Mozem vase skusenosti ako ste to psychicky zvladli?
Prosim ziadne poucania a mudrovania od inych.
Iba tie co ste rodili cisarskym z takeho dovodu .Dakujem ❤️
@danielkadandy Mala som na SC iny dovod, ale nerozumiem otazke. Bojis sa ako to bude so zotavovanim po samotnej SC alebo ako vplyvaju antidepresiva na sekciu, ci nasledne zotavenie?
Veru co konkretne sa bojis ci zvladnes? Viem ze kamaratka takto mala sekciu. A jej tam aj nejako “upravovali” liecbu.
A otazka je aka ? Ja som to zvladla strasne, to zotavovanie a hned prve dni ponom 🤷♀️. Nikdy viac
@maryetta no pri prvej sekcii som mala na jiske taky stav cudny a ostala mi trauma...stale neviem ci to bolo psychikou alebo spinalom a kombinaciou psychiky / liekov ...tak len som chcela skusenosti zien
Bolest po mi nevadila tak , to som zvladla chvalaBohu ♥️
@danielkadandy mozno aj psychika. Lekari vedia ktora kombinacia liekov je ok a co nie.
Ked to mam tak otvorene-aj zena bez AD ma niekedy “problem” ist do porodu. Stav po porde. A celkovo vsetko okolo toho.
Ja zjatra idem na vyvolavacku so 4.a ti poviem ze moja hlava pracuje asi najviac.
@maryetta hej joj no chapem kazda sa obava...a uzkostliva este viac ❤️drzim palce nech vsetko dobre dopadne ♥️🙏
Na bolest si pytaj injekcie, mne pichali hadam vsetky tri dni, co som bola v porodnici. Pokial budes mat nejake zvlastne stavy, hned to konzultuj v porodnici. Inak ti babatko pomoze zotavit sa rychlejsie 🙂
@ivik4 “to by si nemala byt tehotna vobec” to vazne?
@danielkadandy tokofobia. Uplne skvele. Prvy tyzden paracetamol, v pravidelnych intervaloch, pomaly rozchodit telo. 🙂
@beata_k @danieladugard tokofóbia je taký chorobný strach, že ženy kvôli nemu vo veľa prípadoch nemajú deti a sú posadnuté ochranou pri pohlavnom styku. Nie je to iba strach z pôrodu, ale aj z celého tehotenstva. Ešte sa tokofóbia delí na primárnu - ženy ktoré ešte nemali deti, a sekundárnu - ženy ktoré ju dostali po zlej skúsenosti z prechádzajúceho tehotenstva/pôrodu.
@danielkadandy epidural si nezvazovala? Mala som pri prvom porode a veru, bolo to super. Ja sa tiez velmi bojim bolesti, vybavovala som so pri prvom dietati koli tomu sekciu. No jedna super doktorka ma.,,ukecala,, na epidural a dovre urobila.
@snowflakenel myslis epidural pri prirodzenom alebo epiduralna anesteza pri sekcii?
@danielkadandy veď keď si mala prvú sekciu,tak ľahko sa aj bez nejakých dôvodov dostanes aj na druhú. Aspoň u nás v Topoľčanoch ti po sekcii nedajú ani vysloviť že by si chcela vaginálny. S určite je viac takých nemocníc
@danielkadandy pri prirodzenom som myslela.
@snowflakenel nemozem uz prirodzene
@mikasa_ackerman ano, ja viem, co to je. To bol moj dovod na zvolenie cisarskeho
@danieladugard to teda klobúk dole, ja som si AJ kvôli tokofóbii zvolila bezdetný život😄
@danieladugard ahoj, 🙂 ja mám akurát 3tí deň po cisárskom ktorý mi bol indikovaný z psychických dôvodov. Pre mňa bolo zrútenie alebo ako to nazvať už len prejsť na sal, tak som sa bála, a zotavovanie mi ide oveľa ťažšie lebo si cítim psychicky blok.. ale verim že to zvládneš, je to moja skúsenosť a tvoja môže byt omnoho lepšie 🙂
@simcekk a uzivas lieky nejake aj?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja si chcem vybavit cisarsky, lebo viem ze normalny nedam, neznesiem bolest, mam panicky strach