Koža na brušku po pôrode

sissi51
22. jún 2017

Mamičky som 2 mes po porode bruško som mala dosť velke a nasledkom je pokrcena koza zo spodu bruska a to este chcem schudut tak to bude este horsie viete mi poradit nejaku proceduru alebo co pomohlo aspon trosku Vam ?citala som o radiofrekvencii absolvovala ste to niektora? dakujem pekne

majloo
22. jún 2017

@sissi51 ahoj, mala som to iste, fakt, ze pokrcena nechutna koza, humac, no ale casom sa to upravilo, hned, ako sa dalo, som si brusko natierala kadecim, mala som rada tie roznr drogerkove gely a kremy na celulitidu....ani nie tak na tu celulitidu, ale samotna pokozka vyzerala pekne potom. No a cvicit, to je jasne, ale nie brusaky, ale skor drepy a tak, to bru ho sa pekne spravilo.

0silvia0
22. jún 2017

@sissi51 ja som po druhom pôrode dopadla tak isto. Ja som útla postava a mala som veľké deti. Mne nepomohlo nič, od druhého pôrodu je to 13 rokov, nepribrala som do brucha, takže koža je pokrčená stále ☹

bosoriak
22. jún 2017

@sissi51 daj tomu este aspon par mesiacov, este je to velmi skoro. mne sa koza vyrovnala asi za rok. cvicim, vela pijem a nenatieram nicim.

0silvia0
22. jún 2017

@bosoriak fakt? to len mne samej to brucho takto zostalo? 😢

emi16
22. jún 2017

@0silvia0
Aj mne
Mam dve deti a nemam cas cvicit
Stale nocne sichty pri malej co ma 21 mesiacov
A den zacina pred siestou a zaspia po 9.30
A ked zaspia dorabsm veci v domacnosti
Babky nie su
Tak tak
Mne starsia vravi, fuj mama, ake mas skarede brucho

0silvia0
22. jún 2017

@emi16 to nie je o cvičení, to je pravdepodobne o horšej kvalite elasticite kože. Ja totižto cvičím roky, som štíhla, len jednoducho moja koža veľké brucho nezvládla. Tak isto takéto brucho zostalo mojej sestre po dvojičkách, takže podľa mňa je to aj genetika.

emi16
22. jún 2017

@0silvia0
Ved ani ja nie som tlsta 😱
Do 10 mesiacov som dala 20 kg dole co som nabrala pocas tehu
Len brucho mi zostalo skarede a ovisa

0silvia0
22. jún 2017

@emi16 určite cvičením sa spevní brušné svalstvo, ale mne cvičenie na kožu jednoducho nepomohlo. Akurát že mi brucho neovísa. Ja som počas tehotenstva pribrala len do brucha nejakých 12-13 kg, tie boli rýchlo preč a škaredá koža zostala. U mňa by to vyriešila len plastika, ale do toho som sa nejako zatiaľ nedokopala a neviem či chcem.

bosoriak
22. jún 2017

@0silvia0 genetika a pitny rezim robia vela. ak to nepojde, tak by som skor nasetrila na normalnu plasticku operaciu a neskusala tie "zazracne" metody. lebo ak sa ti raz koza nevrati do par mesiacov, tak ziadne natieranie ani kozmeticke zakroky nepomozu.

zdena12345
22. jún 2017

cvicenie je na svalstvo... ale aj to je urcite dobre.
este pockaj, si po porode kratko, pozri nejake jednoduche cviky, masti kozu, pozri nieco o diastaze a pripadne skupinu abdominalna plastika
https://www.modrykonik.sk/group/2410/detail/
holky, ktorym sa brucho pekne stiahlo, niekedy nevedia pochopit, ze nie vzdy to ta koza do kopy, je to o kvalite koze a velkosti bruska pred a pocas tehotenstva. u mna tiez nikto nechape, ze preco chcem na plastiku, brucho stihle... no koza to nedala

