Je panicky strach z porodu indikacia cisarskeho? Mam traumu z prveho. Viem ze to nezvladnem, prosim nepiste mi ze to dam zvladli to ine atd . Mam bezproblemove tehot na cisarsky inak nie je dovod akoze oficialne...co robit? Dakujem
@mima1608 a to treba vela navstev, alebo staci jedno sedenie? Dakujem
@mima1608 inak moj prvy porod skoncil sekciou, lebo som hrozne "vyvadzala"... to nie je indikacia? Je to 2 roky dozadu
Tak to naozaj neviem, ja som to nikdy neriešila. Ale myslím, že minimálne 2 bude treba určite, ak nie viac. Neviem či hneď na prvej bude ochotný/á vypísať papiere
Ked bol prvy sekciou tak druhy by mal byt automaticky. Treba sa informovat u svojho gynekologa
Ak si mala prvu sekciu a esze z daneho dovodu, tak by nemal byt problem mat aj druhu sekciu. Ja co poznam baby po sekcii, tak sa ich pytali, ci chcu opat sekciu. Treba si najst ustretoveho lekara.
Zazmluvnit si konkretneho lekara a sekciu si zaplatit, vsade sa najdu. Treba hladat podla porodnice kde budete rodit.
Ale teda pokial bol prvy porod sekciou tak je dobry predpoklad k tomu, aby aj tento bol, obzvlast ak si to sama prajes (ano, nie vzdy).
No kamaratka mala prave "nespolupracu pri prvom pôrode" ako indikáciu na sekciu pri druhom pôrode. Ale musela si to vybaviť u primárky oddelenia.
Musis ist k psychiatrovi. Uz davno si to mala riesit, hned ako si zistila, ze si tehotna.
@anavixy naco podplacat? Ved ak ma panicky strach a aj jej to diagnostikuju, tak normalne tu sekciu spravia.
Ja som si mohla pri druhom vybrat ci chcem cisarsky alebo normalne. Prvy som zacala prirodzene, ale nepostupovalo to a po 26h kontrakcii som iz bola uplne mimo, koncilo to cisarskym a znova som to uz nechcela zazit ledze to mohlo takto skoncit znova. Poinformuj sa v porodnici ako to u vas chodí , popripade napis mesto odkial si.
Tiež som mala prvý pôrod sekciou. Pri druhom som prirodzený odmietla a nebol s tým problém a mala som sekciu.
@martinkatinka samozrejme ak bude mat dg od psychiatra, tak nie je co riesit. Mala som dojem, ze pani hlada inu moznost. A nie je to podplacanie, je to zazmluvnenie lekara, akurat niekedy maju ine sumy pri vaginalnych porodoch a ine pri sekciach.
Zazmluvní si doktora, ktorý urobí sekciu...
Od psychiatra ti staci jedna navsteva a jeden papier, kde vyslovene musi byt napisane "neodporuca" klasicky porod.
@anavixy zazmluvnenie neznamena automaticky sekciu. Ani zazmluvneny by nemal robit sekciu bez dovodu, respektive indikacie. Ak ma panicky strach, treba to diagnostikovat a bude vsetko tak, ako ma byt.
@martinkatinka preto pisem, ze si ma hladat v konkretnej porodnici takeho lekara, ktory je otvoreny sekciam na ziadost matky a zazmluvnit si toho a vybavene. A nie, nemal, ale robi sa to bezne, hovorime tomu v praci neoficialne “sekcia lebo”. Samozrejme pokial nema problem navstivit psychiatra a ten jej da papier, ma to jednoduchsie a lacnejsie (pokial teda psychiater takto pracuje).
Ak si veriaca,modlí sa za to a Boh ti pomôže.Tiež som sa veľmi bála prirodzene a rodila som2x sekciou a všetko dopadlo v poriadku ,chvála a vďaka Bohu.
V rodine je lekarka a mala sekciou vsetky porody, dokopy styri. Ona videla tolko pokazenych prir.porodov, ze si netrufla. Radsej operacia aj so vsetkymi rizikami.
Tak záleží, kde ideš rodiť. V Považskej Bystrici majú na pôrodnici také pravidlo, že ak bol predchádzajúci pôrod sekcia, automaticky sekcia - bez debaty, bez možnosti. Žilina a Trenčín ti dovolia normálne rodiť, sekciu nechcú. Takže záleží aj od zariadenia. Ale tiež si myslím, že psychiater je cesta, ak to nemocnica nechce dovoliť. Alebo potom osobne si zazmluvniť pôrodníka a dohodnúť sa.
Dá sav súkromnej nemocnici alebo zazmluvenim pôrodníka. Odkiaľ si?
Mňa sa pýtali. Prvú som mala sekciu. Mali pripravené dva papiere- jeden že odmietam vaginálny pôrod po sekcii a druhý že si uvedomujem riziká VBAC.
@mer12 rodit chcem v trnave
Aj ja som rodila v TT obe deti, myslim, ze nebudes mat problem sa dohodnut s nimi
Tak ja som chcela normálny pôrod, lebo cisarskeho som sa zas bála. No mala som komplikácie a musela som ísť akútnym cisárskym. No potom ako som sa zobudila, nikomu neprajem tie bolesti. Ostatné mamicky čo rodili normálne sa zotavili raz dva, no mne to trvalo 5 dni žeby som vedela prejst vobec do záchodu. Ale dalo sa to vydržať.
@martinkatinka a potom sa už len modliť nech toho psychiatra nikto nevytiahne
@vladkalattova ja si myslím, že to záleží od ženy veľmi. Rodila som nedávno a baby po cisárskom tam na druhý deň krasne chodili, prechádzali sa. Ja by som už tiež nechcela prirodzený pôrod
@domiklik ako napriklad kde?
Nikdy nevieš, ahoj čo ti život prinesie, kto, ahoj kde ako bude preverovať tvoj psychicky stav.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Návšteva psychiatra. Panický strach z pôrodu sa inak nazýva tokofobia a je to diagnóza, ktorá môže indikovať sekciu