Ako ste znášali bolesť? Kričali ste? Ako to ovládať? Ja som pri prvom pôrode kričala, a keď si pomyslím, čo budem vystrájať pri druhom....až mám z toho strach. 😕
Ja nie,tichucko som predychavala kontrakcie a znama co v tom case lezala tiez v nemocnici mi potom povedala ze som Len 2x zrukla PRI tlaceni 😀
Ja nie, ani zeny co tam rodili vtedy nekricali vobec.
nie,prečo? keď sa teším tak nekričím 😉
@macik166 no ja som este pocas pobytu vo vzdycharni hovorila, ze co ta mamina, co uz rodi, tak reve 😀 ked som prisla na rad aj ja, tak som az zachripla, akosi som necakala az taku bolest, ale tak co sa dalo robit 😀 potom som sa len smiala, hned som pochopila, preco aj ona tak kricala 😀
Krik prináša úľavu, je dobré robiť pri pôrode to, čo žena cíti. 🙂 Ja som kričala veľa, ručala som ako medvedica, veľmi mi to pomáhalo. Veľa som však aj spievala, dokonca tancovala..celé to bolo také spontánne 🙂 Keďže som rodila doma nemám skúsenosť ako vnímajú krik v nemocniciach ale podľa mňa je to prirodzený jav, ktorý k pôrodu patrí. Želám pekný pôrod a krásne zdravé bábätko! 🙂
Ja som lezala mesiac pred porodom v nemocnici a kazdy den som pocuvala ten strasny krik z porodnice a naozaj som sa bala, ze ako to zvladnem a ci tam aj ja budem tak kricat ... ale nakoniec som nekricala vobec. sustredila som sa na dychanie a tlacenie a vsetko dobre dopadlo 🙂
Aj krik sa da ovladat. Ziadne zviera ked rodi nevydava krik. Nieco minimalne je normalne ale dlho rycat a krycat ze cela nemocnica to pocuje????, na mieste doktora pridem len zachytit dieta ked je hlava von.
Ja som nekricala. Mala som dost roboty vypucit deti s klesajucimi ozvami rychlo von. Na krik nebol cas.
ja som nekricala vobec, vraj som tlacila ako stroj 😀 mne uz uz chceli urobit sekciu tak som sa asi sustredila na tlacenie poriadne 😀
nee, zbytočne by mi to bralo sily 🙂 🙂
nekricala som, nejak mi to ani nenapadlo 😅 bola som v soku z toho, ako to strasne boli, ale nekricala som, tiez som sa sustredila na tlacenie a kricat ma ani nenapadlo.
Ja uz ani neviem. Ale nejake tie zvuky som urcite vydavala.
Aj bojovnikom v boji pomaha bojovy pokrik, neubera sil, prave naopak, pomaha sustredit sa a dodat kuraz 😉
Nechápem ako niekto kto kričí dokáže efektívne tlačiť... jedna vec je pri tlačení si zabrucat ale krik? Určite nie.jednu takú som počula a akurát malo celé oddelenie pocit ze ju práve na chodbe asi vrazdia.
Hlavne sa uvolnite, a nechajte sa viest vnutornym pudenim nie tym co by sa malo a co nemalo a uz vobec nie tym ako toasi musi vyzera navonok. Jednej moze vyhovovat dovnutra sa sustredit a byt ticho (napr. taki scientologovia vraj nemoze zena kricat po porode ani T.Cruisovi ked zena rodila ze musela byt preto ticho lebo u nich ked zena krici, dieta posadne diabol veria 😨 a ona sa snazila a potom bola pochvalena 😝 ), mne osobne vyhovovalo cele spektrum zvukovych prejavov, od ticheho skucania, cez spievanie, vokalizovanie, krik a dokonca divoky rev , rozne kombinacie tychto vsetkych a hlavne sa nemusiet sustredit na okolie, to je najlepsie mat ten luxus nemusiet brat ohlady a uplne sa ponorit dovnutra 🙂
ja som nekričala na mna ked to prišlo tak som začala strašne rýchlo dýchať a takto celý čas aj pri tlačení ja ani neviem či som okrem kontrakcií cítila aj nejakú bolesť pri tlačení malý mal 4330 kg ja 50 ťahali ho kliešťami a pumpou tak som bola tam dole z toho všetkého asi už znecitlivená .....
Prvý krát áno, keď som ešte nevedela o čo ide, ale no a čo nebola som jediná, druhý krát nie, lebo som nemala kedy pôrod trval 10 min. 😀 😀 😀 , tretí krát som bola tak smutná zo smrti môjho otca-ktorý zomrel na rakovinu a keď som videla ako trpel tak som si povedala, že pôrod je oproti tomu malina ☹ a pomohlo 😒 😖 😒
ja som zatial nikdy nekricala pri porode, ale som taky typ, co skor zatne zuby a bolest preziva potichu....zato riadne kricim na deti, ked sa nastvem 😉 ale to su nervy, a pri porode to nervy neboli, iba fyzicka bolest.
😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
jacala som na celu nemocnicu, doktor len skonstatoval, ze to patri k tomu a nikto nic neriesil