Koľko ste platili za plánovanú sekciu?

henrietta07
27. máj 2016

Indikaciu na sekciu mam, zazmluvneneho lekara nemam, ale som dohodnuta s jednou, ze idem do nemocnice , a spravy my sekciu 10 dni pred terminom. Kolko mam dat? A kedy? Predtym alebo potom? Dakujem

jasminet
27. máj 2016

podakovat... to snad staci... a ked uz nieco dat, tak to nepisat na net 😉

henrietta07
autor
27. máj 2016

Preco by nepisat na net , bez mena, ked som bezradna , a neviem ako na to, podla mna s tym nikomu neposkodim, a vela mamiciek je tak ako ja, dakujem za odpoved.

radusiq
27. máj 2016

@henrietta07 bez mena ci nie je to predsa je to nezakonne tak hadam sa to nebude rozoberat na verejnom fore este ako na to 😕 😕 😕 Na to je zazmluvnenie, ak si ju zazmluvnit nechces tak ko
@jasminet pise, podakovat - to uuuuplne staci za to ze si niekto spravi svoju pracu.

moni244
27. máj 2016

ale ak tu je niekto z polície, alebo podobného útvaru, kto sa venuje tejto problematike, tak si veľmi ľahko podľa IP zistí meno a adresu. A prečo bezradná? úplatky sa už dááávno nedávajú a aspoň nie takto okato, tak sa hlavne sústreď na dieťa a nie na kraviny

maslenka47
27. máj 2016

@henrietta07 pretoze meno sa da velmi lahko zistit... zvlast ked pride na vysetrovanie nejakeho konkretneho uplatku. Co je sice pravdepodobnost mala, ale nie nemozna.

Ze nieco robia "vsetci" neznamena, ze sa to moze. Ak je sekcia indikovana, potom ti ju plne hradi poistova. A spravit ti ju musia, inak si zarobia na pruser.

A vobec, ked uz chces uplacat, preco len operatera? Ved to nerobi jeden clovek sam...

jasminet
27. máj 2016

@henrietta07 poskodis tym jej aj sebe ak vas pri tom chytia, uvidia alebo nejaka dobra dusa natrie. ak by si si ju zazmluvnila. tak oficialne cast penazi z toho ide jej, cast nemocnici a nemusis sa trapit ci jej dat cokoladu za 10 € alebo v obalke 200€ a este mat z toho nervy kedy kam ako kde komu comu...

nyusika
27. máj 2016

@henrietta07 trikrat tolko, kolko platis rocne za doucovanie zo slovenciny

zonjushe
27. máj 2016

@henrietta07 indikacia na sekciu je opravnena ci vymyslena?mas vobec nejaky zdravotny dovod na nu?lebo ak ano, nechapem preco chces davat obalku..

henrietta07
autor
27. máj 2016

O com chytia, mam ohrozeny zivot , aj dieta, nemozem inak rodit len sekciou, ale tu neide o sekciu, mohol by to byt aj normalni porod, len som objednana tam jednou dr. A bola by som kludna keby on tam bol , a ked uz je taky ochotny , myslim ze nieco by aj malo dat... alebo nie ?

maciatkolulu
27. máj 2016

@henrietta07 a preco chces nieco dat? To ma zaujalo? Ved ucitelke do skoly nosis kazdy mesiac, alebo teda aspon araz rocne za to, ze si robi svoju pracu a to hold je jednou hnatou v base a rozkosni rodicia, mysliaci si, ze ich scarllletka a rosamunda su tie naj a ucitelka proste nevidi ich kvality je duta, tej tiez treba nieco dat? ALebo smetiarom? Ja toto nechapem. Ved ked mas 1OOOeur, daj, ked mas 20000daj, ked chces, kup flasukvalitneho vina, neboj pokladnicny doklad nedostanes, tak to mas jedno, co a kolko mu das.

