Ahojte davali ste si počas pôrodu epiduralku?
Ak ano nemali ste problem s tlačením? Cítili ste vôbec niečo? A čo kontrakcie? Co to vlastne robí ta epiduralka?
dala som si ale prestala ucinkovat pol hodiny pred tlacenim a uz mi ju nedopichli 😁 dopichli az ked ma sli zasivat 😊
za mna je to vyborna vec na oddych od bolesti 🙏
Ja som mala epi ale neviem ci zabrala ale doktor ma usmernoval kedy tlacit vobec ma nenapadlo zeby som nevedela kedy..ale teda citila som stupnujuce sa kontrakcie a on mi povedal ako vravjm ze kedy potlacit🙂 dala by som si znovu
@amelia89 a citila si kedy ide hlavicka von?
Ja som mala, dokonca som ju mala aj na tlačenie (predposlednú dávku mi dali asi 25 minút pred tlačením).....kontrakcie som cítila celý čas ako som ju mala, ale boli omnoho slabšie. Ja som sa ale dostala do takého štádia že som cítila strašný tlak a telo viac menej tlačilo samé (takže som presne vedela kedy zatlačiť).
Samotné tlačenie bolelo veľmi aj tak 😅 ale pri pôrode mi epi veľmi pomohol.
Ja som aj po epi citila kontrakcie ale ovela slabsie, a bola to teda mega ulava. Jedno dopichnutie mi ulavilo tak na daco vyse hodiny. Na tlacenie mi uz neposobila, potom mi ju dopichli az na sitie.
@petronellla87 tak ako vidim kazda to ma inak podla toho ako jej dlho vydrzi ta epiduralka
Mne to epi strpol cely spodok, takze kontrakcie som necitila, nevedela som ani kedy tlacit ... pri druhom porode mi to nejako blbo pichli, strpla mi len polka telka, takze ulavu od kontrakcii som mala, ale citila som aj tlak na tlacenie,
Ano to vravela ta lekarka co mi ju pichala ze kazdemu posobi inak dlho ale vacsinou 1-1.5 hodiny. Napr mne aj vravela ze na tkacenie uz ani nemoze posobit lebo by som babatko nevytlacila.. A tu citam ze baby ju mali aj na tlacenie😀asi to je vsade inak😀
Pred kazdym dopichnutim kontroluju stav, ked uz usudili, ze to nie je daleko, dalsiu davku nedali. Cize tlacenie nebol kvoli nej problem.
Mne epi urýchlila pôrod,zo 4cm na pôrod za cca 1hodku.uplna úľava od bolesti...keď sa dr zdalo pri tlačení,že malo alebo slabo tlačím..dopichli mi ihneď oxytocín aby som začala kontrakcie viac vnímať a silnejšie lepšie tlačiť...takže sa neboj dr vedia čo robit
@petronellla87 no tak kazdy inak hovori 😁
Mala som epidural, necitila som bolesti ale tlak. Cize vedela som kedy mam kontrakciu a kedy mam tlacit. Ale ja som porodila velmi rychlo, nestihla prestat ucinkovat 😁
Z troch porodov som mala epidural pri prvych dvoch a poviem to z mosta do prosta, mat prvy bez epi tak ako posledny, tak mam len 1 dieta😁. Tie prve dva boli skvely zazitok, bolesti som stale citila, ale neliezla som po stene, naopak mohla som sa uplne sustredit na to, co mi hovori lekar a co robi moje telo. Doteraz pamatam na ten pocit, ked mnou dievcata prechadzali, presne som citila, kde vo mne su a kolko este mam tlacit, aby vysli uplne. Tym, ze som spolupracovala, v sale bol klud, vsetci si robili svoju robotu, hrala hudba, svietilo cez okno slnko, vsetko si pamatam. Ozaj cosi az nadpozemske. Treti porod bol sice rychly, ale najhorsi zazitok mojho zivota a ano, som slaboch na bolest, priznam sa aj bez mucenia, no a co🤷♀️.
Za mna rada, epidural si nedaj. Ja som mala pri prvom, prva doba porodna uplne super, komfort a bez bolesti, no potom katastrofa, porod aa zastavil, maly sa zasekol uz v porodnych cestach, na sekciu uz bolo neskoro, skoncilo to kliestami, nikto pricinu jednoznacne nepovie, ale mnoho gynekologov sa priklana k tomu, ze k tomu mohol z velkej miery prispiet epidural. Som vdacna, ze syncek je uplne v poriadku, aj ked to s nim vyzeralo velmi dramaticky. Druhy porod som mala uz planovanu sekciu, ale keby nie, urcite by som si uz epidural nedala. Radsej vydrzat bolesti, len nech je malicke v poriadku. A tu na konovi som citala nejednu diskusiu, ako sa zenam pokaslal porod po epidurale. Iste, mnohe si to chvalia, mam aj vela takych kamosiek, ale uz by som nepokusala
Mala som 2x s dala by som si znova.Dopichli mi aj tesne pred tlacenim a lekar mi povedal kedy tlacit, tlak som citila bolest nie
@mimi3008 to iste sa stalo aj mne. Nevedela som ovládať svaly tam dole. Kvôli tomu sa mala zasekla a museli ju nasilu vyťahovať. Keďže ja som úplne zlyhala. A keď som bola na izbe už cca 2 hodiny po pôrode a išla som cikat tak ešte stále som cítila ze epi účinkuje lebo som nevedela ani poriadne zatlačiť na cikanie.🙄 nemala som tam proste cit
nemala som epi a tiež porod skončil vakuovym extraktorom ... Tlaky na konecnik som necítila, kontrakcie brutálne,ale maleho som nevedela dostať von... a nakoniec som bolesťou z kontrakcii bola taka schvátená, že už som nebola schopná ani spolupracovať, keďze moje snahy o tlačenie nehli so synom predtym. Ktovie ako by to s epi dopadlo 🤷♀️ dala by som jej šancu teraz (prvýkrát nestihli pichnut). Ja len na margo toho, že baby píšu, že sa dieťa "zaseklo" asi práve kvôli epi. U mňa i bez nej to skončilo rovnako.... A to som i anibalom cvičila a bola v tom, ze tlačenie ovládam. Na príčinu sa neprišlo....
Umňa epi urobila absolútne nič. Za môj pobyt na vzdychárni porodili styri,videla som účinok epi,u mňa vôbec nenastal.
Dá sa rodiť aj bez
Ja som necítila absolútne nič...ani kontrakcie, ani keď dieťa išlo von...sestrička mi vravela kedy zatlačiť a tlačila som...a ani to som necítila...🤭
Ja by som dala Nobelovu cenu za epidurnu anestezu.Neskutocna ulava.Kazda vieme, ze porod boli, ale intenzita tych sialenych kontrakcii k zaveru ma teda zaskocila riadne.Neviem ako dlho by porod este trval bez nej.Dieta sa tlacilo von, ja som sa nevedela uvolnit, neviem ako sa to da v takych neznesitelnych krcoch.Ja som mala porod vyvolavany, cely cas na oxytocine.Nechceli mi ju dat pred tlacenim, lebo vraj to porod spomali, ale tym, ze som aa uvolnila, tak bolesti sa zredukovali polovicu, takze boli znesitelne.Ziadna fit lopta ani horuca sprcha nepomohli vobec.Kontrakciu som citila,ked bola tak na 50-60 na monitore, tak porodna sistentka povedala-tlacte a tlacila som.Na 5 zatlaceni bola mala von 3840 g dieta.Citila som iba ako rotuje, porod hlavicky som vobec necitila.Po porode by som v pohode odkracala po vlastnych do izby, no nemohli mi to dovolit.Ja epiduralku doporucujem vsetkymi 10-timi...
Za mňa určite ÁNO epidiralku, na 3krát dopichavali pomohla veľmi, cítila som sa uvoľnená ako po malom pive 😀
Epi zalezi od toho ako ju kto vie pichnut. Mala som prvykrat a pecka, kotrakcie neboleli, miesto nich som uz na finale citila len stahy a vtedy som vedela ze treba tlacit.
Druhykrat mi ju v inej porodnici pichali na 3x a porod bol strasny, citila som vsetko xnasobne. Epi porod velmi zabrzdila, dieta nezostupovalo, proste hroza. Keby idem znova isto si uz nedam :D
tesne pred samotnym porodom uz epidural vacsinou nedopichnu, aby zena citila kontrakcie. Keby aj nie, oni ich vidia na monitore a instruuju rodicku, ked ma tlacit. Potom este zvyknu dopichnut epidural kvoli sitiu.
Ja som nerodila na SK, ale mala som epiduralku a kontrakcie bolo vidno na monitore, v pohode sa dalo tlacit...uzasny porod, vychutnala som si to. Necitila som ziadnu bolest, mensie tlaky ale to nebolo nic. A podotykam, ze som rodila ako 39 rocna a prve dieta.
Treba vyskúšať, ja som mala prvé dva pôrody s epiduralom a boli hladké, bolesti znesitelne....preto som si myslela, že do tretice to bude podobné a skončilo to akútnou sekciou, lebo bolo problém s odozvami, malý zaseknutý, zle natočený, nebolo mi všetko jedno...otázne je kde nastala chyba. Hlavne som dôverovala lekárom, ktorý mi pomohli a zachránili ho. Nikto nevie ako to celé dopadne....kamarátka teraz rodila v 7 mesiaci a dostávala injekcie, aby udržala bábo čo najdlhšie..každá to máme inak
Mne ju ani nestihli pichnúť anestéziológ...teda snažil sa ale nedalo sa.. keďže som mala bolesti a za každým keď už ako tak že to bude mať zas som sa pohla ..a napokon som už cítila riadny tlak a sestrička už len dodala...veď pani už rodí 🤣🤣 takže tak..tento rok má pôrod čaká znova a uvažuje či si ju vôbec dať alebo nie...keďže som prvý pôrod prežila aj bez...hmm...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Kontrakcie som hodinu a pol necitila vobec, pri tlaceni som uz citila vsetko (bolelo to rovnako ako pri prvom porode s prvym synom bez epi). Ale to ulavenie od kontrakcii bolo uzasne, rychlejsie som sa otovirla aj porodila lebo som bola uplne uvolnena a nie v krci.
ale myslim ze to bude mat kazdy inak lebo zalezi aku davku epi ma ako dlho pred tlacenim atd atd a aj to ako komu zabrala - mne uplne super a ani potom ma nic nebolelo