bosoriak
22. jún 2017

@0silvia0 mne zas ostala nie koza, ale inak poukladane organy alebo co. proste nemam tuk na bruchu, svaly je vidiet a aj tak je take vydute. ploche ako pred detmi uz nikdy mat nebudem, ale tak beriem to ako malu cenu za 3 zdrave deti 🙂 muzovi sa pacim, ostatni mi mozu vyliezt na hrb (alebo na brucho 😝 )

sissi51
autor
23. jún 2017

@majloo
@0silvia0
@bosoriak dakujem za rady baby, viem ze je to skoro po porode len asi to riesim koly tomu teplu a letu ze sa nemozem vyzliect do plavok rozmyslam ze si kupim tankiny🙄 kremujem brucho masirujem nech to aspon o troska lepsie vyzera hlavne ze deturence su zdrave ono este jedno by som chcela tak mozno po tom prichadza do uvahy aj plastika lebo to uz urcite do kopy nedam

0silvia0
23. jún 2017

@sissi51 aj ja som nosila tankiny. Ale časom som si vypracovala brušné svalstvo a škaredú kožu mám len v mieste kde sú už nohavičky, takže dá sa to zamaskovať aj pri dvojdielnych plavkách. Neboj, nie si v tom sama, tie deti za to stoja 🙂

sissi51
autor
23. jún 2017

@0silvia0 azda to pojde aj mne 🙂 ono pri chudnuti to bude este horsie ale co uz je to dan za dieta ❤

lilu74
23. jún 2017

tiez mi ostalo velke brusko a dlho....zacala som cvicit, zmenila som stravu a pravidelne som sa kremovala - cele tehotenstvo kremami prosti striam a po porode, ked nebolo casu behat po obchodoch, som si poziciavala maleho krem bepanthen care, aby mi pokozku hydratoval a ostala elasticka, bala som sa, ze mi vyjdu strie ked schudnem, uz to je ovela lepsie, ovisnuta koza nie je ale este ani ploche brusko nie, hadam raz ho este pekne stihle budem mat🙂 robim preto vela🙂

bosoriak
23. jún 2017

@sissi51 Strednu dceru som mala v auguste, takze tym bolo leto vybavene 😀 a tuto poslednu v marci. Nosila som bud cele plavky, take co stahuju brucho, nech to akoze nie je vidiet. Vidiet to bolo, takze po par razoch som nosila normalne plavky o dve cisla vacsie.

Pozri, kasli na to, ako to vyzera. Mas mesiac a pol po porode, mas plne pravo mat vytahane brucho a strie a tucne stehna. Schudnes neskor, to sa fakt neda za par tyzdnov, ked to rastlo minimalne pol roka 🙂 Plus ak kojis, tak to moze mat celkom vyrazny vplyv na chudnutie (na mna to malo vyrazny vplyv, konkretne som neschudla ani kilo).

sissi51
autor
23. jún 2017

@lilu74 tiez kremujem ako sa len da ono som sa aj pocas tehu ale to brucho mi nenormalne narastlo tak som sa tomu nevyhla uvidime, chce to cas
@bosoriak no mne prva dcera v juli a teraz maj cize porody na teple mesiace mi zatial vychadzaju a kojim len dufam ze mi to naopak pomoze zhodit uvidime 😝

majloo
23. jún 2017

@sissi51 ak ta to potesi, tak ja som dva roky kojila z jedneho prsa, cize leto a dovolenky som vyzerala jeden cecok obrvelky, druhy malicky, do to velke brucho. A zhrbeny chrbat. Nadherna plazova diva. 😀 ja som schudla hned ako som prestala dojcit, aj brucho sa spravilo. Niektore kocky chudnu cez kojenie, ja nie. Ale hanbila som sa ako pes na plazi.. som zvedava, ako dopadnem teraz, ked porodim.

sissi51
autor
25. jún 2017

@majloo ako viem ze to mohlo byt aj horsie ale nemam rada tie pohlady ked ludia zizaju ,cakam ze sa to samo napravi 🙂

lilu74
26. jún 2017

@sissi51 to ano vravi sa ze nosime babo v brusku 9mesiacov a tolko aj trva kym sa po porode opat dostane do povodneho stavu-alebo sa k nemu aspon priblizi😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre