Dobrý deň,som mesiac po sekcii a jazva stále vyzerá takto otrasne.
Nemyslím si,že by to malo vyzerať až tak zle a krivo,a podľa mňa to doktor neskutočne odflákol.
Máte to niektorá podobne ako ja?
Ahoj, je ešte čerstvá, červená neboj neskôr zbledne, ale taká krivá už ostane. Ja ju mám tiež krivu žiaľ.
Ja som sice 7mes. Po 3 sekcii ale taku dlhu som nikdy nemala a este nie taku dlhu a mne jazvu vobec nevidno Len trosicka miestami
@angie666 príde mi veľká a krivá..
Ja som 3 mesiace po sekcii ty ešte vydrž keď si mesiac to mňa ešte vtedy aj veľmi bolela a štipala strašne a aj sa mi kus akoby otvoril alebo natrhol no stále som si ju čistila repikom a ibalgin som si dávala. Ja ju takú veľkú nemám. Držím palce nech to prejde čo najrýchlejšie.
Hmm.. Tak takuto jazvu po sekcii som este nevidela. Velmi dlha, ale zas ak si utlucka.. Nejak to dieta vybrať musia. Ale tak krivo nemuseli.. Kde si rodila?
@kvietocek05 rodila som v Revúcej
@angie666 no mrzí ma to....asi to nebola ktovieaká práca doktora....ak je už zápal vyliečený skús tie náplaste čo píše katty2012 ,za to nič nedáš....iné ma nenapadá čo poradiť....drzím palec aby to bolo čo najviac ok..aj keď krivá už bude len sa asi dá, aby bola čo najmenej viditeĺná..
Este je aj taky gél na jazvy s dobrým efektom keď sa skoro začne.. Na predpis, ale to by možno aj kožný mohol.. Silkyderm sa vola.
Každá žena je iná, každá sekcia si vyžaduje iný prístup a porovnávať si veľkosť jazvy mi príde z cesty, asi mali na taký veľký rez dôvod, respektíve pri sekcii to brucho trhajú, narežú len vrchnú vrstvu kože, takže aj hojenie a pooperačný priebeh je u každej iný.
Viem, že na škaredé jazvy pomáha tato mastička
https://www.benulekaren.sk/dermatix-15g?aw=1&gc...
Dá sa aj voľne kúpiť, je sice drahšia, ale môže ju aj dr predpísať, v mojom prípade to bol chirurg a jazva po op štítnej žlazy krásne zmizla, pokiaľ sa človek nepozrie úplne z blízka, ani nevie, že ju mám 🙂
@angie666 ja som 10mesiacov po druhej sekcii, a jazva mi bola väčšia ne z po prvej, aj dieťatko väčšie o dosť, tak preto, ale nebola až takto... Mne odporučila doktorka, dokonca aj v rádiu to vravela, kúpiť si ricinovy olej a masírovať, aj keď to trochu bude bolieť, začať asi tak 4tyzdne po SC.. Krásne to vyhladí a zmenší a hlavne, oddelí vnútorné stehy od brušnej dutiny, lebo aj to je dôležité... A inak prvú jazvu jazvu som mala po 5rokoch skoro neviditeľnu a hladké bolo brusko..
@angie666 To, ze je este dost skareda a cervena, to je o väcsiny mesiac po OP normalne. Ona este trosku vybledne. Na margo dlzky a ze je kriva, chod sa podakovat dr. Dobre to odflakol. Ja mam dve v priebehu 3,5 roka a prvu mi uz ani vidno nebolo. Teraz som rok po porode a tiez uz mam len taku tenku bledu ciarku . Kup si contractubex, to uz Mozes teraz s tym natierat. Mne tento gel odporucil dr. Natierala som si po oboch cisarskych. A zda sa mi, ze ti to keloidne zrasta. Tak natieraj a masiruj.
No ty kokos ja mam za sebou 2 sekcie a to prvá bola dokonca akútna že brutla akútna druhá tiež ale nejaký čas tam ešte mali ale ty vole mne sa tiež zdá tvoja az príliš dlhá a krivá určite... Fakt to vyzerá ze to odflakol
Fuuha,dobry mesiar. Asi nedostal vsimne.
Fuuha...podla mna to dost odflakli....moja jazva ma 10 cm,uz ju skoro ani nevidno...som velmi utla ale syn mal pri narodeni takmer 4 kg a rez nebol taky dlhy☹
@angie666 moje po sekcii vyzerali podobne.
za rok, dva zbledne, po dalsich par rokoch nebude taka viditelna. ja mam vsetky deti sekciou, jazvy aj krizom jednu cez druhu. teraz su uz tenucke, skor ich nevidno. sami sa stiahli.
Ked pekne schudnes, plavky povedu prave tadial, kadial tie jazvy (pokial nebudes nosit supernizko krojene), takze ich tolko vidiet nebude.
A ked nahodou priberes, tak prave tadial ti bude brucho previsat (lebo je to zosite cez viacero vrstiev) a tiez to pekne zakryje.
nic neboj. oboje mam odskusane. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@angie666 hlavne sa mi zda strasne dlha...ked ti nehnisa a je zacelena, kup si naplaste newgel, treba pouzivat minimalne pol roka, ale su vyyborne, jazvu vyhladia, zneviditelnia