Ahojte,
najdu sa tu prvorodicky, ktore necvicili s Aniballom a nedavali si Epidural a mali krasny a relativne lahky, rychly porod. Mam par dni pred porodom a rada by som si precitala pozitivne pribehy. Dakujem🙏🙏🙏💕🍀
sestra 3x, kamoska 2x, samozrejme kazda zena je ina
@sandrasandrasandra Áno 2-krát. Za krásny pôrod nepovažujem, lebo tie bolesti sú brutálne. Ale inak sedí všetko - ľahký a rýchly. Bez cvičenia, bez epi. A deti obe veľké.
ja som ten prípad - síce som prenášala a na vyvolanie mi dávali čípok, ale keď sa pôrod rozbehol, tak to bolo rýchle. Ani manžel nestihol prísť do nemocnice. Voda mi odtiekla o 22:00, také silné kontrakcie začali až potom a o 0:30 bol syn na svete. 😀 Syn bol tiež veľký, vážil cez 4 kg.
ano, kontrakcie zacali okolo obeda, o 14stej som prisla na prijem a o 17stej porodila, bez epi a aniball som nepouzivala
Dolezite je ostat pokojna, ja som mala aj epi aj anibal som cvicila, bola na hypnoporod kurze a skoncilo to akutnou sekciou aj napriek vsetkym znalostiam.. niekedy to ma opacny efekt. Znama ani nevedela ako prebieha porod a slo to krasne rychlo prirodzene. Drzim prsty, kazdou kontrakciou si blizsie k babatku. ;)
áno, ako bolesti boli veď bez toho to nejde... ale ako prvorodička mi o 18h praskla voda a 21.40h bola na svete. ani epi ani anibal....
Mala si sa opytat aj na to, ci mali po porode nejake poranenia alebo boli site, ako rychlo sa tam dole zotavili
@sandrasandrasandra ja som mala dobry porod... Pomerne rychly, teda bezbolestny urcite nebol (o tom som este reálne nepocula)... Cvicila som s anibalom, ale aj tak som mala nastrih a roztrhala som sa. Vsetko zalezi od velkosti babatka, "velkosti" matky. Ale co sa tyka bolesti, zaklad je vediet dýchať - predporodna priprava. Pokoj, klud, nemat ziadne ocakavania. Neboj sa, urcite porodis. Bolest sa stupnuje, ale ty vies, ze ma koniec.
Ja som mala krásny pôrod. 3h mierne bolesti, 1,5h silnejšie, asi len posledné dve kontrakcie boli naozaj bolestivé a potom na dve zatlačenia bol syn vonku. Ako z reklamy na pôrod 🙏 žiadne komplikácie, nič, ani ma nezasivali. A jediné, čo som pred pôrodom robila, bolo plakala od strachu 🤣 žiadna fyzická príprava. Ale teda, bol to druhý pôrod, prvý bol 22 hodinová katastrofa.
@sandrasandrasandra ono, ženy ti tu môžu písať svoje zážitky. Ale 100 pôrodov v pohode a 101 nemusí byť. Myslím, že pôrod je celkom nevyspytateľná vec. Samozrejme prajem, nech všetko dopadne dobre a bez komplikácií 🍀
2 porody bez epiduralu, bez anibalu, 1x nastrih, 1x natrhnutie, oba porody do 2hod od prichodu do nemocnice, krasne na tom nebolo pre mna nic, ale som vdacna za hladky priebeh a za zdravie deti nar. v 36tt a 37tt. Dufam aj v tretí taky
prvy porod by som sice nedefinovala ako krasny a rychly, ale zvladla som ho bez epiduralu aj anibalu. hojenie bolo rychle a pohodove. druhy bol skor smiesny ako krasny, ale bola to rychlovecka bez epiduralu a pouzivania anibalu. drzim ti velmi palce 🙂
@sandrasandrasandra 1dieta bez anibalu, porod sice ok ale to šitie niečo hrozne, pol roka sa to hojilo lebo vedla sitia sa roztrhlo.
2pôrod po 17rokoch by som nazvala že to bol top..pouzivala som anibal, nacvičene 36cm, dieťa 4430g, a hlavicka 37cm, bez nastrihu bez poranenia bez sitia, pôrod bol ako cvičenie s anibalom +1cm, po pôrode hned bez bolesti zo spodu, ani som nevedela ze som rodila.3pôrod, dom stihla nacvičiť len do30- 32cm..maly sa zasekol, pupocnik okolo krku vaha na 38tt 3970g, lekar povedal keby som necvicila tak ma min 1,5h zašiva,ušetrila som mu robotu, a ze skoda ze vela zien zacne cvičit ale potom sa toho vzdaju, .. popri hlavicke musel dať ruku dnu až po pästi a vypačil a cez pleco dieta vytiahol, sam sa čudoval ze som ani trhlinu nemala.bez anibalu do pôrodu urcite by som nešla, mam to overene na vlastnej koži, a oxitocin urcite tiez nie,(3.pôrod) hrozne bolesti aj po porode 2dni
@sandrasandrasandra bez epi aj bez aniball, prišla som do pôrodnice 20⁰⁰ a maly bol už 20²⁰ na svete☺️☺️☺️
Je to podľa mňa jedno - pred prvým pôrodom som cvičila poctivo s aniballom, pôrod bol dlhší vyvolávaný - pomaly som sa otvárala -asi to spôsoboval aj ten stres - ako prvorodička som nevedela, čo ma čaká. Aj tak ma museli nastrihávať, aj tlačiť na brucho, malá šla ťažko von - bola väčšie bábo. Pri druhom ma cvičenie aniballom bolelo, tak som to nechala tak a pôrod bol rýchly, bez nástrihu, bez natrhnutia, asi to bolo aj tým, že telo si ešte pamätalo -medzi deťmi mám 2 roky rozdiel + malý bol trochu drobnejší ako dcéra. Ani pri jednom pôrode som nemala epidurálku.
Mne prvy porod vyvolavali. Podla terminu som prenasala, ked sa maly narodil, bol vyvynuty na 36 tyzden.
Ale cisto k porodu - rano o 6:30 vyvolavacka - tabletka. Rodila som vecer o 18 cca. Bez epi, bez anibalu. Bolesti boli, ked porovnam s dalsimi porodmi, totozne. Porodila som na tretie ci stvrte zatlacenie. Sestricka mi tlacila brucho. Nastrih mi robili, zosili ma, nic hrozne, potom do tyzdna som bola uplne fit.
Druhy aj treti porod bez epi, bez anibalu. S nastrihmi, no opat nic hrozne, do tyzdna som behala ako srnka.
ja som nepouzivala ani jedno ani druhe pri ziadnom porode a som tu v pohode a zdravi. je to skor výdobytok modernej doby
@sandrasandrasandra bez aniballu, bez epi, bez akýchkoľvek iných nácvikov, pomôcok, čohokoľvek, proste jednoduchý spontánny pôrod behom 4 hodín. Bez nástrihu, bez šitia.
Ak niekto napíše že mal "nádherný " pôrod tak klame. Je to bolestivá záležitosť a môže byť akurát tak bezproblémový. Ja som mala také oba. Prvý 16 hodín, dieťa 4 kg. Druhý 4,5 hodiny 3,9 kg. Bez akýchkoľvek liekov proti bolesti a cvičenia.
Ja som mala tiez rychly porod. Prusla som do porodnice, otvorena na 6cm, bez bolesti s tym, ze maly bol vysoko. Dali mi infuzku, potom dalsiu a po nej som mala 2 hodiny bolesti. Tie sa dali vydrzat, mna skor bolel damotny porod. Netrval dlho, aj ked to ozaj tazko odhadnut, mozno 5min. Daleko horsie bola bolest nastrihu ked som prisla domov. Preto radi. Aby si dlho nesedela, mne sa to asi zapalilo alebo co a radsej by som este 2x odrodila ako toto zazila. Teraz chcem skusit cvicit s aniballom a predist nastrihu. Snad sa podari.
@sandrasandrasandra mala som krasny, da sa povedat, ze takmer bezbolestny porod bez epiduralu, ale aniball som pouzivala ..
@martinka13 pocula si uz o orgazmickom porode? Nemyslim. Porod moze byt krasny a bezbolestny, len treba vediet ako na to ;) je mi luto, ze ty si ho nezazila, ale neoznacujj zeny, ktore ano, za klamarky ✌️
Ziaden anibal, kontrakcie som predychala doma. Ked mi praskla voda v nemocnici ma skontrolovali ale ako pvorodicka som bola pripravena na to ze to moze trvat dalsich X-hodin tak sme isli domov. Ked sme prisli do nemocnice druhy krat uz bolo neskoro na epi, isla som rovno rodit. Takze ano, mala som rychli a bezproblemovy porod.
@sissy27 dakujem krasne 🙂
@rora dakujem za skusenost 🙂
@danulicek krasne dakujem 🙂
@zuzinapipina waw tak to si mala stastie
@ildiko36 dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Podla mna krasny porod - neviem, ci to tak niektora zena vie definovat, kedze bezbolestne to proste nebude nikdy 😂 Ale prva dcera sa narodila bez epi (ako aj tie tri deti po nej) za 4h od prvej kontrakcie, silne kontrakcie boli len poslednu pol hodinu, vtedy som s toho bola vysokovana, vynervovana a vydesena, ale prakticky to bol ukazkovy bezproblemovy porod...Nerozmyslaj nad tym moc, kazdy porod je iny, lebo kazde telo je ine.