Ahojte, som prvorodička, do pôrodu mam ešte dobrých pár mesiacov ale teda nevyhnem sa mu preto by ma zaujimalo čo je alebo čo bolo podľa vás na pôrode to najbolestivejšie ?
Sú bolestive len tie kontrakcie alebo bolí aj samotné tlačenie-prechod babatka cez rodidla ?
Za mňa kontrakcie, ten prechod babatka trval krátko a nebola to väčšia bolesť ako predtým.
Mňa boleli len kontrakcie, samotné tlačenie som necítila že by to bolelo. A potom bolestivé bolo šitie.
Neboj sa ono sa to u mna zomlelo tak rychlo v oboch pripadoch a v takom klude ze sama nechapem. Proste vsetko v klude, bez stresu neviem ci sa uvolnuje nejaky hormon kludu alebo co😃 . A to druhy porod bol koncom panvovym prirodzene a za 10 min bolo po vsetkom
Bolesti som nemala extra ziadne len ma krize boleli. Mne praskla voda doma o 19stej a o pol ossmej som uz drzala maleho v naruci
mna boleli iba kontrakcie veru
Mna boleli pri kontrakciach hlavne krize, to bol masaker🥴 prechod dcerky rodidlami som pre ne ani nepostrehla, pichnutie vody tiez nebolelo, sitie som necitila.
kontrakcie. Keď prechádza bábätko, to sa už žena tak teší, že tá bolesť o chvíľu skončí, že robí všetko preto, aby tlačila a nesústredí sa na bolesť 😀 teda ja som to mala takto.
kontrakcie.. šitie som ani necítila
Kontrakcie, samotne tlačenie nie je ani cítiť pri tych kontrakciach, potom ešte to šitie, ale to som uz ani nevnímala pretože som bola vyčerpaná
Pre mňa aj kontrakcie, aj samotné tlačenie aj šitie.. Proste všetko dokopy. Hlavne pri staršom synovi, pri dcére už to tak nebolelo.
Každá žena je ina, možno ty budeš to vnímať úplne inak. Asi zbytočne dopredu sa ti stresovať, a zisťovať, co ako ktorá mala... Lebo u teba môže byť úplne všetko inak
Mala som epidural. Vrelo odporúčam. Šitie som necítila, dopichli mi dávku predtým
Sitie neprijemne ,bolelo,ale u zubara bez injekcie to bolelo viacej..
Kontrakcie bol masaker,tie ku koncu ale pri samotnom tlaceni som uz siahla na totalny vrchol bolesti , realne som si pomyslela,ci ma moj muz ako vzdy i teraz nozik bo vrecku ze ci zvladnem na neho siahnut a zabit sa sama nez zazivat tieto muky ale nastastie to samotne tlacenie trvalo ozaj malo. (Inak moj druhy porod bez epi bol s vyvolavackou a od prvej kontrakcie po porod trval cez jednu hodinu - takze tym sa sklanam pred zenami co rodia na dni nie hodiny.. prvy porod bol s epi ,ktora vytiekla na koselu 😅 trval 8h ale epi aspon kusol zabrala ked porovnam s druhym..)
Kontrakcie tie sú masaker..a ešte keď ti dajú oxi tak vtedy sú horšie...a keď náhodou cisársky tak vstvanaie po dava veľmi zabrat ...ale byť tebou toto všetko čo je hrozne nečítam radšej 😆 ako je super byť pripravená ale ešte do konca/začiatku máš času, zbytočne sa teraz nastrasis 🙂
U mna to bolo tlačenie. Dieťa sa zaseklo a veľká bolest v chrbtici. Ale ja som mala veľké dieťa a extrémne úzku panvu. A vybrala som si zlu pôrodnicu.
Tak toto, keď si prečíta má traumu🙂
Mala som EPI určite si ju daj, kontrakcie ma boleli ako silný menzes boleli ma kríze celú noc, ráno otvorená na pôrod, ale normálne som medzi tým spala nebolo to strasne..bez nástrihu, tesne pred vytlačením dopichnuty 2x epidural.
Iba chvíľu som všetko cítila, keď mi ho išli dopichnut a nikdy bez EPI
Každá má iný prah bolesti, inak veľké bábo, panvu neboj sa!
Prvé dieťa s epi dlhý dlhý ale bezbolestný pôrod....
Druhé bez epi s oxitocinom, veľmi silné kontrakcie do krížov, úplne že smrť na jazyku, pôrod ťažký syn mal skoro 4300g, ale rýchly pôrod...šitie dlhšie ako pôrod samotný...no hodnotím tento prirodzený pôrod oveľa lepší...bola som po Tom všetkom taká fit že by som aj domov rovno išla...
Ja stále hovorím že všetko nové s bábätkom už po samotnom pôrode je oveľa ťažšie ako ho porodiť...
Myslím kojenie plač boľavé bruško starostlivosť...
Ja som v živote nič krajšie ako vynosiť si a porodiť dieťatko nezažila (môj názor 😍)
Bože ženy všetky ste hrdinky. Ja som rodila cisárskym dvojičky. Veľmi by som chcela ešte raz prirodzene skúsiť.
Neviem, cítila som všetko okrem bolesti. Mala som pichnúty epidural, tak asi dobre...
Kontrakcie mi vobec nerobili problem. Mavala som bolestivy menzes, tak uplne rovnaka bolest. Dala som si sice epidural, ale asi by som to zvladla aj bez toho. Co ma vsak bolelo ako nic v zivote napriek epiduralu a napriek pichnutej anasteze bolo sitie, myslela som, ze sa pozvraciam a este ked mi cistili maternicu. To ani nebola bolest, ako taky zvlastny pocit, kde mi z toho prislo zle.
Kazdopadne, kazdy porod je uplne iny, kazda mame iny prah bolesti, inak zaberu lieky. A priroda to spravila tak, aby si na tu bolest skoro zabudla.
Za mňa rozhodne kontrakcie, to bol masaker. Tlačenie trvalo 40 minút, ale tým že tam človek už “tlačí” naplno, tak tú bolesť som moc nevnímala.
Joj baby až teraz čítam, že viaceré sme tu napísali o kontrakciách že “masaker” 😃 sa mi páči ako volíme rovnaké slovo 😂🙈
Mňa kontrakcie, brutal, krivilo mi prstami na nohách, samotný pôrod už v pohode, na 3 zatlacenia obe deti vonku, pri druhom ma dokonca ani nešili, len 3 kozmetické vnútorne stehy 😅
Mna kontrakcie. Zo zaciatku sa to dalo zvladnut ale uz tesne pred tlacenim tak cca pol hodku uz to bolo neznesitelne. To uz som im tam kricala, ze idem tlacit aj ked mi to zakazovali. A tlacenie uz potom pohoda. Sita som nebola ☺️
No za mna nebol najhorší porod ale obdobie pred. Babo veľké a tlačilo mi na mechúr. Takze týždne a mesiace bolesť ako pri zápale močového mechúra :( a celé noci kontrakcie. K pôrodu som prišla vyflusnuta
Tri deti a každý pôrod iný. Prvý predčasne a pokus o zastavenie pôrodu . Najviac z celého pôrodu si pamätám ten stres okolo. Všetci mi radili a čo robiť nech nerodím,infuzia na zastavenie kontrakcií, do toho doktori okolo mňa a porada čo treba urobiť ak sa narodí . No fakt celé zle. Pôrod sa nezastavil a ja v takom strese rodila. Ďalší pôrod prenášanie, doktor povedal že je to preto že stres z prvého pôrodu bol veľký a mám sa uvoľniť a myslieť pozitívne a porodim ,len nech si to v hlave nastavim že chcem rodiť a pôjde to. No nešlo, najskôr som dostala čipok, bola som otvorená už dlho ale žiadne kontrakcie, potom prepichnute plodovej vody, nezabralo, potom dve injekcie a stále nič , tak som dostala infúziu. Väčšiu bolesť ako po tomto všetkom spolu som nikdy nezažila a dúfam že už nikdy nezazijem. Myselela som že ma zrazili auto a nie že rodim. Tretie dieťa taka panika že som mala objednanu už EPI a ak by to nešlo dohodnutý Cisársky lebo primár vedel z bol pri mojom druhom pôrode a nebolo to bez následkov. Takže som pridala kľudná do pôrodnice hneď ako mi doma začala odtekať voda . Došla som ledva do pôrodnice, už o mne vedeli , nestihla som sa ani prezliecť a malý sa pýtal na svet, také som rodila v tom čo som prišla. Ledva sme prišli na sálu. Stále som opakovala ja chcem EPI, ja mám dostať EPI😁🤣 doteraz sa na tom smejeme. Sestričky boli zlaté, nevystrasili ma, sestra vedľa mňa ma objala a povedala že hneď ako ma doktorka skontroluje da mi EPi. Doktorka bola mladá , a veľmi fakt veľmi milá. pozrela na sestričky , mne sľúbila že dostanem EPi ak skúsim zatlačiť lebo chce vedieť kde je bábätko, a ja ako som zatlačila vyšla hlavička. Taký rýchly a bezproblémový pôrod želám každej žene . Celé od odtecenie vody po prvý plač to trvalo 40 minút , takže šťastie že nemocnica bola dvadsať minút a nie dlhšie, inak by sa narodil doma alebo v aute
Bolia kontrakcie. Prechod babatka som cítila iba ako tlak. Roztrhanie ci nástrich to bolo iba také stipnutie. Sitie bolo v celku neprijemne
Zbytočne stresujes seba a aj bábo. Každá to má úplne inak. Radim, zbytočne negooglit a nehľadat....aj tak sa tomu nevyhnes
Urcite kontrakcie, lebo s tymi najsilnejšimi kontrakciami zena sa dostava uz do takeho stavu, ze moc nevnima okolo, a pocas porodu su najsillnejsie tie kontrakcie, to tlacenie uz je len popri tom.
Mne pôrod vyvolávali, bolesti nič hrozné. Kríže ma vôbec neboleli. Šitie bolo nepríjemné pre mňa, ale som bola trošku viac natrhnutá.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
u mňa tlačenie a následné šitie, potom hojenie popôrodných rán... ale nemusíš to tak mať, mala som susedku na vedľajšej posteli čo nemala ani 1 steh a ani pôrod nemala bolestivý