cmulinko
27. máj 2016

@henrietta07 nerozumiem z akeho dovodu by si chcela nieco dat.Ten lekar ma za svoju pracu aj vyplatu.Ked ides do obchodu a zaplatis za plny kosik,tak das do vacku aj pani pokladnicke,ze ti to tak pekne vsetko nauctovala? Toto je chore zmyslanie v chorom state a mozeme si za to sami prave kvoli takymto nezmyselnym odmenam.Cakas,ze snad za par stoviek extra ti spravi o 2-3 stehy menej? Kazdy pracujuci clovek si ma vykonavat svoju pracu bez akehokolvek '' vsimneho '' a ludia ktori toto vsimne podporuju sa nam postarali o to,ze ti ktorym tie vsimne davame uz zabudaju vykonavat svoju pracu cestne a dokladne.Ten lekar bude mat tie iste vedomosti a skusenosti aj bez tych penazi vo vacku a za tvoje peniaze bude tak maximalne otravovat sestricky,aby ta chodili kontrolovat kazdu pol hodinku....ak chces dat,tak daj im,budu okolo teba lietat viac ako pan doktor.

maciatkolulu
27. máj 2016

@henrietta07 nerozumiem, mas ohrozeny zivot aj ty aj dieta a nemozes inak rodit ako sekciou ale tu nejde o to, lebo to moze byt aj normalny porod 😀 Som pripecena, alebo ako to je teda? 😀 😀 😀

vedorka
27. máj 2016

@henrietta07 napisem ti to narovinu. odporucam az po, s tym ze sa predtym "dohodnete slovne, uistite", ze ak vsetko dobre dopadne, tak sa budes revansovat. od 200 do 500 davali okolo mna. s odovzdanim sa neboj, aj ked je to nezakonne, oni su na to prudko nauceni a nerozpakuju sa. 😀
ale dobre si vyber lekara, ked uz mas planovanu, takeho co je naj, skuseny a super sije.
podla mna sa oplati si to zaplatit, nech si o mne mysli kazdy co chce, je to zial na slovensku tak, ze nemusis dopadnut dobre..

cmulinko
27. máj 2016

@vedorka dobra rada nad zlato hlavne ak si clovek v tomto chorom skorumpovanom state nedokaze domysliet,ze minca ma dve strany...tak ako ty mozes udat lekara za branie uplatku,tak ta lekar moze udat za pokus o uplatok....stoji to vsetko za to? Lekar si nemoze byt isty ci nenahravas pocas preberania obalky a ten,kto sa toho neboji,tak nech si sadne na kavu s panom profesorom primarom detskej fakultnej nemocnice v BA,ktoremu sa zivot zmenil prave kvoli jedinej bielej obalke...mozno ich bolo aj viac,ale jedina staci na znicenie celej kariery.Toto si uz malo lekarov dovoli riskovat...len ti zufalci a zufalcom by som sa pod noz nedavala.

vedorka
27. máj 2016

je mi jedno co si o mne niekto mysli, ja by som tiez bola rada, keby to neexistovalo, naco im platit, ved dostanu svoju vyplatu a maju to v naplni prace a mozeme tu o tom moralizovat do rana.
je to tvoj zivot a tvojho dietata, ty sa rozhodni komu sa vlozis do ruk a ci mu veris na taku operaciu ako je cisar.
je velky rozdiel zaplateny cisar a ist len tak.... zalezi aj od tvojho hojenia, ale samotna opka robi vela. okolo mna, kto zaplatil, tak mal super hojenie, kazda vrstva sa sije inou nitou, ponaprava ti vsetko spat a dobre si to zasije, nebudes mat komplikacie po.
neni pravda co ti pisu, ze co cakas, ze ti spravi menej stehov a ma si vykonavat svoju robotu bez vsimneho atd.
funguje to tu tak desatrocia a ty sa dama rozhodni co urobis. ja by som osobne neriskovala a dobre si vybrala lekara a dohodla sa s nim a je mi jedno co si o tom kto co mysli...

jasminet
27. máj 2016

@henrietta07 ty si nejaka novinarka a ides pisat o korupcii v zdravotnictve a tu hladas "skusenosti", priznaj sa....

