiť si svoju situáciu nie, ale splodiť deti to už áno.. Či sa chceš schovávať celý život pred exekúciami?
Neviem, ale toto mi príde ako super plán spadnúť do väčších problémov...
@drahomirrra ale ja som pracujuca, slusne oblecena zena len teda nemam trvaly pobyt to hadam socialka zohladnuje ci to napochoduju nic nepovedia a hned mi zoberu dieta bez zistovania okolnosti?
A nie nemam exekucie je to moja poistka
Dieťa bude mať AUTOMATICKY tvoj trvalý pobyt.Takze mesto.Ziaden trvalý pobyt tvojho muža.
Takže tvoje dieťa bude hneď papierovo bezdomovec.Gratulujem. A áno môže na teba niekto poslať sociálku
Poistku si budeš musieť vyplatiť. Inak aj po pôrode budeš mať problém s ošetrením.
Koľko máš tam dlh? Máš kalendár na splácanie od poisťovne?
Autorka
A prečo nemáš v tom dome TP aj ty? TP dieťaťa sa dáva vždy podľa matky, takže potom ho musíte zmeniť.
Ak si normálny, slušne pracujúci človek, tak si vybav normálny trvalý pobyt. Ako normálny človek.
@mimka1402 kde do prdele pisem o exekuciach?!!!
Určite to budú riešiť . Dieťaťu sa zapisuje trvalý pobyt tam ,kde ho má matka .nie otec . Úrady sú prepojené , a predpokladám ,že keď zistia ,že ty máš trvalý pobyt na meste a si vedená ako bezdomovec ,okamžite zavolajú kuratelu ,a budú riešiť dieťa . Vziat to ho zrejme nevezmú , pokiaľ preukážes podmienky a navštívia vás pár krát v dome ,kde bývaš ,ale šetriť to určite budú ( skúsenosť z rodiny )
Bude to podozrivé...dieťa má automaticky pobyt kde matka.Ved sa nemáš čoho báť, keď pracuješ, slušne žiješ a máte dom.
Možno sa votriem do témy čisto zo zvedavosti, nemá trvalý pobyt len evidenčný charakter? Aj v prípade exekúcie, pokiaľ viem, nevyplývajú žiadne vlastnícke práva k nehnuteľnosti.
Neviem prečo ale ide mi z autorky veľký chaos a jeden veľký problém😂😂
Nepíšeš o exekúciách. Vychcanci bezdomovci (nie reálni) sú bez TP v 99% kvôli exekúciám, nepreberaniu pošty, skrývaniu sa pred štátom.
@pribinak To nie sú kraviny. Dieťa má TP podľa matky, rovnako ako poisťovňu. Pokiaľ je mamka bezdomovec, ony sú ex offo povinné ísť zisťovať a šetriť. Nie odoberať, ale šetriť určite prídu.
@lev26 Hlúposť. Deti sa matkám neodoberajú len tak. Dvakrát som zažila v mojej praxi odobratie dieťaťa, ale to boli katastrofálne podmienky.
@drahomirrra To by som si tiež nebola tak istá.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Preco si nevyriesis trvaly pobyt?