Kričali ste pri pôrode?

macik166
24. okt 2015

Ako ste znášali bolesť? Kričali ste? Ako to ovládať? Ja som pri prvom pôrode kričala, a keď si pomyslím, čo budem vystrájať pri druhom....až mám z toho strach. 😕

pribinak
24. okt 2015

jacala som na celu nemocnicu, doktor len skonstatoval, ze to patri k tomu a nikto nic neriesil

kamilka1986
24. okt 2015

Ja nie,tichucko som predychavala kontrakcie a znama co v tom case lezala tiez v nemocnici mi potom povedala ze som Len 2x zrukla PRI tlaceni 😀

lauricka
24. okt 2015

@macik166 cele zle, tento strach, treba s tym pracovat este pred porodom, mne sa velmi osvedcil hypnoporod.sk . No a inak, pri porode dvojciat som len 2x vykrikla a pri porode najmladsej som si viacmenej len tak stonala pri konci 😀

mamadoma
24. okt 2015

Ja nie, ani zeny co tam rodili vtedy nekricali vobec.

janinah
24. okt 2015

nie,prečo? keď sa teším tak nekričím 😉

zabina27
24. okt 2015

@macik166 no ja som este pocas pobytu vo vzdycharni hovorila, ze co ta mamina, co uz rodi, tak reve 😀 ked som prisla na rad aj ja, tak som az zachripla, akosi som necakala az taku bolest, ale tak co sa dalo robit 😀 potom som sa len smiala, hned som pochopila, preco aj ona tak kricala 😀

sayurinka
24. okt 2015

Krik prináša úľavu, je dobré robiť pri pôrode to, čo žena cíti. 🙂 Ja som kričala veľa, ručala som ako medvedica, veľmi mi to pomáhalo. Veľa som však aj spievala, dokonca tancovala..celé to bolo také spontánne 🙂 Keďže som rodila doma nemám skúsenosť ako vnímajú krik v nemocniciach ale podľa mňa je to prirodzený jav, ktorý k pôrodu patrí. Želám pekný pôrod a krásne zdravé bábätko! 🙂

tina1988
24. okt 2015

Ja som lezala mesiac pred porodom v nemocnici a kazdy den som pocuvala ten strasny krik z porodnice a naozaj som sa bala, ze ako to zvladnem a ci tam aj ja budem tak kricat ... ale nakoniec som nekricala vobec. sustredila som sa na dychanie a tlacenie a vsetko dobre dopadlo 🙂

tova
24. okt 2015

Aj krik sa da ovladat. Ziadne zviera ked rodi nevydava krik. Nieco minimalne je normalne ale dlho rycat a krycat ze cela nemocnica to pocuje????, na mieste doktora pridem len zachytit dieta ked je hlava von.

pribinak
24. okt 2015

@tova krycat? to kto dokaze? ;))

zita19
24. okt 2015

Ja som nekricala. Mala som dost roboty vypucit deti s klesajucimi ozvami rychlo von. Na krik nebol cas.

vejula
24. okt 2015

@macik166 niekto kričal, niekto nie. Ty rob tak, ako to budeš cítiť. Ani pri sexe nemáme všetci rovnaké zvukové prejavy. Tak to vôbec nerieš a hlavne sa tým netráp. 😉

alienka000
24. okt 2015

ja som nekricala vobec, vraj som tlacila ako stroj 😀 mne uz uz chceli urobit sekciu tak som sa asi sustredila na tlacenie poriadne 😀

afrika
24. okt 2015

nee, zbytočne by mi to bralo sily 🙂 🙂

santafe
24. okt 2015

nekricala som, nejak mi to ani nenapadlo 😅 bola som v soku z toho, ako to strasne boli, ale nekricala som, tiez som sa sustredila na tlacenie a kricat ma ani nenapadlo.

vejula
24. okt 2015

@macik166 a za seba, pri tlačení som kričala, a vôbec som nemala pocit, že bymi to uberalo sily, práve naopak, išlo to zo mna uplne prirodzene automaticky a mám pocit, že som si tým zvukom pomáhalA

sintra
24. okt 2015

Ja uz ani neviem. Ale nejake tie zvuky som urcite vydavala.

gagik
24. okt 2015

@macik166 sak si normalne zakric , co je na tom, to nie je ziadna hamba. pri takych bolestach, este aby clovek si robil nervy z toho ze nemoze kricat, aby to nahodou nebolo trapne?to uz co je?

afrika
24. okt 2015

@vejula niekomu to uberá sily, niekomu nie 🙂

vejula
24. okt 2015

@afrika samozrejme píšem len za seba. Podla mna je to prirodzené pri takej námahe. Napr aj kulturisti, ked dvíhaju obrovské bremená tak vydavaju rôzne zvuky, evidentne im to sily neuberá

horana
24. okt 2015

Aj bojovnikom v boji pomaha bojovy pokrik, neubera sil, prave naopak, pomaha sustredit sa a dodat kuraz 😉

eeffka
24. okt 2015

Nechápem ako niekto kto kričí dokáže efektívne tlačiť... jedna vec je pri tlačení si zabrucat ale krik? Určite nie.jednu takú som počula a akurát malo celé oddelenie pocit ze ju práve na chodbe asi vrazdia.

afrika
24. okt 2015

@vejula ja nehovorím, že to prirodzené není 🙂 za necelé dva mesiace by som mala opäť rodiť, takže tentokrát možno budem kričať 🙂 ale pri prvom pôrode som to fakt vnímala tak, že ten krik by ma iba zbytočne vysiľoval 🙂

eeffka
24. okt 2015

@vejula a to j ten tolerovatelny zvuk od námahy,ale krik?

vejula
24. okt 2015

@eeffka no ja ked som niekey vo fitku a počuvam tých chlapov, mam pocit, že som na porodnej sále 😝 😀

horana
24. okt 2015

Hlavne sa uvolnite, a nechajte sa viest vnutornym pudenim nie tym co by sa malo a co nemalo a uz vobec nie tym ako toasi musi vyzera navonok. Jednej moze vyhovovat dovnutra sa sustredit a byt ticho (napr. taki scientologovia vraj nemoze zena kricat po porode ani T.Cruisovi ked zena rodila ze musela byt preto ticho lebo u nich ked zena krici, dieta posadne diabol veria 😨 a ona sa snazila a potom bola pochvalena 😝 ), mne osobne vyhovovalo cele spektrum zvukovych prejavov, od ticheho skucania, cez spievanie, vokalizovanie, krik a dokonca divoky rev , rozne kombinacie tychto vsetkych a hlavne sa nemusiet sustredit na okolie, to je najlepsie mat ten luxus nemusiet brat ohlady a uplne sa ponorit dovnutra 🙂

vejula
24. okt 2015

@eeffka a ja som kričala takým hrdelným hlasom a neviem si predstaviť, že by som nekričala, uplne strašne prirodzene to šlo zo mna, neviem si predstaviť rodiť bez toho. Fakt si myslím že som si tým pomáhala. Neviem to inak vysvetliť

raimunda
24. okt 2015

ja som nekričala na mna ked to prišlo tak som začala strašne rýchlo dýchať a takto celý čas aj pri tlačení ja ani neviem či som okrem kontrakcií cítila aj nejakú bolesť pri tlačení malý mal 4330 kg ja 50 ťahali ho kliešťami a pumpou tak som bola tam dole z toho všetkého asi už znecitlivená .....

piskotik
24. okt 2015

Prvý krát áno, keď som ešte nevedela o čo ide, ale no a čo nebola som jediná, druhý krát nie, lebo som nemala kedy pôrod trval 10 min. 😀 😀 😀 , tretí krát som bola tak smutná zo smrti môjho otca-ktorý zomrel na rakovinu a keď som videla ako trpel tak som si povedala, že pôrod je oproti tomu malina ☹ a pomohlo 😒 😖 😒

margarita
24. okt 2015

ja som zatial nikdy nekricala pri porode, ale som taky typ, co skor zatne zuby a bolest preziva potichu....zato riadne kricim na deti, ked sa nastvem 😉 ale to su nervy, a pri porode to nervy neboli, iba fyzicka bolest.
😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre