Ahojte, tu na forach citam len same negativne veci pri porode. Uz mam toho dost a kedze je to vsetko o strachu chcem sa nebat a poprosit tie ktore mali pekny porod aby o nom napisali. A myslim klasicky porod v nemocnici s nastrihom atd....🙂 dakujeeem
@silvika99 pri dcerke som prenasala,bola som prijata v utorok,v stredu rano ma poslali na porodnu salu...doobeda sa nic nedialo,tak mi o pol dvanastej pustili plodovu vodu,zacali sa ake take bolesti,o tretej lekar pozrel,ze stale nic,ale bolesti sa troska stupnovali,o stvrt na pat mi dal vyvolavacku a do pol hodinky bola herecka na svete 🙂
Pri syncekovi to bola uplna fantazia....tiez som prenasala,v pondelok rano som mala ist na prijem,no tak som sa bala,ze nadranom mi o pol piatej odtiekla voda,prisli sme do porodnice 5:40, doktorka spravila monitor,vysetrila,prisla som na salu 6:05,hned napichla oxitocin a maly sa narodil 6:15,cize za 10minut.....dlhsie ma sila ako som rodila,no a to nebol ziaden drobcek-mal 4270g a 54cm, dcerka mala 3550g a 52cm ...neboj sa,zvladnes to...prajem ti,aby si na porod spominala tak dobre,ako ja 😉 ...
Ja mám za sebou už dva a na obe teraz spomínam iba v dobrom 🙂 Samozrejme, bolesť je veľmi veľká, silné tlaky, nedá sa na to pripraviť... Ale dá sa to zvládnuť... 🙂 Treba myslieť pozitívne, každou bolesťou sa otváraš, každá jedna je len k dobru a Ty si bližšie k cieľu... 🙂 Nástrihy som mala pri oboch, a ani neviem že som ich mala... 🙂 Neviem prečo tu väčšina mamičiek straší 🙂 Nástrih samotný vôbec nebolí, pri tých bolestiach ho ani necítiš, a šitie troška štípe, ale dá sa to vydržať. Naozaj ten pôrod nie je horor... A pravdaže, neutekaj do pôrodnice hneď pri nepravidelných bolestiach, lebo tam budeš večnosť... A môžeš dopadnúť tak, že budeš "rodiť 2 dva dni" :D Takže kľud a rozvahu, stačí ísť keď budú silnejšie a pravidelnejšie - pravdaže ak sa budeš cítíť Ty aj drobec OK:
Držím palce! A uži si pôrod najlepšie ako vieš 🙂
@silvika99
zaklad je nepozerat a necitat nic o porodoch inych zien🙂 kazda sme ina a kazda to budeme prezivat inak,
ja osobne necitam nic o porodoch a ani o chorobach, o vyvine deti tu na fore a ani nikde, pozrela som si jednu knihu o materstve, ze v ktorom tyzdni sa ako male vyvinie, co caka mna a hotovo, doktor mi vzdy dopredu povie co mam cakat, ak sa stane to a to, ze co bude zle a co dobre a pokracujem dalej....
planujem ist k detskej lekarke na taky minikurz o staroslivost o dieta a do nemocnice na prednasku o epidurale a ked sa podari tak este predporodny kurz, kde bude certifikovany a povolany clovek rozdavat rady...., keby som citala niektore prispevku tu, tak nic ine nerobim len sa doma strachujem a bojim sa dna, kedy ma chytia porodne bolesti..., jedine coho som sa bala ze ma chytia bolesti a ja budem sama doma, tak som si zabezpecila, aby bol manzel so mnou doma na dovolenke a je to🙂
uz sa nebojim nicoho a porod vnimam, ze je to vec, ktora musi byt a po ktorej pride nas vytuzeny syn na svet a v tu ranu sa tesim🙂
Obidva porody som mala rychle, cca. do 2 hodin bolo po vsetkom. Bez epiduralu, bez problemov, proste pohoda. 🙂 Ale ja som sa velmi tesila na babo, a kedy ho konecne uvidim - takze som sa nebala porodu, naopak, tesila som sa nan. 🙂
Psychika asi fakt robi svoje. 🙂
prvy porod 6hod a mala ma "rozparala" mala velku hlavku, tak sitie
druhy porod 12 hodin
asi tie geny
napriek tomu, ze sa mi nesplnil sen o prirodzenom porode a rodila som nakoniec sekciou, vobec sa nestazujem. Hanku mi ukazali hned, aj plakat som ju pocula, bola to taka dojemna chvilka 🙂 Pre mna bolo najdolezitejsie to, ze bola zdrava a krasna, vsetko ostatne mi bolo nakoniec sum a fuk 🙂
@silvika99 ahoj, aj ja som tu stale nieco pred porodom riesila a mala obavy, sukromnu porodnicu nestihli dostavat, tak som musela do statnej ... a napodiv som nakoniec tesne pred porodom prestala vsetko riesit ... porod nebol prave lahka zalezitost, to nebudem klamat ze som este taku bolest nezazila a epiduralka asi nezabrala (ale zasa mne predtym co sa tyka bolesti max. vrtali zub) a par dni som pochybovala ci chcem este dalsie dieta 😀 Nastrih bol vraj nutny kedze babatko velike a doktorka vyzerala ze inak by ho nerobila kebyze je babo mensie. Spätne riesim ci bol nutny oxitocin, mozno to poriesim pri dalsom dietatku ze sa popytam viacerych lekarov.
Ale celkovo na ten den spominam super, boli sme spolu s muzom, strasne sme sa tesili z naseho babatinka, kojenie som nakoniec pochopila co treba robit, par dni v porodnici som vydrzala a najhorsie so vsetkeho bol gumeny igelit na posteli na ktorom som sa budila cela spotena a radiatory ktore kurili ako dive takze v nadstandardnej izbe bola v zime klima ako uprostred jula.
A ludska pamät funguje naozaj divne, strasne sa tesim na dalsie deticky, dufam ze sa niekedy este podari 😉
Ahoj Ja som syna porodila v nemocke na termin podla PM a na vyvolavacku ,islo to rychlo dostala som do nosa kyslik a bolo to super na 3 vytlacenia bol syn na svete akurat som nedostala klystir lebo sa asi sestricke nechcelo ale vsetko ok dopadlo .Po 16 rokov som porodila doma v spalni bez lekar.pomoci tiez rychlo na 3 vytlacenia som porodila dceru bez oxitocinu,bez klystiru a pod.ziadne krycanie alebo zla balado od personalu bolo to krasne a por.bolesti som prezivala jak krcovytu bolest pri menstruacii ktoru som prezivala od svojich 17 rok.cize nic nove porod ma prekvapil mala som krasne vag.porody a ten posledny spontanny a doma no nadhera porodila som necakane a neplanovane v 36 tt 8 hod.pred sam.pord.som bola na prijme lebo mi tvrd.brucho asi 12 hod pred sam.por.a vysiel to mna okolo 835 h.hnedasty vytok ale usg,vagyn.vysetrenie a ozvy plodu nic nepotvrdilo prich.sa porodu totiz kontr.som mala nepravid. 😉 😉 😉 vsetko ok dopadlo drzala som hned svoju dceru zakrvavenu v naruci asi 5 az 10 min.prisly zachran.ktorych volal moj priatel,ze rodim ale bola to rychlovka naraz vysla plodova voda aj mala. 🙂 🙂 🙂
ja som si povedala ze to prezijem.. pri prvom som mala epi pri druhom nie.. druhy som si uzila viac.. bolelo to nevravim ale sestricky boli mile dr tiez.. sem tam som mu pohrozila ponadavala ale z lasky :D milujem rodit a ten pocit ked dieta vylezie ta ulava a neskutocna radost stastie a este milion emocii okolo toho.. ked mi malu polozili na brucho bol to ten najkrajsi pocit na svete.. a citim ho stale pri kojeni.. to spojenie ze je moja 🙂 bohuzial pri prvom som nekojila.. a to ma teraz mrzi.. ale lubi ma aj tak a ja jeho tiez 🙂 zelam ti prijemny zazitok z porodun a vela radosti z babatka 🙂
Ja som mala super porody prvy trval necelu hodinu a druhy asi 20 minut so vsetkym, islo to uplne rychlo ani sita som nebola. Tiez ma kazdy strasil ake su porody hrozne a pritom to bola ˝pohoda´ drzim palce🙂
Ahoj,ja mám za sebou už 2 prirodzené pôrody.Najkrajšie zážitky v mojom živote doteraz 🙂 Som na seba hrdá,že som to zvládla! Mysli iba pozitívne,nečítaj,nepočúvaj hororové príbehy iných mamičiek a ked nastanú bolesti,treba ich predýchať! Aspoň mne to pomohlo 😵 Držím ti palce a prajem krásny pôrod!
@silvika99 ahoj, svoj porod nekomentujem, lebo by som ta vystrasila 😀 ... ale nie, no bol trochu viac bolavy, takze ta usetrim detailov... ale, rodila som klasicky s nastrihom a so vsetkym, co k tomu patri, ziadne epi atd. proste uplna klasicka. a pozitivum ti predsa napisem... samotny nastrih, ja som citala tolko negativnych veci o tom, ale u mna uplna pohoda, nevedela som, kedy mi to urobili (vzhladom na silne bolesti to asi neciti ziadna, alebo teda vacsina) a samotne sitie uplna pohoda, az som bola z toho v soku, ze o nic nejde, na asi dvoch citlivejsich miestach som citila stipnutie trochu. inac naozaj uplna pohoda, aj samotne zotavenie po porode bolo u mna brutalne rychle, na konci som behala po porodnici ako laňka 😀
ja som rada ze sme tu , zdravi a stastni 🙂...po mojej skusenosti sa dalsieho porodu bojim neskutocne ☹
@silvika99 ahoj, ja som rodila dokonca v zahranici, partner bol so mnou na sale a robil tlmocnika 😀
vobec som dopredu neuvazovala nad nicim zlym, ake to bude atd...naco..a dobre som spravila. rano o 4 som uz chodila zachod-postel...ze akoze mi treba cikat no netrebalo 😵 az po hodine som sa rozhodla, ze ideme sa obliect a do porodnice...tak kontrakcie kazdych cca 10 min. na 3x som sa obliekla a dala do kopy, vzali tasky a pred 6 v porodnici. pozreli ma a oznamili, ze som na 3cm otvorena, a ze dnes porodim. dala som si nocnu koselu a ponozky a sla na sal na postel. tam ma napojili, dali vankus, polohovali, kontrakcie uz boli kazdych cca 3minuty. polovicka kamerovala a fotila, boli sme tam len my a obcas dosla pozriet sestra ako sa mam. po hodine sa ma pytaju ci chcem epi, reku ne..o pol hodku sa pytali znova, uz som privolila 😀 pichli, stahy a krce ustupili, zrazu prisla sestricka-tu lekari su len na sekcie...o 10.47 na par potlaceni sa narodila malinka..ani neviem ako..ja vysmiata ako leco, sa pytam chlapa co tam este dolu robi sestra a on ze ved som sa natrhla tak sije 😀 reku dobre 🙂 babo mi hned dali na hrud, potom ho len na chvilkuu zobrali o meter dalej zvazit, zmerat atd..a hned naspat ku mne..a odvtedy len so mnoou.
takze nie je sa coho bat, mysli pozitivne, hlavne je, aby ste boli obaja zdravi. prajem krasny porod 😉
Ano krasny, naozaj, porod by som si kludne zopakovala, tehotenstvo nie
Nicoho sa neboj vsetko bude ok a ked uvidis ten maly uzlicek tak zabudnes na cely porod. Ale ja za seba mozem povedat ze som mala fantasticky porod aj vsetko okolo toho. Aj som ho tu na MK niekde opisovala. Bolesti ako pri menzese, do nemocnice som dosla cca o 9 a o 11:10 bola mala na svete 😉 Dve silne kontrakcie ( pozvracala som sa, ale super mi to uvolnilo tlak) a uz som sla na kozu. A tam to trvalo zhruba 10 minut ani nie tolko. U mna bolo bolestive sitie a mozem s rukou na srdci povedat ze to pre mna bolo horsie ako cele tehotenstvo kontrakcie a porod dohromady. Ale to som uz mala dcerku na rukach a vedela som ze teraz uz zvladnem vsetko 😉
Môj druhý pôrod bol super. Veľa som sportovala počas tehotenstva tak som mala vytrenovane telo.kontrakcie som cítila iba ako slabú menstruacnu bolesť a tie záverečné tlaky boli brutal ale to už trvá iba chvíľku
Môj pôrod bol fajn,muž ma priviezol do pôrodnice , na sále ma dali na monitor, behom nasledovných dvoch hodín bolo po všetkom, fakt je že ma dlhšie šili ako som rodila , epi mi nestihli ani pichnut 😉 a o niekolko okamihov som držala krásny uzlík 🙂 neboj nič, nieje to nič hrozne
Niekto to kdesi písal, či hovoril, že ak by bol pôrod taká hrozná vec, na svete by už neboli žiadni ľudia🙂 Všetko sa raz začne, ale aj skončí. Mne pomohla hláška z jednej knižky, že kontrakcíí je za jedno vrece, ale po každej ďalšej z toho vreca jedna ubudne🙂
@lucianka222 Vies co, nie vzdy su to len plane reci o dvojdnovych porodoch. Ja som fakt rodila dni, hoci absolutnu vacsinu z toho doma. Od soboty obeda, ked som zacala citit prve slabe kontrakcie, do pondelka obeda. Nechcem to rozvadzat, to by bolo presne proti zameru tejto temy, ale bolelo to. Podstata je, ze ked som prisla do porodnice, uz som bola otvorena na 6cm a maly sa narodil o 2 hodiny.
Ale k veci. Den porodu bol najuzasnejsi v mojom zivote, kludne by som rodila aj kazdy rok. Vravela som to uz hned v porodnici, strasne rychlo som sa fyzicky aj psychicky pozbierala a dnes uz si na tu bolest ani neviem spomenut. A co sa tyka strihania a sitia, tiez nechapem, ako to moze niekoho tak strasne bolit. Nastrih som takmer necitila a sitie trochu, ale nebolo to nic hrozne. Silvika, neboj, pozitivne sa nalad, porod moze byt omnoho lepsi, nez ako sa vravi.
nedá mi nereagovať na túto diskusiu. Podľa mňa sa to s pôrodmi preháňa, však ženy rodia odjakživa. Ja netvrdím, že je to ľahké, ale pravdu povediac, neviem si vôbec vybaviť tú bolesť, len ten pocit, keď som mala obe svoje deti na sebe. Tá bolesť k tomu patrí, ale tie látky,ktoré vylučuje telo v súvislosti s narodením zničia všetky tie zlé pocity. A to som rodila prirodzene (syn 4kg/54cm, dcéra 5kg/56cm) a to ja ja mám výšku 160cm, ale manžel má 2m, tak preto také veľké deti. Jedine čo odporúčam v tejto dobe je mať niekoho pri sebe, kto sa o teba postará a jedným očkom dozrie na personál. Ale ten, čo sa staral o mňa bol super. Dokonca po druhom pôrode na druhý deň som skoro ani necítila, že som rodila a že ma zošívali, fungovala som ako rybička (iba som bola unavená, lebo obe deti som rodila v noci). Každopádne netreba sa stresovať vopred (ja som pri oboch pôrodoch robila do poslednej chvíle (pri prvom ešte doobeda som vybavovala a poobede som už ležala na pôrodnej sále a tam somsa aj dozvedela ako bude prebiehať pôrod - lebo akurát v stredu mali deň, keď ukazovali budúcim mamičkám pôrodné sály a ako prebieha pôrod a to bolo po prvý krát keď som to počula. Treba sa sústrediť na to pekné, nie na to nepríjemné. Určite prajem všetko dobré, Treba sa na pripraviť, že je to cesta k niečomu vysnívanému a to k bábätku.
@silvika99 ahojky, ja ti to rada napisem aj 100x 🙂. Moj druhy porod bol uplne fantasticky, v 40.tt. Kontrakcie sa dali krasme predychat, postupoval rychlo, ku koncu mi dr.odporucil, aby som si dala epidural (nechcela som ho vzhladom k nepostupujucemu prvemu porodu), ale nakoniec mi ho dali, do 10min. som porodila. Porod bol krasny, rychly, vobec som necitila po porode sitie a po 2 hodkach som uz behala ako lanka a uzivala si!! Ja by som rodila opat a znova, ale zatial tretie a dalsie dieta neplanujeme 🙂 .. ked toto niekomu rozpravam, tak pozera na mna, ci mi nahodou nesibe 🙂, drzim palceky🙂
Najlepšie nečítať. Každá sme iná, každá máme prach bolesti iný. Zatiaľ čo jedna trpí o 106, druhá to tak zas neprežíva. Mysli na to, že za chvíľku budeš mať uzlík v náručí a nie na samotný priebeh pôrodu. 🙂
ja som zase za citanie a za informovanie dopredu, ALE v rozumnych hraniciach 😉 mne to pride akoby som mala ist bez pripravy na statnice, to sa protse neda.. vdaka tomu citaniu som objavila balonik epino, cvicila s nim, aj ked som mala z prirodzeneho porodu strach, 2 tyzdne pred terminom som mala nacviceny obvod hlavy 29cm, maly sa narodil s hlavou 33cm, ale presne vtedy mi naplanovali cisarsky, tak som prestala trenovat, ale myslim, ze do terminu by som tych par cm dala a porod by bol bez nastrihu.. ja som bola spokojnejsia, ked som si nastudovala o com porod je (teraz nehovorim o hororovych pribehoch, aj ked takych mame v rodine vela, nevyhla som sa im), lebo som zase nechcela byt tupa a nechat doktora rozhodovat o vsetkom, predsalen je to moj porod..
inak mozem pridat kamoskin porod ako pozitivny priklad - okolo obeda mala kramove bolesti, ktore sa postupne stupnovali, o siestej poobede isla na porodnicu o siedmej uz mala klystir a do deviatej sa to vraj pekne dalo, dalsie dve hodinky boli horsie, ale rozchodila to a pol hodinu pred polnocou sa mala narodila, na tri zatlacenia a mini nastrih.. vyjadrila sa tak, ze uz ked jej dovolili tlacit, tak sa to tlacilo samo von 😀 tkaze tak, su aj svetle priklady
@silvika99 su aj krasne porody, ja som mala dokonca dva, druhy ovela rychlejsi, pomohli sk skusenosti z prveho porodu.v mojom pripade islo o pozitivne myslenie a o Tom, ako som sa nastavila na porod a vyslo to lepsie a rychlejsie, ako som si naplanovalo.musim vsak dodat, ze som sa nenechala nahovorit na pustenie plodovej vody, ci vyvolavacku, dokonca mi ju ponukali uz 3dni pred terminom....pekne som si pockala, pokial sa to rozbehlo same a prebehlo to uzasne,bez nastrihu a inych zasahov.podrobnosti IP, ak mas zaujem 🙂
Ja som rodila planovanym cisarakom. Na druhy den som uz behala vysmiata po oddeleni a najhorsia cast porodu bola, ked ma 15 minut drglovala zima. Pokojne by som rodila kazdy den.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, ja si dovolim tvrdit, ze sommala super porod 🙂 ziadne kontrakcne bolesti, tych 5 minut tlacenia sa dalo vydrzat a potom bola nasa krasna bambulka na svete 🙂 nech maju vsetky baby taky isty porod . Porodnik bol super, kludne by som mohla mat dalsich 5 deti ;)