vedorka
27. máj 2016

@cmulinko na slovensku su tisice lekarov a naozaj maloktoremu sa stane ta smola, ze sa to prevali....
chirurgovia a porodnici maju a budu mat z toho vzdy zlatu banu, dokonca si vedia sami sikovne vypytat a vobec sa nerozpakuju. posledne roky som si ich obehla kvoli rodinnym problemom dost 😉

zlatarybka29
27. máj 2016

Podla mna ked ides do restiky a si spokojna tiez nehas tringelt....netvrdim ze dat mu tisice v obalke ale ja napr vzdy ked idem k mojmu dr donesiem mu flasku fajnej whiskey vzdy mi oovie ze si to mam zobrat a vypit ked bude prilezit ja mu s usmevom poviem ze to ma vecer na relax a neham mu to tam a tak isto sestrickam cokoladu neaku fajnu 🙂 vzdy povedia ze nechcu ale neham im to tam 🙂

fra
27. máj 2016

@zlatarybka29 minule som robila posudok na byt u jedného lekára, bola som aj v pivnici... mal tam asi 500 zaprášených fľašiek, rozpraval mi cely nešťastný, že on alkohol neznáša, ale "musí" si ho od pacientov zobrať, lebo oni si inak myslia, že je to s nimi až také zlé že zomrú- tak teda nakoniec vždy vezme a vylievať do kanála je mu to ľúto
.
spytal sa ma, či nechcem nejaku flašu pre muža, ja že aj hej, tak sme si potom doma dali 20 ročnú whisky na dochtorkovu počesť 😀

livocka21
27. máj 2016

@henrietta07 100€ a potom...u nas je to tak...nechapem tie zbytocne keci ostatnych...

trdelnik234
27. máj 2016

@henrietta07
Taka mozno blba otazka, ale preco 10 dni pred terminom? Nebolo by lepsie pockat, ked sa ababatko samo vypyta na svet a urobit akutnu sekciu v spinale so zazmluvnenym lekarom?

trdelnik234
27. máj 2016

@fra Ty sa mas, aj by som aj dve flase vzala.

trdelnik234
27. máj 2016

@livocka21 V rozpati od 100 do 250 a hlavne si ho zazmluvni

vedorka
27. máj 2016

@trdelnik234 pretoze je velky rozdiel medzi akutnou a planovanou sekciou... a musia jej porobit vsetky vysetrenia a ako u opky byva platia dva tyzdne

maciatkolulu
27. máj 2016

@livocka21 ja som nedala nic a mam tri cisarske a nadhernu jazvu a pri poslednom cisaraku mi bolo povedane, ze top praca tie predchadzajuce, ratali totiz s moznostou rozpadavania sa starsich jazievva inymi komplikaciami

marika_marika
27. máj 2016

Myslela som si, že pôrodník sa zazmluvňuje preto, aby k pôrodu prišiel, aj keď nie je práve v práci. ? Ak by nakoniec pôrod nastal napr. počas služby tohto doktora, poplatok za zazmluvnenie sa pacientke vráti.
Ale pokiaľ ide o plánovanú sekciu, tak sa vykonáva v riadnom pracovnom čase doktora a nejaký zmluvný doplatok stráca zmysel. Takto mi to totiž vysvetľovala sestrička v poradni v nemocnici, keď som si chcela zazmluvniť lekára.

lienka_1
27. máj 2016

Ja som platila 220e za to, ze moj lekar bol do 20 minut v nemocnici, ked som zacala rodit. Dostala som o tom pokladnicny doklad. Myslim, ze ak clovek chce mat istotu, malo by to fungovat takto. Cennik ma dana porodnica verejne pristupny. Mala som planovanu sekciu, ale nasa mala sa rozhodla prist na svet v sobotu, 12 hodin po tom, co ma pustili z nemocnice 🙂

mojkamojka
27. máj 2016

@moni244 netreba nikoho z policie, admin to robi sam 🙂

lynn333
27. máj 2016

@maciatkolulu vsetky "rezy" mas na tom iste mieste?Alebo ti tretiu sekciu robili na inom mieste ako "bikiny rez"

vedorka
27. máj 2016

u nas by doktor dostal 100 eur ked ho zazmluvnis, zvysok ide nemocnici a kedykolvek ked zacnes rodit by musel den, noc prist. no hadaj ako by sa pretrhal za 100 eur a bol v pohotovosti 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre